ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022

Το ΝΑΤΟ συγχαίρει την Τουρκία για νίκη έναντι ελληνικών δυνάμεων το 1922 - Διάβημα της Ελλάδας σε Stoltenberg

 



«Ευτυχισμένη Ημέρα Νίκης» εύχεται το ΝΑΤΟ στην Τουρκία την ημέρα που η Άγκυρα γιορτάζει τη συντριπτική ήττα του ελληνικού στρατού στο Ντουμπλουπινάρ, το 1922

(upd) Την έντονη αντίδραση της Αθήνας προκάλεσε το tweet του ΝΑΤΟ με τον οποίο ευχόταν στην Τουρκία για την Ημέρα Νίκης και τη νίκη της επί ελληνικών δυνάμεων το 1922. Στο πλαίσιο αυτό, η ελληνική πλευρά προχώρησε σε αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας στον γγ του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, κάνοντας λόγο για άτοπη και απαράδεκτη ανάρτηση.
«Ευτυχισμένη Ημέρα Νίκης»: Με αυτές τις λέξεις αρχίζει το tweet του Αρχηγείου Χερσαίων Δυνάμεων του ΝΑΤΟ (LANDCOM) στη Σμύρνη, που συνεχίζει ως εξής: «Σήμερα συμπληρώνονται εκατό χρόνια από την ανεξαρτησία της Τουρκίας. Συμμετέχουμε με τους Τούρκους συμμάχους μας σε όλο το ΝΑΤΟ και πέραν αυτού για να γιορτάσουμε τη Νίκη τους και την Ημέρα των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων».

Το διάβημα της Ελλάδας

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με το διάβημα διαμαρτυρίας αναφέρεται: «Στη συνέχεια ανάρτησης του Νατοϊκού Στρατηγείου Χερσαίων Δυνάμεων, το οποίο εδρεύει στη Σμύρνη, αναφορικά με ημέρα τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ προέβη σε αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας προς τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, τονίζοντας ότι η εν λόγω ανάρτηση πέρα από άτοπη είναι και απαράδεκτη.
Παράλληλα, οι ελληνικές στρατιωτικές αρχές στο ΝΑΤΟ θα προβούν σε ανάλογη παράσταση στο Ανώτατο Στρατηγείο του ΝΑΤΟ (SHAPE), στο οποίο υπάγεται και το Στρατηγείο των Χερσαίων Δυνάμεων».

Τι γιορτάζει η Τουρκία


Στις 30 Αυγούστου, η Τουρκία γιορτάζει την «Ημέρα της Νίκης», με την οποία τιμά τη νίκη του τουρκικού στρατού επί των ελληνικών δυνάμεων στη μάχη που διεξήχθη το 1922 στο Ντουμπλουπινάρ, κοντά στο Αφιόν Καραχισάρ της Μικράς Ασίας, με συντριπτική ήττα του ελληνικού στρατού.

H τουρκική προκλητικότητα και το ΝΑΤΟ

Δεδομένης της έντονης κλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας, την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας από την Τουρκία αλλά και τις απειλές που εκτόξευσε ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, κατά της Ελλάδας με αφορμή την «Ημέρα Νίκης», η στάση του ΝΑΤΟ φέρνει σε δυσχερή θέση την ελληνική πλευρά.
Το ΝΑΤΟ όχι μόνο αρνείται να λάβει θέση στην ελληνοτουρκική διαμάχη, αλλά με τη στάση του δίνει πλεονέκτημα στην Τουρκία.

Από την εκλογή του έως και σήμερα, ο γγ του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, επιχειρεί να τηρήσει ίσες αποστάσεις, ακόμα και όταν η Τουρκία παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο και έχει κηρύξει casus belli (αιτία πολέμου) εναντίον της Ελλάδας, την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης ή χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια στο Αιγαίο.
Τόσο κατά τη διάρκεια των γεγονότων στον Έβρο το 2020, όταν χιλιάδες μετανάστες καθοδηγούμενοι από την Τουρκία είχε συγκεντρωθεί στα σύνορα, όσο και την περίοδο που το Oruc Reis έπλεε ενός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, ο Stoltenberg έπαιζε το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου. Ακόμα όταν η Τουρκία είχε θέσει βέτο για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, ο Stoltenberg ήταν πολύ... μετρημένος στα λόγια του.

www.bankingnews.gr

Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΚΑΘΕΤΙ ΣΑΠΙΟ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ<< Ε ΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ >> ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΜΑΣ ,ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΥΦΑΡΠΑΞΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ
 .

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΞΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΕΥΘΥΣ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ << ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ >>


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ