ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022

ΑΔΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ:Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΝΟΜΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ

ΑΔΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ:Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 

ΔΙΑΝΟΜΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ

 Ο κ. Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ  αναφέρθηκε στα οφέλη που θα προκύψουν για την ελληνική οικονομία από την υπογραφή των συμφωνιών με την Σαουδική Αραβία σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της επισκέψεως του Πρίγκιπα-Διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας στην Ελλάδα ενώ αναφέρθηκε και στο νομοσχέδιο για την εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας.

Συγκεκριμένα ο υπουργός ανέφερε ότι «ήταν χωρίς υπερβολή μια ιστορική επίσκεψη. Ο πρίγκιπας-διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας είπε ότι "δεν θα πάω στην Ελλάδα με άδεια χέρια" και πράγματι δεν ήρθε με άδεια χέρια. Ανακοίνωσε πολύ σημαντικές συμφωνίες κυρίως στον τομέα της ενέργειας, αλλά και των logistics».

ΗΡΘΕ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΣΕΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΜΑΛΛΟΝ


Ο ίδιος σημείωσε: «Μας ζήτησαν να μετατραπεί η Ελλάδα σε πύλη για τη διανομή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές προς την υπόλοιπη ευρωπαϊκή ήπειρο μέσω της Ελλάδος, με τεράστιο όφελος για τη χώρα μας καθόσον αυτό θα σήμαινε ότι η Ελλάδα θα είχε τη χαμηλότερη τιμή ενέργειας στην Ευρώπη και θα μπορούσε να κερδίζει αρκετά από τη μεταπώληση της ενέργειας αυτής.

Ταυτόχρονα, μας ζήτησαν να γίνουμε το logistics center μέσω του οποίου θα περνάνε όλα τα προϊόντα της Σαουδικής Αραβίας προς εξαγωγή στις ευρωπαϊκές χώρες. Ζήτησαν, επίσης, τη συνεργασία της Ελλάδος με τη Σαουδική Αραβία στον τομέα του τουρισμού προκειμένου η Ελλάδα να γίνει πύλη εισόδου προς τη Σαουδική Αραβία για την υπόλοιπη Ευρώπη μέσω των Αθηνών. Όλα αυτά είναι έργα τα οποία εφόσον υλοποιηθούν, η Ελλάδα αλλάζει εντελώς επίπεδο».

ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΖΗΤΗΣΑΜΕ;ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΑΣ ΖΗΤΗΣΑΝ
ΑΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ.

Επίσης σημείωσε πως: «Στο Επιχειρηματικό Φόρουμ, όπου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση μεγάλων ιδιωτικών εταιρειών από την Ελλάδα και από τη Σαουδική Αραβία, υπήρξε η υπογραφή 16 συμφωνιών συνολικού ύψους 4 δισεκατομμυρίων ευρώ, σχεδόν σε όλους τους τομείς της ελληνικής οικονομίας, όπως στην ενέργεια, την άμυνα, τη ναυτιλία, την αγροτική παραγωγή και σε άλλους…Έχουμε πια ροή επενδύσεων από τη Σαουδική Αραβία προς την Ελλάδα αλλά και από την Ελλάδα προς τη Σαουδική Αραβία.

Αυτή η σχέση είναι αμφίδρομη, με στόχο τα επόμενα χρόνια να είμαστε προνομιακός οικονομικός παίκτης με το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, το οποίο έχει απίστευτη οικονομική δύναμη και υπό τις παρούσες συνθήκες της ανόδου της τιμής του πετρελαίου, ακόμα μεγαλύτερη».

Ο υπουργός πρόσθεσε: «Η κυβέρνησή μας με επικεφαλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχει ακολουθήσει μια εξωτερική πολιτική εξαιρετικά πολυδιάστατη. Αυτή τη στιγμή έχουμε μια πολύ στενή στρατηγική σχέση με το Ισραήλ, με την Αίγυπτο, με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας. Αυτό έχει δημιουργήσει έναν άξονα στην περιοχή, όπου πλέον η Ελλάδα δεν είναι η Ελλάδα που ξέραμε… Είχα βαρεθεί να ακούω όλα αυτά τα χρόνια "τι σπουδαία εξωτερική πολιτική έχουν οι Τούρκοι". Αυτή τη στιγμή συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Η Τουρκία είναι απολύτως απομονωμένη και ο μεγάλος παίκτης στην περιοχή είναι αναμφίβολα η Σαουδική Αραβία, με την οποία η Ελλάδα έχει τη στρατηγική σχέση που προανέφερα».ΑΠΟ ΕΔΩ

ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΜΗΝΑ Ο ΠΡΙΓΚΗΠΑΣ ΜΕ ΤΑ ΓΕΜΑΤΑ ΧΕΡΙΑ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕ ΤΟΝ ΡΕΤΖΕΠ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ 

Στην Τουρκία στις 22 Ιουνίου ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας




ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΤΟ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΤΕ ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ

ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΥΛΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΟ ΟΡΙΖΟΝΤΑ,ΤΗΝ ΠΑΝΙΔΑ ΜΑΣ ,ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΟΙΚΟΤΟΠΟΥΣ  ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΤΣΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟΣΟ ΕΠΑΡΣΗ ΠΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΕΓΩΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΝΟΜΑ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΛΑΙΚΑ ΘΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑΣΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ

ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΥΛΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΥΠΟΘΑΛΛΑΣΙΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΟΣΤΟΒΟΡΕΣ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΗΝ ΥΔΑΤΙΝΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΩΝ

ΤΙ ΘΑ ΠΟΥΛΗΣΕΤΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΚΥΡΙΕ ΑΔΩΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ;

ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΑΤΕ;ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΛΗΣΩ ΟΛΑ!!!!


ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ Ο ΑΔΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΑΙΡΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΧΩΡΙΣ  ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ 

Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ

Η ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ 

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΓΙΝΑΝ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΣΑΣ

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ 

Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΥΤΟΧΘΩΝΕΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΘΟΥΝ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΤΟ ΠΡΟΣΕΡΧΟΝΤΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΟΠΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ  ΑΠΟ ΚΑΘΕΤΙ ΣΑΠΙΟ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ << ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ >> ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΜΑΣ ,ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΥΦΑΡΠΑΞΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ .

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΞΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ  ΕΥΘΥΣ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ << ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ >>

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ Ε.ΣΥ.

7.0. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ – ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Η βιομηχανία θα δομηθεί να παρέχει αυτάρκεια σε όλους τους τομείς. Αυτό θα επιτευχθεί λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις παγκόσμιες συνθήκες για πιθανές συνεργασίες, εκτέλεση σχεδίων και επενδύσεων στους πιο νευραλγικούς τομείς.
7.1. Η βιομηχανία θα δομηθεί πάνω στο πλαίσιο της τεχνολογίας αιχμής του σημερινού παγκόσμιου γίγνεσθαι με προοπτική την ανάπτυξη πρωτοπόρων και καινοτόμων τεχνολογιών οι οποίες ως ευρεσιτεχνίες βρίσκονται στα χέρια της Ελλήνων Πολιτείας καθώς επίσης θα κληθούν οι απανταχού Έλληνες πολίτες, επιστήμονες, εφευρέτες για να προσφέρουν τις γνώσεις τους και την ευφυΐα που έχουν κληρονομήσει από το γένος μας, στην Ελλήνων Πολιτεία.
7.2. Η βιομηχανία θα στηριχθεί στις πρώτες ύλες, που βρίσκονται στην Ελληνική γη.
7.3. Δίδεται ιδιαίτερη βαρύτητα στον εξορυκτικό και μεταλλευτικό κλάδο για να υπάρξει υποδομή παραγωγής των πρώτων υλών, που είναι αναγκαία για την βιομηχανική δραστηριότητα. Θα δοθεί ιδιαίτερη βάση στην παραγωγή σπάνιων μετάλλων, σπάνιων γαιών που βρίσκονται στην Ελληνική γη καθώς και η εκμετάλλευση τους.
7.4. Ειδικές μονάδες για καλύτερους τρόπους μεγιστοποίησης της εκμετάλλευσης, ειδικά βελτιωτικά και προστατευτικά μέτρα για τους βιοτικούς, αβιοτικούς, ενεργειακούς ή/ και εν δυνάμει φυσικούς πόρους όπως αυτοί κατηγοριοποιούνται σε ανανεώσιμους και μη ανανεώσιμους: Ατμοσφαιρικός αέρας, νερό, έδαφος, φυσική χλωρίδα και πανίδα, ορυκτός πλούτος υπεδάφους, ηλιακή ακτινοβολία, φυσική ομορφιά κ.ο.κ.
7.5. Όλη η παραγωγή από τα μεταλλεία της Ελλάδος θα χρησιμοποιούνται ως πρώτη ύλη στην ελληνική μεταποιητική βιομηχανία. Δεν θα εξάγονται πρωτογενής πρώτες ύλες παρά μόνο μεταποιημένα βιομηχανικά προϊόντα, που θα περιλαμβάνουν την υπεραξία της μεταποίησης. Με αυτό τον τρόπο η Ελλάδα καθίσταται αυτάρκης και αυτοδύναμη στις βιομηχανικές πρώτες ύλες.
7.6. Για την ανταγωνιστικότητα των βιομηχανικών προϊόντων η προϋπόθεση που χρειάζεται, είναι να σταματήσει η υπερεκμετάλλευση των πόρων ενέργειας για λόγους κερδοσκοπικούς και η αναπροσαρμογή του κόστους της ενέργειας σε χαμηλότερες τιμές.
7.7. Για να υλοποιηθεί ένας τέτοιος σχεδιασμός χρειάζεται χρήση ενέργειας χαμηλότερου κόστους. Η Ελλήνων Πολιτεία είναι έτοιμη να ΣΕΛΙΔΑ 19 από 40
εφαρμόσει εναλλακτικές πράσινες τεχνολογίες, οι οποίες θα είναι υψηλών προδιαγραφών με πλήρη ασφάλεια και απόλυτο σεβασμό ως προς το περιβάλλον.
7.8. Μια από αυτές τις τεχνολογίες, που θα εφαρμοστούν, είναι παραγωγή υδρογόνου μέσω ηλεκτρολυτικής διαδικασίας με χρησιμοποιούμενη ενέργεια για ηλεκτρόλυση, την ηλιακή.
7.9. Όλες οι εναλλακτικές μορφές ενέργειας που θα χρησιμοποιηθούν θα έχουν σαν κατάληξη την χρήση ελεύθερης ενέργειας, που είναι η νομοτελειακή χρήση ενέργειας για τον πλανήτη μας.
Η Ελλήνων Πολιτεία θα καταστήσει το Ελληνικό κράτος πλήρως αυτοδύναμο βιομηχανικά και ενεργειακά θέτοντας το παγκόσμιο πρότυπο εφηρμοσμένης Τέχνης του Λόγου.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ