ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΣΥΝΘΕΤΙΚΩΝ ΠΟΥΛΕΡΙΚΩΝ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ FDA

 



Και όμως έγινε πραγματικότητα ,πριν από λίγο καιρό μέσα από αυτό το ιστολόγιο σας είχαμε ανακοινώσει πως για χάρη της κλιματικής κρίσης θα έπρεπε να φάς σκουλήκια και έντομα αλλά είχαμε δει και πως ανάγκασαν τους αγρότες της Ολλανδίας να κλείσουν ένα μέρος των παραγωγικών μονάδων αγελάδων για χάρη της κλιματικής αλλαγής ,σήμερα η μάλλον εχθές η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων(FDA) ενέκρινε την κατανάλωση συνθετικών πουλερικών από καλλιεργημένα κύτταρα κοτόπουλου.

Η ανακοίνωση του FDA στην επίσημη σελίδα της :

Ο κόσμος βιώνει μια επανάσταση στα τρόφιμα και η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ έχει δεσμευτεί να υποστηρίξει την καινοτομία στον εφοδιασμό τροφίμων. Ως παράδειγμα αυτής της δέσμευσης, σήμερα ανακοινώνουμε ότι ολοκληρώσαμε την πρώτη μας διαβούλευση πριν από την κυκλοφορία ενός ανθρώπινου τροφίμου από καλλιεργημένα ζωικά κύτταρα. 

Ο οργανισμός αξιολόγησε τις πληροφορίες που υποβλήθηκαν από την UPSIDE Foods ως μέρος μιας διαβούλευσης πριν από τη διάθεση στην αγορά για τα τρόφιμά της που παρασκευάζονται από καλλιεργημένα κύτταρα κοτόπουλου και δεν έχει περαιτέρω ερωτήσεις προς το παρόν σχετικά με το συμπέρασμα ασφάλειας της εταιρείας.  

Προτού αυτό το τρόφιμο εισέλθει στην αγορά, η εγκατάσταση στην οποία παρασκευάζεται πρέπει επίσης να πληροί τις ισχύουσες απαιτήσεις του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA) και του FDA. Εκτός από τις απαιτήσεις του FDA, συμπεριλαμβανομένης της εγγραφής εγκατάστασης για το τμήμα κυτταροκαλλιέργειας, το εργοστάσιο παραγωγής χρειάζεται επιχορήγηση επιθεώρησης από το USDA-Food Safety and Inspection Service (FSIS) για τις μερίδες συγκομιδής και μετά τη συγκομιδή και το ίδιο το προϊόν απαιτεί USDA σήμα ελέγχου. 

Η ρύθμιση της τεχνολογίας κυτταροκαλλιέργειας γίνεται σε συνεργασία και σε στενή συνεργασία με το USDA-FSIS για τρόφιμα που παράγονται από καλλιεργημένα κύτταρα ζώων ή πουλερικών. Σύμφωνα με την επίσημη συμφωνία του Μαρτίου 2019

Ουσία της Συμφωνίας

A. HHS-FDA θα:

  1. Διεξαγωγή διαδικασιών διαβούλευσης πριν από τη διάθεση στην αγορά για την αξιολόγηση των υλικών/διεργασιών παραγωγής και των ελέγχων κατασκευής, για να συμπεριληφθεί η επίβλεψη της συλλογής ιστών, των κυτταρικών γραμμών και των τραπεζών και όλων των εξαρτημάτων και εισροών. Συμβουλευτείτε το USDA-FSIS και μοιραστείτε τα αποτελέσματα των διαδικασιών διαβούλευσης πριν από την αγορά με το USDA-FSIS, όπως εξουσιοδοτείται από τη νομοθεσία. 
  2. Επιβλέπει την αρχική συλλογή κυττάρων και την ανάπτυξη και συντήρηση εξειδικευμένων τραπεζών κυττάρων, μεταξύ άλλων με την έκδοση κανονισμών ή καθοδήγησης και τη διενέργεια επιθεωρήσεων, κατά περίπτωση.
  3. Επιβλέπετε τον πολλαπλασιασμό και τη διαφοροποίηση των κυττάρων κατά τη διάρκεια της συγκομιδής, συμπεριλαμβανομένης της έκδοσης κανονισμών ή καθοδήγησης και της διενέργειας επιθεωρήσεων, ανάλογα με την περίπτωση.
  4. Κατά τη συγκομιδή, βοηθήστε στο συντονισμό της μεταφοράς της ρυθμιστικής επίβλεψης στο USDA-FSIS, συμπεριλαμβανομένης, ενδεικτικά, της παροχής πληροφοριών που είναι απαραίτητες για το USDA για να καθορίσει εάν τα συγκομισμένα κύτταρα είναι κατάλληλα για επεξεργασία σε προϊόντα κρέατος ή πουλερικών που φέρουν το σήμα επιθεώρησης USDA.
  5. Βεβαιωθείτε ότι οι καλυπτόμενες οντότητες συμμορφώνονται με τις ισχύουσες απαιτήσεις HHS-FDA, συμπεριλαμβανομένης της καταχώρισης εγκαταστάσεων, του τρέχοντος κανονισμού ορθής παρασκευής και προληπτικών ελέγχων, και των απαιτήσεων που ισχύουν για ουσίες που γίνονται συστατικό τροφίμων ή επηρεάζουν με άλλο τρόπο τα χαρακτηριστικά των τροφίμων. 
  6. Όπως χρειάζεται, αναπτύξτε πρόσθετες απαιτήσεις για τις συνθήκες και τις διαδικασίες τράπεζας κυττάρων και εγκαταστάσεων καλλιέργειας κυττάρων για να διασφαλίσετε ότι το βιολογικό υλικό που εξέρχεται από τη διαδικασία καλλιέργειας είναι ασφαλές και όχι νοθευμένο κατά την έννοια του Ομοσπονδιακού νόμου περί τροφίμων, φαρμάκων και καλλυντικών.
  7. Διεξάγετε κατάλληλες επιθεωρήσεις και δραστηριότητες παρακολούθησης, συμπεριλαμβανομένης της λήψης μέτρων επιβολής, εάν είναι απαραίτητο, για να διασφαλίσετε ότι η τράπεζα κυττάρων και οι εγκαταστάσεις καλλιέργειας κυττάρων συμμορφώνονται με τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς του HHS-FDA. Το HHS-FDA δεν θα επιθεωρεί δραστηριότητες που ρυθμίζονται αποκλειστικά από το USDA-FSIS και θα βασίζεται στη ρυθμιστική διαδικασία του USDA-FSIS για πληροφορίες σχετικά με τέτοιες δραστηριότητες.
  8. Μοιραστείτε πληροφορίες με το USDA-FSIS όπως εξουσιοδοτείται από το νόμο και είναι κατάλληλο για την εκτέλεση των αντίστοιχων ευθυνών των Μερών και, συγκεκριμένα, ειδοποιήστε το USDA-FSIS εάν εντοπιστούν ανάρμοστες συνθήκες, συμπεριλαμβανομένων συνθηκών που μπορεί να οδηγήσουν στην παραγωγή νοθευμένου ή εσφαλμένου προϊόντος, συνεργαστείτε με το USDA-FSIS για την αντιμετώπιση τέτοιων συνθηκών όσον αφορά τη συγκομιδή και βασιστείτε στο USDA-FSIS για την αντιμετώπιση τέτοιων συνθηκών σε σχέση με τις δραστηριότητες μετά τη συγκομιδή.
Η ισραηλινή εταιρεία Redefine Meat κατασκευάζει ήδη συνθετικό κρέας που έχει δημιουργηθεί από φυτά και θα κατασκευάζεται από… υπολογιστές και θα τρώνε σύντομα οι Έλληνες όπως και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι και η αφορμή για όλα αυτά θα είναι φυσικά οι αντι-ρωσικές κυρώσεις και η επισιτιστική κρίση.


Όλα έχουν δρομολογηθεί όπως βλέπουμε από την Νέα Τάξη Πράγματων ,πρώτα σου έχουν ως δικαιολογία την κλιματική κρίση μετά σου δημιουργούν την επισιτιστική κρίση και μετέπειτα σου βρίσκουν την λύση.


Πρόσφατα η εταιρεία κατέληξε σε συμφωνία με τον εισαγωγέα Giraudi Meats με έδρα την Ιταλία.



Σύμφωνα με το Reuters με τη βοήθεια της Giraudi, θα κυκλοφορήσει τα προϊόντα της σε εστιατόρια και κρεοπωλεία στη Γαλλία αυτόν τον μήνα, στη συνέχεια στην Ιταλία, την Ελλάδα και τη Σουηδία αργότερα φέτος και σε δεκάδες άλλες χώρες τον επόμενο χρόνο.

Η εταιρεΊα για την οποία έδωσε την έγκριση η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων(FDA) ονομάζεται UPSIDE Foods και στην επίσημη ιστοσελίδα της γράφει:

Μέχρι το 2050 θα έχουμε 10 δισεκατομμύρια στόματα σε όλο τον κόσμο για να ταΐσουμε, επομένως πρέπει να μαγειρέψουμε. Ευτυχώς ξεκινήσαμε το 2015.






Είναι ασύλληπτο αυτό που έχουν κατασκευάσει για τον άνθρωπο.

Όλα δρομολογούν στην εξόντωση σου ,στον έλεγχο σου ,στην διατροφή σου .

Όλοι άνθρωποι στον Πλανήτη πρέπει να αφυπνιστούν για να καταλάβουν αυτό που έρχεται και το οποίο είναι μεθοδευμένο.

Τώρα ήρθε η ώρα να αφυπνιστείς και να ενωθείς στον μοναδικό ανθρωποκεντρικό οργανισμό Ελλήνων Συνέλευσις ,ήρθε η ώρα να ελευθερώσουμε όλους τους Έλλην ανθρώπους.

 Η Ελλήνων Συνέλευσις δίνει τεράστια βάση στην ανάπτυξη όλων των πρωτογενών παραγωγικών πηγών. Η γεωργία θα αναπτυχθεί με τον πιο δυνατό τρόπο. Θα καθιερωθεί σε ολόκληρη την επικράτεια η καλλιέργεια μόνο με παραδοσιακούς Ελληνικούς σπόρους.

  Θα αναπτυχθεί με πρόγραμμα ώστε το 60 % της γεωργικής παραγωγής να καθιστά αυτάρκη την χώρα μας από τα γεωργικά προϊόντα. Θα γίνει αναγνώριση όλων των φυτών της ελληνικής χλωρίδας καθώς και των παραγώγων τους, πχ ελαίων για θεραπευτικούς και για καλλωπιστικούς σκοπούς .

 Θα επανακτηθεί και συμπληρωθεί εκ νέου το ταμείο των ελληνικών σπόρων.

 Θα γίνει έλεγχος της τροφικής αλυσίδας και θα απαγορευθούν όλοι οι «GM» γενετικά τροποποιημένοι σπόροι και τα παράγωγα αυτών.

  Η Πολιτεία θα αναλάβει να διασφαλίσει τους πολίτες με τρόφιμα απαλλαγμένα από «GM» γενετικά τροποποιημένους σπόρους, θα προσφέρει εξελιγμένες μεθόδους ανάπτυξης που θα βασίζονται στις τεχνικές καλλιέργειας που ακολουθούν τις αρχέγονες αρχές όπως διατυπώνονται στη μητέρα φύση, και το πότισμα θα γίνεται μόνο με καθαρό νερό απαλλαγμένο από δηλητήρια, τοξίνες όπως φθόριο κτλ,

 Θα δημιουργηθεί μηχανισμός υποστήριξης για όλες τις μονάδες γεωργικής και ζωικής παραγωγής, μέσω προηγμένων τεχνολογιών που θα είναι εναντίον των γενετικά τροποποιημένων σπόρων και υβριδίων, με την λήψη ταυτόχρονα υποχρεωτικών εφαρμοστικών μέτρων για καλλιέργειες με τους φυσικούς τοπικούς σπόρους που δεν έχουν υποστεί επεξεργασία, έτσι ώστε η Ελλάδα να γίνει ξανά ένα οργανικό πρότυπο φυσικής ανάπτυξης και οτιδήποτε καλλιεργείται στον Ελληνικό χώρο να είναι πραγματικά βιολογικό.

 Η λίπανση θα γίνεται μόνο με βιολογικά λιπάσματα και εδαφοβελτιωτικά που θα παράγονται στην ελληνική επικράτεια.

Θα αναπτυχθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η βιομηχανική μεταποίηση των γεωργικών προϊόντων στα οποία μόνο θα επιτρέπεται η εξαγωγή. Σο ίδιο βάρος θα δοθεί και στην κτηνοτροφία.

Θα σχεδιαστεί κατάλληλα η σχέση παραγωγής, μεταφοράς, αποθήκευσης, συντήρησης, διάθεσης στην τοπική αγορά και των εξαγωγών ούτως ώστε να αποκτηθεί αμεσότητα μεταξύ παραγωγού και καταναλωτή και να αναπτυχθεί υγιής ανταγωνισμός.

 Θα υπάρχει αυστηρή εποπτεία για την τήρηση των προδιαγραφών.

 Θα δοθεί προώθηση ώστε το 80 % των προϊόντων της κτηνοτροφίας να καλύπτει την εγχώρια κατανάλωση.

 Θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην παραγωγή οικολογικών ζωοτροφών.

 Θα δοθεί βάση στην αναπαραγωγή των ζώων της Ελληνικής πανίδας.

 Η ανάπτυξη τους θα γίνεται μόνο σε φυσικό περιβάλλον και θα απαγορεύεται κάθε αυξητικό, διατροφικό συμπλήρωμα, ορμόνες κτλ.

 Είμαστε η χώρα των υδάτων είναι φυσιολογικό να υπάρχει υδατοκαλλιέργεια όλων των ειδών.

 Θα δοθεί βαρύτητα στις υδατοκαλλιέργειες ιχθύων, οστράκων και μαλακίων και ότι παράγεται ως τελικό προϊόν της μητέρας φύσης.

 Η Πολιτεία είναι έτοιμη να παράσχει κάθε στήριξη για την επίτευξη των ανωτέρω με την δική της ή όχι συμμετοχή στην υλοποίηση τους.



ΕΙΔΑΤΕ ΠΩΣ ΟΛΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ? ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΑΠΟ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ....ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΠΡΟΣ ΚΥΡΩΣΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΜΟΙΒΑΙΑΣ ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ "ΣΑΑΣ"

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ...ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΦΑΓΕΑ ΕΒΡΑΙΟ ΚΕΜΑΛ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ










ΔΕΛΑΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β’ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΔΙΓΕΝΗ ΑΚΡΙΤΑ 36,18755 ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
delagrammatika@gmail.com
6976653520

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ