ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021

Τσιμέντο να γίνει η παλιά ΠΥΡΚΑΛ

 


ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΩΣ ΜΟΝΤΕΛΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ  ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΙΔΙΩΤΗ ΕΠΕΝΔΥΤΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ .
ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ
Η ΜΗΠΩΣ ΛΕΩ ΜΗΠΩΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΕΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΥΡΚΑΛ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΦΟΣΟΝ Η ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΕΓΙΝΕ ΤΟ 2004 ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΤΗΚΑΝ Η ΠΥΡΚΑΛ ΚΑΙ ΕΒΟ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΕΑΣ
ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ΟΔΕΥΟΥΝ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ
ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΣΥΣΤΕΓΑΣΤΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΟΥΝ
ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ΕΙΧΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΕΑΣ 
ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΧΕΙ ΑΝΑΙΡΕΘΕΙ ΜΕ ΦΕΚ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΟΤΙ ΤΑ ΕΑΣ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ
ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟΤΕ ΠΛΕΟΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΕ ΠΛΑΓΙΟ ΤΡΟΠΟ ΠΕΡΑΣΕ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΣΕ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΛΠΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΑΣ 
ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ .ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΗΣ ΠΥΡΚΑΛ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΥΡΚΑΛ .
ΟΜΩΣ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΛΕΟΝ Ο ΧΩΡΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΕΑΣ
ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ 👇
Η ΜΗΠΩΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ;
ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΣΤΕΓΑΣΤΟΥΝ  (ΑΑΔΕ, ΕΕΣΥΠ Α.Ε., ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε., ΕΤΑΔ Α.Ε.) ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΗ ΑΠΟ ΟΛΕΣ Η ΑΑΔΕ
ΑΡΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΙΛΑΤΕ ΚΥΡΙΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ;
ΤΟΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΕΛΕΓΧΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΙΚΟΘΗΡΕΣ ΤΟΥ ΡΟΤΣΙΛΝΤ

NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 4864/Αρ. Φύλλου 237/2 Δεκεμβρίου 2021

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Δ’ 
ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

 Άρθρο 92 
Δημιουργία χώρων διοίκησης και ελεύθερου χώρου - αστικού πρασίνου στον χώρο της ΠΥΡΚΑΛ
 1. Στον χώρο της ΠΥΡΚΑΛ, στη θέση των χρήσεων του πέμπτου εδαφίου της παρ. 1.Α.β. της υπ’ αρ. 67564/ 2332/11.4.1996 απόφασης του Υπουργού Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων (Δ’ 1061/1996, Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Δήμου Υμηττού Περιφέρειας Αττικής), δημιουργούνται χώροι διοίκησης και ελεύθεροι χώροι - αστικό πράσινο με την ονομασία «Ανδρέας Λεντάκης». Στο ακίνητο, συνολικής έκτασης 154.797,34 τ.μ., όπως αυτό εμφαίνεται στον σχετικό πρωτότυπο χρωματιστό χάρτη κλίμακας 1:5000, ο οποίος θεωρήθηκε από τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τοπογραφικών Εφαρμογών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, και του οποίου αντίτυπο σε φωτοσμίκρυνση δημοσιεύεται ως Παράρτημα Α’ στον παρόντα, επιτρέπονται οι ακόλουθες γενικές κατηγορίες χρήσεων: (α) πολεοδομικό κέντρο, όπως αυτή προσδιορίζεται στο άρθρο 4 του π.δ. 59/2018 (Α’ 114), και (β) ελεύθεροι χώροι - αστικό πράσινο, όπως αυτοί προσδιορίζονται στο άρθρο 7 του π.δ. 59/2018.
 2. Για την εξειδίκευση των χρήσεων της παρ. 1 και τον καθορισμό όρων και περιορισμών δόμησης, καταρτίζεται και εγκρίνεται Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο, σύμφωνα με το άρθρο 8 του ν. 4447/2016 (Α’ 241), υπό τους εξής ειδικότερους όρους:
 (α) Από το σύνολο της έκτασης του ακινήτου, ποσοστό πενήντα τοις εκατό (50%) διατίθεται για τη χρήση «Ελεύθεροι Χώροι - Αστικό Πράσινο», σύμφωνα με τις ειδικές χρήσεις του άρθρου 7 του π.δ. 59/2018 (Α’ 114) και ποσοστό πενήντα τοις εκατό (50%) για τη χρήση πολεοδομικού κέντρου του άρθρου 4 του π.δ. 59/2018. (β) Στη ζώνη που θα αναπτυχθεί η χρήση πολεοδομικού κέντρου: 
(β1) Επιτρέπονται οι ακόλουθες ειδικές χρήσεις του άρθρου 4 του π.δ. 59/2018: διοίκηση, κοινωνική πρόνοια, μικρές αθλητικές εγκαταστάσεις, θρησκευτικοί χώροι, πολιτιστικές εγκαταστάσεις, χώροι συνάθροισης κοινού, συνεδριακά κέντρα, κέντρα έρευνας, εστίαση, αναψυκτήρια, στάθμευση (κτίρια - γήπεδα) αυτοκινήτων μέχρι 3,5 τόνους κοινής χρήσης, μοτοσικλετών και ποδηλάτων, γωνιές ανακύκλωσης.
 (β2) Οι κοινόχρηστοι και κοινωφελείς χώροι ανέρχονται σε ποσοστό σαράντα τοις εκατό (40%). 
(β3) Ο μέσος συντελεστής δόμησης ορίζεται σε 1,80, το μέγιστο ποσοστό κάλυψης σε εξήντα τοις εκατό (60%) και το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος σε είκοσι οκτώ (28) μέτρα.
 (γ) Στη ζώνη του ακινήτου, όπου θα αναπτυχθεί η χρήση «Ελεύθεροι Χώροι - Αστικό Πράσινο», επιτρέπεται η ειδική χρήση «πολιτιστικές εγκαταστάσεις» για τα υφιστάμενα κτίρια που θα κριθούν διατηρητέα.

 3. Η απομάκρυνση της ΠΥΡΚΑΛ κατά το δεύτερο εδάφιο της παρ. 1.Γ. της υπ’ αρ. 67564/2332/11.4.1996 απόφασης του Υπουργού Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων (Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Δήμου Υμηττού Περιφέρειας Αττικής), καθίσταται άμεση. 
4. Η κατά την παρ. 1 δημιουργία χώρων διοίκησης και ελεύθερων χώρων - αστικού πρασίνου με την ονομασία «Ανδρέας Λεντάκης» εξυπηρετεί σκοπό δημόσιας ωφέλειας, για την εκπλήρωση του οποίου επιτρέπεται η αναγκαστική απαλλοτρίωση, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων Ακινήτων (ν. 2882/2001, Α’ 17). Κατά παρέκκλιση του άρθρου 15 του ν. 2882/2001, για την εκτίμηση της αξίας του απαλλοτριούμενου ακινήτου και των επικειμένων του και ανεξαρτήτως αν η απαλλοτριωθείσα έκταση υπάγεται ή όχι στο σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων, λαμβάνονται υπόψη οι εκθέσεις δυο ανεξάρτητων πιστοποιημένων εκτιμητών, εγγεγραμμένων στο Μητρώο Πιστοποιημένων Εκτιμητών του Υπουργείου Οικονομικών, οι οποίες ανατίθενται με απόφαση της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Οικονομικών, στην οποία και υποβάλλονται. Σε περίπτωση διαφοράς μεταξύ των δύο εκθέσεων των ανεξάρτητων εκτιμητών του δεύτερου εδαφίου, για την εκτίμηση της αξίας του απαλλοτριούμενου ακινήτου, λαμβάνεται υπόψη από το αρμόδιο δικαστήριο, ο μέσος όρος της αξίας που προκύπτει από τις σχετικές εκθέσεις

Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΥΡΚΑΛ : ΟΙ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ

Παρά τις εξαγγελίες για απελευθέρωση χώρων πρασίνου, η κυβέρνηση διπλασιάζει τον συντελεστή δόμησης στις πρώην εγκαταστάσεις του εργοστασίου στον Υμηττό, όπου πρόκειται να στεγαστούν εννέα υπουργεία και φορείς του Δημοσίου.


Θαύμα, θαύμα!!! Διπλασιάζεται με τροπολογία που ψηφίστηκε, χθες, στη Βουλή, η επιτρεπόμενη δόμηση στο «Κυβερνητικό Πάρκο» που θέλει να κατασκευάσει η κυβέρνηση στον χώρο της ΠΥΡΚΑΛ και ο συντελεστής δόμησης ανεβαίνει στο 1,8, έναντι 0,9 που είχε εξαγγελθεί τον περασμένο Απρίλιο. Η τροπολογία κατατέθηκε με τις υπογραφές 17 υπουργών και υφυπουργών στο νομοσχέδιο για τις στρατηγικές επενδύσεις, στέλνοντας στο πυρ το εξώτερον τις αρχικές εξαγγελίες για έργο φιλικό στο περιβάλλον και απελευθέρωση χώρων πρασίνου.

Ταυτόχρονα, εκτοξεύεται και το επιχειρηματικό ενδιαφέρον, καθώς εκείνος που θα αναλάβει να κατασκευάσει τα έργα με Σύμπραξη Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) θα εξασφαλίσει άμεσα έσοδα από τη δημιουργία μιας «πόλης» χιλιάδων υπαλλήλων που θα δραστηριοποιούνται εκεί κάθε μέρα. Δουλειές ανοίγουν και για τα δεκάδες κτίρια στο κέντρο της Αθήνας, που στέγαζαν εννέα υπουργεία και θα εκκενωθούν, για να αποκτήσουν άλλες χρήσεις.

Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΥΡΚΑΛ: ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΤΗΣ

 ΘΥΓΑΤΡΙΚΗΣ, LT-PYRKAL


Αγνωστες παραμένουν οι επιπτώσεις που θα έχει μια τέτοια μετακίνηση χρήσεων γης στην περιοχή της ΠΥΡΚΑΛ, καθώς είναι προφανές ότι η τροπολογία δεν περιμένει να γίνουν οι μελέτες για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο, αλλά επιβάλλει ήδη την επόμενη μέρα. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει το άρθρο 1 της τροπολογίας, «για την εξειδίκευση των χρήσεων και τον καθορισμό όρων και περιορισμών δόμησης, καταρτίζεται και εγκρίνεται Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο». Ομως, οι όροι αναφέρονται αμέσως μετά:

1 Από το σύνολο της έκτασης (155 στρέμματα), το 50% διατίθεται για τη χρήση «Πολεοδομικό Κέντρο» και το 50% για «Ελεύθερους Χώρους - Αστικό Πράσινο». Τον περασμένο Απρίλιο, υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, έλεγε ότι θα αποδοθούν «80 στρέμματα πρασίνου και 40 στρέμματα κοινόχρηστων χώρων στους πολίτες».

2 Στο «Πολεοδομικό Κέντρο» προβλέπεται μέσος συντελεστής δόμησης 1,80 (άρα σε 1.000 τ.μ. χτίζονται 1.800 τ.μ.), ενώ τότε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, ανέφερε ότι «ο συντελεστής δόμησης είναι πολύ φιλικός με το περιβάλλον, είναι 0,9, και θα δομηθούν μόνο τα 35 από τα 155 στρέμματα».

3 Το μέγιστο ποσοστό κάλυψης είναι 60% και το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος τα 28 μέτρα, παραπέμποντας σε δεκαώροφα κτίρια.

4 Στη ζώνη «Ελεύθεροι Χώροι - Αστικό Πράσινο» επιτρέπεται η ειδική χρήση «πολιτιστικές εγκαταστάσεις» και τα υφιστάμενα κτίρια θα κριθούν διατηρητέα. Ο κ. Παπαθανάσης είχε πει ότι από τα κτίρια που υφίστανται σήμερα, που καταλαμβάνουν περίπου 110.000 τ.μ., τα διατηρούμενα είναι 25 και κατεδαφίζονται τα 66. Είχε, όμως, προσθέσει ότι στα διατηρούμενα κτίρια, συνολικής έκτασης 41.000 τετραγωνικών μέτρων, θα υπάρξει προσθήκη 22.000 τ.μ., με τη δημιουργία εσωτερικών χώρων σε ορόφους.

Στα νέα κτίρια θα στεγασθούν εννέα υπουργεία (Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Αγροτικής Ανάπτυξης, Υγείας, Τουρισμού, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Εσωτερικών) και διάφοροι φορείς (ΑΑΔΕ, ΕΕΣΥΠ Α.Ε., ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε., ΕΤΑΔ Α.Ε.), που σήμερα στεγάζονται σε 20 ιδιόκτητα και 107 μισθωμένα κτίρια στο κέντρο της Αθήνας, Πειραιά, Μαρούσι και Χολαργό.
Πολεοδομικές ρυθμίσεις

Η τροπολογία δεν υπεισέρχεται σε άλλα θέματα πλην των πολεοδομικών ρυθμίσεων, όπως αυτό που αφορά τις επιπτώσεις στη λειτουργία της ευρύτερης περιοχής και την κυκλοφορία στους δρόμους και τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Τον περασμένο Απρίλιο, οι υπουργοί που ανακοίνωναν τα οράματα για το Κυβερνητικό Πάρκο «Αντρέας Λεντάκης» μιλούσαν για εκτεταμένη διαβούλευση και εκπόνηση κυκλοφοριακής μελέτης. Θεωρητικά, όλα αυτά θα μπορούσαν να γίνουν στο πλαίσιο του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου, αλλά οι διαδικασίες μένουν χωρίς νόημα, καθώς η τροπολογία προαναγγέλλει την έγκρισή του, ούτως ή άλλως.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι, τον Απρίλιο, αναγγέλθηκε κόστος κατασκευής 250 εκατομμυρίων ευρώ και προκήρυξη του έργου με ΣΔΙΤ, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται η τεχνική διαχείριση και συντήρηση των υποδομών, με έναρξη κατασκευής το 2023 και έναρξη σταδιακής λειτουργίας το 2025. Επεκτείνεται δηλαδή το μοντέλο στο οποίο το Δημόσιο θα πληρώνει για να χρησιμοποιεί τα περιουσιακά του στοιχεία και κάποιος κατασκευαστής θα εισπράττει ενοίκια και υπεραξίες από κάθε μορφής χρήσεις και εκμεταλλεύσεις.

ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ 6199/2015 ΣΥΝΕΠΩΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΨΗΦΟΘΗΡΙΑ.

 

7.0. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ – ΕΝΕΡΓΕΙΑ

 

Η βιομηχανία θα δομηθεί να παρέχει αυτάρκεια σε όλους τους τομείς. Αυτό θα επιτευχθεί λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις παγκόσμιες συνθήκες για πιθανές συνεργασίες, εκτέλεση σχεδίων και επενδύσεων στους πιο νευραλγικούς τομείς.

7.1. Η βιομηχανία θα δομηθεί πάνω στο πλαίσιο της τεχνολογίας αιχμής του σημερινού παγκόσμιου γίγνεσθαι με προοπτική την ανάπτυξη πρωτοπόρων και καινοτόμων τεχνολογιών οι οποίες ως ευρεσιτεχνίες βρίσκονται στα χέρια της Ελλήνων Πολιτείας καθώς επίσης θα κληθούν οι απανταχού Έλληνες πολίτες, επιστήμονες, εφευρέτες για να προσφέρουν τις γνώσεις τους και την ευφυΐα που έχουν κληρονομήσει από το γένος μας, στην Ελλήνων Πολιτεία.

7.2. Η βιομηχανία θα στηριχθεί στις πρώτες ύλες, που βρίσκονται στην Ελληνική γη.

7.3. Δίδεται ιδιαίτερη βαρύτητα στον εξορυκτικό και μεταλλευτικό κλάδο για να υπάρξει υποδομή παραγωγής των πρώτων υλών, που είναι αναγκαία για την βιομηχανική δραστηριότητα. Θα δοθεί ιδιαίτερη βάση στην παραγωγή σπάνιων μετάλλων, σπάνιων γαιών που βρίσκονται στην Ελληνική γη καθώς και η εκμετάλλευση τους.

7.4. Ειδικές μονάδες για καλύτερους τρόπους μεγιστοποίησης της εκμετάλλευσης, ειδικά βελτιωτικά και προστατευτικά μέτρα για τους βιοτικούς, αβιοτικούς, ενεργειακούς ή/ και εν δυνάμει φυσικούς πόρους όπως αυτοί κατηγοριοποιούνται σε ανανεώσιμους και μη ανανεώσιμους: Ατμοσφαιρικός αέρας, νερό, έδαφος, φυσική χλωρίδα και πανίδα, ορυκτός πλούτος υπεδάφους, ηλιακή ακτινοβολία, φυσική ομορφιά κ.ο.κ.

7.5. Όλη η παραγωγή από τα μεταλλεία της Ελλάδος θα χρησιμοποιούνται ως πρώτη ύλη στην ελληνική μεταποιητική βιομηχανία. Δεν θα εξάγονται πρωτογενής πρώτες ύλες παρά μόνο μεταποιημένα βιομηχανικά προϊόντα, που θα περιλαμβάνουν την υπεραξία της μεταποίησης. Με αυτό τον τρόπο η Ελλάδα καθίσταται αυτάρκης και αυτοδύναμη στις βιομηχανικές πρώτες ύλες.

7.6.  Για την ανταγωνιστικότητα των βιομηχανικών προϊόντων η προϋπόθεση που χρειάζεται, είναι να σταματήσει η υπερεκμετάλλευση των πόρων ενέργειας για λόγους κερδοσκοπικούς και η αναπροσαρμογή του κόστους της ενέργειας σε χαμηλότερες τιμές.

7.7.  Για  να  υλοποιηθεί  ένας  τέτοιος  σχεδιασμός  χρειάζεται  χρήση ενέργειας χαμηλότερου κόστους. Η Ελλήνων Πολιτεία είναι έτοιμη να εφαρμόσει εναλλακτικές πράσινες τεχνολογίες, οι οποίες θα είναι υψηλών προδιαγραφών με πλήρη ασφάλεια και απόλυτο σεβασμό ως προς το περιβάλλον.

7.8. Μια από αυτές τις τεχνολογίες, που θα εφαρμοστούν, είναι παραγωγή υδρογόνου μέσω ηλεκτρολυτικής διαδικασίας με χρησιμοποιούμενη ενέργεια για ηλεκτρόλυση, την ηλιακή.

7.9. Όλες οι εναλλακτικές μορφές ενέργειας που θα χρησιμοποιηθούν θα έχουν σαν κατάληξη την χρήση ελεύθερης ενέργειας, που είναι η νομοτελειακή χρήση ενέργειας για τον πλανήτη μας.

Η Ελλήνων Πολιτεία θα καταστήσει το Ελληνικό κράτος πλήρως αυτοδύναμο βιομηχανικά και ενεργειακά θέτοντας το παγκόσμιο πρότυπο εφηρμοσμένης τέχνης του Λόγου.

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ

 ΩΣ ΕΘΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΑΣ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΘΕΙΤΕ..
Η ΕΛΛΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/4-9-2015 ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ. Η ΑΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ