ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022

ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ΑΚΥΡΩΣΕ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

 


«Η Ελλάδα σταματά την ιδιωτικοποίηση σημαντικού λιμανιού» είναι ο τίτλος που επιγράφει άρθρο της η οικονομική εφημερίδα του Ντίσελντορφ Handelsblatt και σημειώνει: «Στα τελευταία μέτρα, η ελληνική κυβέρνηση σταμάτησε την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης στη Βόρεια Ελλάδα, η οποία είχε ήδη ξεκινήσει το 2017. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε τώρα ότι το λιμάνι είναι πολύ σημαντικό για να ανατεθεί σε ιδιώτη επενδυτή».

Και λίγο παρακάτω εξηγεί αναλυτικότερα: «Η Αλεξανδρούπολη είναι ο κύριος κόμβος στρατιωτικών μεταφορών των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας από την αρχή της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Από τότε που η Τουρκία απέκλεισε τον Βόσπορο για ξένα πολεμικά πλοία, δεν υπάρχει πλέον θαλάσσιος δρόμος για αυτές τις μεταφορές. Από την Αλεξανδρούπολη οδικές και σιδηροδρομικές αρτηρίες οδηγούν στα κράτη του ΝΑΤΟ Βουλγαρία και Ρουμανία. Από την αρχή του πολέμου, οι ΗΠΑ έχουν φέρει εκατοντάδες κύρια άρματα μάχης, πυροβόλα όπλα και ελικόπτερα στο ανατολικό τμήμα του ΝΑΤΟ μέσω της Αλεξανδρούπολης. Επίσης πολλές παραδόσεις όπλων από τη Δύση προς την Ουκρανία περνούν από το λιμάνι. Πολεμικά πλοία όπως το αμφίβιο USS Arlington και oχηματαγωγά όπως το Liberty Passion είναι πλέον τακτικοί επισκέπτες στο άλλοτε ήσυχο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. (…) Μεγάλη σημασία θα έχει  η Αλεξανδρούπολη και σε επίπεδο ενεργειακής πολιτικής. Η ελληνοβουλγαρική κοινοπραξία Gastrade S.A. θέλει να θέσει σε λειτουργία στα τέλη του επόμενου έτους έναν πλωτό τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου, 18 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του λιμανιού. Η ΕΕ χρηματοδοτεί το έργο, το οποίο υπολογίζεται σε 394 εκατομμύρια ευρώ, με 166,7 εκατομμύρια».

Το ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε για τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης Α.Ε., τη ματαίωση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την πώληση πλειοψηφικού ποσοστού του μετοχικού κεφαλαίου του Ο.Λ.Α. Α.Ε..

Το ΤΑΙΠΕΔ, σε συνεργασία με τα υπουργεία Οικονομικών και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, θα αναλάβει άμεσα όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την περαιτέρω ανάπτυξη του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης Α.Ε.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι πολιτική παρέμβαση άνωθεν αλλά και πολιτική παρέμβαση των Αμερικάνων είναι η αιτία που σταμάτησε η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού.

Εμείς ως Ελλάδα δεν αποφασίζουμε για τις δημόσιες περιουσίες μας.

Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) ιδρύθηκε το 2011 με τον ν. 3986/2011 (ΦΕΚ 152 Α’/01.07.2011) με αρχικό σκοπό την ανάπτυξη και αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς και περιουσιακών στοιχείων Ν.Π.Δ.Δ. ή των δημοσίων επιχειρήσεων των οποίων το Μετοχικό Κεφάλαιο ανήκει εξ ολοκλήρου, άμεσα ή έμμεσα, στο Δημόσιο ή σε Ν.Π.Δ.Δ., τα οποία μεταβιβάζονται για τον σκοπό αυτό στο ΤΑΙΠΕΔ.

Ότι εισπράξει το ΤΑΙΠΕΔ  από το ξεπούλημα των περιουσιών όλα πάνε στους δανειστές μας.

Χρησιμοποιούνται τα λιμάνια μας από άλλους που  τα ελέγχουν και συγκεκριμένα από τους Αμερικάνους  για δικά τους συμφέροντα και αυτό το επιτρέπουν οι Ανθελληνικές Κυβερνήσεις 

Η Αλεξανδρούπολη έχει γίνει γεωστρατηγικό σταυροδρόμι. Έχετε τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να έρχεται εδώ για αυτήν την εκδήλωση. Έχετε τους ηγέτες τεσσάρων διαφορετικών κυβερνήσεων όλες εδώ. Είναι απίστευτα συναρπαστικό.

Είμαι πολύ περήφανος για τον ρόλο που έπαιξε η αμερικανική κυβέρνηση, η Πρεσβεία των ΗΠΑ βοηθώντας μας να φτάσουμε εκεί.

Αυτή ηταν η δήλωση του Πρέσβη Pyatt κατά την εκτόξευση τύπου Αλεξανδρούπολης FSRU (πλωτή μονάδα αποθήκευσης και επαναεριοποίησης) Λιμάνι Αλεξανδρούπολης, Ελλάδα

Όλη η δήλωση του Πρέσβη Pyatt εδώ.

Εμείς ως χώρα πότε θα πάρουμε πρωτοβουλίες? Έως πότε θα είμαστε έρμαιο στα συμφέροντα άλλων?

Γιατί  το επιτρέπουμε ?

Όσο αδρανούμε θα χειροτερεύουν οι καταστάσεις.

Περιμένουμε να ξεπουληθούν όλες οι δημόσιες περιουσίες μας?

Τα λιμάνια μας με τις αναπτυξιακές παρεμβάσεις που θα γίνουν στην Ελλήνων Πολιτεία θα είναι εμπορικός και στρατηγικός κόμβος και θα αποφασίζουν  μόνο οι  Έλληνες για την  οικονομική και στρατηγική τους μακροβιότητα.

Αυτή την στιγμή το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης χρησιμοποιείται ως γεωπολιτικός και στρατιωτικός κόμβος των Αμερικάνων και όχι για τα συμφέροντα της Ελλάδας.

Είναι στις επιλογές μας αν θέλουμε να παραμείνουν τα λιμάνια μας στους Έλληνες..

Ενημερώσου https://www.e-sy.gr/

Διαβάστε Επίσης:

ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ....ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΠΡΟΣ ΚΥΡΩΣΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΜΟΙΒΑΙΑΣ ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ "ΣΑΑΣ"

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ...ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΦΑΓΕΑ ΕΒΡΑΙΟ ΚΕΜΑΛ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ










ΔΕΛΑΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β’ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΔΙΓΕΝΗ ΑΚΡΙΤΑ 36,18755 ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
delagrammatika@gmail.com
6976653520




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ