ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022

ΑΡΧΙΣΕ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΔΑΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ

 


Άρχισε η καταστροφή στα δάση μας για χάρη του φυσικού αερίου αφού η κυβέρνηση Μητσοτάκη με  πρόσφατη τροποποίηση  του άρθρου 36 «αντικατάσταση των άρθρων 45 έως 61 του νόμου 998/1979» του νόμου 4280/2014 (α΄159) «περιβαλλοντική αναβάθμιση και ιδιωτική πολεοδόμηση – βιώσιμη ανάπτυξη οικισμών – ρυθμίσεις δασικής νομοθεσίας και άλλες διατάξεις» και ειδικότερα τη διάταξη της παρ. 3α του άρθρου 53 του ν. 998/79 με την οποία δίνει την δυνατότητα σε ΑΠΕ και διαχειριστές δικτύου ενέργειας και διαχειριστές διανομής φυσικού αερίου να χρησιμοποιούν δασική έκταση με ανταλλαγή χρήση γης και τους δίνει την δυνατότητα εφόσον δεν θέλουν να αναδασώσουν την δασική έκταση που έχουν χρησιμοποιήσει με υπεύθυνη δήλωση προκαταβάλουν το ποσό της αναδάσωσης και απέχουν από την υλοποίηση της.

 Έτσι λοιπόν η αναπλ. προϊσταμένη της δ/νσης δασών π.ε. Φλώρινας με πράξη  πληροφοριακού χαρακτήρα ενημερώνει την δεσφα α.ε η οποία είναι διαχειριστής διανομής  φυσικού αερίου για την επέμβαση επί δημοσίων εκτάσεων, υπαγομένων στις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας, συνολικού εμβαδού 43.146,34 τ.μ., προς υλοποίηση και εγκατάσταση του έργου: «αγωγός μεταφοράς φυσικού αερίου υψηλής πίεσης δυτικής μακεδονίας και οι υποκλάδοι του» σε περιοχή των τκ πελαργού και αντιγόνου της δ.ε φιλώτα, του δήμου αμυνταίου, π.ε φλώρινας της περιφέρειας δυτικής μακεδονίας της εταιρείας «ΔΕΣΦΑ Α.Ε».

 Έτσι αρχίζει η καταστροφή των δασών μας .

Η κυβέρνηση ΝΔ έδωσε το ελεύθερο σε ανεμογεννήτριες να καταστρέφουν τα βουνά μας ,έδωσε το ελεύθερο να καταστρέφουν τις θάλασσες μας για τις ανεμογεννήτριες και τώρα δίνει το ελεύθερο για χάρη του φυσικού αερίου να καταστρέφουν τα δάση μας

 Η ΔΕΣΦΑ Α.Ε επειδή δεν επιθυμεί να κάνει η ίδια την αναδάσωση καταβάλει το ποσό που τις αναλογεί προκαταβολικά και στην συγκεκριμένη περίπτωση καταβάλει για 43.146,34 τ.μ. το ποσο των 27.997,44€

 Η έγκριση της επέμβασης στην έκταση χορηγείται για όσο χρονικό διάστημα θα βρίσκεται σε λειτουργία το εν θέματι έργο και θα τηρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις διατήρησής του.

Δηλαδή αν το εν θέματι έργο διαρκέσει επ αορίστου δεν πρόκειται να γίνει ποτέ αναδάσωση.

 Με λίγα λόγια συμπράττουν μεγάλη καταστροφή του περιβάλλοντος και των δασών μας

 Σκεφτείτε εάν συμβεί κάποιο ατύχημα μέσα σε δασική έκταση τις συνέπειες όλων αυτών

 Ποιος  θα αναλάβει τότε  τις ευθύνες η ΔΕΣΦΑ Α.Ε,η κυβέρνηση, το υπουργείο περιβάλλοντος,το δασαρχείο; Η  θα λένε για άλλη μια φορά ότι ήταν μια ατυχής  στιγμή και φταίει η κλιματική αλλαγή;

 Έγκλημα εκτελούν και μάλιστα με νόμιμες διαδικασίες γιατί αν δείτε τους νομούς που αναφέρουν μέσα στην πράξη πληροφοριακού χαρακτήρα τους έχουν ψηφίσει έναν έναν όπως ήθελαν να τα πράξουν.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με παντελής ασέβεια προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον εκτελεί προς όφελος της ε.ε ,της πράσινης ενέργειας και όχι για το συμφέρον των Ελλήνων πολιτών.

Το γήινο περιβάλλον λειτουργεί κάτω από συνθήκες νομοτέλειας οι οποίες αποδίδουν στα ανθρώπινα όντα έναν τεράστιο σεβασμό που δίνει τη δυνατότητα στο ανθρώπινο γένος να διαβιώνει στις πιο άριστες συνθήκες. Ότι είναι χρήσιμο στον άνθρωπο παρέχεται σε πλήρη αφθονία. Το νερό, το οξυγόνο, οι καρποί της γης μας, τα πολύτιμα στοιχεία που βρίσκονται μέσα στην γη μας, η κάλυψη των αναγκών σε ενέργεια, η κάλυψη της αισθητικής προσφέρονται αφειδώς από το περιβάλλον μας.

Είναι αυτονόητο εφόσον το αντιλαμβανόμαστε να τρέφουμε και να εκδηλώνουμε με πλήρη αμοιβαιότητα τον σεβασμό μας προς το περιβάλλον μας. Ο απόλυτος σεβασμός προς το περιβάλλον μας αρχίζει με την επαφή που χρειάζεται ο άνθρωπος να έχει με αυτό. Οι περιγραφές της γραμματείας μας είναι ότι οι άνθρωποι ήταν στο παρελθόν σε μεγάλη επαφή μαζί του σεβόμενοι τα θεία δώρα. Όταν διάβαιναν ποταμό έπρεπε πρώτα να καθαριστούν και το διάβαιναν πάντα καθαροί.

Τα μνημεία που μας άφησαν είναι απόλυτα προσαρμοσμένα στο περιβάλλον της φύσης. Όπως οι μυκηναϊκοί τάφοι, οι πυραμίδες, οι ναοί και οι κατοικίες.

 Η Ελλήνων Πολιτεία θα αποδίδει το σεβασμό της προς το περιβάλλον με την αρμόζουσα επαφή του ανθρώπου με αυτό. Στις σύγχρονες συνθήκες ότι κατασκευάζεται και δημιουργείται θα γίνεται με απόλυτο σεβασμό προς το περιβάλλον.

Οι οικισμοί θα είναι προσαρμοσμένοι και με σεβασμό στο περιβάλλον με όλα τα γεωγραφικά χαρακτηριστικά της περιοχής.

Απώτερος σκοπός είναι η σταδιακή αποσυμφόρηση των αστικών κέντρων και η ενδυνάμωση της περιφέρειας καταργώντας σχεδόν την διαβίωση του ανθρώπου σε μεγαλουπόλεις με φυλακές ψυχών και σωμάτων.

Ο άνθρωπος θα ξαναμάθει να αντιλαμβάνεται το περιβάλλον του, τι υπάρχει γύρω του, τι συμβαίνει γύρω του, τα συμπαντικά δρώμενα και θα συμμετέχει σε αυτά σαν αναπόσπαστο τμήμα τους.

Η ενέργεια έχει δοθεί στους ανθρώπους ως θείο δώρο και θα πρέπει να ενσωματώνεται στη δομή της πολιτειακής δράσης με αποδοτικούς πρωτοποριακούς τρόπους.

 Η ενέργεια θα παύσει να είναι στοιχείο εκμετάλλευσης και πλουτισμού των επικυρίαρχων και θα παρασχεθούν από την Ελλήνων Πολιτεία προς τους πολίτες ενέργειες απόλυτα συμβατές με το περιβάλλον σε τιμές που να αντιπροσωπεύουν μόνο το κόστος των εγκαταστάσεων διανομής.

 Όπως επίσης και το νερό ως θείο δώρο θα διανέμεται στους πολίτες μόνο με το κόστος διαχείρισης και μεταφοράς του (συντήρηση δικτύου διανομής).

 Σε αυτό το περιβάλλον ο άνθρωπος θα τρέφεται μόνο με τους αυθεντικούς καρπούς της γης που έχουν δοθεί γι’ αυτόν και όχι μεταλλαγμένα, τροποποιημένα, κακοποιημένα με χημικές διαδικασίες τρόφιμα και παράγωγα τροφίμων.

 Σεβασμός στο περιβάλλον σημαίνει την απόλυτη ταύτιση του ανθρώπου με το περιβάλλον.

Διαβάστε επίσης :


Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕ ΝΟΜΟ ΤΟΥ 1979 ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΕ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΚΑΜΜΕΝΑ ΔΑΣΗ ΜΑΣ













ΔΕΛΑΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β’ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΔΙΓΕΝΗ ΑΚΡΙΤΑ 36,18755 ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
delagrammatika@gmail.com
6976653520

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ