Σύμφωνα με την κοινοτική οδηγία αριθ. 1305/2013 για πράσινη ανάπτυξη η οποία πρέπει να ενσωματωθεί
στο δίκαιο όλων των ευρωπαϊκών χωρών θα πρέπει να γίνουν σημαντικές αλλαγές
στον τομέα της γεωργίας ,στο περιβάλλον και να σχεδιαστεί κοινή στρατηγική γεωργική
πολιτική και για αυτό τον λόγο οι τεχνικοί σύμβουλοι της παγκόσμιας τράπεζας από
την οποία είχαμε ζητήσει την συμβουλευτικής της παροχή με τον νομό
4754/2020 έναντι αμοιβής 950.000 χιλιάδων
ευρώ καλέστηκαν να συντάξουν έκθεση με τους όρους και την γεωργική πολιτική που θα ακολουθήσει η Ελλάδα.
Ετσι λοιπόν με την έκθεση τους στην οποία βασίζεται η περιβαλλοντική έγκριση του στρατηγικού σχεδίου κοινής γεωργικής πολιτικής 2023-2027 εγκρίθηκε από τον γενικό διευθυντή περιβαλλοντικής πολιτικής του υπουργείου περιβάλλοντος και ενέργειας κο Κωνσταντίνο Δημόπουλο η περιβαλλοντική έγκριση του στρατηγικού σχεδίου κοινής γεωργικής πολιτικής 2023-2027.
Τα έξυπνα χωριά με ΑΠΕ ,ΜΚΟ και με την ενσωμάτωση μεταναστών με την βούλα της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ένα από τα σημεία οπού σου προκαλούν θυμό όταν βλέπεις οτι σου προωθούν ένα μοντέλο δικό τους για να εκπληρώσουν τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης των ηνωμένων εθνών agenda 2030
Στο δεύτερο σημείο Παρουσίαση LEADER ΣΣ ΚΑΠ υπο-παρεμβάσεις 9.6.22
Φανταστείτε τους αρχαιολογικούς μας χώρους από την μια να έχουν
ανεμογεννήτριες και από την άλλη κεραίες.
Καταλάβατε τώρα τι θέλουν να κάνουν?
Κάτι σαν και αυτήν την εικόνα όπως την έχει στην έκθεση της η παγκόσμια τράπεζα.
Παρότι οι μεγάλης κλίμακας επενδύσεις στην υποδομή ευρυζωνικών δικτύων είναι σαφώς εκτός βεληνεκούς, οι ΟΤΔ έχουν δείξει ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορούν να στηρίξουν την ψηφιακή μετάβαση των αγροτικών κοινοτήτων. Για παράδειγμα, στη Φινλανδία και τη Σκωτία,
οι ΟΤΔ έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο συσπειρώνοντας τον κόσμο, συγκεντρώνοντας τη ζήτηση, κινητοποιώντας την εθελοντική εργασία και δημιουργώντας το επιχειρηματικό πλαίσιο για επενδύσειςστα ευρυζωνικά δίκτυα και άλλες μορφές συνδεσιμότητας.
Θα γεμίσουν τα χωριά με ανεμογεννήτριες , φωτοβολταικα και κεραίες 5 g ταυτόχρονα ζητούν την συνδρομή μκο εκτός απο τις τοπικές κοινότητες και θα ενσωματώσουν στα χωριά μας τους πρόσφυγες/μετανάστες
Τους 17 στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης της agenda 2030 αυτούς
θα εκτελέσει αυτή η περιβαλλοντική
έγκριση του στρατηγικού σχεδίου κοινής γεωργικής πολιτικής 2023-2027 οπού αναφέρεται
ξεκάθαρα
Το γήινο περιβάλλον λειτουργεί κάτω από συνθήκες νομοτέλειας οι οποίες αποδίδουν στα ανθρώπινα όντα έναν τεράστιο σεβασμό που δίνει τη δυνατότητα στο ανθρώπινο γένος να διαβιώνει στις πιο άριστες συνθήκες. Ότι είναι χρήσιμο στον άνθρωπο παρέχεται σε πλήρη αφθονία. Το νερό, το οξυγόνο, οι καρποί της γης μας, τα πολύτιμα στοιχεία που βρίσκονται μέσα στην γη μας, η κάλυψη των αναγκών σε ενέργεια, η κάλυψη της αισθητικής προσφέρονται αφειδώς από το περιβάλλον μας.
Είναι αυτονόητο εφόσον το αντιλαμβανόμαστε να τρέφουμε και να εκδηλώνουμε με πλήρη αμοιβαιότητα τον σεβασμό μας προς το περιβάλλον μας. Ο απόλυτος σεβασμός προς το περιβάλλον μας αρχίζει με την επαφή που χρειάζεται ο άνθρωπος να έχει με αυτό. Οι περιγραφές της γραμματείας μας είναι ότι οι άνθρωποι ήταν στο παρελθόν σε μεγάλη επαφή μαζί του σεβόμενοι τα θεία δώρα. Όταν διάβαιναν ποταμό έπρεπε πρώτα να καθαριστούν και το διάβαιναν πάντα καθαροί.
Τα μνημεία που μας άφησαν είναι απόλυτα προσαρμοσμένα στο περιβάλλον της φύσης. Όπως οι μυκηναϊκοί τάφοι, οι πυραμίδες, οι ναοί και οι κατοικίες.
Η Ελλήνων Πολιτεία θα αποδίδει το σεβασμό της προς το περιβάλλον με την αρμόζουσα επαφή του ανθρώπου με αυτό. Στις σύγχρονες συνθήκες ότι κατασκευάζεται και δημιουργείται θα γίνεται με απόλυτο σεβασμό προς το περιβάλλον.
Οι οικισμοί θα είναι προσαρμοσμένοι και με σεβασμό στο περιβάλλον με όλα τα γεωγραφικά χαρακτηριστικά της περιοχής.
Απώτερος σκοπός είναι η σταδιακή αποσυμφόρηση των αστικών κέντρων και η ενδυνάμωση της περιφέρειας καταργώντας σχεδόν την διαβίωση του ανθρώπου σε μεγαλουπόλεις με φυλακές ψυχών και σωμάτων.
Ο άνθρωπος θα ξαναμάθει να αντιλαμβάνεται το περιβάλλον του, τι υπάρχει γύρω του, τι συμβαίνει γύρω του, τα συμπαντικά δρώμενα και θα συμμετέχει σε αυτά σαν αναπόσπαστο τμήμα τους.
Η ενέργεια έχει δοθεί στους ανθρώπους ως θείο δώρο και θα πρέπει να ενσωματώνεται στη δομή της πολιτειακής δράσης με αποδοτικούς πρωτοποριακούς τρόπους.
Η ενέργεια θα παύσει να είναι στοιχείο εκμετάλλευσης και πλουτισμού των επικυρίαρχων και θα παρασχεθούν από την Ελλήνων Πολιτεία προς τους πολίτες ενέργειες απόλυτα συμβατές με το περιβάλλον σε τιμές που να αντιπροσωπεύουν μόνο το κόστος των εγκαταστάσεων διανομής.
Όπως επίσης και το νερό ως θείο δώρο θα διανέμεται στους πολίτες μόνο με το κόστος διαχείρισης και μεταφοράς του (συντήρηση δικτύου διανομής).
Σε αυτό το περιβάλλον ο άνθρωπος θα τρέφεται μόνο με τους αυθεντικούς καρπούς της γης που έχουν δοθεί γι’ αυτόν και όχι μεταλλαγμένα, τροποποιημένα, κακοποιημένα με χημικές διαδικασίες τρόφιμα και παράγωγα τροφίμων.
Σεβασμός στο περιβάλλον σημαίνει την απόλυτη ταύτιση του ανθρώπου με το περιβάλλον.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου