ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022

ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΣΤΟΝ EMBO ΚΑΙ CERN ;

 




Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟ Ν.Δ 976 ΦΕΚ /208/21-10-1971 ΕΠΙΚΥΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΕΥΗΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΟΡΙΑΚΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ  ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ European Molecular Biology Conference (EMBC)

ΤΟ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Γ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ

ΟΛΑ ΤΑ "ΚΑΛΑ " Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΑ ΙΔΡΥΣΕ ;ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ; ΠΟΙΟΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ; Η ΦΤΩΧΕΥΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ;



 Ενας διακυβερνητικός οργανισμός που περιλαμβάνει 30 κράτη μέλη, είναι ο φορέας χρηματοδότησης του EMBO. Το EMBC ιδρύθηκε το 1969 για να υποστηρίξει τις δραστηριότητες του EMBO. Το EMBC και το EMBO μοιράζονται μια κοινή δέσμευση για ποιοτική έρευνα και συνεργασία σε ευρωπαϊκό επίπεδο.


Η προέλευση του EMBO χρονολογείται από το 1963, όταν μια ομάδα κορυφαίων Ευρωπαίων βιολόγων συγκεντρώθηκε στο Ravello της Ιταλίας. Συγκεντρώθηκαν για να συζητήσουν τις προτάσεις των John Kendrew και Conrad Waddington για τη δημιουργία ενός οργανισμού και εργαστηρίου συνεργασίας στη μοριακή βιολογία. Και οι δύο προτάσεις εγκρίθηκαν και τον Ιούλιο του 1964, ιδρύθηκε επίσημα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Μοριακής Βιολογίας (EMBO).

Η συνάντηση Ravello έθεσε δύο αρχικούς στόχους για το EMBO – τη δημιουργία ενός κεντρικού εργαστηρίου και τη δημιουργία δραστηριοτήτων δικτύωσης για την ενίσχυση των αλληλεπιδράσεων μεταξύ επιστημόνων σε όλη την Ευρώπη. Για την επιδίωξη αυτών των στόχων, συγκροτήθηκαν δύο επιτροπές. Οι προσπάθειες της Επιτροπής Εργαστηρίου οδήγησαν στην ίδρυση του Ευρωπαϊκού Εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας (EMBL).

Η Ομοσπονδιακή Οργανωτική Επιτροπή έγινε η κινητήρια δύναμη για το Πρόγραμμα Υποτροφιών EMBO και το Πρόγραμμα Μαθημάτων & Εργαστηρίων. Η συνάντηση του Ravello έλαβε επίσης την εκλογή του Max Perutz ως πρώτου προέδρου του EMBO και του John Kendrew ως Γενικού Γραμματέα. Χάρη στις προσπάθειες του Eduard Kellenberger, το EMBO έλαβε το επίσημο νομικό καθεστώς στις 12 Ιουλίου 1964.

Το Ίδρυμα Volkswagen παρείχε χρηματοδότηση εκκίνησης για τον οργανισμό και το EMBO ξεκίνησε τις πρώτες του δραστηριότητες δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένων υποτροφιών, πρακτικών μαθημάτων και την εκλογή 140 βιολόγων ως τα πρώτα Μέλη του EMBO.

Μέσω της συγκρότησης του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Μοριακής Βιολογίας (EMBC) ως μόνιμου διακυβερνητικού φορέα το 1969, το EMBO μπόρεσε να κερδίσει την απαραίτητη πολιτική υποστήριξη για τα μακροπρόθεσμα έργα του. Δεκατέσσερις κυβερνήσεις εντάχθηκαν αρχικά στο EMBC, παρέχοντας στον οργανισμό σταθερή χρηματοδότηση και επιστημονική ανεξαρτησία.ΠΗΓΗ

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΦΕΚ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΣΤΟ ΠΕΙΡΑΜΜΑ ΤΟΥ CERN ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 1962-1964 ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ 1,16 % ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΤΩΝ 1962-1964 ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΞΤΕ Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΧΡΥΣΟ.

ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΥΜΕ ΣΕ ΧΡΥΣΟ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΜΑΣ ΩΣ ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ;




ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ CERN ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΑΤΑΝΙΣΤΙΚΗ ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ 
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ  ΣΗΜΕΡΑ  ΣΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ CERN 👇

Η Ελλάδα ήταν ένα από τα δώδεκα ιδρυτικά κράτη μέλη του CERN το 1954. Έκτοτε, Έλληνες πειραματιστές έχουν συμμετάσχει σε όλο το φάσμα των ερευνητικών δραστηριοτήτων στο CERN, από την ανάπτυξη ανιχνευτών και τους υπολογιστές έως πολλά πειράματα στο PS, SPS, ISR, SppS & του CERN. Εγκαταστάσεις LEP. Έλληνες ερευνητές, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, έχουν κάνει αξιοσημείωτη συμβολή στον τομέα της πειραματικής και θεωρητικής σωματιδιακής φυσικής.

Σήμερα, η έρευνα της φυσικής των σωματιδίων διεξάγεται σε πολλά πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα στην Ελλάδα. Η εκμετάλλευση του LHC είναι σήμερα ο κύριος στόχος των Ελλήνων ερευνητών που έχουν δεσμευτεί σθεναρά στον LHC και ειδικότερα στα δύο κύρια πειράματά του, το  ATLAS  και  το CMS . Αυτά τα δύο πειράματα έχουν απορροφήσει το μεγαλύτερο μέρος της ερευνητικής προσπάθειας στην Ελλάδα από τις αρχές της δεκαετίας του 1990. Ελληνικά ινστιτούτα έχουν συμμετάσχει στον σχεδιασμό, την κατασκευή και τη θέση σε λειτουργία των συστημάτων βαρελιών μιονίων του  ATLAS , και του συστήματος ανιχνευτών προπυρικής ακτινοβολίας και συλλογής δεδομένων του  CMS . Επιπλέον, Έλληνες επιστήμονες συμμετέχουν στα  πειράματα ALICE  και  CAST , στο έργο GRID, Εξελίξεις CLIC  , και στην ανάπτυξη ανιχνευτών Micromega για το sLHC. Μια νέα δραστηριότητα για την ελληνική επιστημονική κοινότητα ήταν η επιτυχής συμμετοχή μιας ομάδας 12 μηχανικών στην ενσωμάτωση της κρυογονικής LHC κατά τα έτη 2006-2008 και ακολούθησε μια ομάδα 11 μηχανικών και τεχνικών στο LHC Consolidation Project SMACC κατά τη διάρκεια του Long Shutdown Ι (2013-2014).

Αυτή η σελίδα ενημερώθηκε τελευταία φορά στις 22 Μαρτίου 2021

Επαφές CERN: 


Έκαναν «τελετή ανθρωποθυσίας» στο Cern;

ΤΟ CERN ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΝΕΛ GOTTHARD - ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΜΕ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΑ ΜΑΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΖΟΜΠΙ;

7.0. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ – ΕΝΕΡΓΕΙΑ

 

Η βιομηχανία θα δομηθεί να παρέχει αυτάρκεια σε όλους τους τομείς. Αυτό θα επιτευχθεί λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις παγκόσμιες συνθήκες για πιθανές συνεργασίες, εκτέλεση σχεδίων και επενδύσεων στους πιο νευραλγικούς τομείς.

7.1. Η βιομηχανία θα δομηθεί πάνω στο πλαίσιο της τεχνολογίας αιχμής του σημερινού παγκόσμιου γίγνεσθαι με προοπτική την ανάπτυξη πρωτοπόρων και καινοτόμων τεχνολογιών οι οποίες ως ευρεσιτεχνίες βρίσκονται στα χέρια της Ελλήνων Πολιτείας καθώς επίσης θα κληθούν οι απανταχού Έλληνες πολίτες, επιστήμονες, εφευρέτες για να προσφέρουν τις γνώσεις τους και την ευφυΐα που έχουν κληρονομήσει από το γένος μας, στην Ελλήνων Πολιτεία.

7.2. Η βιομηχανία θα στηριχθεί στις πρώτες ύλες, που βρίσκονται στην Ελληνική γη.

7.3. Δίδεται ιδιαίτερη βαρύτητα στον εξορυκτικό και μεταλλευτικό κλάδο για να υπάρξει υποδομή παραγωγής των πρώτων υλών, που είναι αναγκαία για την βιομηχανική δραστηριότητα. Θα δοθεί ιδιαίτερη βάση στην παραγωγή σπάνιων μετάλλων, σπάνιων γαιών που βρίσκονται στην Ελληνική γη καθώς και η εκμετάλλευση τους.

7.4. Ειδικές μονάδες για καλύτερους τρόπους μεγιστοποίησης της εκμετάλλευσης, ειδικά βελτιωτικά και προστατευτικά μέτρα για τους βιοτικούς, αβιοτικούς, ενεργειακούς ή/ και εν δυνάμει φυσικούς πόρους όπως αυτοί κατηγοριοποιούνται σε ανανεώσιμους και μη ανανεώσιμους: Ατμοσφαιρικός αέρας, νερό, έδαφος, φυσική χλωρίδα και πανίδα, ορυκτός πλούτος υπεδάφους, ηλιακή ακτινοβολία, φυσική ομορφιά κ.ο.κ.

7.5. Όλη η παραγωγή από τα μεταλλεία της Ελλάδος θα χρησιμοποιούνται ως πρώτη ύλη στην ελληνική μεταποιητική βιομηχανία. Δεν θα εξάγονται πρωτογενής πρώτες ύλες παρά μόνο μεταποιημένα βιομηχανικά προϊόντα, που θα περιλαμβάνουν την υπεραξία της μεταποίησης. Με αυτό τον τρόπο η Ελλάδα καθίσταται αυτάρκης και αυτοδύναμη στις βιομηχανικές πρώτες ύλες.

7.6.  Για την ανταγωνιστικότητα των βιομηχανικών προϊόντων η προϋπόθεση που χρειάζεται, είναι να σταματήσει η υπερεκμετάλλευση των πόρων ενέργειας για λόγους κερδοσκοπικούς και η αναπροσαρμογή του κόστους της ενέργειας σε χαμηλότερες τιμές.

7.7.  Για  να  υλοποιηθεί  ένας  τέτοιος  σχεδιασμός  χρειάζεται  χρήση ενέργειας χαμηλότερου κόστους. Η Ελλήνων Πολιτεία είναι έτοιμη να εφαρμόσει εναλλακτικές πράσινες τεχνολογίες, οι οποίες θα είναι υψηλών προδιαγραφών με πλήρη ασφάλεια και απόλυτο σεβασμό ως προς το περιβάλλον.

7.8. Μια από αυτές τις τεχνολογίες, που θα εφαρμοστούν, είναι παραγωγή υδρογόνου μέσω ηλεκτρολυτικής διαδικασίας με χρησιμοποιούμενη ενέργεια για ηλεκτρόλυση, την ηλιακή.

7.9. Όλες οι εναλλακτικές μορφές ενέργειας που θα χρησιμοποιηθούν θα έχουν σαν κατάληξη την χρήση ελεύθερης ενέργειας, που είναι η νομοτελειακή χρήση ενέργειας για τον πλανήτη μας.

Η Ελλήνων Πολιτεία θα καταστήσει το Ελληνικό κράτος πλήρως αυτοδύναμο βιομηχανικά και ενεργειακά θέτοντας το παγκόσμιο πρότυπο εφηρμοσμένης τέχνης του Λόγου.


Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ 
ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ << ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ >>  ΒΑΔΙΖΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΣΟΥ ΣΑΝ ΑΤΟΜΟ

ΜΗΝ ΑΡΓΕΙΣ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ