ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021

Να γιατί μέχρι τώρα ΟΛΟΙ λέγανε οτι δεν υπάρχει πετρέλαιο στην Ελλάδα !!!

 

Να γιατί μέχρι τώρα ΟΛΟΙ λέγανε οτι δεν υπάρχει

πετρέλαιο στην Ελλάδα !!!

Να γιατί μέχρι τώρα ΟΛΟΙ λέγανε οτι δεν υπάρχει πετρέλαιο στην Ελλάδα !!!




Η σύμβαση "Cooper" και το ξεπούλημα του ορυκτού μας πλούτου

Η Σύμβαση «Cooper” υπάρχει στο Υπουργείο Βιομηχανίας (άγνωστο αν έχει περιέλθει τώρα στο υπουργείο Οικονομικών ή το Ανάπτυξης) και παραδίδεται - σαν “ιερό κείμενο”- από υπουργό σε υπουργό! Στην Σύμβαση αυτή, δεσμεύονται τα...
λεγόμενα «στρατηγικά ορυκτά» της Ελλάδος, μαζί με τον υδάτινο μας πλούτο, από ένα Αμερικανικό consortium εταιρειών! Θέλετε και το καλύτερο: Η Ελλάδα έχει υπογράψει και δεσμεύεται από την Σύμβαση «Cooper» της οποίας η χρονική ισχύς, εκπνέει την 31η Δεκεμβρίου του 2010, ενώ η διάρκειά της ήταν για 70 έτη! Αν, μάλιστα, η σημερινή κυβέρνηση δεν προβεί στις ανάλογες ενέργειες, δηλαδή αν δεν απαντήσει αρνητικά στην εταιρεία Hugh Cooper & Co Inc Chemical Construction Corporation, προβλέπεται αυτόματη ανανέωση της σύμβασης για άλλα 25 έτη!!!


Διαβάστε μερικά ορυκτά που έχει το ελληνικό υπέδαφος που στο ρεπορτάζ θα έχετε την ευκαιρία να δείτε λεπτομέρειες. Λιγνίτη – Αλουμίνιο – Βωξίτη – Μαγγάνιο - Νικέλιο – Σμηκτίτες - Μαγνήσιο – Χρωμίτη – Ουράνιο – Οσμιο και φυσικά Πετρέλαιο και Φυσικό αέριο. Εύστοχος ήταν ο τίτλος της Αθηναϊκής το 1999 όταν χαρακτήρισε τη Βόρεια Ελλάδα «Θησαυροφυλάκιο». Βέβαια αφήσαμε τελευταίο τον Χρυσό που εκμεταλλεύεται ως ένα σημείο ο Τζώρτζ Σόρος.
Τώρα, όμως γεννάται, ένα ερώτημα: Τώρα που λήγει αυτή η επαχθής σύμβαση Cooper θα την ανανεώσουμε; Θα βρεθούν πολιτικοί που θα συναινέσουν σε επανάληψη του εγκλήματος ή θα πάρουμε τον πλούτο μας στα χέρια μας και θα ξεχρεώσουμε και διαολοστείλουμε ΔΝΤ και Τοκογλύφους στον αγύριστο;

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΑΤΣΗ

Τη Σύμβαση «Cooper» αποκάλυψε ο Δημήτρης Μπάτσης στο βιβλίο του «Η βαρειά βιομηχανία στην Ελλάδα», που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Τα νέα βιβλία» το 1947! Το αποτέλεσμα αυτής της αποκάλυψης ήταν να τουφεκιστεί ο Δ.Μπάτσης μαζί με τον Ν. Μπελογιάννη το 1952!!!
Ο οικονομολόγος και δικηγόρος Δημήτρης Μπάτσης αναλύει στο εν λόγω βιβλίο τους μηχανισμούς παράνομου πλουτισμού που συνδέθηκαν με την παραλαβή, κατεργασία και διανομή των εφοδίων της ΟΥΝΡΑ στη μεταπελευθερωτική Ελλάδα.
Γράφει ο Μπάτσης: «Η σύμβαση αυτή, που έγινε γνωστή με το όνομα Κούπερ, συνομολογήθηκε για διάρκεια 70 ετών ως το 2010 μ.Χ.! Δίνει αποκλειστικό δικαίωμα εκμετάλλευσης της δύναμης των νερών του ποταμού Αχελώου, στις θέσεις Κρεμαστά, Πρεβέντζα, Κριεκούκι και των παραπόταμων Μέγδοβα, Αγραφιώτικου, Ασπροπόταμου, δικαίωμα ίδρυσης υδροηλεκτρικών εγκαταστάσεων για παραγωγή ηλεκτρενέργειας και εγκαταστάσεων μεταφοράς ενέργειας στα κέντρα κατανάλωσης, δικαίωμα χρησιμοποίησης της ενέργειας που θα παραχθεί για τις ηλεκτροχημικές και ηλεκτρομεταλλουργικές βιομηχανίες που θα ιδρύσει η ανάδοχος εταιρία. Τέλος δικαίωμα μεταφοράς και χρησιμοποίησης της ηλεκτρενέργειας για φωτισμό και κίνηση σε άλλες περιοχές (άρθρο 1 της σύμβασης παράγ. 1 εδάφια α’ – ζ΄).
Προβλέπεται η αναγκαστική απαλλοτρίωση των εδαφών που είναι απαραίτητα για την εκτέλεση της σύμβασης, η σύσταση δουλειών, η χρησιμοποίηση δωρεάν δημόσιων κτημάτων, η προμήθεια δωρεάν οικοδομικών υλικών και κοιτασμάτων από λατομεία κρατικά (άρθρο 4 σύμβασης), ατέλειες και αφορολόγητο για εισαγωγή των υλικών της, εκτός από εισαγωγικό δασμό όχι πάνω από 2 1/2 % αξίας (άρθρο 50, παράγρ. 1 και 2), προστασία τιμών των προϊόντων της κ.ά. Ακόμα προβλέπεται δικαίωμα ειδοποίησης της εταιρίας στην περίπτωση που το κράτος θα αποφάσιζε την εκμετάλλευση των ποταμών Αλιάκμονα, Μόρνου, Φίδαρη οπότε η εταιρία θα έχει το δικαίωμα να υποβάλει και γι’ αυτούς τους ποταμούς μελέτες και προτάσεις (άρθρο 56, παράγρ.2, σύμβασης)».
Και παρακάτω: «Σε περίπτωση λήξης της σύμβασης (Κούπερ) το Δημόσιο «υποκαθίσταται μεν» στα δικαιώματα του αναδόχου, υποχρεώνεται όμως να πληρώσει σε αυτόν τις μη αποσβεσθείσες δαπάνες! Δε φτάνει δηλαδή ότι η ξένη επιχείρηση θα έχει στο μεταξύ πραγματοποιήσει αμύθητα κέρδη, αλλά θα ζητάει και απόσβεση των εγκαταστάσεών της από την εθνική οικονομία».
Το κείμενο δημοσιεύτηκε με τα αρχικά του συγγραφέα στο περιοδικό «Ανταίος» (10 Μαΐου 1946). Ο Δημήτρης Μπάτσης συνελήφθη στην τελευταία φάση της υπόθεσης Μπελογιάννη και εκτελέστηκε με τους Ν. Μπελογιάννη, Η. Αργυριάδη και Ν. Καλούμενο στις 30 Μαρτίου 1952…

ΠΗΓΗ: esy-keratsiniou  

ΣΥΜΒΑΣΗ COOPER/UNRRA ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

Η ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΑΣ ΕΞΗΓΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ COOPER ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ UNRRA.
Η ΣΥΜΒΑΣΗ COOPER ΕΓΙΝΕ ΓΝΩΣΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΠΑΤΣΗ ΒΑΡΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 1947.
ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΠΙ ΣΕΙΡΑ ΕΤΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΝ ΟΤΙ ΥΠΗΡΧΕ ΥΠΟΓΕΙΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΘΑΛΛΑΣΙΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ?ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ  ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΥΠΟΘΑΛΛΑΣΙΟ ΚΑΙ ΥΠΕΔΑΦΙΟ ΘΗΣΑΥΡΟ?
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΤΑ ΕΞΗΓΕΙ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ Η ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΙΣ ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.




Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

 ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΕ ΦΕΚ .

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟΥΣ

 ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΛΟΣΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΔΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ‘’ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ’’ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΤΗΝ Α’ ΑΘΗΝΩΝ, ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ‘’ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΥΛΗ ΠΟΛΙΤΩΝ’’ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΜΥΛΩΝΑ.
ΠΟΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ  ΤΟΣΟ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΟΜΩΣ ΠΟΛΛΑ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ. 
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥΣ ; ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΗΓΗ ΕΩΣ ΤΟΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ; 
Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΛΟΣΚΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ  ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ  ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ  ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΞΟΡΥΞΗΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ .




ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΓΑΛΟΣ ΝΤΟΡΟΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΥΡΕΣΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΔΙΑΛΑΛΟΥΝ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ‘’ΠΡΟΣΦΑΤΗΣ’’ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗΣ! ΟΜΩΣ ΟΙ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΜΟΝΟ ΩΣ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΟΥΝ. ΕΦΟΣΟΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΠΛΟΣΚΑ ΑΠΑΝΤΕΣ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΟ 1938! ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΜΑΡΤΥΡΑ Ο ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ 138 ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΟΠΟΥ ΚΥΡΩΝΕΤΑΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΡΙ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΦΟΡΩΝ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΟΙ ΟΡΟΙ ΑΦΗΝΟΥΝ ΑΦΩΝΟ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ.


ΕΚΠΛΗΞΗ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΕΜΠΛΟΚΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ Α.Ε ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΟΠΩΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ 138 ΤΟΥ 1938 . ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΡΑ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΕΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ. ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΕΤΕΡΟΒΑΡΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ , ΜΕ ΕΥΝΟΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΙΣΧΥΟΣ 60 ΕΤΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΕΡΙΤΡΑΝΟ ΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.


Έλα να διοικήσεις Ε.ΣΥ.! Όλοι οι άλλοι απέτυχαν!: Αναγγελία της ΕΛΛΗΝΩΝ...

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ. – ΕΙΣΑΓΓ….

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ»
ΔΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΕΛΛΑΣ”.ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΔΗΜΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ