ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021

ΠΡΩΤΑ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΜΕΤΑ ΚΥΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΙΡΝΟΥΝ....ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΗΣ COSCO ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ.ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ΠΑΡΑΔΩΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 16% ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ

ΠΡΩΤΑ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ  ΜΕΤΑ ΚΥΡΩΝΟΥΝ

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΙΡΝΟΥΝ....

ΠΡΩΤΑ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ  ΜΕΤΑ ΚΥΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΙΡΝΟΥΝ....ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΗΣ COSCO ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ.ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ΠΑΡΑΔΩΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 16% ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ



Υπογράφηκε χθες, 22 Σεπτεμβρίου 2021, μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της ΟΛΠ Α.Ε., η Τροποποίηση της Σύμβασης Παραχώρησης σχετικά με τη χρήση και την εκμετάλλευση ορισμένων χώρων και περιουσιακών στοιχείων εντός του Λιμένος Πειραιώς, οι όροι της οποίας τίθενται σε ισχύ από την ημερομηνία κύρωσής τους από την Βουλή.

Με τη Σύμβαση Τροποποίησης ρυθμίζονται αποτελεσματικά από τα μέρη, όσα ζητήματα προέκυψαν κατά την υλοποίηση των Πρώτων Υποχρεωτικών Επενδύσεων στον Λιμένα Πειραιώς.
Ειδικότερα, αίρονται αβεβαιότητες από την υφιστάμενη συμβατική σχέση επ’ ωφελεία του Ελληνικού Δημοσίου, ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζεται η ομαλή εξέλιξη της συμβατικής σχέσης των μερών, με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη του Λιμένα Πειραιώς. Ενός λιμένα που διαδραματίζει κομβικό ρόλο στην ελληνική οικονομία.
Η Σύμβαση Τροποποίησης προβλέπει νέα πενταετή προθεσμία για την ολοκλήρωση των Πρώτων Υποχρεωτικών Επενδύσεων στον Λιμένα Πειραιώς έναντι της παροχής πρόσθετων εγγυήσεων από την ΟΛΠ Α.Ε., με τις οποίες διασφαλίζονται με πρόσφορο και επαρκή τρόπο τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου.
Η υπογραφή της Σύμβασης Τροποποίησης σηματοδοτεί για το Ελληνικό Δημόσιο την πραγματοποίηση ενός ακόμη βήματος προς τον γενικότερο σκοπό της προαγωγής υγιούς επενδυτικού κλίματος στη χώρα.

Με αυτο το δελτιο τυπου αλλα και με το σχεδιο νομου που ήδη έχει κατατεθεί παραχωρείτε βάσει του 

ν.4404/2016 - ΦΕΚ 126/Α/8-7-2016 το υπόλοιπο μέρος που πρέπει να επενδύσει η Cosco
ενώ η Δημοτική Αρχή του Κερατσινίου-Δραπετσώνας αρνήθηκε με την υπ. αριθμούν 143/2021 Δ.Σ. απόφαση της και απορρίπτει το Master Plan της Cosco στο σύνολό του

ΕΔΩ 👇 ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ


Η μία πρόταση της Cosco προβλέπει τη δημιουργία μπροστά από την περιοχή στον Σκλαβενίτη, χώρο εμπορευματοκιβωτίων (κοντέινερ). “Αφού μπαζώσει επιπλέον 130 στρέμματα θάλασσας, θα τοποθετήσει 10 γερανογέφυρες με στόχο να διακινεί από εκεί 3.000.000 εμπορευματοκιβώτια τον χρόνο. Αυτή η δραστηριότητα θα γίνεται μέσα στον οικιστικό ιστό δημιουργώντας 24 ώρες το 24ωρο αφόρητες συνθήκες ηχορύπανσης και φωτορύπανσης που θα διώξει τους ανθρώπους από τα σπίτια τους ή αν δεν μπορούν, θα τους οδηγήσει να κλείνονται μέσα σε αυτά προσπαθώντας να μετριάσουν το πρόβλημα. Ταυτόχρονα, αυτή η παρέμβαση θα οδηγήσει σε δραματική μείωση των περιουσιών των ανθρώπων που τα προηγούμενα χρόνια δαπάνησαν ένα σωρό χρήματα για να αγοράσουν ή να χτίσουν σπίτια απέναντι στην θάλασσά τους ενώ τώρα θα βλέπουν τις γερανογέφυρες και το τείχος από τα κοντέινερ που θα μπει ανάμεσα στην πόλη και την θάλασσα” αναφέρει η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και συνεχίζει:

“Παράλληλα, η Cosco θέλει μπροστά από τη ΔΕΗ και στον χώρο του νέου μόλου Δραπετσώνας που γινόταν ναυπηγοεπισκευή και έδινε δουλειά σε αρκετούς συμπολίτες μας να μπαζώσει τη θάλασσα για άλλα 230 στρέμματα να διώξει τη ναυπηγοεπισκευή και να δημιουργήσει Terminal το οποίο θα διακινεί πάνω από 1.000.000 αυτοκίνητα τον χρόνο. Με αυτό τον τρόπο αυξάνεται το πρόβλημα της ανεργίας των εργατών της ναυπιγοεπισκευής οδηγούνται σε συρρίκνωση σήμερα και κλείσιμο αύριο εκατοντάδες μικρές και μεσαίες μονάδες ναυπηγοεπισκευής. Ταυτόχρονα από τους δρόμους της πόλης μας πρόκειται να περνούν χιλιάδες νταλίκες που θα μεταφέρουν τα αυτοκίνητα”.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, η εταιρεία θέλει επίσης, χωρίς να το αναφέρει στην πρότασή της, να πάψουν να λειτουργούν η ιχθυόσκαλα και το λιμανάκι του Αγίου Νικολάου “γιατί με το μπάζωμα της θάλασσας και το μεγάλο κυκλοφοριακό φορτίο του λιμανιού δεν θα μπορούν να κυκλοφορούν με ασφάλεια βάρκες και καΐκια”.


Δυνάμει της από 24.06.2016 σύμβασης παραχώρησης, η οποία κυρώθηκε με το Ν. 4404/2016, ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς Α.Ε. (ΟΛΠ) έχει αναλάβει την υποχρέωση πραγματοποίησης συγκεκριμένων επενδύσεων στο λιμάνι του Πειραιά.

Με βάση το άρθρο 159 του Ν. 4635/2019 το ΤΑΙΠΕΔ έχει ορισθεί Αρχή Σχεδιασμού σχετικά με την περιβαλλοντική αδειοδότηση και την έγκριση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων των επενδύσεων που θα πραγματοποιηθούν στο λιμάνι του Πειραιά.

Υπενθυμίζεται ότι στις 08.04.2016 υπογράφηκε σύμβαση αγοραπωλησίας μετοχών, δυνάμει της οποίας το ΤΑΙΠΕΔ έχει πωλήσει το 67% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ στην Cosco (Hong Kong) Group Limited. Ήδη η μεταβίβαση του 51% των μετοχών έχει ολοκληρωθεί, ενώ εκκρεμεί η μεταβίβαση του υπόλοιπου 16%. Μετά την ολοκλήρωση της μεταβίβασης του υπόλοιπου ποσοστού, το ΤΑΙΠΕΔ θα κατέχει το 7% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ.

Και βλέπουμε οτι το Ελληνικό Δημόσιο ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ ξεπουλάει τα πάντα εις το όνομα του χρέους αλλά και του Δημόσιου Συμφέροντος .

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ

Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) είναι Ανώνυμη Εταιρία, θυγατρική της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε., η οποία δεν ανήκει στο δημόσιο ή ευρύτερο δημόσιο τομέα, όπως αυτός εκάστοτε ορίζεται, σύμφωνα με τον Ν.4389/2016 (ΦΕΚ 94/Α). Σύμφωνα με τον ιδρυτικό του νόμο (Ν. 3986/2011), το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) αξιοποιεί την ιδιωτική περιουσία του Δημοσίου, που του έχει ανατεθεί σύμφωνα με τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας και τις προβλέψεις των Μεσοπρόθεσμων Πλαισίων Δημοσιονομικής Στρατηγικής

ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΥ ;

ΤΑ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΟΛΑ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ 

ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΑΣ
ΕΜΕΙΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΠΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ .ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΔΕΙΞΕΙ 


ΓΗ ΚΑΙ ΥΔΩΡ ΑΛΛΩΣΤΕ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ

ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟ ΠΙΣΤΟΛΙ ΣΤΟ ΚΡΟΤΑΦΟ ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗ - ΕΝΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΗ ΧΩΡΑ



ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΙΝΟ ΣΤΟΧΟ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΞΗΛΩΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΠΟ ΤΗ ΡΙΖΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΚΑΘΙΔΡΙΣΟΥΜΕ
ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ 

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΟΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΡΚΕΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ.

ΕΛΛΗΝΑ ΑΔΕΛΦΕ ΓΝΩΡΙΣΕ ΚΑΙ ΘΥΜΙΣΟΥ …
ΟΛΕΣ ΣΟΥ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΤΙΣ ΠΗΡΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ,
ΔΙΟΤΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ ΖΕΙΣ ΚΑΙ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΩΡΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ …
ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ.

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ
ΚΑΙ ΠΡΑΞΕ ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΟΥ.


ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ 6199/2015 ΣΥΝΕΠΩΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΨΗΦΟΘΗΡΙΑ.


7.0. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ – ΕΝΕΡΓΕΙΑ

 

Η βιομηχανία θα δομηθεί να παρέχει αυτάρκεια σε όλους τους τομείς. Αυτό θα επιτευχθεί λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις παγκόσμιες συνθήκες για πιθανές συνεργασίες, εκτέλεση σχεδίων και επενδύσεων στους πιο νευραλγικούς τομείς.

7.1. Η βιομηχανία θα δομηθεί πάνω στο πλαίσιο της τεχνολογίας αιχμής του σημερινού παγκόσμιου γίγνεσθαι με προοπτική την ανάπτυξη πρωτοπόρων και καινοτόμων τεχνολογιών οι οποίες ως ευρεσιτεχνίες βρίσκονται στα χέρια της Ελλήνων Πολιτείας καθώς επίσης θα κληθούν οι απανταχού Έλληνες πολίτες, επιστήμονες, εφευρέτες για να προσφέρουν τις γνώσεις τους και την ευφυΐα που έχουν κληρονομήσει από το γένος μας, στην Ελλήνων Πολιτεία.

7.2. Η βιομηχανία θα στηριχθεί στις πρώτες ύλες, που βρίσκονται στην Ελληνική γη.

7.3. Δίδεται ιδιαίτερη βαρύτητα στον εξορυκτικό και μεταλλευτικό κλάδο για να υπάρξει υποδομή παραγωγής των πρώτων υλών, που είναι αναγκαία για την βιομηχανική δραστηριότητα. Θα δοθεί ιδιαίτερη βάση στην παραγωγή σπάνιων μετάλλων, σπάνιων γαιών που βρίσκονται στην Ελληνική γη καθώς και η εκμετάλλευση τους.

7.4. Ειδικές μονάδες για καλύτερους τρόπους μεγιστοποίησης της εκμετάλλευσης, ειδικά βελτιωτικά και προστατευτικά μέτρα για τους βιοτικούς, αβιοτικούς, ενεργειακούς ή/ και εν δυνάμει φυσικούς πόρους όπως αυτοί κατηγοριοποιούνται σε ανανεώσιμους και μη ανανεώσιμους: Ατμοσφαιρικός αέρας, νερό, έδαφος, φυσική χλωρίδα και πανίδα, ορυκτός πλούτος υπεδάφους, ηλιακή ακτινοβολία, φυσική ομορφιά κ.ο.κ.

7.5. Όλη η παραγωγή από τα μεταλλεία της Ελλάδος θα χρησιμοποιούνται ως πρώτη ύλη στην ελληνική μεταποιητική βιομηχανία. Δεν θα εξάγονται πρωτογενής πρώτες ύλες παρά μόνο μεταποιημένα βιομηχανικά προϊόντα, που θα περιλαμβάνουν την υπεραξία της μεταποίησης. Με αυτό τον τρόπο η Ελλάδα καθίσταται αυτάρκης και αυτοδύναμη στις βιομηχανικές πρώτες ύλες.

7.6.  Για την ανταγωνιστικότητα των βιομηχανικών προϊόντων η προϋπόθεση που χρειάζεται, είναι να σταματήσει η υπερεκμετάλλευση των πόρων ενέργειας για λόγους κερδοσκοπικούς και η αναπροσαρμογή του κόστους της ενέργειας σε χαμηλότερες τιμές.

7.7.  Για  να  υλοποιηθεί  ένας  τέτοιος  σχεδιασμός  χρειάζεται  χρήση ενέργειας χαμηλότερου κόστους. Η Ελλήνων Πολιτεία είναι έτοιμη να εφαρμόσει εναλλακτικές πράσινες τεχνολογίες, οι οποίες θα είναι υψηλών προδιαγραφών με πλήρη ασφάλεια και απόλυτο σεβασμό ως προς το περιβάλλον.

7.8. Μια από αυτές τις τεχνολογίες, που θα εφαρμοστούν, είναι παραγωγή υδρογόνου μέσω ηλεκτρολυτικής διαδικασίας με χρησιμοποιούμενη ενέργεια για ηλεκτρόλυση, την ηλιακή.

7.9. Όλες οι εναλλακτικές μορφές ενέργειας που θα χρησιμοποιηθούν θα έχουν σαν κατάληξη την χρήση ελεύθερης ενέργειας, που είναι η νομοτελειακή χρήση ενέργειας για τον πλανήτη μας.

Η Ελλήνων Πολιτεία θα καταστήσει το Ελληνικό κράτος πλήρως αυτοδύναμο βιομηχανικά και ενεργειακά θέτοντας το παγκόσμιο πρότυπο εφηρμοσμένης τέχνης του Λόγου.

ΔΕΛΑΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β' ΠΕΙΡΑΙΑ
ΔΙΓΕΝΗ ΑΚΡΙΤΑ 36,18755 ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
delagrammatika@gmail.com
6976653520




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ