ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023

ΣΤΕΝΟΣ “ΦΙΛΟΣ” ΤΟΥ ΡΟΥΜΠΑΤΗ Ο ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΜΕ ΔΙΚΤΥΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ – ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

 



Ένα ηχητικό ντοκουμέντο που προκαλεί σεισμό, δημοσιεύει η ιστοσελίδα του Έβρου, koumanto.gr που ΑΠΑΙΤΕΙ επιβεβαίωση ή διάψευση από τους εμπλεκόμενους. Ένας από αυτούς είναι ο καψερός επιβήτορας της ΕΥΠ, ο τύπος με το κομοδινί μαλλί, πρώην διοικητής Γ. Ρουμπάτης και μας γυρνάει πίσω μερικές εβδομάδες όταν συνελήφθησαν ένστολοι για διακίνηση λ@θρομεταναστών εντός της χώρας.

Σύμφωνα με το koumanto.gr, ο Ν.Μ. ήταν περιφερειακός από το 2015 έως το 2020. Συνεπώς έχαιρε εκτίμησης και των δύο κομμάτων.

Οι 3 από τους 5 συλληφθέντες προς στα τέλη Μαϊου που κατηγορήθηκαν για παράβαση του κώδικα μετανάστευσης, δωροληψία, παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας…

Είχαν τοποθετηθεί στην ΕΥΠ/τότε Κλιμάκιο Διδυμοτείχου, με δική του συναίνεση, σε άψογη συνεργασία με την τότε Διοίκηση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Με την συναίνεση δηλαδή του Γ. Ρουμπάτη που είχε προσωπικό ενδιαφέρον ως γνωστόν, για την Θράκη και τον Ι.Λ. Αστυνομικό-πρώην ΄Β Υποδιοικητή της Υπηρεσίας.

Οι 3 συλληφθέντες Συνοριοφύλακες επελέγησαν για να αντικαταστήσουν συναδέλφους τους αποσπασμένους στο κλιμάκιο της ΕΥΠ, τον Μάιο του 2018

Συνεπώς, το παρελθόν των 3ων στην ΕΥΠ δεν είναι και τόσο αθώο από τη στιγμή που ο Ν.Μ. Ανώτατος τότε προϊστάμενός τους, κάνει λόγο για δικά του παιδιά και πως κανονίζει ο ίδιος το θέμα της “τακτοποίησης” τους στην ΕΥΠ.

Αξίζει ακόμα να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με βάσιμες πληροφορίες, ο ίδιος εξυπηρετώντας προφανώς φιλίες, ψηφοθηρικά ή άλλα συμφέροντα πολιτικών της περιοχής, όπου μεταξύ αυτών φιγουράρει και το όνομα του Τάσου Δημοσχάκη, πρώην Αρχηγού της ΕΛΑΣ και σημαντικού στελέχους της Νέας Δημοκρατίας…

Είχε μεσολαβήσει για την τοποθέτησή τους στο κλιμάκιο.

Σύμφωνα πάντα με το koumanto.gr, η διοίκηση Κοντολέοντα που ανέλαβε τον Αύγουστο του 2019 διατήρησε τους 3 προαναφερόμενους συνοριοφύλακες στη θέση τους, καθώς και το σύνολο σχεδόν των προϊσταμένων σε μονάδες και υπηρεσιακές δομές, που είχε τοποθετήσει ο ο προκάτοχός του Ρουμπάτης.

Επιπλέον. Από την Άνοιξη του 2018 έως και το Φθινόπωρο του 2019, ο μέχρι σήμερα και επί σειρά ετών Τοπικός Διοικητής Αλεξανδρούπολης (της ΕΥΠ) Ξ.Ζ… Ήταν αρμόδιος και για την Κομοτηνή!

Στην πορεία, η διοίκηση Κοντολέοντα αποφάσισε να κλείσει το νευραλγικό κλιμάκιο του Διδυμοτείχου… Αφήνοντας στο έλεος του Θεού την ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή του Έβρου και κατ’ επέκταση ολόκληρης της Θράκης

Ωστόσο οι 3 που ως γνωστόν διαλαλούσαν παντού στην τοπική κοινωνία ότι είχαν ισχυρές “πλάτες” άρρηκτους δεσμούς με ανώτατους αξιωματούχους, πολιτικούς και υπηρεσιακούς, παρέμειναν για κάποιο διάστημα στην ΕΥΠ, υπό την εποπτεία του Τοπικού της στελέχους Ζ.Ξ.

Τονίζουμε ότι εκείνη την περίοδο, ο Ζ.Ξ. είχε στην ευθύνη του όλη την ζώνη, από τον Βόρειο Έβρο έως και την Ξάνθη!

Το ηχητικό που το koumanto.gr έχει λατ’ αποκλειστικότητα στην διάθεσή του, τοποθετείται κάπου στα τέλη 2018 με αρχές 2019.

Την περίοδο δηλαδή που ο Ν.Μ είναι παντοδύναμος.

Την περίοδο δηλαδή… Που η συνεργασία του με την τότε διοίκηση της κεντρικής Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (Ρουμπάτης-Λιούκας) και τοπικά Ζ.Ξ ήταν άριστη!

Αναφορικά με τον Ανώτερο Αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ που υπηρέτησε σε μεγάλες θέσεις ευθύνης στον Έβρο (Αλεξανδρούπολη) και στην Περιφερειακή Διεύθυνση, θα επανέλθουμε με επιπλέον στοιχεία και πληροφορίες που με κάποιον τρόπο, τον συνδέουν με ευαίσθητα θέματα της Θράκης και ιδιαίτερα του Έβρου.

Όπως όλα δείχνουν σύμφωνα με την έρευνά μας, συγκεκριμένα γεγονότα τον τοποθετούν στην μεγάλη εικόνα, θέμα της οποίας αποτελούν άτομα και δίκτυα διακίνησης παράνομων μεταναστών με σκοπό τον παράνομο πλουτισμό.

Έναν ακόμα ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ και πάνω από πέντε (5) άτομα ακόμα (Ονόματα των οποίων γνωρίζουμε) που εμπλέκονται σε αυτή αλλά και σε παράλληλες υποθέσεις, τα οποία ζουν και δραστηριοποιούνται στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, την Σαμοθράκη όπως και σε άλλες περιοχές Έβρου και Θράκης.

Σημαντικό επίσης είναι, πως μία από τις αξιόπιστες πήγες του koumanto.gr, ισχυρίζεται πως υπάρχει και σχετικό φώτο υλικό από ΠΕΡΙΕΡΓΗ συνάντηση, του (από Σαμοθράκη) εμπλεκόμενου…

Με τον Διευθυντή ασφαλείας της ΕΥΠ επί ΣΥΡΙΖΑ, σε γνωστό ξενοδοχείο!!!

Κλείνοντας θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να μάθουμε, που κατέληξε η Έρευνα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας…

Για τις περίεργες επαφές του τοπικού στελέχους ΕΥΠ με υπαλλήλους του Τουρκικού Προξενείου!

Για τον οποίο θα επανέλθουμε με ένα “ειδικό” αφιέρωμα για τις ημέρες και το έργο του.

Για τον οποίο επίσης αναλύοντας τα δεδομένα μόνο σε ένα συμπέρασμα μπορούμε να καταλήξουμε, για την επιβλαβή και ίσως επικίνδυνη – κατά την άποψή μας – υπηρεσιακή παρουσία του, στην ευρύτερη περιοχή.

Ενώ σε άλλη χώρα ίσως και να τον είχαν στείλει από καιρό στο σπίτι του, σίγουρα τουλάχιστον θα του καταλόγιζαν τεράστιες ευθύνες, για ότι αφορά την ανεπαρκή υπηρεσιακή του ικανότητα σε επίπεδο διαχείρισης κρίσεων ή ακόμα και σε επιχειρησιακά ζητήματα…

Στην Ελλάδα, απολαμβάνει ανενόχλητος και αμετακίνητος την ανοχή της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, ακόμα και από την σημερινή διοίκηση Δεμίρη, όπως και τα πλούσια οφέλη που νόμιμα (μόνο νόμιμα θέλουμε να πιστεύουμε.) προκύπτουν από την μισθοδοσία του και άλλες παροχές υπηρετώντας “ανεύθυνα” κατά την κρίση μας πάντα, σε θέση ευθύνης.

Συμπερασματικά λοιπόν και κρίνοντας την υπηρεσιακή του ζωή, καταλήγουμε πως ή εμείς όπως και πάρα πολλοί ακόμα στην τοπική κοινωνία, είμαστε ηλίθιοι με χαμηλό δείκτη νοημοσύνης…

Ή εκείνος, είναι ο χρήσιμος ηλίθιος!

Πηγή: koumanto.gr

 ΔΕΛΑΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β’ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΔΙΓΕΝΗ ΑΚΡΙΤΑ 36,18755 ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
delagrammatika@gmail.com
6976653520

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ