ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

Τα ξημερώματα της Κυριακής 30ής Mαρτίου 1952, Μπελογιάννης ,Καλούμενος,Μπάτσης και Αργυριάδης εκτελέστηκαν. Ο «άγιος» Μπελογιάννης ήταν ο καθοδηγητής των σφαγών Καλαμάτας-Μελιγαλά-Γαργαλιάνων στην Πελοπόννησο

 



Η 30ή Mαρτίου του 1952 ήταν Κυριακή. Στις 3 το πρωί ανακοινώθηκε στις φυλακές της Καλλιθέας στον Νίκο Mπελογιάννη, στον Kαλούμενο, τον Aργυριάδη και τον Mπάτση ότι η αίτηση χάριτος που είχαν υποβάλει απορρίφθηκε. 
Είχε γίνει δεκτή της Έλλης Iωαννίδου-Παππά λόγω της πρόσφατης μητρότητας. Στις 4.12΄ έπεσε η «αυλαία της ματωμένης Kυριακής». 
Οι τέσσερις μελλοθάνατοι μεταφέρθηκαν από τις φυλακές της Καλλιθέας στο στρατόπεδο στου Γούδη και τουφεκίστηκαν σε χώρο πίσω από τη "Σωτηρία" .
Η «δημοκρατική αγέλη», τιμά τον «άγιο» Μπελογιάννη, ο οποίος το Σεπτέμβρη του 1944 ήταν ο πολιτικός Κομισάριος της ΚΚΕ λτδ στην Μεσσηνία, και ήταν ο επικεφαλής της «λαϊκής εξουσίας» που επιτέθηκε ως «εκπρόσωπος των Συμμάχων» στην Καλαμάτα, τον Μελιγαλά και τους Γαργαλιάνους , και ο οποίος οργάνωσε τη «λαϊκή δικαιοσύνη», τα ανταρτοδικεία και τις χιλιάδες εκτελέσεις. Ο «άγιος» Μπελογιάννης, ήταν ο πολιτικά υπεύθυνος για τις λεγόμενες από τον Ζαχαριάδη «αγριότητες».
Το μαύρο καλοκαίρι του 1944, από τις 8 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου που αποβιβάστηκε στην Καλαμάτα ο Π. Κανελλόπουλος η εξουσία του (αγίου) Μπελλογιάννη εξετέλεσε 4000-5000 ανθρώπους . Οι θαυμαστές του, φαντάζομαι, θα είναι υπερήφανοι για το πολιτικό του έργο. Αλλά , όλοι αυτοί οι θαυμαστές του «άγιου» Μπελογιάννη, δεν θα έχουν δυσκολία, φαντάζομαι, να προσυπογράψουν ως βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου μια αίτηση προς το αγγλικό κοινοβούλιο για να ανοίξουν τα αγγλικά αρχεία και να μάθουμε τα ονόματα όλων των πρακτόρων του δικτύου της SOE κατά την έναρξη του πολέμου το 1940 και τον κατάλογο των 4000 συνεργατών της SOE που συντάχθηκε μετά την απελευθέρωση.
Επίσης φαντάζομαι, δεν θα έχουν καμιά δυσκολία να προσυπογράψουν ως βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου μια αίτηση προς το αγγλικό κοινοβούλιο για να ανοίξουν τα αγγλικά αρχεία και να μάθουμε το συνολικό ποσό των χορηγιών εις χρυσό του αυτοκρατορικού θησαυροφυλακίου προς το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ. Τέλος φαντάζομαι ότι η αριστερή και Φιλελέ πλειοψηφία του ελληνικού κοινοβουλίου, δεν θα έχει καμιά δυσκολία, να ζητήσει και να δημοσιευτούν όλα τα απόρρητα έγγραφα για την μεταφορά του «αγίου» Μπελογιάννη από τη FORCE 133 από την Καλαμάτα στο Καψάλι, για τη συνάντηση του εκεί με τον Π. Κανελλόπυλο , και για τη συμφωνία που έγινε στο Καψάλι μεταξύ Κανελλόπουλου και Μπελογιάννη, με την συμβολή των Άγγλων. Διότι “Scripta manent”..


Γιατί εκτέλεσαν τον Δημήτρη Μπάτση στο Γουδί 4.10' το πρωί Κυριακή 30 Μάρτη του 1952 πλάι στον Νίκο Μπελογιάννη, Ηλία Καλούμενο και Νίκο Αργυριάδη; 

Ποιο ήταν το έγκλημα του;  
Οι άνθρωποι κάνουν οι ίδιοι την Ιστορία, δεν την κάνουν όμως κάτω από ελεύθερες συνθήκες, που διάλεξαν μόνοι τους, μα κάτω από συνθήκες που βρέθηκαν, που δόθηκαν και κληρονομήθηκαν από το παρελθόν.
Σχετική εικόναΌτι ο Δημήτρης Μπάτσης  εκτελέστηκε πλάι στο Νίκο Μπελογιάννη, Ηλία Καλούμενο, και Νίκο Αργυριάδη στο Γουδί 4.10' το πρωί Κυριακή 30 Μάρτη του 1952 δεν ήταν τυχαίο. Ότι μια γενιά Ελλήνων αγνόησε την ύπαρξη του βιβλίου και του συγγραφέα του, κι αυτό δεν ήταν τυχαίο.
Ποιος ήταν ο Μπάτσης, ποιο το έργο του και γιατί εκτελέστηκε αφού και το ίδιο το Κόμμα δεν τον αναφέρει σα στέλεχος του; 
Σχετική ÎµÎ¹ÎºÏŒÎ½Î±Ο Δ. Μπάτσης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1916.Την 23/10/1951 η αστυνομία πιάνει τον Δημήτρη Μπάτση στην οδό Σοφοκλέους, ο Μπάτσης ήταν δικηγόρος και οικονομολόγος και είχε συγγράψει το βιβλίο μαρξιστικής κατεύθυνσης "Η βαριά βιομηχανία στην Ελλάδα", ήταν γραμματέας της εταιρείας ΕΠ-ΑΝ (επιστημονική εταιρία με τον τίτλο "Επιστήμη - Ανοικοδόμηση, Επιστημονική Εταιρεία Μελέτης Νεοελληνικών Προβλημάτων",  που στη διακήρυξή της, σημείωνε χαρακτηριστικά: "Ζητούμε να καταργήσουμε την επιστήμη σαν κοινωνικό προνόμιο και να την καταστήσουμε λαϊκό απόκτημα. Να μετατοπίσουμε τις υλικές και κοινωνικές βάσεις της από τη συντηρητική ολιγαρχία στο λαό") και διευθυντής του επιστημονικού περιοδικού "Ανταίος" (Στις σελίδες του "ΑΝΤΑΙΟΥ", φιλοξενήθηκαν μελέτες και άρθρα του Ν. Κιτσίκη, του Χ. Θεοδωρίδη, του Σ. Μάξιμου, του Δ. Μπάτση, του Δ. Καλιτσουνάκη, του Η. Ηλιού, του Κ. Σωτηρίου, του Κ. Σακαντάνη, των Κ. και Ι. Δεσποτόπουλου, του Α. Αγγελόπουλου και δεκάδων άλλων κορυφαίων επιστημόνων και διανοουμένων του τόπου μας),Ήταν γιός του βασιλόφρονα ναυάρχου Α. Μπάτση που καταγόταν από τα Ψαρά και της Αν. Πρίντεζη, από τη Σύρο,είχε παντρευτεί την κόρη  υπουργού του Λαϊκού κόμματος (βασιλικό κόμμα) με την οποία είχε χωρίσει και μετά παντρεύτηκε την κόρη βιομηχάνου την Λίλιαν.
Φοίτησε σε καλά σχολεία, έμαθε  ξένες γλώσσες, σπούδασε νομικά και άνοιξε το δικηγορικό γραφείο του. 
Ήταν, δηλαδή, ένας εκλεκτός γόνος της άρχουσας τάξης.
Ο Μπάτσης όμως ήταν ένας αστός επηρεασμένος από τη μαρξιστική θεωρία.
Ποιο λοιπόν ήταν το έγκλημα του Μπάτση; 






Ήταν το γεγονός ότι ήταν συγγραφέας του βιβλίου "Η ΒΑΡΕΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ"που μπορούσε και μπορεί να έκανε μεγάλο κακό, αφού ήθελε να υποδείξει μορφές αυτόνομης οικονομικής ανάπτυξης, κάτι που ήταν ανατριχιαστικό έστω και ως ιδέα για το ντόπιο κατεστημένο (όπως και εξακολουθεί να είναι) που χρωστούσε (και χρωστάει) την ύπαρξη του στην εξαρτημένη δομή της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας. 
Αλλά ας πάρουμε όμως τα γεγονότα με τη σειρά.
Η Ελλάδα έχει υπογράψει και δεσμεύεται από την Σύμβαση Cooper της οποίας η χρονική ισχύς, έληξε την 31η Δεκέμβρη του 2010, ενώ η διάρκειά της ήταν για 70 έτη!
Με την σύμβαση αυτήν που υπεγράφη το 1940 και έληξε το 2010, όλος ο υδάτινος αλλά και ο υπόγειος και υποθαλάσσιος πλούτος της Χώρας (όπως τα λεγόμενα "στρατηγικά ορυκτά", σίδηρος, χρώμιο, νικέλιο, αλουμίνιο, άλλα μεταλλεύματα, πετρέλαιο, αέριο κλπ), τέθηκαν υπό την αιγίδα ενός Αμερικάνικου consortium εταιρειών! ( Hugh Cooper & Co Inc Chemical Construction Corporation.)
Από το 1940 φτάσαμε στη χρεοκοπία του 2010.

Η ανανέωση της σύμβασης Cooper ίσως αποτελεί απάντηση στο γιατί η Ελλάδα χρεοκόπησε το 2010, τον χρόνο κατά τον οποίον έληγε και τυπικά η σύμβαση cooper.
Όταν θέλεις να υποδουλώσεις μία χώρα δεσμεύβεις όλον τον υδάτινο αλλά και τον υπόγειο και υποθαλάσσιο πλούτος της Χώρας, καταστρέφεις την πρωτογενή παραγωγή(πρώτων υλών άμεσης ή έμμεσης κατανάλωσης, κατ' ευθείαν από την φύση (γεωργία, αλιεία, κτηνοτροφία, εξόρυξη μεταλλευμάτων κλπ) και κατ'επέκταση καταστρέφεται η δευτερογενής παραγωγή επεξεργασίας και μεταποίησης των προϊόντων η οποία αξιοποιεί την πρωτογενή παραγωγή (χειροτεχνία,βιοτεχνία,βιομηχανία).Στην συνέχεια την δανείζεις υπέρογκα χρηματικά ποσά τόσα όσα θα είναι πραγματικά αδύνατον να αποπληρώσει,και τότε γίνεσαι ξένος ΑΦΕΝΤΗΣ με συμμάχους την εξαρτημένη ντόπια αστική τάξη της χώρας αυτής.Η διαδικασία αυτή της οικονομικής υποδούλωσης της χώρας μας έχει ξεκινήσει από παλιά με σχέδιο συγκεκριμένης υποταγής.
Πολλοί θα αναρωτιούνται, γιατί άραγε κανείς πολιτικός στην Ελλάδα από το 1945 και εντεύθεν δεν απετόλμησε να αποκαλύψει τον πλούτο τον οποίον "έκρυβε και κρύβει" η Ελληνική επικράτεια, παρά τίς κατά καιρούς αμφισβητήσεις της κυριαρχίας της απο γείτονες, όργανα συμφερόντων και άσπονδους "φίλους".
Προκαλεί έντονο ενδιαφέρον και συγχρόνως προβληματισμό, το ότι μία χώρα σαν την Ελλάδα με μοναδικό ορυκτό πλούτο στο υπέδαφός της, να μην έχει αναπτύξει ανάλογη βιομηχανία, και μάλιστα εάν κρίνουμε από τα ''ορυκτά'' τα οποία κρύβει το υπέδαφος της , η βιομηχανία αυτή θα αποτελούσε και ''μονοπώλιο'' στην Ευρώπη, μιάς και τέτοια ορυκτά δεν υπάρχουν σε αυτήν.
Αντ'αυτού την τελευταία 40ετία υπήρξε πλήρης αποβιομηχάνιση της χώρας, συνειδητά από ένα πολιτικό κατεστημένο, ας το κρίνει ο κάθε ένας.
Δεν αποτελεί αυθαίρετη διατύπωση εκδοχών και συμπερασμάτων αλλά ρεαλιστική υπόθεση που επιβεβαιώνεται από τα γεγονότα, ότι επειδή η σύμβαση έληξε, έπρεπε ο έλεγχος που ασκούταν με την σύμβαση αυτή, να ανανεωθεί με κάποιο τρόπο και ο τρόπος ήταν αυτός,πτωχεύοντας σήμερα την Ελλάδα και βυθίζοντας τον Ελληνικό Λάο στην εξαθλίωση και εξωθώντας τον Ελληνικό Λαό και την Χώρα στην ανέχεια, μας κολλούν την πλάτη στον τοίχο έτσι ώστε να αναγκασθούμε να υπογράψουμε νέες συμβάσεις και πάλι με επαχθείς όρους με συμμάχους τους όλες τις ξεπουλημένες και αντιλαϊκές κυβερνήσεις μέχρι σήμερα.
Η κύρια οικονομική θέση του Μπάτση επικεντρώνεται στη βαριά βιομηχανία ως βασικό συντελεστή στην εσωτερική συγκρότηση και την οικονομική ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας.


Με επιστημονική επάρκεια και γνώση, εξετάζει:
  • Α- Η Αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πόρων
  • Β- Το Οικονομικό σχέδιο για την εκβιομηχάνιση
  • Γ- Εκβιομηχάνιση και Βιωσιμότητα.
  • ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ 
ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ << ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ >>  ΒΑΔΙΖΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΣΟΥ ΣΑΝ ΑΤΟΜΟ

ΜΗΝ ΑΡΓΕΙΣ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ