ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022

Γεωργιάδης: Να αλλάξουμε τη μοίρα της Ελλάδας ,θα την καταστρέψουμε.

 



Έπεσε στην αντίληψη μου  η Τροποποίηση της Πρόσκλησης υποβολής προτάσεων προς δικαιούχους για το πρόγραμμα κρατικής ενίσχυσης «ΝΕΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΠΑΡΚΑ» και του Οδηγού εφαρμογής, που περιλαμβάνεται στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» η οποία δημοσιεύτηκε στο ΤΑΙΠΕΔ.

Από το πρόγραμμα υποβολής προτάσεων πρός δικαιούχους επιχειρήσεων για το πρόγραμμα κρατικής ενίσχυσης «ΝΕΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΠΑΡΚΑ» επέλεξα δύο σημεία παραγράφους για να τονίσω πως κοροιδεύουν τους πολίτες.

 ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ & ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ

 Η συνολική δημόσια δαπάνη της Δράσης είναι εξήντα δύο εκατομμύρια εννιακόσιες ενενήντα οκτώ χιλιάδες τριακόσια σαράντα οκτώ ευρώ και τριάντα έξι λεπτά (€ 62.998.348,36) και θα καταβληθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (Recovery and Resilience Facility – RRF) με τη μορφή επιχορήγησης. Καθόσον αφορά επιχορηγήσεις που καταβάλλονται για το Τμήμα Ι της παρούσας Δράσης θα πρέπει να καταβληθεί τουλάχιστον ισόποση συμμετοχή από τον ιδιωτικό τομέα. 

Η συνολική δημόσια δαπάνη της Δράσης κατανέμεται κατά Τμήμα ως ακολούθως: 

▪ Τμήμα Ι: Τριάντα επτά εκατομμύρια εννιακόσιες ενενήντα οκτώ χιλιάδες τριακόσια σαράντα οκτώ ευρώ και τριάντα έξι λεπτά (€ 37.998.348,36) για τη χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων που αφορούν τη δημιουργία νέων βιομηχανικών πάρκων επόμενης γενιάς, την επέκταση, εκσυγχρονισμό ή αναβάθμιση των υφισταμένων και τη μετατροπή περιοχών με υψηλή βιομηχανική συγκέντρωση σε πράσινα και ψηφιοποιημένα βιομηχανικά πάρκα. 

▪ Τμήμα ΙΙ: Είκοσι πέντε εκατομμύρια ευρώ (€ 25.000.000) για τη χρηματοδότηση της κατασκευής υποσταθμών διανομής ηλεκτρικής ενέργειας για την εξυπηρέτηση των αναγκών τόσο των υφιστάμενων βιομηχανικών περιοχών και πάρκων της εγχώριας αγοράς όσο και τρίτων χρηστών του δικτύου, με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις. Η Δράση θα εκκινήσει με τη δημοσίευση της παρούσας Πρόσκλησης, ενώ η ολοκλήρωσή της δεν δύναται να υπερβεί την 31η Δεκεμβρίου του 2025, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Παράρτημα της από 13 Ιουλίου 2021 Εκτελεστικής Απόφασης του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την έγκριση της αξιολόγησης του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ελλάδας.

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΡΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ

Ως προς τις προτάσεις του Τμήματος Ι, το συνολικό ποσό κάθε ΕΣ θα κυμαίνεται από τριακόσιες χιλιάδες ευρώ (300.000 €) έως είκοσι εκατομμύρια ευρώ (20.000.000 €). Επενδυτικά Σχέδια με προϋπολογισμό μικρότερο ή μεγαλύτερο των ως άνω ορίων δεν κρίνονται επιλέξιμα. 
Αντίστοιχα, η τελική πιστοποίηση δαπανών θα πρέπει να είναι εντός των ως άνω ορίων, σε διαφορετική περίπτωση το έργο θα απεντάσσεται. 

Το χρηματοδοτικό σχήμα των επενδυτικών σχεδίων που αφορούν σε έργα του Τμήματος Ι για το σύνολο των επιλέξιμων δαπανών τους στο πλαίσιο της παρούσας

Πρόσκλησης και του Οδηγού Εφαρμογής της Δράσης είναι έως 50% Δημόσια Επιχορήγηση και κατ’ ελάχιστον 50% Ιδιωτική Συμμετοχή. 
Κατά τα λοιπά εφαρμόζονται τα ειδικώς προβλεπόμενα στον Οδηγό Εφαρμογής της Δράσης και ιδίως στις Ενότητες 3 «ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ & ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ», 8 «ΕΠΙΛΕΞΙΜΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ – ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΡΑΞΕΩΝ» και 9 «ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ» αυτού. 

Βρέ ποιον δουλέυετε ?

Ας υποθέσουμε οτι μία επιχείρηση εντός βιομηχανικού πάρκου θα πρέπει να υποβάλει πρόταση με όλα τα δικαιολογητικά για να ενταχθεί στο πρόγραμμα χρηματοδότησης θα πρέπει το ελάχιστο ποσό που θα υποβάλει ως πρόταση να είναι 300.000 ευρώ και το μεγαλύτερο εως 20.000.000 ευρώ και για να λάβει την χρηματοδότηση θα πρέπει να έχει η ίδια 150.000 ευρώ η 10.000.000 ευρώ.

Ποιά επιχείρηση είναι αυτή που έχει μετρητά χρήματα?
Πόσες επιχειρήσεις θα ενταχθούν στο πρόγραμμα όταν η συνολική δημόσια δαπάνη της Δράσης είναι εξήντα δύο εκατομμύρια εννιακόσιες ενενήντα οκτώ χιλιάδες τριακόσια σαράντα οκτώ ευρώ και τριάντα έξι λεπτά (€ 62.998.348,36) ?

Πάλι για τά δικά σας μεγάλα παιδιά δουλεύεται.

Με την ευκαιρία του θέματος εκείνη η επένδυση Μαμούθ της Εκκλησίας 3 δις  τι απέγινε ?
Θα λάβει χρήματα από το νέο πρόγραμμα?
Δύο δις χρημάτοδότηση και 1 δις ιδία κεφάλαια.

Το επιτελικό κράτος του Μητσοτάκη φροντίζει να αλλάξει την μοίρα της Ελλάδας.



Ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης επεσήμανε:

«Στα πλαίσια της νέας μας εθνικής πολιτικής για τη Βιομηχανία εντάξαμε στο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» ένα σπουδαίο πρόγραμμα προϋπολογισμού 63 εκατ. ευρώ για τα νέα βιομηχανικά πάρκα. Η Κυβέρνησή μας είναι αποφασισμένη να αλλάξει τη μοίρα της Ελλάδας ως προς τη βιομηχανική παραγωγή της χώρας και να ξανακάνουμε την Ελλάδα υπολογίσιμη βιομηχανική δύναμη όπως ήταν μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του ‘80».

Με αφορμή αυτές τις δηλώσεις να υπενθυμήσω οτι την βιομηχανία της Ελλάδος την κατάστρεψαν όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν με τις αποφάσεις τους .

Έχει κοντή μνήμη ο  Άδωνις Γεωργιάδης, η ΝΔ ήταν αυτή που κατάστρεψε την βιομηχανία με τον νόμο των πανωτοκίων.

Αν εννοεί οτι θα αλλάξει την μοίρα της βιομηχανίας της Ελλάδος τότε σωστά το λέει θα την καταστρέψουν όπως και το 1980.

Νόμος 1083/1980: Η αρχή του τέλους για την Ελληνική Βιομηχανία.

 [Ιστορικό και λεπτομέρειες]

που αποδεικνύουν ότι: 




Η Παράγραφος 
6 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 8 ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 1083
Της 30/10/1980


(ΕΠΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ Ν. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΗΘΗΚΕ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ Π.Α.ΣΟ.Κ ΑΠΟ ΤΟ 1981
ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΙΣΧΥ)


 
ΚΑΙ Η ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΣΑ
 

ΑΠΟΦΑΣΙΣ
ΤΗΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ 289, ΕΠΙΣΗΣ ΤΗΣ 30/10/1980
 

ΕΓΙΝΑΝ ΣΚΟΠΙΜΩΣ
 
ΔΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΝ ΓΈΩΡΠΚΗΝ, ΑΛΙΕΥΤΙΚΗΝ, ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗΝ, ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗΝ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΝ
(ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ),
 

ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
ΩΣΤΕ, ΝΑ ΦΘΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ
ΤΗΣ
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΤΟ ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ,
ΑΠΟ
25% ΠΟΥ ΗΤΟ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 1970, ΣΤΟ
12% το 1996,


ΑΥΤΟ ΕΙΧΕ ΣΑΝ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΟ
ΤΗΝ ΤΡΟΜΕΡΗ ΑΝΕΡΓΊΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΒΟΛΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ, ΤΗΝ ΚΑΘΗΛΩΣΗ ΤΩΝ
ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΤΛ., ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

 

ΑΠΟ
700 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ ΤΟ 1974
ΣΕ 8 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ ΤΟ 1981
ΚΑΙ


ΣΕ ΑΝΩ ΤΩΝ 40 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΏΝ ΔΟΛΑΡΙΩΝ ΤΟ 1996

[το δημόσιο χρέος σήμερα εν έτει 2015, έχει ξεπεράσει τα 500 δισ. ευρώ, βλέπε: άρθρο του Καθηγητή του Οικονομικού Παν/μιου Αθηνών κ. Γιώργου Βάμβουκα με τίτλο: «Το δημόσιο χρέος ξεπέρασε τα 500 δις ευρώ» (εφημ. Kontranews 7 Ιουνίου 2014, σελ.2)]
 

ΚΑΙ
ΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ- ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ- ΝΑ ΑΝΕΛΘΕΙ 


ΑΠΟ 114 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΡΑΧΜΕΣ ΤΟ 1974, 
ΣΕ 35 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΡΧ. ΤΟ 1996.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΩΝ ΠΑΝΩΤΟΚΙΩΝ 1083/1980 Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ.

Με την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας απο την  Ελλήνων Συνέλευσις όλες οι βιομηχανίες θα έχουν το αφορολόγητο για 5 χρόνια έτσι ώστε να ανακάμψει η οικονομική και βιομηχανική δραστηριότητα στην Ελλάδα.

Η βιομηχανία θα δομηθεί να παρέχει αυτάρκεια σε όλους τους τομείς. Αυτό θα επιτευχθεί λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις παγκόσμιες συνθήκες για πιθανές συνεργασίες, εκτέλεση σχεδίων και επενδύσεων στους πιο νευραλγικούς τομείς.

Η βιομηχανία θα δομηθεί πάνω στο πλαίσιο της τεχνολογίας αιχμής του σημερινού παγκόσμιου γίγνεσθαι με προοπτική την ανάπτυξη πρωτοπόρων και καινοτόμων τεχνολογιών οι οποίες ως ευρεσιτεχνίες βρίσκονται στα χέρια της Ελλήνων Πολιτείας καθώς επίσης θα κληθούν οι απανταχού Έλληνες πολίτες, επιστήμονες, εφευρέτες για να προσφέρουν τις γνώσεις τους και την ευφυΐα που έχουν κληρονομήσει από το γένος μας, στην Ελλήνων Πολιτεία.

Η βιομηχανία θα στηριχθεί στις πρώτες ύλες, που βρίσκονται στην Ελληνική γη.

Δίδεται ιδιαίτερη βαρύτητα στον εξορυκτικό και μεταλλευτικό κλάδο για να υπάρξει υποδομή παραγωγής των πρώτων υλών, που είναι αναγκαία για την βιομηχανική δραστηριότητα. Θα δοθεί ιδιαίτερη βάση στην παραγωγή σπάνιων μετάλλων, σπάνιων γαιών που βρίσκονται στην Ελληνική γη καθώς και η εκμετάλλευση τους.

Ειδικές μονάδες για καλύτερους τρόπους μεγιστοποίησης της εκμετάλλευσης, ειδικά βελτιωτικά και προστατευτικά μέτρα για τους βιοτικούς, αβιοτικούς, ενεργειακούς ή/ και εν δυνάμει φυσικούς πόρους όπως αυτοί κατηγοριοποιούνται σε ανανεώσιμους και μη ανανεώσιμους: Ατμοσφαιρικός αέρας, νερό, έδαφος, φυσική χλωρίδα και πανίδα, ορυκτός πλούτος υπεδάφους, ηλιακή ακτινοβολία, φυσική ομορφιά κ.ο.κ.

 Όλη η παραγωγή από τα μεταλλεία της Ελλάδος θα χρησιμοποιούνται ως πρώτη ύλη στην ελληνική μεταποιητική βιομηχανία. Δεν θα εξάγονται πρωτογενής πρώτες ύλες παρά μόνο μεταποιημένα βιομηχανικά προϊόντα, που θα περιλαμβάνουν την υπεραξία της μεταποίησης. Με αυτό τον τρόπο η Ελλάδα καθίσταται αυτάρκης και αυτοδύναμη στις βιομηχανικές πρώτες ύλες.

Για την ανταγωνιστικότητα των βιομηχανικών προϊόντων η προϋπόθεση που χρειάζεται, είναι να σταματήσει η υπερεκμετάλλευση των πόρων ενέργειας για λόγους κερδοσκοπικούς και η αναπροσαρμογή του κόστους της ενέργειας σε χαμηλότερες τιμές.

Για  να  υλοποιηθεί  ένας  τέτοιος  σχεδιασμός  χρειάζεται  χρήση ενέργειας χαμηλότερου κόστους. Η Ελλήνων Πολιτεία είναι έτοιμη να εφαρμόσει εναλλακτικές πράσινες τεχνολογίες, οι οποίες θα είναι υψηλών προδιαγραφών με πλήρη ασφάλεια και απόλυτο σεβασμό ως προς το περιβάλλον.

Μια από αυτές τις τεχνολογίες, που θα εφαρμοστούν, είναι παραγωγή υδρογόνου μέσω ηλεκτρολυτικής διαδικασίας με χρησιμοποιούμενη ενέργεια για ηλεκτρόλυση, την ηλιακή.

Όλες οι εναλλακτικές μορφές ενέργειας που θα χρησιμοποιηθούν θα έχουν σαν κατάληξη την χρήση ελεύθερης ενέργειας, που είναι η νομοτελειακή χρήση ενέργειας για τον πλανήτη μας.

Η Ελλήνων Πολιτεία θα καταστήσει το Ελληνικό κράτος πλήρως αυτοδύναμο βιομηχανικά και ενεργειακά θέτοντας το παγκόσμιο πρότυπο εφηρμοσμένης τέχνης του Λόγου.

Ενημερώσου https://www.e-sy.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ...ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΦΑΓΕΑ ΕΒΡΑΙΟ ΚΕΜΑΛ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ









ΔΕΛΑΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β’ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΔΙΓΕΝΗ ΑΚΡΙΤΑ 36,18755 ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
delagrammatika@gmail.com
6976653520



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ