ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022

ΡΗΤΡΑ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ Η΄ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΧΡΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ?

 


ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΓΑΘΟ ΠΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΩΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ  ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΜΦΩΝΟ ΤΟΥ ΟΗΕ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ,ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ,ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΠΙΚΥΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ Ν.1532/1985 ΦΕΚ Α΄45  


https://unric.org/el/διεθνές-σύμφωνο-για-τα-οικονομικά-κοι-2


Άρθρον 11. – 1.Τα συμβαλλόμενα Κράτη αναγνωρίζουν το δικαίωμα κάθε προσώπου για ένα επίπεδο διαβιώσεως ανεκτό για το ίδιο και την οικογένειά του, συμπεριλαμβανομένης της κατάλληλης διατροφής, ενδυμασίας και κατοικίας, συγχρόνως δε και το δικαίωμα της συνεχούς βελτιώσεως των συνθηκών διαβιώσεώς του. Τα κράτη θα λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για τη διασφάλιση του δικαιώματος αυτού, αναγνωρίζοντας στην περίπτωση αυτή την ουσιώδη σημασία της διε θνούς συνεργασίας, που βασίζεται στην ελεύθερη συναίνεση.

2. Τα συμβαλλόμενα Κράτη αναγνωρίζουν το βασικό δικαίωμα κάθε προσώπου για την προστασία του από την πείνα και θα θεσπίσουν μόνα τους ή με τη διεθνή συνεργασία τα απαιτούμενα μέτρα, συμπεριλαμβα νομένων και των συγκεκριμένων προγραμμάτων:

α) για τη βελτίωση των μεθόδων παραγωγής, διατήρησης και δια νομής τροφίμων, με την πλήρη χρησιμοποίηση όλων των τεχνικών και επιστημονικών γνώσεων, με τη μετάδοση γνώσεων σχετικών με τις αρχές που διέπουν τη διατροφή και με την ανάπτυξη ή αναμόρφωση των αγροτικών συστημάτων με τρόπο που διασφαλίζει την καλύτερη αξιοποίηση και χρήση των φυσικών πόρων

β) για τη διασφάλιση της δίκαιης κατανομής των παγκόσμιων αποθεμάτων τροφίμων ανάλογα με τις ανάγκες που υπάρχουν κάθε φορά, λαμβανομένων υπόψη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα κράτη εισαγωγής καθώς και κράτη εξαγωγής τροφίμων.

ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΟΜΩΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΝΑ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΤΟΥΣ ΡΕΥΜΑ ΓΙΑΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΥΞΗΣΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΜΕ ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΝΟΜΩΝ ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΡΗΤΡΑ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ (ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ )ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ  ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ. 

ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΠΟΔΕΚΤΗΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ,ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ 

ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ  4425/2016 ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΕΠΕΦΕΡΕ 

ΝΟΜΟΣ 4409/2016

Πλαίσιο για την ασφάλεια στις υπεράκτιες εργασίες έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, ενσωμάτωση της Οδηγίας 2013/30/ΕΕ, τροποποίηση του Π.δ. 148/2009 και άλλες διατάξεις.

ΝΟΜΟΣ 4389/2016

Επείγουσες διατάξεις για την εφαρμογή της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και άλλες διατάξεις.

ΝΟΜΟΣ 4387/2016

Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας Μεταρρύθμιση ασφαλιστικού συνταξιοδοτικού συστήματος Ρυθμίσεις φορολογίας εισοδήματος και τυχερών παιγνίων και άλλες διατάξεις.

ΝΟΜΟΣ 4342/2015

Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενσωμάτωση στο Ελληνικό Δίκαιο της Οδηγίας 2012/27/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2012 «Για την ενεργειακή απόδοση, την τροποποίηση των Οδηγιών 2009/125/ΕΚ και 2010/30/ΕΕ και την κατάργηση των Οδηγιών 2004/8/ΕΚ και 2006/32/ΕΚ», όπως τροποποιήθηκε από την Οδηγία 2013/12/ΕΕ του Συμβουλίου της 13ης Μαΐου 2013 «Για την προσαρμογή της Οδηγίας 2012/27/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για την ενεργειακή απόδοση, λόγω της προσχώρησης της Δημοκρα τίας της Κροατίας» και άλλες διατάξεις.

ΝΟΜΟΣ 4001/2011

Για τη λειτουργία Ενεργειακών Αγορών Ηλεκτρισμού και Φυσικού Αερίου, για Έρευνα, Παραγωγή και δίκτυα μεταφοράς Υδρογονανθράκων και άλλες ρυθμίσεις.

ΝΟΜΟΣ 3891/2010

Αναδιάρθρωση, εξυγίανση και ανάπτυξη του ομίλου ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και άλλες διατάξεις για το σιδηροδρομικό τομέα.

Με τις τελευταίες αλλαγές από το Νόμο 4964/2022




Άρθρο 12Α
Προσωρινός Μηχανισμός Επιστροφής Μέρους Εσόδων Αγορών Επόμενης Ημέρας και Ενδοημερήσιας
Όπως τροποποιήθηκε με την Παρ.1 Άρθρο 106 ΝΟΜΟΣ 4964/2022 με ισχύ την 30/7/2022

1. Θεσπίζεται Προσωρινός Μηχανισμός Επιστροφής Μέρους Εσόδων Αγοράς Επόμενης Ημέρας, o οποίος εφαρμόζεται μετά την 1η Ιουλίου 2022 έως την 1η Ιουνίου 2023. Η ακριβής ημερομηνία έναρξης ισχύος του Προσωρινού Μηχανισμού, καθώς και η ημερομηνία λήξεως αυτού, αν η τελευταία είναι προγενέστερη της 1ης Ιουνίου 2023, καθορίζεται με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Στο πεδίο εφαρμογής του Προσωρινού Μηχανισμού δεν εμπίπτουν οι θερμικές μονάδες που είναι εγκατεστημένες στο Μικρό Συνδεδεμένο Σύστημα (Μ.Σ.Σ.) της Κρήτης.

Όπως προστέθηκε με το Άρθρο 122 ΝΟΜΟΣ 4951/2022 με ισχύ την 4/7/2022

2. Κατ’ εφαρμογή του Προσωρινού Μηχανισμού παρακρατείται, από τον Φορέα Εκκαθάρισης της Αγοράς Επόμενης Ημέρας του άρθρου 7, μέρος των εσόδων που δικαιούνται οι Συμμετέχοντες στην Αγορά Επόμενης Ημέρας από τη συμμετοχή τους σε αυτή. Το παρακρατούμενο ποσό προκύπτει σύμφωνα με τη διαδικασία της παρ. 3 και αποτελεί το Επιστρεπτέο Έσοδο Αγοράς Επομένης Ημέρας (Ε.Ε.Α.Ε.Η.). Το ποσό που απομένει μετά την παρακράτηση του Ε.Ε.Α.Ε.Η. αποτελεί το Έσοδο Παραγωγού Αγοράς Επόμενης Ημέρας (Ε.Π.Α.Ε.Η.).

Όπως προστέθηκε με το Άρθρο 122 ΝΟΜΟΣ 4951/2022 με ισχύ την 4/7/2022

3. Κατά τις διαδικασίες εκκαθάρισης της Αγοράς Επόμενης Ημέρας, σύμφωνα με όσα ορίζονται στον Κανονισμό της παρ. 2 του άρθρου 13, ο Φορέας Εκκαθάρισης της Αγοράς Επόμενης Ημέρας υπολογίζει σύμφωνα και με την απόφαση της παρ. 8, για κάθε μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ή χαρτοφυλάκιο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Α.Π.Ε.) το Ε.Π.Α.Ε.Η. και το Ε.Ε.Α.Ε.Η., σύμφωνα με τις παρ. 4 και 5.

Όπως προστέθηκε με το Άρθρο 122 ΝΟΜΟΣ 4951/2022 με ισχύ την 4/7/2022

4. Για κάθε συναλλαγή πώλησης μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας η χαρτοφυλακίου Α.Π.Ε,. η οποία δεν έχει προκύψει από Εντολή Πώλησης Πακέτου ως εξής:

α. Αν η τιμή εκκαθάρισης της αγοράς, ανά Αγοραία Χρονική Μονάδα της Αγοράς Επόμενης Ημέρας, είναι μικρότερη ή ίση από τη διοικητικά καθοριζόμενη μοναδιαία τιμή της παρ. 8, το Ε.Π.Α.Ε.Η. υπολογίζεται ως το γινόμενο της ποσότητας ενέργειας της συναλλαγής της μονάδας παραγωγής και της τιμής εκκαθάρισης αγοράς, ενώ το Ε.Ε.Α.Ε.Η. λογίζεται ως μηδενικό.

β. Αν η τιμή εκκαθάρισης της αγοράς, ανά Αγοραία Χρονική Μονάδα της Αγοράς Επόμενης Ημέρας, είναι μεγαλύτερη από τη διοικητικά καθοριζόμενη μοναδιαία τιμή της παρ. 8: βα) το Ε.Π.Α.Ε.Η. για κάθε συναλλαγή υπολογίζεται ως το γινόμενο της ποσότητας ενέργειας της συναλλαγής και της διοικητικά καθορισμένης μοναδιαίας τιμής της παρ. 8. και ββ) το Ε.Ε.Α.Ε.Η. για κάθε συναλλαγή υπολογίζεται ως το γινόμενο της ποσότητας ενέργειας της συναλλαγής επί της διαφοράς της τιμής εκκαθάρισης και της διοικητικά καθορισμένης μοναδιαίας τιμής της παρ. 8.

Όπως προστέθηκε με το Άρθρο 122 ΝΟΜΟΣ 4951/2022 με ισχύ την 4/7/2022

5. Για κάθε Εντολή Πακέτου, που έχει ενταχθεί στα αποτελέσματα της Αγοράς Επόμενης Ημέρας, υπολογίζεται η Σταθμισμένη Μέση Τιμή Συναλλαγών Πακέτου (Σ.Μ.Τ.Σ.Π.) ως ο σταθμισμένος μέσος όρος των τιμών εκκαθάρισης της αγοράς, προς τις ποσότητες ενέργειας των συναλλαγών που προέκυψαν από την αποδεκτή Εντολή Πώλησης Πακέτου.

α. Αν η Σ.Μ.Τ.Σ.Π. είναι μικρότερη ή ίση από τη διοικητικά καθοριζόμενη μοναδιαία τιμή της παρ. 8, το Ε.Π.Α.Ε.Η. για κάθε συναλλαγή της Εντολής Πακέτου υπολογίζεται ως το γινόμενο της ποσότητας ενέργειας της συναλλαγής και της τιμής εκκαθάρισης αγοράς, ενώ το Ε.Ε.Α.Ε.Η. λογίζεται ως μηδενικό.

β. Αν η Σ.Μ.Τ.Σ.Π. είναι μεγαλύτερη από την διοικητικά καθοριζόμενη μοναδιαία τιμή της παρ. 8: βα) το Ε.Π.Α.Ε.Η. για κάθε συναλλαγή της Εντολής Πακέτου υπολογίζεται ως το γινόμενο της ποσότητας ενέργειας της συναλλαγής και της διοικητικά καθοριζόμενης μοναδιαίας τιμής της παρ. 8 και ββ) το Ε.Ε.Α.Ε.Η. για κάθε συναλλαγή της Εντολής Πακέτου υπολογίζεται ως το γινόμενο της ποσότητας της ενέργειας της συναλλαγής επί την διαφορά της Σ.Μ.Τ.Σ.Π. και της διοικητικά καθοριζόμενης μοναδιαίας τιμής της παρ. 8.

Όπως προστέθηκε με το Άρθρο 122 ΝΟΜΟΣ 4951/2022 με ισχύ την 4/7/2022

6. Ο Φορέας Εκκαθάρισης της Αγοράς Επόμενης Ημέρας, κατά την εκτέλεση των διαδικασιών εκκαθάρισης: α) υπολογίζει ως συνολικό Ε.Ε.Α.Ε.Η. το άθροισμα των ποσών που προκύπτουν για όλες τις ώρες κάθε ημέρας φυσικής παράδοσης, για όλες τις συναλλαγές και για κάθε μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ή χαρτοφυλάκιο Α.Π.Ε. σύμφωνα με την υποπερ. ββ΄ της περ. β΄ της παρ. 4 και υποπερ. ββ΄ της περ. β΄ της παρ. 5 και τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας (Φ.Π.Α.) που αναλογεί στο ποσό αυτό, και β) καταβάλλει το συνολικό Ε.Ε.Α.Ε.Η., πλέον Φ.Π.Α. στον Ειδικό Λογαριασμό «Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης» του άρθρου εξηκοστού πρώτου του ν. 4839/2021 (Α΄181).

Όπως προστέθηκε με το Άρθρο 122 ΝΟΜΟΣ 4951/2022 με ισχύ την 4/7/2022

7. Ο Φορέας Εκκαθάρισης της Αγοράς Επόμενης Ημέρας γνωστοποιεί, κάθε εργάσιμη ημέρα στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (Ρ.Α.Ε.) και τον Διαχειριστή Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Εγγυήσεων Προέλευσης (Δ.Α.Π.Ε.Ε.Π. Α.Ε.) τα ποσά που παρακρατούνται και πιστώνονται σύμφωνα με το παρόν, ανά μονάδα παραγωγής ή χαρτοφυλάκιο Α.Π.Ε. και ανά Συμμετέχοντα, καθώς και κάθε άλλο αναγκαίο στοιχείο. Η Ρ.Α.Ε. δημοσιεύει στην ιστοσελίδα της τα δεδομένα της εφαρμογής του Προσωρινού Μηχανισμού Επιστροφής Μέρους Εσόδων Αγοράς Επόμενης Ημέρας.

Όπως προστέθηκε με το Άρθρο 122 ΝΟΜΟΣ 4951/2022 με ισχύ την 4/7/2022

8. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Οικονομικών, η οποία εκδίδεται πριν την έναρξη εφαρμογής του Προσωρινού Μηχανισμού, καθορίζονται η μεθοδολογία και ο μαθηματικός τύπος, ο οποίος εφαρμόζεται για τον υπολογισμό της διοικητικά καθοριζόμενης μοναδιαίας τιμής για κάθε κατηγορία μονάδων παραγωγής και για τα χαρτοφυλάκια Α.Π.Ε. και ρυθμίζεται κάθε άλλο συναφές θέμα σχετικά με την εφαρμογή του παρόντος. Ο Φορέας Εκκαθάρισης της Αγοράς Επόμενης Ημέρας υπολογίζει, σύμφωνα με την απόφαση της παρούσας, τη μοναδιαία τιμή για κάθε κατηγορία μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και για τα χαρτοφυλάκια Α.Π.Ε.

Όπως προστέθηκε με το Άρθρο 122 ΝΟΜΟΣ 4951/2022 με ισχύ την 4/7/2022

9. Κατόπιν υποβολής σχετικών εισηγήσεων του Φορέα Εκκαθάρισης και της Δ.Α.Π.Ε.Ε.Π. Α.Ε., με κοινη απόφαση των Υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Οικονομικών εγκρίνεται η κάλυψη, από πόρους του Ειδικού Λογαριασμού «Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης», των πρόσθετων διαχειριστικών εξόδων του Φορέα Εκκαθάρισης και της Δ.Α.Π.Ε.Ε.Π. Α.Ε., που προκύπτουν από την εφαρμογή του παρόντος.

Όπως προστέθηκε με το Άρθρο 122 ΝΟΜΟΣ 4951/2022 με ισχύ την 4/7/2022

10. Το παρόν και οι αποφάσεις που εκδίδονται δυνάμει αυτού εφαρμόζονται συμπληρωματικά στις ισχύουσες διατάξεις του Κανονισμού Εκκαθάρισης Αγοράς Επόμενης Ημέρας και Ενδοημερήσιας Αγοράς, που εκδίδεται σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 13, περιλαμβανομένων των κανόνων καθορισμού Θέσης και υπολογισμού της χρηματικής αξίας των χρεώσεων και πιστώσεων των Συμμετεχόντων στην Αγορά Επόμενης Ημέρας.».

Όπως προστέθηκε με το Άρθρο 122 ΝΟΜΟΣ 4951/2022 με ισχύ την 4/7/2022

11. Με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο Προσωρινός Μηχανισμός του παρόντος δύναται να εφαρμόζεται και στις συναλλαγές πώλησης που πραγματοποιούνται στις Ενδοημερήσιες Δημοπρασίες, εφαρμοζομένων αναλογικά των παρ. 2, 3, 4 και 6, για το σύνολο ή μέρος των κατηγοριών μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και χαρτοφυλακίων Α.Π.Ε.

Όπως προστέθηκε με την Παρ.1 Άρθρο 106 ΝΟΜΟΣ 4964/2022 με ισχύ την 30/7/2022

ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΤΗΝ ΡΗΤΡΑ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ Η ΟΠΟΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΟΤΙ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ.

ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΥΝ , ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ,ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ. 

ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΥΠΕΡΟΓΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ?

ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΚΟΒΟΥΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ. 

ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥ ΟΗΕ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΑΜΕ ΔΕΝ ΕΚΤΕΛΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ,ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΕ ΦΕΚ.

ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΕΞΗΓΗΣΩ ,ΟΤΑΝ Ο ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΤΟ ΕΝΟΙΚΙΟ ΣΟΥ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΤΟΝ ΥΠΕΡΟΓΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΡΕΥΜΑΤΟΣ.

ΕΤΣΙ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΡΥΘΜΙΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΔΟΥΛΟ,ΣΕ ΕΧΟΥΝ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ,ΣΟΥ ΠΕΤΟΥΝ ΤΑ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ POWERPUSS-FUELPASS ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΗΣ 

ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ ΩΣ ΠΟΛΙΤΗΣ. 

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΜΩΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.Ε.

ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ 

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Η ΡΗΤΡΑ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ,ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΕ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΝΑΝΕΩΣΙΕΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ

Ο ΑΔΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΕΧΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΝΟΜΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ,ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ.

ΟΙ ΠΑΡΟΧΟΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΕ ΔΕΝ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ 

ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ  ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΜΕ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ 

ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΡΑΓΕ?

ΝΟΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ? ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ?

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΕΙΤΑΙ

ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ, ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΑ ΑΠΟ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.

ΟΤΑΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΙ ΕΙΧΕ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΒΙΑΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΧΛΕΥΑΣΟΥΝ…

ΟΤΑΝ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΣΤΟΝ Ο.Η.Ε. ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΙΩΣΥΝΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΘΕΣΜΟΣ ΔΕΝ ΑΝΕΦΕΡΕ ΟΤΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΧΡΕΩΝ ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΑΡΚΕΤΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ … ΠΩΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΝ ΟΤΑΝ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗΣ ΠΛΟΥΤΟΥ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΑΣΧΕΤΩΣ ΑΝ ΤΗΝ ΑΓΝΟΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ….

ΚΑΠΟΥ ΕΔΩ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΟΥΣ ΠΕΝΤΕ (5) ΘΕΣΜΟΥΣ ΦΟΡΕΩΝ ΚΡΑΤΟΥΣ( ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΔΛΔ) ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΓΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ ΠΛΟΥΤΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑΜΕΙΑ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ:

1.-ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ή ΒΑΣΙΛΕΙΣ(ΑΝΑΛΟΓΑ) ΚΡΑΤΟΥΣ…

2.-ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ…

3.-Ο ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ…

4.-Ο ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΑΡΧΗΓΟΣ ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ(ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ)

5.-ΔΗΜΑΡΧΟΙ….

ΕΙΔΑΤΕ ΠΟΥ ΚΟΛΛΑΕΙ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΠΟΥ ΣΗΚΩΝΕΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΠΟΛΛΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΚΤΑΜΙΕΥΕΙ ΑΠΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΣΠΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΑ…..;;;

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΗΤΑΝ ΕΝΤΟΛΗ-ΔΗΛΩΣΗ-ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΟΠΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΠΑΡΟΤΡΥΝΑΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟ ΑΛΛΟΙΩΣΑΝ…

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΙ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 11 ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΠΙΚΑΛΕΣΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΝΤΟΛΗΣ – ΔΗΛΩΣΗΣ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ(ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ) ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ (ΥΔΡΕΥΣΗ)…

ΧΛΕΥΑΣΤΗΚΕ ΜΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΟΣΟ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΟΤΕ… ΠΟΥ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΗ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΔΙΑΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΝΑ ΒΙΩΝΕΙ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ …ΑΠΟ ΕΔΩ 

ΕΧΕΙΣ ΧΙΛΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΛΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ 

Η  ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ  ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΨΗΛΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ .

ΜΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΥΔΡΟΓΟΝΟΥ ΜΕΣΩ ΗΛΕΚΤΡΟΛΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΜΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΥΣΗ ΤΗΝ ΗΛΙΑΚΗ 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΣΑΝ ΚΑΤΑΛΗΞΗ  ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΧΡΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΗ ΧΡΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ 

Η ΕΞΩΔΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΘΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΜΑΣ👇


Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΚΑΘΕΤΙ ΣΑΠΙΟ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ<< Ε ΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ >> ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΜΑΣ ,ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΥΦΑΡΠΑΞΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ
 .

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΞΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΕΥΘΥΣ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ << ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ >>


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ