ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022

Τσίπρας ΔΕΘ :Οι Έλληνες θα ξαναπληρώσουν για τις Τράπεζες.

 


Στην 86η ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην ομιλία του αναφέρθηκε στο τραπεζικό σύστημα.

Άμεση ήταν η παραδοχή του ότι ο Ελληνικός λαός πλήρωσε από το υστέρημα του τις ανα κεφαλαιοποιήσεις των Τραπεζών.

Τα 19 δις ευρώ οι εγγυήσεις  του δημοσίου υπέρ των εταιρειών διαχείρισης δανείων (τα funds )κινδυνεύουν να περάσουν στο δημόσιο χρέος επιδεινώνοντας την σχέση χρέους προς ΑΕΠ 9 ποσοστιαιες μοναδες.

Στο 42λεπτο οι δηλώσεις για το χρηματοπιστωτικό σύστημα.



Ξέχασε όμως ότι με το τρίτο μνημόνιο το οποίο ο ίδιος υπόγραψε όταν το Δημοψήφισμα του Ελληνικού Λαού το 2015 από ΟΧΙ έτσι φασιστικά το έκανε ένα μεγάλο ΝΑΙ .

 Με το τρίτο μνημόνιο υπόγραψε ότι θα πουληθεί η δημόσια  περιουσία η οποία είχε περιέλθει στο ΤΑΙΠΕΔ και ΕΤΑΔ και τα έσοδα από τις πωλήσεις θα δοθούν για τις ανα κεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών

ΝΟΜΟΣ 4336/2015 ΤΕΥΧΟΣ Α'ΦΕΚ 94
ΤΟ 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΑΡΘΡΟ 4.4 ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ 
ΣΕΛΙΔΑ 1031

2. Τον εντοπισμό των κατάλληλων ρυθμίσεων διακυβέρνησης του νέου Ταμείου, περιλαμβανομένου του εάν
θα πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένες επί μέρους οντότητες για τα διάφορα είδη περιουσιακών στοιχείων εντός του Ταμείου, με βάση, κατά περίπτωση, την πείρα
φορέων όπως το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) και η ΕΤΑΔ· κατά πόσον τέτοιες υφιστάμενες οντότητες θα μπορούσαν να μεταρρυθμιστούν και να διατηρηθούν χωριστά από το Ταμείο,
να παύσουν να λειτουργούν μετά τη λήξη της εντολής
τους ή να απορροφηθούν από το νέο Ταμείο.
3. Την υποβολή πρότασης για τη μετάβαση στο νέο Ταμείο με σκοπό να εξασφαλιστεί η συνέχεια με τις προηγούμενες ρυθμίσεις, περιλαμβανομένης της ενδεχόμενης μεταφοράς περιουσιακών στοιχείων εντός του Προγράμματος αξιοποίησης περιουσιακών στοιχείων.
4. Σύμφωνα με τη Δήλωση της Συνόδου Κορυφής της Ζώνης του Ευρώ, η ρευστοποίηση των περιουσιακών στοιχείων θα αποτελέσει μία από τις πηγές για την πραγματοποίηση της προγραμματισμένης εξόφλησης του νέου δανείου του ΕΜΣ και θα αποφέρει κατά τη διάρκεια του νέου δανείου επιδιωκόμενο συνολικό ποσό 50 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 25 δισ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για την επιστροφή της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και άλλων περιουσιακών στοιχείων και το 50% κάθε εναπομένοντος ευρώ (τουτέστιν, 50% των 25 δισ. ευρώ) θα χρησιμοποιηθεί για τη μείωση της αναλογίας χρέους/ΑΕΠ, το δε υπόλοιπο 50% θα χρησιμοποιηθεί για επενδύσεις. Η Ομάδα Δράσης θα εντοπίζει εναλλακτικές δυνατότητες και θα διατυπώνει συστάσεις ως προς τον τρόπο επιχειρησιακής εφαρμογής

Μίλησε για την ιδιωτικοποίηση της Εθνικής Τράπεζας οπού το 40% ανήκει στο Δημόσιο ,πάντα από την ίδρυση της η Εθνική Τράπεζα λειτουργούσε για τον συμφέρον των ιδιοκτήτων της Ροτσαιλντ και ποτέ μα ποτέ για το δημόσιο συμφέρον

Η Εθνική Τράπεζα είναι αυτή που στα χρόνια της εκβιομηχάνισης της Ελλάδος έδωσε δάνεια αλλά ταυτόχρονα περιήλθαν στην διαχείριση της οι μεγαλύτερες Βιομηχανίες της Ελλάδος.

Αναφέρθηκε ότι κάποιοι ετοιμάζονται να μοιράσουν τα μερίσματα στους μέτοχους των Τραπεζών από τα υψηλά κέρδη του πρώτου εξαμήνου .

Κύριε Τσίπρα έχει ήδη ψηφισθεί νόμος για τα μερίσματα των μετοχών και προκειμένου να εντυπωσιάσετε στην ομιλία σας ψεύδεστε.

ΝΟΜΟΣ ΥΠ' ΑΡΙΘΜ. 4916/2022

(ΦΕΚ Α' 65/28-03-2022)

Εκσυγχρονισμός του πλαισίου λειτουργίας της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς - Πρόγραμμα συνεισφοράς Δημοσίου σε ευάλωτους οφειλέτες μέχρι τη μεταβίβαση της κατοικίας τους στον φορέα απόκτησης και επαναμίσθωσης του κεφαλαίου Α' του μέρους δευτέρου του τρίτου βιβλίου του ν. 4738/2020 - Ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία των Οδηγιών (ΕΕ) 2020/1151 και (ΕΕ) 2021/1159, νέος μειωμένος Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.), επείγουσες φορολογικές και τελωνειακές ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση ιδίως της ενεργειακής κρίσης και άλλες διατάξεις.
Άρθρο 53.

Υπαγωγή στον ειδικό τρόπο φορολόγησης του άρθρου 5Γ του ν. 4172/2013 - Τροποποίηση παρ. 3, 6, 7 και 8 άρθρου 5Γ και άρθρου 72 ν. 4172/2013


Η περ. β' της παρ. 3 του άρθρου 35 του ν. 4548/2018 (Α' 104) τροποποιείται α) ως προς την απαλοιφή της προϋπόθεσης μη ύπαρξης αποθεματικών ή άλλων κονδυλίων, τα οποία κατά τον νόμο μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον συμψηφισμό των ζημιών και β) ως προς την προσθήκη απόφασης της γενικής συνέλευσης των μετόχων και το άρθρο διαμορφώνεται ως εξής:
«Άρθρο 35
Ονομαστική αξία μετοχών
1. Η ονομαστική αξία κάθε μετοχής δεν μπορεί να ορισθεί σε ποσό κατώτερο των τεσσάρων λεπτών (0,04) του ευρώ ούτε ανώτερο των εκατό (100) ευρώ. Η ονομαστική αξία των μετοχών πρέπει να είναι η ίδια για όλες τις μετοχές. Κατ’ εξαίρεση, μετοχές που ανήκουν σε μία σειρά ή κατηγορία μπορούν να έχουν διαφορετική ονομαστική αξία από τις άλλες.
2. Απαγορεύεται η έκδοση μετοχών σε τιμή κατώτερη του αρτίου.
3. Η διαφορά που προκύπτει από την έκδοση μετοχών σε τιμή ανώτερη του αρτίου δεν μπορεί να διατεθεί για πληρωμή μερισμάτων ή ποσοστών, μπορεί όμως:
(α) να κεφαλαιοποιηθεί ή
(β) να συμψηφισθεί προς απόσβεση ζημιών της εταιρίας, μετά από απόφαση της γενικής συνέλευσης των μετόχων.»

Δεν αναφέρθηκε διόλου στον πτωχευτικό νόμο όπου με αυτόν χιλιάδες δανειολήπτες είναι μελλοντικοί άστεγοι ,πάρα εστίασε για άλλη μια φορά στις Τράπεζες.

 Το Ελληνικό δημόσιο το οποίο είμαστε εμείς οι πολίτες εγγυήθηκε για τις ανακεφαλαιοποιήσεις  των Τραπεζών ,εγγυήθηκε για τις εταιρείες ειδικού σκοπού ,εγγυήθηκε για τις εταιρείες διαχείρισης δάνειων ,για σένα όμως Έλληνα πολίτη δεν εγγυήθηκε κανείς  .

 Φρόντισαν το συμφέρον των τραπεζών το οποίο το πληρώνεις εσύ και εσένα σε πτωχεύουν και σε πετούν στον δρόμο.

 Οπότε για άλλη μια φορά είναι μια προεκλογική ομιλία με ψευδείς δηλώσεις εντυπωσιασμού και για εσένα πολίτη αδιαφορούν.


Το Μάιο του 2016 ο Αρτέμης Σώρρας έχοντας στα χέρια του την δύναμη της κρατικής εξουσίας απο πληρεξούσιο δήμαρχου επιδίδει στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξώδικη εντολή διαταγή εξουσιοδότηση με όλα τα αποδεικτικά έγγραφα και στοιχεία ώστε η γενική κυβέρνηση να εκτελέσει την διαταγή και να ξεχρεώσουν όλα τα ΑΦΜ των <<ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΜΟΥ >> .

Την επόμενη μέρα αξίζει να σημειωθεί ότι το γραφείο της γενικής γραμματείας του πρωθυπουργού απάντησε στο κύριο Σώρρα και του είπε ότι μεταβιβάζει το αίτημα του στην γενική γραμματεία δημοσίων εσοδών του υπουργείου οικονομικών λόγω αρμοδιότητας.

17 ημέρες μετά η κυβέρνηση Τσίπρα ψήφησε την δημιουργία της ανεξάρτητης αρχής δημοσίων εσόδων (ΑΑΔΕ) χωρίς νομική προσωπικότητα που εδρεύει στην Αθήνα ΦΕΚ Α 94/2016 και η οποία αντικατέστησε την γενική γραμματεία δημοσίων εσόδων.

Ήρθε η ώρα λοιπόν να ενεργήσεις ΕΣΥ για το συμφέρον σου αφού πλέον γνωρίζεις οτι ενεργούν για το συμφέρον των τραπεζών.


Η Ελλήνων Συνέλευσις είναι η μοναδική λύση της Ελλάδας και των πολίτων της για να ξαναγεννηθούν, απαλλαγμένοι πλέον από χρέη στον δημόσιο και ιδιωτικό φορέα , και να έχουν μια πολιτεία οπού πρωταρχικό της μέλημα θα είναι οι πολίτες αφού οι ίδιοι θα δημιουργήσουν την Ελλήνων Πολιτεία.

Απαλλαγμένοι από το οικονομικό άγχος ,απαλλαγμένοι από καθετί που μας βασανίζει θα μπορούμε πλέον να δομήσουμε την δική μας πολιτεία για τις επόμενες γενεές .

Ποιος δεν θέλει να αφήσει μια παρακαταθήκη αφθονίας στα παιδιά του?



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:







.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ