ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021

Στρατηγικός Σχεδιασμός και Δράση για τη Γεωργία και τον Μετασχηματισμό της Υπαίθρου (SPARTA).ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΣΤΙΣ ΛΑΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ

 

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΥΣ  ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ  ΣΤΙΣ ΛΑΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ 

ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ 4754 ΦΕΚ Α 231/20.11.2020 

Κύρωση της Σύμβασης Παροχής Αποζημιούμενων Συμβουλευτικών Υπηρεσιών - Στρατηγικός Σχεδιασμός και Δράση για τη Γεωργία και τον Μετασχηματισμό της Υπαίθρου (SPARTA) μεταξύ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και της Διεθνούς Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης.

ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΣΤΙΣ ΛΑΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ .ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΟΠΟΥ ΕΚΕΙ ΘΑ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΤΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ ΤΟΥΣ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΟΔΗΓΙΑΣ 1305/2013.ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 808/2014 ΤΗΣ  Ε.Ε.

ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ 808/2014 ΕΙΝΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ 4754   ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ.

ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 1305/2013 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 17ης Δεκεμβρίου 2013 για τη στήριξη της αγροτικής ανάπτυξης από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ) και την κατάργηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1698/2005 του Συμβουλίου

ιγ) ως «βραχεία αλυσίδα εφοδιασμού» νοείται μια αλυσίδα εφοδιασμού που περιλαμβάνει περιορισμένο αριθμό οικονομικών φορέων που έχουν αναλάβει δέσμευση για συνεργασία, τοπική οικονομική ανάπτυξη και στενές γεωγραφικές και κοινωνικές σχέσεις μεταξύ παραγωγών, επεξεργαστών και καταναλωτών·]

29)Οι επιχειρησιακές ομάδες αποτελούν ζωτικό στοιχείο των Ευρωπαϊκών Συμπράξεων Καινοτομίας («ΕΣΚ») για την παραγωγικότητα και τη βιωσιμότητα της γεωργίας. Ένα άλλο σημαντικό εργαλείο αποτελούν οι στρατηγικές τοπικής ανάπτυξης που εφαρμόζονται εκτός του πλαισίου τοπικής ανάπτυξης του LEADER - μεταξύ δημόσιων και ιδιωτικών φορέων από αγροτικές και αστικές περιοχές. Αντίθετα με την προσέγγιση του LEADER, οι εν λόγω συμπράξεις και στρατηγικές μπορούν να περιορισθούν σε έναν τομέα και/ή σε σχετικά ειδικούς στόχους ανάπτυξης, συμπεριλαμβανομένων των προαναφερθέντων. Τα κράτη μέλη μπορούν να δίνουν προτεραιότητα στη συνεργασία μεταξύ φορέων στους οποίους συμμετέχουν πρωτογενείς παραγωγοί. Μια διεπαγγελματική οργάνωση θα πρέπει επίσης να είναι επιλέξιμη για στήριξη στο πλαίσιο του παρόντος μέτρου. Η στήριξη θα πρέπει να περιορίζεται σε επτά έτη, εκτός εάν πρόκειται για συλλογική δράση για το περιβάλλον και το κλίμα σε δεόντως αιτιολογημένες περιπτώσεις.

(45) Η υλοποίηση καινοτόμων έργων στο πλαίσιο των ΕΣΚ για την παραγωγικότητα και τη βιωσιμότητα της γεωργίας θα πρέπει να αναληφθεί από επιχειρησιακές ομάδες στις οποίες συμμετέχουν γεωργοί, διαχειριστές δασών, αγροτικές κοινότητες, ερευνητές, σύμβουλοι ΜΚΟ, επιχειρήσεις και άλλοι φορείς που ενδιαφέρονται για την καινοτομία στον τομέα της γεωργίας. Προκειμένου να διασφαλισθεί ότι τα αποτελέσματα των εν λόγω έργων ωφελούν τον τομέα στο σύνολό του, τα εν λόγω αποτελέσματα, στους τομείς των ανταλλαγών καινοτομίας και γνώσης εντός της Ένωσης και με τρίτες χώρες θα πρέπει να διαδίδονται.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ (ΕΕ) αριθ. 1305/2013 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 17ης Δεκεμβρίου 2013


ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 808/2013

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 808/2014 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 17ης Ιουλίου 2014 σχετικά με τη θέσπιση κανόνων εφαρμογής του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1305/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τη στήριξη της αγροτικής ανάπτυξης από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ)

(12) Θα πρέπει να θεσπιστούν κανόνες σχετικά με την έναρξη λειτουργίας των εθνικών αγροτικών δικτύων καθώς και για τη δομή τους, ώστε να διασφαλίζεται ότι τα δίκτυα λειτουργούν αποτελεσματικά και εγκαίρως προκειμένου να συνοδεύουν την υλοποίηση των προγραμμάτων.

4. Δείκτες στόχοι 

Σ1: ποσοστό δαπανών δυνάμει των άρθρων 14, 15 και 35 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1305/2013 όσον αφορά τις συνολικές δαπάνες για το ΠΑΑ (τομέας επικέντρωσης 1Α) 
Σ2: συνολικός αριθμός πράξεων συνεργασίας που λαμβάνουν στήριξη στο πλαίσιο του μέτρου συνεργασίας (άρθρο 35 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1305/2013) (ομάδες, δίκτυα/συνεργατικοί σχηματισμοί (clusters), πιλοτικά έργα…) (τομέας επικέντρωσης 1Β)

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ (ΕΕ) αριθ. 808/2014 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 17ης Ιουλίου 2014


ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΝΝΟΟΥΝ ΤΟ ΑΦΑΝΙΣΜΟ  ΤΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ ΑΦΟΥ ΠΛΕΟΝ ΘΑ ΣΥΣΤΑΘΟΥΝ ΔΙΚΤΥΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΝΑ ΠΟΥΛΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ  ΟΙ ΙΔΙΟΙ .
ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΠΩΣ ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ  ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ  ΚΑΙ ΛΑΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ 

ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΩΣ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ?

ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΩΣ ΘΑ ΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ?

ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΩΣ ΘΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ?

ΚΑΙ Ε.ΣΥ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΝΑ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΤΟΥΝ ΣΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΟΧΗΜΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΦΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΩΝ ΜΗΤΕΡΩΝ ΕΛΛΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ.





ΔΕΛΑΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β' ΠΕΙΡΑΙΑ
ΔΙΓΕΝΗ ΑΚΡΙΤΑ 36,18755 ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
delagrammatika@gmail.com
6976653520

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ