ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Κυριακή 8 Αυγούστου 2021

ΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΠΟΥ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΜΜΕΝΗ ΓΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ .ΠΟΙΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

 


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΦΙΛΙΟΣ: ” Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. ΚΑΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ.

Ο μεγαλύτερος εγκαταστάτης ανεμογεννητριών στη χώρα κ ιδιοκτήτης της ΗΡΩΝ, πάροχος ρεύματος. Τον τελευταίο χρόνο: η οικογένεια Λάτση πηρε τα ΕΛΠΕ. Τα ΕΛΠΕ κατέχουν το 50% της elpedison, πάροχος ρεύματος. Η Μαριάννα Λάτση, άφησε την lamda development κ ως μετοχος των ΕΛΠΕ- elpedison, μπήκε κ στην ΤΕΡΝΑ. Ο Μαρινάκης με τάνκερ που μεταφέρουν πετρέλαιο (και στοκο, ενίοτε) μπήκε κ στην ΤΕΡΝΑ.
Η οικογένεια Βαρδινογιάννη ιδιοκτήτρια της Μοτορ Οιλ (ιδιοκτήτης της NRG-πάροχος ρεύματος) μέσω του Τζιγκερ, μπήκε κ στην ΤΕΡΝΑ. Ο Μυτιληναίος, ιδιοκτήτης της Protergia-παροχος ρεύματος, προχωρά σε κοινοπραξία για έργα με την ΤΕΡΝΑ. Παράλληλα ετοιμάζεται να εξαγοράσει και μεγάλο μέρος της ΔΕΗ. Και ολα καλα, ολα ανθηρα. —Και το (πράσινο ) χρήμα καταλήγει στα τρίγωνα της διαπλοκής κρατικών ελίτ.
Και μεγάλων ομίλων, σε τρίγωνα όπως αυτό που περιλαμβάνει τον «εγκέφαλο» της κυβέρνησης Γεραπετρίτη, τη σύζυγό του Αλεξάνδρα Γουρζή που είναι νομική σύμβουλος στη ΡΑΕ και τον κουμπάρο του (επιχειρηματία που είχε εξαιρετικές προσβάσεις και επί Σύριζα) Περιστέρη, πρόεδρο του Ομίλου ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ (όπου, μάλιστα, αντιπρόεδρος είναι ο πεθερός του Γεραπετρίτη, Μιχάλης Γουρζής).
Εταιρείας που έχει το μεγαλύτερο μερίδιο στην επένδυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα. Την ίδια ώρα, πρόεδρος της κοινής πρωτοβουλίας EPLO/ISD και ΣΥΓΚΛΙΣΕΙΣ, η οποία έχει στόχο «την αντιμετώπιση των κοινωνικών αντιδράσεων στην εγκατάσταση Αιολικών έργων, με τρόπο ισόρροπο και κοινά αποδεκτό», είναι η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, αδερφή του πρωθυπουργού —–

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΛΟΜΠΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ;

Το Πράσινο Ταμείο μετατρέπεται σε μηχανισμό στήριξης του αιολικού λόμπι στη χώρα μας, εγκρίνοντας πρόγραμμα ύψους 130.000 ευρώ, ώστε να καμφθεί η εναντίωση των τοπικών κοινωνιών στο ανεξέλεγκτο στήσιμο χιλιάδων ανεμογεννητριών ανά την επικράτεια.

Την υλοποίησή του αναλαμβάνουν το Ινστιτούτο EPLO και το Φόρουμ «Συγκλίσεις», που ιδρύθηκε από την Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, αδελφή του νυν πρωθυπουργού.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Convergences Greece Forum- «Συγκλίσεις» και του Ινστιτούτου για τη Μεσόγειο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO) που έκανε και τη σχετική πρόταση προς το Πράσινο Ταμείο.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι ιδρύτρια του φόρουμ «Συγκλίσεις» είναι η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, αδελφή του πρωθυπουργού Κυριάκου και της Ντόρας Μπακογιάννη.

Με αυτή του την απόφαση το Πράσινο Ταμείο, αν και Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, μετατρέπεται σε μηχανισμό στήριξης του αιολικού λόμπι στη χώρα μας, αφού το πρόγραμμα, εκτός της αναστροφής του αρνητικού κλίματος που έχει δημιουργηθεί για τα αιολικά, αποσκοπεί στην αποσόβηση του ενδεχομένου παραπομπής της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, εξαιτίας παρανομιών που έχουν καταγγελθεί σε ό,τι αφορά τη χωροθέτηση των αιολικών στη χώρα μας.

Δεν είναι ιδιαίτερα συνηθισμένο πάντως ένα νομικό πρόσωπο του δημοσίου, πόσο μάλλον φορείς που συνδέονται άμεσα με τον Πρωθυπουργό, να δημιουργούνται προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα κινήματα που εκφράζουν βάσιμες και σοβαρές αντιρρήσεις ώστε να επωφεληθούν οι εγχώριες και ξένες εταιρίες που συνωστίζονται για την εκμετάλλευση των αιολικών πάρκων.

Η σχετική συνεδρίαση του Δ.Σ. του Πράσινου Ταμείου, έγινε στις 10 Ιουνίου και σύμφωνα με το σχετικό πρακτικό, ο σκοπός της ανάθεσης περιγράφεται, δίχως περιστροφές:

«Σε συνέχεια της πολύ επιτυχημένης κοινής πρωτοβουλίας ΣΥΓΚΛΙΣΕΙΣ και EPLO/ISD για την αντιμετώπιση των κοινωνικών αντιδράσεων στην εγκατάσταση Αιολικών έργων, με τρόπο ισόρροπο και κοινά αποδεκτό, η ανάγκη για οργανωμένα επόμενα βήματα είναι ιδιαίτερα επιτακτική: οι αντιδράσεις κλιμακώνονται, με σημαντικές κοινωνικές, οικονομικές, και πολιτικές διαστάσεις, ενώ οι πιέσεις από την ΕΕ είναι πολύ πιθανό να ενταθούν (Ευρωπαϊκό Δικαστήριο) μέσω παρεμβάσεων προς την Κομισιόν των αντιτιθέμενων. Η παρούσα πρόταση προγράμματος αποσκοπεί στην ανάπτυξη των μορφών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) με παράλληλη διασφάλιση του περιβάλλοντος και της κοινωνικής συναίνεσης και τη διατήρηση των περιοχών του Δικτύου Natura 2000, καθώς και την διατύπωση προτάσεων για το ενδεδειγμένο μίγμα λύσεων και τεχνολογιών». 

Ποιοι είναι οι φορείς:

  • Το Πράσινο Ταμείο είναι νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου που ιδρύθηκε το 2010, αποτελεί συνέχεια, παλαιότερου φορέα με σκοπό τη χρηματοδότηση και την υποστήριξη προγραμμάτων για ανάδειξη και αποκατάσταση του περιβάλλοντος, η στήριξη της περιβαλλοντικής πολιτικής της χώρας. Χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς πόρους ενώ κατά καιρούς έχουν απορροφηθεί πόροι, όπως τα πρόστιμα από τη διατήρηση των ημιυπαίθριων χώρων.
  • Το EPLO/ISD είναι το Ινστιτούτο Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου με στόχο την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης και της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας μέσω της χρηστής διακυβέρνησης,
  • Οι ΣΥΓΚΛΙΣΕΙΣ/Convergences Greece Forum είναι σύμφωνα με τους υπεύθυνους μια πλατφόρμα που συνενώνει οργανώσεις, οργανισμούς, εταιρίες, ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς, «με στόχο έναν κόσμο με Μηδέν Αποκλεισμό, Μηδέν Αποτύπωμα Άνθρακα, Μηδέν Φτώχεια!» όπως αναφέρουν. Ιδρυτής και Πρόεδρός του είναι η αδερφή του Πρωθυπουργού Αλεξάνδρα Μητσοτάκη.πηγη:https://www.documentonews.gr/article/epishmoi-lompistes-twn-biomhxanikwn-aiolikwn-parkwn-h-oikogeneia-mhtsotakh/
Η αδελφή του πρωθυπουργού Αλεξάνδρα αναλαμβάνει, όπως διαβάζουμε, πρόεδρος της πρωτοβουλίας για αιολικά πάρκα. Νομικός σύμβουλος στη ΡΑΕ, την αρχή που χορηγεί τις άδειες, είναι η σύζυγος του υπουργού Επικρατείας Γεραπετρίτη.

Ο πεθερός του υπουργού έχει εταιρεία (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ) που κατασκευάζει αιολικά πάρκα. Τίποτα δεν τους σταματά. ΣΕ ΠΟΙΑ σοβαρή δημοκρατική χώρα θα μπορούσε να συμβεί αυτό; Να πληρώνει η φαρμακευτική εταιρεία Novartis πρόστιμο στις αμερικανικές αρχές για αθέμιτο ανταγωνισμό που είχε πυλώνα των παρανομιών την Ελλάδα και εδώ το σκάνδαλο να έχει μετατραπεί σε σκευωρία;

Όπως αναφέρεται μάλιστα στην ανακοίνωση των αμερικανικών αρχών, όλα έγιναν σε συνεργασία με Έλληνες «αξιωματούχους» επί διακυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου. Μάλιστα, από τα 340 εκατομμύρια ευρώ που κατέβαλε συνολικά, τα 310(!) αφορούν τις παράνομες δράσεις της στη χώρα μας! ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ συνεργάστηκε για να διαμορφώνει τις τιμές εδώ και εν συνεχεία στην ευρωπαϊκή αγορά; Ποιοι διαμορφώνουν τις τιμές; Το υπουργείο Υγείας.

Ποιοι ήταν προϊστάμενοι υπουργοί στο συγκεκριμένο υπουργείο; Ο Λοβέρδος και ο Γεωργιάδης. Ερεύνησαν ποτέ, εφόσον δηλώνουν αθώοι, ποιοι μέσα στο υπουργείο συνεργάστηκαν για το σκάνδαλο; Ανέλαβαν, έστω, την πολιτική ευθύνη επειδή τους ξεγέλασαν; ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ; Απείλησαν μάρτυρες, δικαστές και πολιτικούς, χωρίς κανένας να τους επαναφέρει στην τάξη. Τα κόμματά τους τούς προστάτευσαν και τους στηρίζουν ακόμη. Τι φοβούνται;

ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΡΑΣΑΚΙ στην τούρτα προστέθηκε από την αμερικανική πλευρά, που παραχωρεί άσυλο για την προστασία των μαρτύρων, σαν να λέει “εκεί, με αυτούς που κυβερνάνε, κινδυνεύουν”.

Έχει να δηλώσει κάτι ο μέγας συνταγματολόγος Βενιζέλος, που όταν αποκαλύφθηκαν τα γεγονότα από τους μάρτυρες δήλωνε: «Οι μάρτυρες νομίζουν ότι θα είναι για πάντα προστατευμένοι»; ΦΤΑΣΑΜΕ στο σημείο υπουργός (Άδ. Γεωργιάδης) που δήλωσε ότι «η Τουλουπάκη πρέπει να μπει φυλακή γιατί παραβίασε το σύνταγμα» να καλύπτεται από την κυβέρνηση με το επιχείρημα πως «μίλησε σαν αγανακτισμένος πολίτης»!

Πόσοι ντρέπονται για την κατρακύλα της χώρας και τις απειλές στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη; ΠΑΝΤΩΣ η σεβαστή νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πρώην ανώτερη δικαστικός, δεν προσεβλήθη από τις απειλές του υπουργού και δεν βρήκε κανένα λόγο και χρόνο να παρέμβει για τη θωράκιση της Δικαιοσύνης. ΤΙΠΟΤΑ δεν τους σταματά. Η αδελφή του πρωθυπουργού Αλεξάνδρα Μητσοτάκη αναλαμβάνει, όπως διαβάζουμε, πρόεδρος της πρωτοβουλίας για αιολικά πάρκα.

Νομικός σύμβουλος στη ΡΑΕ, την αρχή που χορηγεί τις άδειες, είναι η σύζυγος του υπουργού Επικρατείας Γεραπετρίτη. Ο πεθερός του υπουργού έχει εταιρεία (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ) που κατασκευάζει αιολικά πάρκα.ΥΓ.: Άντε τώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη να επιβάλει πρόστιμο στη Novartis για μια σκευωρία

πηγη:https://www.avgi.gr/politiki/359326_i-diafthora-ton-axiomatoyhon?fbclid=IwAR3DigSCf3R26QCjrR9c0gl1yVbG1_UZA6JQ4Z9fs2MknF14upedzu-QEpE

Πρώτα σας είπαν ότι θα φέρουν την “πράσινη ανάπτυξη”. Μετά σας είπαν ότι “κάποια στιγμή θα καούν”. Και ύστερα σας έστειλαν τους μπάτσους να σας απομακρύνουν απ το σημείο του εγκληματος. https://m.naftemporiki.gr/story/1371831[…].


Με τις διαδικασίες που πραγματοποιήθηκαν στις αρχές Ιουλίου, ουσιαστικά ξεκίνησε η υλοποίηση του «οδικού χάρτη» που έχει καταρτίσει το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Έπειτα από σχετική γνωμοδότηση της ΡΑΕ, για τη διενέργεια διαγωνισμών κατά την τριετία 2018 – 2020 που θα δώσουν τη δυνατότητα σε νέα φωτοβολταϊκά και αιολικά πάρκα συνολικής ισχύος 2.600 MW να εξασφαλίσουν λειτουργική ενίσχυση. Ένα καινούριο χαρτοφυλάκιο «πράσινης» ηλεκτρικής ενέργειας που «μεταφράζεται» σε επενδύσεις 2,5-3 δισ. ευρώ και αποτελεί το πρώτο βήμα για την επίτευξη του στόχου συμμετοχής των ΑΠΕ στο 32% έως το 2030, στη συνολική ενεργειακή κατανάλωση.

Την ίδια στιγμή, το παραπάνω νούμερο σημαίνει πως στόχος είναι να δρομολογηθεί μέχρι το 2020 η κατασκευή νέων έργων με συνολική ισχύ περίπου ίση με το μισό των μονάδων αιολικής και ηλιακής ενέργειας που λειτουργούν ήδη στη χώρα μας. -Αν συνυπολογίσει κανείς πως, έως το 2017, η συνολική εγκατεστημένη ισχύς φωτοβολταϊκών στην Ελλάδα ανερχόταν σε 2.600 MW και των αιολικών πάρκων σε 2.651,6 MW.

Μια εξέλιξη που κατ’ αρχάς ανοίγει τον δρόμο για περαιτέρω ανάπτυξη των «παικτών» που ήδη κυριαρχούν στους δύο κλάδους. Τέτοιοι «παίκτες» είναι οι επιχειρηματικοί Όμιλοι που διαθέτουν τα πέντε μεγαλύτερα μερίδια σε εγκατεστημένη ισχύ αιολικών πάρκων, δηλαδή η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή (η οποία κατέλαβε το 20% το 2017), η Ελληνική Τεχνοδομική Άνεμος (9,7%), η Iberdrola Rokas (9,5%), η EDF ΕΝ Hellas (9%) και η Enel Green Power (7,6%).

Από αυτές, τόσο η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και η Ελληνική Τεχνοδομική Άνεμος διαθέτουν ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο αδειοδοτικά «ώριμων» έργων, με τα οποία μπορούν να συμμετάσχουν στους διαγωνισμούς και να αυξήσουν το χαρτοφυλάκιό τους. Παράλληλα, η Enel έχει ήδη ξεκινήσει να κατασκευάζει τη νέα συστοιχία αιολικών πάρκων της στον Καφηρέα στη νότια Εύβοια – συνολικής ισχύος 167 MW, η οποία το κατατάσσει στο μεγαλύτερο έργο που έχει υλοποιηθεί στην Ελλάδα.

Επίσης, έντονη δραστηριότητα παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια η Μυτιληναίος, η οποία μέσα στα τελευταία δύο χρόνια Μυτιληναίος, η οποία διαθέτει έργα 130 MW σε λειτουργία και 72 MW σε κατασκευή, καθώς και επιπλέον 623 MW που βρίσκονται σε ανάπτυξη. Σε δυναμική ανάπτυξη προσβλέπει επίσης και η Eren Ελλάς, μέσω της οποίας απέκτησε παρουσία στη χώρα μας και στις ΑΠΕ, πέρα από την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, ο γαλλικός κολοσσός Total.

ΟΙ ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΧΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Οι ανορθόδοξες χαριστικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη προς την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Γράφει η Μαριάννα Τόλια 17.02.2021. Η χτεσινή ανάρτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη σχετικά με την πραγματική αιτία που η κυβέρνηση ανοιγόκλεινε επί τρεις μέρες την Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, βοήθησε να καταλάβουμε το εντελώς ακατανόητο και ανεξήγητο.

Χρόνια τώρα, όταν είχε χιόνια στην Αττική, υπήρχε πρόβλημα στην κυκλοφορία στο ύψος της Μαλακάσας. Και το πρόβλημα αυτό αντιμετωπιζόταν με τις κατάλληλες οδηγίες της τροχαίας. Ας πούμε έβγαζε η τροχαία εντολή απαγόρευσης κυκλοφορίας των IX αυτοκινήτων στο εθνικό δίκτυο χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες ή έβγαζε εντολή απαγόρευσης κυκλοφορίας των φορτηγών.

Ποτέ πάντως καμία κυβέρνηση δεν διανοήθηκε να κάνει αυτό που έκανε η παρούσα. Να κλείσει ολόκληρη την Εθνική Οδό Αθηνών Λαμίας «προληπτικά» και με αιφνιδιαστικό τρόπο, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση των πολιτών, χωρίς να την κλείσουν τα χιόνια, και να την ανοιγοκλείνει «προληπτικά» για τρεις μέρες, με βάση κάποιες αποφάσεις του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για να μην κινδυνέψουν, λέει, ανθρώπινες ζωές.

Πώς η Νέα Οδός γλύτωσε από υψηλά πρόστιμα.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Παύλος Πολάκης στο facebook – και που επιβεβαιώνεται από τις επανειλημμένες κυβερνητικές διατυπώσεις περί του «προληπτικού» χαρακτήρα του κλεισίματος – ο λόγος που ο Χρυσοχοΐδης πήρε την απόφαση να κλείσει την Αθηνών- Λαμίας, δεν ήταν ο υποτιθέμενος κίνδυνος για τις ανθρώπινες ζωές. Γιατί τι, μόνο στην Αθηνών Λαμίας, κινδυνεύουν οι ανθρώπινες ζωές, στις άλλες εθνικούς οδούς π.χ. της Βόρειας Ελλάδας όχι;

Ο πραγματικός κίνδυνος ήταν να κλείσει εξ ανάγκης η Εθνική Οδός Αθηνών Λαμίας και να απειληθεί με πρόστιμο η Νέα Οδός, η θυγατρική της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ που διαχειρίζεται το δρόμο. Βλέπετε, σύμφωνα με το νόμο για τις παραχωρήσεις, οι εταιρείες που εισπράττουν τα διόδια οφείλουν να διασφαλίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία των αυτοκινητόδρομων με εκχιονιστικά μηχανήματα και το κατάλληλο προσωπικό.

Διαφορετικά, σύμφωνα με το άρθρο 65 του νόμου 4663/20 που πέρασε πέρσι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αν ο δρόμος κλείσει για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο της μιας ώρας λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, η διαχειρίστρια εταιρεία πρέπει να πληρώσει πρόστιμο από 5.000 το ελάχιστο ως 1 εκατ. ευρώ, ανάλογα με τον χρόνο που θα μείνει κλειστός ο δρόμος.

Συγγενικές σχέσεις.

Κατά τη διάρκεια αυτών των τριών ημερών που η Εθνική Οδός Αθηνών Λαμίας ανοιγόκλεινε με εντολή Χρυσοχοΐδη, η Νέα Οδός δεν έβγαλε καμιά ανακοίνωση να μας πληροφορήσει για το τι έκανε η ίδια προκειμένου να παραμείνει ανοιχτός ο δρόμος. Δεν χρειαζόταν άλλωστε αφού τον δρόμο τον ανοιγόκλεινε η ίδια η κυβέρνηση.

Στην ανάρτησή του ο Παύλος Πολάκης έδωσε μια ακόμη σημαντική πληροφορία για τις συγγενικές σχέσεις ανάμεσα σε άτομα από την ηγεσία της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και την κυβέρνηση: Συγκεκριμένα έγραψε ότι ο αντιπρόεδρος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Μιχάλης Γουρζής, είναι πεθερός του Υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη. Μπορεί δηλαδή αυτό να σημαίνει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ ανοιγόκλεινε την Εθνική Οδό για να κάνει το χατίρι στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – ένεκα και η συγγένεια; https://www.documentonews.gr/…/oi-anorthodoxes…/

ΠΗΓΗ

ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ 6199/2015 ΣΥΝΕΠΩΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΨΗΦΟΘΗΡΙΑ.

 

7.0. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ – ΕΝΕΡΓΕΙΑ

 

Η βιομηχανία θα δομηθεί να παρέχει αυτάρκεια σε όλους τους τομείς. Αυτό θα επιτευχθεί λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις παγκόσμιες συνθήκες για πιθανές συνεργασίες, εκτέλεση σχεδίων και επενδύσεων στους πιο νευραλγικούς τομείς.

7.1. Η βιομηχανία θα δομηθεί πάνω στο πλαίσιο της τεχνολογίας αιχμής του σημερινού παγκόσμιου γίγνεσθαι με προοπτική την ανάπτυξη πρωτοπόρων και καινοτόμων τεχνολογιών οι οποίες ως ευρεσιτεχνίες βρίσκονται στα χέρια της Ελλήνων Πολιτείας καθώς επίσης θα κληθούν οι απανταχού Έλληνες πολίτες, επιστήμονες, εφευρέτες για να προσφέρουν τις γνώσεις τους και την ευφυΐα που έχουν κληρονομήσει από το γένος μας, στην Ελλήνων Πολιτεία.

7.2. Η βιομηχανία θα στηριχθεί στις πρώτες ύλες, που βρίσκονται στην Ελληνική γη.

7.3. Δίδεται ιδιαίτερη βαρύτητα στον εξορυκτικό και μεταλλευτικό κλάδο για να υπάρξει υποδομή παραγωγής των πρώτων υλών, που είναι αναγκαία για την βιομηχανική δραστηριότητα. Θα δοθεί ιδιαίτερη βάση στην παραγωγή σπάνιων μετάλλων, σπάνιων γαιών που βρίσκονται στην Ελληνική γη καθώς και η εκμετάλλευση τους.

7.4. Ειδικές μονάδες για καλύτερους τρόπους μεγιστοποίησης της εκμετάλλευσης, ειδικά βελτιωτικά και προστατευτικά μέτρα για τους βιοτικούς, αβιοτικούς, ενεργειακούς ή/ και εν δυνάμει φυσικούς πόρους όπως αυτοί κατηγοριοποιούνται σε ανανεώσιμους και μη ανανεώσιμους: Ατμοσφαιρικός αέρας, νερό, έδαφος, φυσική χλωρίδα και πανίδα, ορυκτός πλούτος υπεδάφους, ηλιακή ακτινοβολία, φυσική ομορφιά κ.ο.κ.

7.5. Όλη η παραγωγή από τα μεταλλεία της Ελλάδος θα χρησιμοποιούνται ως πρώτη ύλη στην ελληνική μεταποιητική βιομηχανία. Δεν θα εξάγονται πρωτογενής πρώτες ύλες παρά μόνο μεταποιημένα βιομηχανικά προϊόντα, που θα περιλαμβάνουν την υπεραξία της μεταποίησης. Με αυτό τον τρόπο η Ελλάδα καθίσταται αυτάρκης και αυτοδύναμη στις βιομηχανικές πρώτες ύλες.

7.6.  Για την ανταγωνιστικότητα των βιομηχανικών προϊόντων η προϋπόθεση που χρειάζεται, είναι να σταματήσει η υπερεκμετάλλευση των πόρων ενέργειας για λόγους κερδοσκοπικούς και η αναπροσαρμογή του κόστους της ενέργειας σε χαμηλότερες τιμές.

7.7.  Για  να  υλοποιηθεί  ένας  τέτοιος  σχεδιασμός  χρειάζεται  χρήση ενέργειας χαμηλότερου κόστους. Η Ελλήνων Πολιτεία είναι έτοιμη να εφαρμόσει εναλλακτικές πράσινες τεχνολογίες, οι οποίες θα είναι υψηλών προδιαγραφών με πλήρη ασφάλεια και απόλυτο σεβασμό ως προς το περιβάλλον.

7.8. Μια από αυτές τις τεχνολογίες, που θα εφαρμοστούν, είναι παραγωγή υδρογόνου μέσω ηλεκτρολυτικής διαδικασίας με χρησιμοποιούμενη ενέργεια για ηλεκτρόλυση, την ηλιακή.

7.9. Όλες οι εναλλακτικές μορφές ενέργειας που θα χρησιμοποιηθούν θα έχουν σαν κατάληξη την χρήση ελεύθερης ενέργειας, που είναι η νομοτελειακή χρήση ενέργειας για τον πλανήτη μας.

Η Ελλήνων Πολιτεία θα καταστήσει το Ελληνικό κράτος πλήρως αυτοδύναμο βιομηχανικά και ενεργειακά θέτοντας το παγκόσμιο πρότυπο εφηρμοσμένης τέχνης του Λόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ