ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022

Τα «μη κρίσιμα» κατά τον πρωθυπουργό ρωσικά όπλα που έχει η Ελλάδα και το «επείγον» των 2 δις για τα Leopard!!!

 


Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στον Alpha και στον Αντώνη Σρόϊτερ, τα ρωσικά όπλα που διαθέτει η Ελλάδα στο οπλοστάσιο της «αποτελούν επιλογές άλλων δεκαετιών, περασμένων δεκαετιών. Η χώρα δεν προτίθεται να αγοράσει κανένα αμυντικό σύστημα από τη Ρωσία. Θα διαχειριστούμε την πραγματικότητα όσο καλύτερα μπορούμε. Δεν είναι όμως αμυντικά συστήματα τα οποία είναι κρίσιμα για την εθνική άμυνα».

Πρόκειται για όπλα που αγοράστηκαν επί εποχής Άκη Τσοχατζόπουλου, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν είναι κρίσιμα για την εθνικής μας άμυνα! Του είπε κάποιος του πρωθυπουργού  ότι τα  9K33 OSA, Tor-M1KM, S-300,Kornet, RPG-18 δεν τα χρειαζόμαστε για την αντιαεροπορική και αντιαρματική μας άμυνα; Ποιος ισχυρίζεται κάτι τέτοιο από την στρατιωτική ηγεσία; Ο Α/ΓΕΕΘΑ; Ο Α/ΓΕΣ;

Κι αν ακόμη δεχόμασταν την άποψη του πρωθυπουργού, μπορεί να μας απαντήσει κάποιος με τι όπλα θα αντικατασταθούν αυτά τα «μη κρίσιμα όπλα» όπως τα χαρακτηρίζει το πρωθυπουργός;

Την ίδια ώρα «σπρώχνεται» το σενάριο εκσυγχρονισμού των αρμάτων μάχης Leopard με κόστος που μέχρι προχθές το είχαν φθάσει στα 2 δις!!! Ούτε στην εποχή του Τσοχατζόπουλου δεν είχαμε ακούσει τέτοιες προτάσεις γι ΄  αυτό και κάποιοι που προέρχονται από εκείνη την εποχή και εμπλέκονται στην «πρόταση» άρχισαν τις «εκπτώσεις» και τα «τυράκια». Η πρόταση ξαφνικά κατέβηκε στο 1 δις και τάζουν και εργοστάσιο στην Ελλάδα που θα κατασκευάζει Leopard στην Ελλάδα!

Απλά ερωτήματα για να μην κουράζουμε: Οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ θεωρούν ότι ο εκσυγχρονισμός αρμάτων μάχης Leopard αποτελεί αυτή τη στιγμή προτεραιότητα για τον ελληνικό στρατό; Αυτή η είναι η πρώτη ανάγκη για την οποία θα πρέπει να σπαταλήσουμε 1 με 2 δις; Έχουν επιλυθεί δηλαδή τα άλλα κρίσιμα προβλήματα του Στρατού και θα εκσυγχρονίσουμε τα Leopard;

Κάποιοι θα μπλέξουν… ΠΗΓΗ


Το Leopard 2 είναι γερμανικό κύριο άρμα μάχης το οποίο κατασκευάζεται από την εταιρεία Krauss-Maffei.
Το τανκ έχει σχεδιαστεί σε δύο βασικές παρτίδες: την αρχική του Leopard 2A4 και την βελτιωμένη του Leopard 2A5 και μεταγενέστερων εκδόσεων, οι οποίες διαθέτουν ενισχυμένη πανοπλία και πυργίσκο καθώς και πλήθος άλλων βελτιώσεων.
Αν και αρχικά σχεδιάστηκε για τις ανάγκες του στρατού της Δυτικής Γερμανίας, ενώ σήμερα υπηρετεί σε 15 χώρες. Μέχρι στιγμής έχουν κατασκευαστεί 3.480 μονάδες.
Όλα τα μοντέλα διαθέτουν ψηφιακά συστήματα ελέγχου πυρός με αποστασιόμετρα λέιζερ, ένα πλήρως σταθεροποιημένο κύριο όπλο, πολυβόλα και προηγμένες λειτουργίες νυχτερινής όρασης και σκοπεύσεως (στα πρώτα μοντέλα γινόταν χρήση συστημάτων LLLTV, αργότερα έγινε εισαγωγή συστημάτων θερμικής απεικόνισης). Το Leopard 2 καθώς κινείται έχει την δυνατότητα να βαλει εναντίον άλλων κινούμενων στόχων χωρίς να επηρεάζεται από την μορφολογία του εδάφους.

Επιχειρησιακή ιστορία

Τα Leopard 2 έχουν χρησιμοποιηθεί στον πόλεμο της Βοσνίας, στο Κοσσυφοπέδιο και στο Αφγανιστάν. Συγκεκριμένα στο Αφγανιστάν, τα Leopard ήρθαν πολλές φορές αντιμέτωπα με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, χωρίς όμως σημαντικές φθορές ή απώλειες. Μετά από επίθεση των Ταλιμπάν σε καναδικό Leopard 2A6M, ένας Καναδός αξιωματικός δήλωσε ότι «εάν η επίθεση είχε πραγματοποιηθεί σε οποιοδήποτε άλλο όχημα, είναι εξαιρετικά αμφίβολο εάν θα υπήρχαν επιζώντες»




Leopard 2A6

Τα Leopard 2 A6 αντιπροσωπεύουν την πιο ώριμη τεχνολογικά εκδοχή του Leopard 2.
Τα βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά του Leopard 2 Α6 είναι: βάρος 62, 3 τόνοι,συνολικό μήκος με την κάννη 9,97 μέτρα,μήκος 7,7 μέτρα, πλάτος 3,74 μέτρα, συνολικό ύψος 3 μέτρα, ενώ το πλήρωμά του αποτελείται από 4 μέλη.Το άρμα προωθείται από ένα πετρελαιοκινητή-ρα MTU MB873 Ka-501 V12 συνολικής ιπποδύναμης 1.500 ίππων και κιβώτιο ταχυτήτων Renk HSWL 354, που επιτρέπει στο άρμα να κινείται με ταχύτητα 68-72 χλμ./.ώρα επί του οδοστρώματος και 55 χλμ./ώρα εκτός οδοστρώματος, ενώ η αυτονομία του φτάνει τα 500-550 χλμ. Η σχέση ιπποδύναμης με το βάρος του άρματος είναι 24 ίπποι/τόνο, γεγονός που του δίνει μεγάλη ευκινησία στο πεδίο της μάχης.
Ο οπλισμός του Leopard 2 Α6 αποτελείται από το βασικό πυροβόλο των 120 χλστ./L55λείας κάννης της εταιρείας Rheimetall AG,ενώ το Leopard 2Α5 διαθέτει το 120 χλστ./L44, επίσης της ιδίας εταιρείας. Το μήκος του L55 είναι 6,6 μέτρα και του L44, 5,3 μέτρα. Η διαφορά των 1,3 μέτρων στο μήκος της κάννης,επιτρέπει στο Leopard 2 A6 να μπορεί να βάλει τα βλήματα με μεγαλύτερη ταχύτητα. Τα βλήματα που μπορεί να βάλει είναι στο πλέον καινούργιο DM 63, το APFSDS DM53, (ταχύτητα εξόδου από την κάννη L55 είναι 1750 μέτρα/δευτ.), το παλαιό DM 43A1 KE, το DM 33 KE, και το DM 12 HEAT. Το άρμα δε διαθέτει αυτόματο σύστημα τροφοδοσίας του πυροβόλου και η διαδικασία εκτελείται από τον γεμιστή. Το άρμα διαθέτει 42 βλήματα για το κύριο πυροβόλο, εκ των οποίων τα 15 είναι έτοιμα για χρήση και τα υπόλοιπα αποθηκευμένα σε προστατευόμενο από εκρήξεις χώρο, που βρίσκεται στο εμπρόσθιο μέρος του σασί αριστερά από τη θέση του οδηγού. Το συζυγές πολυβόλο MG-3 του άρματος, είναι διαμετρήματος 7,62 χλστ., όπως και το πολυβόλο,το οποίο το χειρίζεται ο αρχηγός του πληρώματος στην οροφή. Τέλος, εκατέρωθεν του πύργου είναι τοποθετημένοι 16 συνολικά εκτοξευτές καπνογόνων.
Το Σύστημα Ελέγχου Πυρός του Leopard 2A6 είναι το EMES 15 A2, το οποίο αποτελείται από το βασικό σκοπευτικό του πυροβολητή με σταθεροποιημένο καθρέπτη στους δύο άξονες, το τηλέμετρο Laser, τη θερμική κάμερα Ophelios, τη μονάδα ελέγχου του πυροβολητή και του αρχηγού, την οθόνη του αρχηγού, τον υπολογιστή, τα χειριστήρια του αρχηγού, τον βαλιστικό υπολογιστή, τον αισθητήρα ανύψωσης του πυροβόλου,τον αισθητήρα ανέμου. Ο πυροβολητής διαθέτει,επίσης, βοηθητικό σκοπευτικό FERO-Z18 Α2 με δυνατότητα μεγέθυνσης x8, ανεξάρτητοπανοραμικό περισκόπιο PERI R-17 A2 (τοποθετη-μένο πίσω από τη θέση του αρχηγού), στο οποίο περιλαμβάνεται και θερμική κάμερα Ophelios με δυνατότητα μεγέθυνσης x2 και x8, που επιτρέπει στον αρχηγό να παρακάμπτει τον πυροβολητή,ενώ μπορεί να στέλνει την εικόνα στον πυροβολητή, ενώ αυτός ψάχνει για άλλους στόχους. Η ύπαρξη του αυτόνομου περισκόπιου του αρχηγού με την ενσωματωμένη θερμική κάμερα, δίνει τη δυνατότητα στο πλήρωμα να μπορεί να αντιμετωπίζει πολλαπλούς στόχους .Επιπρόσθετα, έχει τοποθετηθεί σύστημα GPS, ενώμπορεί να τοποθετηθεί το Σύστημα Διαχείρισης Μάχης Iniochos.
Η θωράκιση του άρματος είναι αυτή που διακρίνει τα Leopard 2 Α6 από τις υπόλοιπες εκδόσεις, τουλάχιστον εξωτερικά. Η θωράκιση και των δύο αρμάτων έχει αυξηθεί με την προσθήκη πλακών συνθετικής θωράκισης τρίτης γενιάς που σχηματίζουν τοξοειδή διαμόρφωση στο εμπρόσθιο μέρος του άρματος. Τα τμήματα αυτά της θωράκισης μπορούν να αφαιρεθούν σε περίπτωση που το άρμα χτυπηθεί. Επιπρόσθετα διαθέτει πλήρη θωράκιση οροφής.Αυτό σημαίνει ότι το άρμα προστατεύεται από πλήγματα υποπυρομαχικών, βομβιδίων, και πυραύλων εδάφους-εδάφους. Ανάλογη επαύξηση της θωράκισης με την τοποθέτηση αντίστοιχων πλακών έχει υιοθετηθεί και από τις δύο πλευρές του πύργου του άρματος καθώς και στο σασί, ενώ στο εσωτερικό του άρματος έχει εφαρμοστεί αντιθραυσματική επένδυση που περιορίζει τις απώλειες από τα θραύσματα που προκαλούνται μετά από προσβολή του άρματοςΠΗΓΗ

Leopard 2A6 στον Ελληνικό Στρατό


Ο Ελληνικός Στρατός έχει στην κατοχή του 170 Leopard 2A6 HEL(ελληνική έκδοση του Leopard 2A6)




Στρατιωτικός Συνδικαλισμός Ευλογία ή Εφιάλτης;

ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ΣΕΚΠΥ ΚΑΙ ΕΑΒΙ

ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΧΕΙ ΕΤΟΙΜΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΑΣΦΑΛΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ
ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ

  ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ– ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

14.1. Πάγια θέση της Πολιτείας είναι ότι για να έχεις ειρήνη πρέπει να είσαι
πάντα έτοιμος για πόλεμο.
14.2. Η Ελλήνων Πολιτεία θα καταστήσει τις ένοπλες δυνάμεις και τα
σώματα ασφαλείας παράγοντες ασφάλειας, ευημερίας και
προόδου του Ελληνικού Έθνους.
14.3. Οι ένοπλες δυνάμεις θα ενισχυθούν και στους τρεις κλάδους τους
και στον στρατό ξηράς και στο ναυτικό και στην αεροπορία με τα
πιο σύγχρονα οπλικά συστήματα. Θα δοθεί προτεραιότητα στην
κατασκευή των ανωτέρων οπλικών συστημάτων σε
κατασκευαστικές μονάδες αμιγώς ελληνικές.
14.4. Θα δοθεί ιδιαίτερη σημασία στα σύνορα, τόσο στην Ηπειρωτική
Ελλάδα όσο και στα νησιά. Ολες οι περιοχές θα επανδρωθούν με
υπερσύχρονες μονάδες παρακολούθησης και άμεσης
παρέμβασης τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε εξοπλισμό.
14.5. Ιδιαίτερη φροντίδα θα τηρηθεί για τη σίτιση και διαμονή στα
στρατόπεδα. Θα τηρούνται υψηλές προδιαγραφές διαβίωσης γιατί
οι ένοπλες δυνάμεις είναι πολύτιμες για την πολιτεία.
14.6. Σα κέντρα εκπαίδευσης και εξάσκησης θα είναι υψηλών τεχνικών
προδιαγραφών και θα ακολουθούν αυστηρό πρόγραμμα
εξάσκησης και ετοιμότητας άμεσης ανάγκης στη ξηρά, στη
θάλασσα και στον αέρα.
14.7. Θα αξιοποιηθεί διεθνώς κάθε δυνατή συνεργασία, που μπορεί να
αποφέρει σημαντικά οφέλη προς την επίτευξη αυτού του σκοπού.
Θα δοθεί προτεραιότητα εφαρμογής καινοτόμων τεχνολογιών
Ελλήνων επιστημόνων και εφευρετών, που είναι προσαρμοσμένες
στην γεωγραφική μορφολογία του Ελληνικού χώρου.
14.8. Θα σταματήσει η διαρροή των καινοτόμων αυτών εφευρέσεων
προς ξένα προς το ελληνικό κράτος κέντρα εφαρμογής και θα
εφαρμόζονται και εξελίσσονται μόνο από ελληνικά εργοστάσια σε
συνεργασία με τις ένοπλες δυνάμεις.
14.9. Με απόλυτο σεβασμό η Πολιτεία έναντι αυτών που υπηρετούν το
μέγιστο καθήκον της ασφάλειας της χώρας μας, τους διασφαλίζει
ώστε να μην έχουν καμία αναστολή και εμπόδιο στην εκτέλεση του
καθήκοντός τους.
14.10. Η Πολιτεία θα τους εξασφαλίσει μισθολογικά, ασφαλιστικά και
συνταξιοδοτικά, ώστε απερίσπαστοι να εκτελούν το χρέος τους
προς την πατρίδα.
14.11. Η γνώση τους και εμπειρία τους είναι χρήσιμη και απαραίτητη και
ως τέτοια πρέπει να μεταφέρεται στους νεότερους αξιωματικούς
υπαξιωματικούς και οπλίτες των ενόπλων δυνάμεων.
14.12. Η εκπαίδευση όλων των υπηρετούντων στις ένοπλες δυνάμεις θα
είναι ύψιστης ποιότητος, καθώς επίσης θα γίνει αναβάθμιση σε
όλες τις εγκαταστάσεις των ενόπλων δυνάμεων με απόλυτο
σεβασμό για το έργο που έχουν αναλάβει.

«ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ.». ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΟΤΑΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΑΣ.

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ.”

“Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ”. ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ

“ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ.” ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ.

ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ. Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ” ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ . ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ

ΔΕΛΑΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β' ΠΕΙΡΑΙΑ
ΔΙΓΕΝΗ ΑΚΡΙΤΑ 36,18755 ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
delagrammatika@gmail.com
6976653520

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ