ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022

ΕΞΥΠΝΑ ΧΩΡΙΑ ΜΕ ΑΠΕ ΜΚΟ ΚΑΙ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

 



Σύμφωνα με την κοινοτική οδηγία αριθ. 1305/2013  για πράσινη ανάπτυξη η οποία πρέπει να ενσωματωθεί στο δίκαιο όλων των ευρωπαϊκών χωρών θα πρέπει να γίνουν σημαντικές αλλαγές στον τομέα της γεωργίας ,στο περιβάλλον και να σχεδιαστεί κοινή στρατηγική γεωργική πολιτική και για αυτό τον λόγο οι τεχνικοί σύμβουλοι της παγκόσμιας τράπεζας από την οποία είχαμε ζητήσει την συμβουλευτικής της παροχή με τον νομό 4754/2020  έναντι αμοιβής 950.000 χιλιάδων ευρώ καλέστηκαν να συντάξουν έκθεση με τους όρους και την γεωργική  πολιτική που θα ακολουθήσει η Ελλάδα.

Ετσι λοιπόν με την έκθεση τους στην οποία βασίζεται η περιβαλλοντική έγκριση του στρατηγικού σχεδίου κοινής γεωργικής πολιτικής 2023-2027 εγκρίθηκε από τον γενικό διευθυντή   περιβαλλοντικής πολιτικής του υπουργείου περιβάλλοντος και ενέργειας κο Κωνσταντίνο Δημόπουλο η περιβαλλοντική έγκριση του στρατηγικού σχεδίου κοινής γεωργικής πολιτικής 2023-2027.

 Η παραπάνω περιβαλλοντική έγκριση ήταν σε δημόσια διαβούλευση από τον Ιούνιο του 2022 και διαχωρίζονταν σε τέσσερα σημεία.

Τα έξυπνα χωριά με ΑΠΕ ,ΜΚΟ και με την ενσωμάτωση μεταναστών  με την βούλα της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ένα  από τα σημεία οπού σου προκαλούν θυμό όταν βλέπεις οτι σου προωθούν ένα μοντέλο δικό τους για να εκπληρώσουν τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης των ηνωμένων εθνών agenda 2030

Στο δεύτερο σημείο  Παρουσίαση LEADER ΣΣ ΚΑΠ υπο-παρεμβάσεις 9.6.22 


 ΣΤΗΝ κατηγορία 3

ενδυνάμωση τοπικού κοινωνικού ιστού
3.1 Ενίσχυση βασικών υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση του τοπικού πληθυσμού
(παιδικοί σταθμοί, χώροι άθλησης, πολιτιστικά κέντρα κ.λπ.)
3.2 Ενίσχυση βασικών υπηρεσιών που στοχεύουν στην κοινωνική ένταξη, την
καταπολέμηση της φτώχιας και του κοινωνικού αποκλεισμού και την ενσωμάτωση
προσφύγων / μεταναστών
Είδατε τι ωραία που τα ταιριάζουν όλα?

 Φανταστείτε και κάντε το εικόνα  τα ελληνικά χωριά μας που όλα   σχεδόν είναι τόσο γραφικά από την μια πλευρά να έχουν ανεμογεννήτριες και από την άλλη να έχουν κεραίες 5g  και να τα εκμεταλλεύονται για να έχουν πόρους

Φανταστείτε τους αρχαιολογικούς μας χώρους από την μια να έχουν ανεμογεννήτριες και από την άλλη κεραίες.

Καταλάβατε τώρα τι θέλουν να κάνουν?

Κάτι σαν και αυτήν την εικόνα όπως την έχει στην έκθεση της η παγκόσμια τράπεζα.




Δείτε τα παραδείγματα που εχουν ως πρότυπο για τα εξυπνα χωριά.

Συνοδεύοντας την ψηφιακή μετάβαση

Παρότι οι μεγάλης κλίμακας επενδύσεις στην υποδομή ευρυζωνικών δικτύων είναι σαφώς εκτός βεληνεκούς, οι ΟΤΔ έχουν δείξει ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορούν να στηρίξουν την ψηφιακή μετάβαση των αγροτικών κοινοτήτων. Για παράδειγμα, στη Φινλανδία και τη Σκωτία,
οι ΟΤΔ έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο συσπειρώνοντας τον κόσμο, συγκεντρώνοντας τη ζήτηση, κινητοποιώντας την εθελοντική εργασία και δημιουργώντας το επιχειρηματικό πλαίσιο για επενδύσειςστα ευρυζωνικά δίκτυα και άλλες μορφές συνδεσιμότητας.
 Σε διάφορα μέρη της Γαλλίας (La WAB και Verdun), οι ΟΤΔ έχουν υποστηρίξει την εκπαιδευτική πορεία των τοπικών επιχειρήσεων και κατοίκων προκειμένου να καλλιεργήσουν τις βασικές ψηφιακές δεξιότητες. 
Επίσης, οι ΟΤΔ έχουν αναλάβει ενεργό ρόλο στην υποστήριξη της ανάπτυξης και επέκτασης των ψηφιακών εφαρμογών σε αγροτικές υπηρεσίες όπως οι μεταφορές (Rezo Pouce).

Ενέργεια από την κοινότητα

Στην Ουαλία, η ΟΤΔ Arwain Sir Benfro συνέβαλε στη θέσπιση ενός κοινοτικού
δικτύου ανανεώσιμης ενέργειας από εμπειρογνώμονες, ομάδες της κοινότητας και επιχειρήσεις. Το γεγονός αυτό οδήγησε στην ανάπτυξη του προγράμματος Cwm Arian Renewable Energy (CARE), το οποίο εξασφάλισε χρηματοδότηση από το LEADER για τη στήριξη και την ανάπτυξη 13 κοινοτικών έργων ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, συμπεριλαμβανομένου ενός έργου αιολικής ενέργειας 500 kw που θα παράγει εισόδημα 200.000 λιρών Αγγλίας/έτος για εκτιμώμενο διάστημα 20-25 ετών.
Αυτά τα έργα καταδεικνύουν ότι η συμβολή των τοπικών κοινοτήτων στην επίτευξη και την επίδραση στους εθνικούς και Ενωσιακούς στόχους μπορεί να είναι σημαντική.
Στην πορεία ανάπτυξης αυτών των έργων, το πρόγραμμα CARE υποστήριξε επίσης την ευρύτερη ευαισθητοποίηση και την ανάπτυξη ικανοτήτων για βελτίωση των γνώσεων των κοινοτήτων σε σχέση με τη μείωση των εκπομπών.

Θα γεμίσουν τα χωριά με ανεμογεννήτριες , φωτοβολταικα  και κεραίες 5 g ταυτόχρονα ζητούν την συνδρομή  μκο εκτός απο τις τοπικές κοινότητες  και θα ενσωματώσουν στα χωριά μας τους πρόσφυγες/μετανάστες

Τους 17 στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης της agenda 2030 αυτούς θα εκτελέσει αυτή  η περιβαλλοντική έγκριση του στρατηγικού σχεδίου κοινής γεωργικής πολιτικής 2023-2027 οπού αναφέρεται ξεκάθαρα



Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με παντελής ασέβεια προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον εκτελεί προς όφελος της ε.ε ,της πράσινης ενέργειας και όχι για το συμφέρον των Ελλήνων πολιτών.



Το γήινο περιβάλλον λειτουργεί κάτω από συνθήκες νομοτέλειας οι οποίες αποδίδουν στα ανθρώπινα όντα έναν τεράστιο σεβασμό που δίνει τη δυνατότητα στο ανθρώπινο γένος να διαβιώνει στις πιο άριστες συνθήκες. Ότι είναι χρήσιμο στον άνθρωπο παρέχεται σε πλήρη αφθονία. Το νερό, το οξυγόνο, οι καρποί της γης μας, τα πολύτιμα στοιχεία που βρίσκονται μέσα στην γη μας, η κάλυψη των αναγκών σε ενέργεια, η κάλυψη της αισθητικής προσφέρονται αφειδώς από το περιβάλλον μας.

Είναι αυτονόητο εφόσον το αντιλαμβανόμαστε να τρέφουμε και να εκδηλώνουμε με πλήρη αμοιβαιότητα τον σεβασμό μας προς το περιβάλλον μας. Ο απόλυτος σεβασμός προς το περιβάλλον μας αρχίζει με την επαφή που χρειάζεται ο άνθρωπος να έχει με αυτό. Οι περιγραφές της γραμματείας μας είναι ότι οι άνθρωποι ήταν στο παρελθόν σε μεγάλη επαφή μαζί του σεβόμενοι τα θεία δώρα. Όταν διάβαιναν ποταμό έπρεπε πρώτα να καθαριστούν και το διάβαιναν πάντα καθαροί.

Τα μνημεία που μας άφησαν είναι απόλυτα προσαρμοσμένα στο περιβάλλον της φύσης. Όπως οι μυκηναϊκοί τάφοι, οι πυραμίδες, οι ναοί και οι κατοικίες.

Η Ελλήνων Πολιτεία θα αποδίδει το σεβασμό της προς το περιβάλλον με την αρμόζουσα επαφή του ανθρώπου με αυτό. Στις σύγχρονες συνθήκες ότι κατασκευάζεται και δημιουργείται θα γίνεται με απόλυτο σεβασμό προς το περιβάλλον.

Οι οικισμοί θα είναι προσαρμοσμένοι και με σεβασμό στο περιβάλλον με όλα τα γεωγραφικά χαρακτηριστικά της περιοχής.

Απώτερος σκοπός είναι η σταδιακή αποσυμφόρηση των αστικών κέντρων και η ενδυνάμωση της περιφέρειας καταργώντας σχεδόν την διαβίωση του ανθρώπου σε μεγαλουπόλεις με φυλακές ψυχών και σωμάτων.

Ο άνθρωπος θα ξαναμάθει να αντιλαμβάνεται το περιβάλλον του, τι υπάρχει γύρω του, τι συμβαίνει γύρω του, τα συμπαντικά δρώμενα και θα συμμετέχει σε αυτά σαν αναπόσπαστο τμήμα τους.

Η ενέργεια έχει δοθεί στους ανθρώπους ως θείο δώρο και θα πρέπει να ενσωματώνεται στη δομή της πολιτειακής δράσης με αποδοτικούς πρωτοποριακούς τρόπους.

Η ενέργεια θα παύσει να είναι στοιχείο εκμετάλλευσης και πλουτισμού των επικυρίαρχων και θα παρασχεθούν από την Ελλήνων Πολιτεία προς τους πολίτες ενέργειες απόλυτα συμβατές με το περιβάλλον σε τιμές που να αντιπροσωπεύουν μόνο το κόστος των εγκαταστάσεων διανομής.

Όπως επίσης και το νερό ως θείο δώρο θα διανέμεται στους πολίτες μόνο με το κόστος διαχείρισης και μεταφοράς του (συντήρηση δικτύου διανομής).

Σε αυτό το περιβάλλον ο άνθρωπος θα τρέφεται μόνο με τους αυθεντικούς καρπούς της γης που έχουν δοθεί γι’ αυτόν και όχι μεταλλαγμένα, τροποποιημένα, κακοποιημένα με χημικές διαδικασίες τρόφιμα και παράγωγα τροφίμων.

Σεβασμός στο περιβάλλον σημαίνει την απόλυτη ταύτιση του ανθρώπου με το περιβάλλον.

Αυτό το περιβάλλον θα προστατεύσει η Ελλήνων Πολιτεία.






Εδώ μπορείτε να δείτε πληροφορίες για τα πρόργραμματα των ΜΚΟ και την ενταξη των μεταναστών μεσα στα έξυπνα χωριά μας.

Διαβάστε επίσης :


Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕ ΝΟΜΟ ΤΟΥ 1979 ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΕ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΚΑΜΜΕΝΑ ΔΑΣΗ ΜΑΣ













ΔΕΛΑΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β’ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΔΙΓΕΝΗ ΑΚΡΙΤΑ 36,18755 ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
delagrammatika@gmail.com
6976653520

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ