ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΚΑΙ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΕ ΚΑΙ ΕΔΩΣΕ ΤΟΝ ΛΙΓΝΙΤΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Θα θυμάστε ολοι τον Κ.Μητσοτάκη που απο τα έδρανα της Βουλής φώναζε οτι εγώ δεν θα πω ποτέ σας καλωσορίζω στον Μακέδονα Πρωθυπουργό.Εγω θα βάλω βέτο απο την θέση του Πρωθυπουργού αν και εφοσον κέρδιζε τις εκλογες το 2019.
Όχι μόνο δεν έβαλε βέτο αλλά καλωσόρισε και τους δύο πρωθυπουργούς των Σκοπιών.


Θα θυμάστε ολοι τον Κ.Μητσοτάκη που απο τα έδρανα της Βουλής φώναζε οτι εγώ δεν θα πω ποτέ σας καλωσορίζω στον Μακέδονα Πρωθυπουργό.Εγω θα βάλω βέτο απο την θέση του Πρωθυπουργού αν και εφοσον κέρδιζε τις εκλογες το 2019.
Όχι μόνο δεν έβαλε βέτο αλλά καλωσόρισε και τους δύο πρωθυπουργούς των Σκοπιών.
Ο πρώτος ηταν ο Ζαεφ Ζόραν ο οποίος καλωσορίστηκε με τιμές κράτους  απο τον Κ.Μητσοτάκη ,άλλωστε οι δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ ηταν σοκαριστικές << ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΟΛΑ ΕΔΩΣΕΣ ΜΑΧΕΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ>>


Ο δεύτερος πρωθυπουργός των Σκοπίων  είναι ο Ντιμιτάρ Κοβάτσεφσκι και τον καλωσόρισε αλλά και του πούλησε τον λιγνιτη μας .
Τα Σκόπια και οχι Βόρεια Μακεδονία  συμφώνησαν  να προμηθευτούν από την Ελλάδα 1.000.000 τόνους λιγνίτη και 250.000 τόνους μαζούτ για τις ανάγκες επιπλέον παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της κρατικής εταιρίας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ESM, Βάσκο Κοβάτσεφσκι.


Στη διάρκεια συνέντευξής του την ίδια μέρα στον τηλεοπτικό σταθμό Telma, ο Βάσκο Κοβάτσεφσκι ανέφερε ότι ο λιγνίτης θα καλύψει κυρίως τις ανάγκες στις εγκαταστάσεις παραγωγής της Μπίτολα, αλλά μέρος των ποσοτήτων θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο θερμοηλεκτρικό εργοστάσιο του Οσλομέι, ενώ το μαζούτ στη θερμοηλεκτρική μονάδα του Νεγκοτίνο.

«Σήμερα (σ.σ.: χθες) συμφωνήσαμε για τους επόμενους 12 μήνες να παραλαμβάνουμε περίπου 80.000 τόνους άνθρακα το μήνα, κυρίως για τις ανάγκες της Μπίτολα, αλλά μέρος των ποσοτήτων μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για το Οσλομέι.

«Σε ανταγωνιστική τιμή»
»Σε 12 μήνες πρέπει να παραλάβουμε ένα εκατομμύριο τόνους λιγνίτη σε ανταγωνιστική τιμή. Πιστεύουμε ότι με αυτές τις ποσότητες θα ικανοποιήσουμε τις πρόσθετες ανάγκες για την κάλυψη παραγωγής της επιπλέον απαιτούμενης ηλεκτρικής ενέργειας.

»Οσον αφορά το μαζούτ, η τιμή είναι ρυθμισμένη και σήμερα (χθες) συζητήσαμε για ποσότητες που θα χρειαστούν από τον Νοέμβριο έως το τέλος Απριλίου, για επτά μήνες.

»Θα απαιτηθούν 30.000 – 35.000 τόνοι τον μήνα ή συνολικά 250.000 τόνοι την περίοδο που θέρμανσης. Από αυτά, το 80-90 τοις εκατό προορίζονται για τον θερμοηλεκτρικό σταθμό στο Νεγκοτίνο, αλλά μέρος των ποσοτήτων θα χρησιμοποιηθούν επίσης για τη Μπίτολα και το Οσλομέι», είπε ο γενικός διευθυντής της ESM.

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι στα τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου φέτος είχε συναφθεί συμφωνία για την αγορά 144.000 τόνων μαζούτ και η συμφωνία αυτή διαρκεί μέχρι τον Οκτώβριο.ΠΗΓΗ

Την στιγμή που η Ελλάδα εχει ανάγκη απο φθηνό ρεύμα και οι πολίτες της πληρωνούν εξωφρενικές τιμές στους λογαριασμούς ρεύματος η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί με κάθε τρόπο να μεταφέρει την χώρα σε πρωτόγνωρες καταστάσεις ,προσπαθεί να μεταφέρει στους πολίτες ακριβό ρεύμα με την μεταστροφή του σε φυσικό αέριο στους τομείς της ενέργειας ,την ιδια στιγμή πουλά τον Λιγνίτη μας γνωρίζοντας οτι σε περίπτωση ανάγκης ενέργειας θα μπορούσε να τον εκμεταλλευτεί.

Η προδοσία δεν εγινε με την Συμφωνία των Πρεσπών επι των ημερών Τσίπρα αλλά συνεχίζεται με τόν Κ.Μητσοτακη.

ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ,ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΙΓΝΙΤΕΣ ΜΑΣ. Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!!!!

Εμείς όμως τι θα κάνουμε για όλο αυτό που εξελίσεται στήν χώρα μας ?

Συντάκτης 
Δελαγραμμάτικα  Ελευθερία

Διάβασε την Ιδρυτική Διακήρυξη της ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ και τις Προγραμματικές μας Δηλώσεις για να κατανοήσεις τους λόγους και την ανάγκη ίδρυσης του Πολιτικού Φορέα. 


Διαβάστε επίσης :









 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ