ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022

Η μεγαλύτερη Εβραϊκή Οργάνωση, η AJC τιμά τον Αντώνη Σαμαρά σε ειδική εκδήλωση

 

   Credits: ThePresident.gr
Τιμητική διάκριση στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά απένειμε ο εκτελεστικός διευθυντής της AJC American Jewish Committee Ντέιβιντ Χάρις,  σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Οι αναφορές που έγιναν στο πρόσωπο του κ. Σαμαρά ήταν ιδιαίτερα θερμές ενώ μάλιστα, στο κείμενο της τιμητικής πλακέτας που αποδόθηκε στον πρώην Πρωθυπουργό, ο κ. Χάρις ταυτίζει τον κ. Αντώνη Σαμαρά με τον Ουίστον Τσόρτσιλ, ο οποίος αποτέλεσε μια από τις μεγαλύτερες πολιτικές προσωπικότητες του 20ου αιώνα.

«Στον Αντώνη Σαμαρά ο οποίος ενσαρκώνει τις εξαιρετικές ηγετικές ικανότητες και το θάρρος του Τσόρτσιλ και που βοήθησε να έρθουν πιο κοντά η Αθήνα και η Ιερουσαλήμ» αναφέρει το χαρακτηριστικό απόσπασμα.

                        credits:ThePresisdent.gr

Η American Jewish Committee θεωρείται ως η σημαντικότερη παγκόσμια εβραϊκή οργάνωση η οποία αριθμεί εκατοντάδες χιλιάδες μέλη, με 22 περιφερειακά γραφεία στις Ηνωμένες Πολιτείες , 10 γραφεία στο εξωτερικό και 33 διεθνείς συνεργασίες με εβραϊκά κοινοτικά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο.

                       credits:thepresident.gr

Η πρωτοβουλία της να βραβεύσει τον Αντώνη Σαμαρά δεν μπορεί να θεωρηθεί ως μία απλή πρωτοβουλία δημοσίων σχέσεων, αλλά μια ενέργεια απόδοσης τιμής σε ένα πρόσωπο που για τους Εβραίους ανά τον κόσμο έχει ιδιαίτερη αξία. Μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που τιμάται ο κ. Σαμαράς από την Παγκόσμια Εβραϊκή κοινότητα. Έχει προηγηθεί η τιμητική πρόσκλησή του στη Νέα Υόρκη από την ίδια οργάνωση το 2013, καθώς και η βράβευσή του από την ελληνική εβραίική κοινότητα το 2014.

Ο Αντώνης Σαμαράς αποτελεί για την παγκόσμια εβραϊκή κοινότητα ένα πρόσωπο σύμβολο, αφού ως υπουργός των Εξωτερικών  στις 21/5/1990 αναγνώρισε εκ μέρους της χώρας το του κράτος του Ισραήλ, σε μια τελετή υπογραφής που -για λόγους ασφαλείας-  πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες. Ήταν μια στρατηγική απόφαση που δεν ήταν εύκολη εκείνη την εποχή, αφού τότε η κυβέρνηση του  Ανδρέα Παπανδρέου είχε στρέψει τη χώρα και την κοινή γνώμη σε διαφορετικούς δρόμους. Σύμφωνα μάλιστα με όσα έχουν καταγραφεί εκ των υστέρων, λίγο έλειψε η υπογραφή της αναγνώρισης να καθυστερήσει και άλλο, καθώς το πρωί της 21/05/1990 είχε γίνει γνωστή η είδηση του θανάτου έξι Παλαιστινίων στα Κατεχόμενα, πράγμα που προκάλεσε ανησυχία στην ελληνική πλευρά για τον κίνδυνο «αντιποίνων», από τις ισχυρές τότε αντισημιτικές τρομοκρατικές οργανώσεις.

Οι εβραίοι ανά τον κόσμο πιστώνουν επίσης στον  Αντώνη Σαμαρά την ισχυρή βούληση της κυβέρνησής του για την εξάρθρωση της ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, η οποία τελικά οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη και καταδικάστηκε.

Να σημειωθεί επίσης, ότι η απόδοση τιμών στον Αντώνη Σαμαρά δεν περιορίζεται στις εκδηλώσεις της ισχυρότερης εβραϊκής Οργάνωσης American Jewish Committee. Είχε προηγηθεί η πρόσκληση του Σιμόν Πέρες, του αείμνηστου εμβληματικού Προέδρου του Ισραήλ προς τον κ. Σαμαρά να επισκεφτεί το Ισραήλ, και η η ανταπόδοση της επίσκεψης αυτής στην Αθήνα, ενώ στον κ. Σαμαρά πιστώνεται η εμβάθυνση των ελληνοισραηλινών πολιτικών και οικονομικών σχέσεων, η οποία ξεκίνησε το 2013 με τη διακήρυξη της κοινής ενεργειακής στρατηγικής, στην οποία εντάχθηκε η Αίγυπτος και η Κύπρος.

Στη χθεσινή  εκδήλωση παρίσταντο μεταξύ άλλων και οι βουλευτές- μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής φιλίας Ελλάδας -Ισραήλ, Κώστας Καραγκούνης, Μανούσος Βολουδάκης και Σπύρος Πνευματικός.ΠΗΓΗ

ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ ΜΕ ΤΟ ΒΑΘΜΟ ΤΟΥ 33 ΚΥΡΙΕ ΣΑΜΑΡΑ

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΒΡΑΒΕΥΣΑΝ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΤΕ ΣΤΕΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ Η ΓΙΑΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΟΔΟΣΑΤΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΑΣ;

ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΗΣΑΣΤΑΝ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΜΑΛΩΣΑΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΦΥΓΑΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΔ ;ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΔΙΑΛΥΘΗΚΕ;

ΜΗΠΩΣ ΛΕΩ ΕΓΩ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΟΛΩΝ ΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΔΙΑ;

ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΑΤΕ ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΝΔ.ΓΙΑΤΙ; ΑΦΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕ ΠΛΕΟΝ;

ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΥΡΙΕ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΜΟΥΝ;

ΤΙΠΟΤΑ 

ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΣΑΣ ΤΙΜΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΣΑΤΕ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΤΕ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΚΥΡΙΕ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑΤΙ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΑΣ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗΣ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΗΚΑΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΒΡΑΒΕΥΣΗ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ  ΑΠΟ ΚΑΘΕΤΙ ΣΑΠΙΟ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ << ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ >> ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΜΑΣ ,ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΥΦΑΡΠΑΞΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ .

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΞΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ  ΕΥΘΥΣ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ << ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ >>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ