ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021

ΓΙΑΤΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ Η ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΤΩΝ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ;

 

ΕΤΑΔ: Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Στον "πάγο" μπαίνει η μεταβίβαση του ακινήτου της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ) στον εφοπλιστή Γιώργο Προκοπίου, καθώς η Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) έκανε δεκτή την αίτηση του Δήμου Χαϊδαρίου να μην υπογραφεί η σχετική σύμβαση μέχρι να υπάρξει οριστική απόφαση από το Ανώτατο Δικαστήριο για την αίτηση ακύρωσης του διαγωνισμού που έχει υποβάλλει ο Δήμος.

ΣΤΟΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΗ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΙΧΕ ΕΚΔΟΘΕΙ ΠΟΡΙΣΜΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΔΟΕ 70 ΕΚ. ΕΥΡΩ

Η εκδίκαση επί της ουσίας της αίτησης ακύρωσης από το ΣτΕ έχει προσδιοριστεί για τις 18 Ιανουαρίου 2022 και η έκδοση της τελικής απόφασης αναμένεται εντός του 2022, το οποίο σημαίνει πως ακόμη και αν η αίτηση απορριφθεί, θα υπάρξει μια τουλάχιστον εξάμηνη καθυστέρηση στην μεταβίβαση. 

Σημειώνεται ότι ο Δ. Χαϊδαρίου προσέφυγε στο ΣτΕ λόγω της Προβλήτας 4 στην Ακτή Σκαραμαγκά, η οποία περιλαμβάνεται στο ακίνητο που δημοπρατήθηκε από την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ). Ο Δήμος  εκτιμά ότι η πώληση της προβλήτας δεν είναι νόμιμη καθώς αυτή αποτελεί ζώνη παραλίας και αιγιαλού και πρέπει να διασφαλίζεται σε κάθε περίπτωση ο κοινόχρηστος χαρακτήρας της και η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών σε αυτήν.

O Δήμος Χαϊδαρίου υποστηρίζει ότι η προβλήτα αυτή δεν είναι απαραίτητη για τα Ναυπηγεία, καθώς ποτέ δεν χρησιμοποιήθηκε για δραστηριότητες σχετικές με τη λειτουργία τους. Η συγκεκριμένη έκταση έμεινε ανεκμετάλλευτη μέχρι το 2002, όπου εκμισθώθηκε σε εταιρεία logistics για την τοποθέτηση containers, ενώ τον Απρίλιο του 2016 δημιουργήθηκε στην επίμαχη προβλήτα 4 κέντρο φιλοξενίας προσφύγων.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία συμφερόντων Γ. Προκοπίου έχει επικρατήσει στον διαγωνισμό της ΕΤΑΔ υποβάλλοντας προσφορά ύψους 37,3 εκατ. ευρώ για το ακίνητο επιφάνειας περίπου 332 στρεμμάτων, στο οποίο περιλαμβάνεται και η Προβλήτα 4. Άλλη εταιρεία του εφοπλιστή είχε επικρατήσει και στον διαγωνισμό της ειδικής διαχείρισης της "Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ" (ΕΝΑΕ), ο οποίος αφορούσε έκταση 320 στρεμμάτων και τις βασικές εγκαταστάσεις του ναυπηγείου, με δεσμευτική προσφορά ύψους 25,2 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ακόμη πως ο Δήμος έχει ασκήσει κύρια παρέμβαση και στην διαδικασία έγκρισης του πρακτικού της ειδικής διαχείρισης από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, ζητώντας από το δικαστήριο να απορριφθεί η έκθεση του ειδικού διαχειριστή για το αποτέλεσμα του διαγωνισμού, καθώς υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι στα πωλούμενα περιουσιακά στοιχεία περιλαμβάνονται και ιδιοκτησίες συνολικής επιφάνειας 131.592 τμ που ανήκουν στο Δήμο και το Ελληνικό Δημόσιο.

ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ...ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Η αίτηση αναστολής

Μαζί με την αίτηση ακύρωσης του διαγωνισμού ο Δήμος Χαϊδαρίου είχε ζητήσει και την αναστολή της μεταβίβασης του ακινήτου της ΕΤΑΔ στην εταιρεία του Γ. Προκοπίου μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης του ΣτΕ, με το σκεπτικό πως μεταξύ άλλων θα δημιουργούσε "βλάβη από τη δημιουργία της νομικής και πραγματικής αυτής  καταστάσεως,  η οποία παρίσταται δυσχερώς αναστρέψιμη".

"Κατά την άποψη του Δήμου, η απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του ΣτΕ, χωρίς προφανώς να προκαταλαμβάνει την μελλοντική απόφαση του ΣτΕ επί της ουσίας της αίτησης ακύρωσης, καταδεικνύει ωστόσο ότι η αίτηση ακύρωσης του Δήμου Χαϊδαρίου έχει στέρεα νομικά ερείσματα και σοβαρές πιθανότητες να γίνει τελικά  αποδεκτή από το ΣτΕ”, σημειώνεται σε ανακοίνωση του Δ. Χαϊδαρίου.

Μετά από σχετικό ερώτημα του Capital.gr, ο ναυτιλιακός όμιλος του κ. Προκοπίου εκφράζει τη βεβαιότητά του πως, παρά την πρόσφατη απόφαση, θα πέσουν οι υπογραφές για τη σύμβαση παραχώρησης.

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΒΑΡΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ

Αναλυτικά το σχόλιο:

"Οι επενδυτές δεν έχουν παρά να ακολουθήσουν τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης και είναι βέβαιοι ότι θα τηρηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες και θα προχωρήσουν στην υπογραφή της σύμβασης".

Τι αναφέρει το ΣτΕ 

Το Δ΄Τμήμα του ΣτΕ με την υπ΄ αριθμ. 319/2021 απόφαση της Επιτροπής Αναστολών έκανε προσωρινά δεκτή την αίτηση του Δήμου Χαϊδαρίου, κατά της "ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Α.Ε.” (ΕΤΑΔ Α.Ε.), με την οποία ζητούσε να ανασταλεί η εκτέλεση της από 4.6.2021 προκηρύξεως της εταιρείας ΕΤΑΔ Α.Ε. για τη διενέργεια ανοικτού πλειοδοτικού διαγωνισμού με αντικείμενο την πώληση τμήματος ακινήτου της μείζονος εκτάσεως των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και της Α.Π. 9015/7.7.2021 αποφάσεως του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΤΑΔ, με την οποία ανακηρύχθηκε οριστικός πλειοδότης η εταιρεία "MILINA ENTERPRISES COMPANY LIMITED" με οικονομικό αντάλλαγμα 37.316.041,88 ευρώ. 

Το Δ΄Τμήμα του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου στην απόφαση Αναστολής αναφέρει, ότι ο οριστικός πλειοδότης, εφόσον ασκήσει στο υπό μεταβίβαση ακίνητο επιχείρηση ναυπηγείου, αποκτά αμέσως, εκ του νόμου, δικαίωμα να του παραχωρηθεί από το Ελληνικό Δημόσιο, η αποκλειστική χρήση του υφισταμένου αιγιαλού και του θαλασσίου χώρου, που βρίσκονται στο μέτωπο προς τη θάλασσα του υπό μεταβίβαση ακινήτου.

ΟΙ ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ ΤΩΝ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ ΜΑΣ ΚΟΥΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΤΩΡΑ

Όπως, εξηγούν οι σύμβουλοι Επικρατείας, "η απόκτηση, συμβατικού δικαιώματος αποκλειστικής χρήσεως του αιγιαλού (και του αντίστοιχου θαλασσίου χώρου) συνεπάγεται, εξ αντικειμένου, απόλυτη αδυναμία ασκήσεως των δικαιωμάτων που απορρέουν από την κοινοχρησία του αιγιαλού (η οποία υφίσταται, κατά νόμο, ανεξαρτήτως της φυσικής ή τεχνικής διαμορφώσεώς του). Η αδυναμία αυτή δεν μπορεί να αρθεί ευχερώς σε περίπτωση ευδοκιμήσεως της αιτήσεως ακυρώσεως του εν λόγω Δήμου, διότι η συμβατική μορφή της παραχωρήσεως δεν υπόκειται ευθέως σε ακυρωτικό έλεγχο". 

Οι δικαστές, προκειμένου "να αποτραπεί η βλάβη από τη δημιουργία της νομικής και πραγματικής αυτής καταστάσεως, η οποία παρίσταται δυσχερώς αναστρέψιμη" και "συνεκτιμώντας και το σύντομο της δικασίμου (18.1.2022) που ορίσθηκε για την εκδίκαση της αιτήσεως ακυρώσεως, κρίνει ότι ως κατάλληλο μέτρο πρέπει να διαταχθεί, η - έως την έκδοση οριστικής αποφάσεως για την ασκηθείσα αίτηση ακυρώσεως - μη σύναψη συμβάσεως μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και του οριστικού πλειοδότη του επίδικου διαγωνισμού, η οποία θα έχει ως αντικείμενο την παραχώρηση της αποκλειστικής χρήσεως του τμήματος αιγιαλού και θαλασσίου χώρου που βρίσκονται στο μέτωπο προς τη θάλασσα του ακινήτου που εκποιείται με τον επίμαχο διαγωνισμό".

ΠΗΓΗ

ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ: ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΥ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΤΟ 1956 ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΑΥΡΟΥ ΝΙΑΡΧΟΥ - ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΠΑΡΟΧΕΣ ΚΑΙ «ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙΣ» ΔΙΝΟΝΤΑΝ ΣΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΥΡΟΝΟΝΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΦΕΚ (ΦΥΛΛΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΔΗΛΑΔΗ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ). Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΤΗΝ ΠΕΛΑΤΙΑΚΗ ΤΗΣ ΣΧΕΣΗ. ΟΙ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΕΣ ΑΥΤΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ. ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ 49% ΣΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΜΕ ΥΠΕΡΟΓΚΑ ΠΟΣΑ.

ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε ΟΠΟΥ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΚΡΙΘΗΚΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΚΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΝΑΚΤΗΘΟΥΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΕΝΑΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΕ ΕΙΔΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ.

ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ ΣΕ ΑΝΟΙΚΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ.ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΧΘΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΑΥΤΩΝ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΡΗΤΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΟΥ 2015.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΤΕ ΠΩΣ «ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ» ΤΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΟΛΩΝ ΕΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΡΗΜΑΤΑ.



ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ 6199/2015 ΣΥΝΕΠΩΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΨΗΦΟΘΗΡΙΑ

7.0. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ – ΕΝΕΡΓΕΙΑ

  • Η βιομηχανία θα δομηθεί να παρέχει αυτάρκεια σε όλους τους τομείς. Αυτό θα επιτευχθεί λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις παγκόσμιες συνθήκες για πιθανές συνεργασίες, εκτέλεση σχεδίων και επενδύσεων στους πιο νευραλγικούς τομείς.

7.1. Η βιομηχανία θα δομηθεί πάνω στο πλαίσιο της τεχνολογίας αιχμής του σημερινού παγκόσμιου γίγνεσθαι με προοπτική την ανάπτυξη πρωτοπόρων και καινοτόμων τεχνολογιών οι οποίες ως ευρεσιτεχνίες βρίσκονται στα χέρια της Ελλήνων Πολιτείας καθώς επίσης θα κληθούν οι απανταχού Έλληνες πολίτες, επιστήμονες, εφευρέτες για να προσφέρουν τις γνώσεις τους και την ευφυΐα που έχουν κληρονομήσει από το γένος μας, στην Ελλήνων Πολιτεία.

7.2. Η βιομηχανία θα στηριχθεί στις πρώτες ύλες, που βρίσκονται στην Ελληνική γη.

7.3. Δίδεται ιδιαίτερη βαρύτητα στον εξορυκτικό και μεταλλευτικό κλάδο για να υπάρξει υποδομή παραγωγής των πρώτων υλών, που είναι αναγκαία για την βιομηχανική δραστηριότητα. Θα δοθεί ιδιαίτερη βάση στην παραγωγή σπάνιων μετάλλων, σπάνιων γαιών που βρίσκονται στην Ελληνική γη καθώς και η εκμετάλλευση τους.

7.4. Ειδικές μονάδες για καλύτερους τρόπους μεγιστοποίησης της εκμετάλλευσης, ειδικά βελτιωτικά και προστατευτικά μέτρα για τους βιοτικούς, αβιοτικούς, ενεργειακούς ή/ και εν δυνάμει φυσικούς πόρους όπως αυτοί κατηγοριοποιούνται σε ανανεώσιμους και μη ανανεώσιμους: Ατμοσφαιρικός αέρας, νερό, έδαφος, φυσική χλωρίδα και πανίδα, ορυκτός πλούτος υπεδάφους, ηλιακή ακτινοβολία, φυσική ομορφιά κ.ο.κ.

7.5. Όλη η παραγωγή από τα μεταλλεία της Ελλάδος θα χρησιμοποιούνται ως πρώτη ύλη στην ελληνική μεταποιητική βιομηχανία. Δεν θα εξάγονται πρωτογενής πρώτες ύλες παρά μόνο μεταποιημένα βιομηχανικά προϊόντα, που θα περιλαμβάνουν την υπεραξία της μεταποίησης. Με αυτό τον τρόπο η Ελλάδα καθίσταται αυτάρκης και αυτοδύναμη στις βιομηχανικές πρώτες ύλες.

7.6.  Για την ανταγωνιστικότητα των βιομηχανικών προϊόντων η προϋπόθεση που χρειάζεται, είναι να σταματήσει η υπερεκμετάλλευση των πόρων ενέργειας για λόγους κερδοσκοπικούς και η αναπροσαρμογή του κόστους της ενέργειας σε χαμηλότερες τιμές.

7.7.  Για  να  υλοποιηθεί  ένας  τέτοιος  σχεδιασμός  χρειάζεται  χρήση ενέργειας χαμηλότερου κόστους. Η Ελλήνων Πολιτεία είναι έτοιμη να εφαρμόσει εναλλακτικές πράσινες τεχνολογίες, οι οποίες θα είναι υψηλών προδιαγραφών με πλήρη ασφάλεια και απόλυτο σεβασμό ως προς το περιβάλλον.

7.8. Μια από αυτές τις τεχνολογίες, που θα εφαρμοστούν, είναι παραγωγή υδρογόνου μέσω ηλεκτρολυτικής διαδικασίας με χρησιμοποιούμενη ενέργεια για ηλεκτρόλυση, την ηλιακή.

7.9. Όλες οι εναλλακτικές μορφές ενέργειας που θα χρησιμοποιηθούν θα έχουν σαν κατάληξη την χρήση ελεύθερης ενέργειας, που είναι η νομοτελειακή χρήση ενέργειας για τον πλανήτη μας.

Η Ελλήνων Πολιτεία θα καταστήσει το Ελληνικό κράτος πλήρως αυτοδύναμο βιομηχανικά και ενεργειακά θέτοντας το παγκόσμιο πρότυπο εφηρμοσμένης τέχνης του Λόγου.



ΔΕΛΑΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β' ΠΕΙΡΑΙΑ
ΔΙΓΕΝΗ ΑΚΡΙΤΑ 36,18755 ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
delagrammatika@gmail.com ,6976653520






ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ