ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021

ΕΒΟ Αιγίου: Περίμεναν «τυφέκιο», βλέπουν «κανόνι»!

 ΠΡΟΣ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ-ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΟΤΑΧΩΣ Η ΕΑΣ ;


ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΤΙΣ ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΜΑΣ 

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΒΑΔΙΖΟΥΝ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΑΣ 

ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΡΜΑΙΟ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑΣ 

ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΞΕΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ

Η ΛΑΡΚΟ,ΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΚΑΙ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ,Η ΕΛΒΟ ,Η ΠΥΡΚΑΛ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΑΣ.

ΤΙ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΤΟΤΕ ;

ΔΙΑΦΘΟΡΑ ,ΚΟΜΠΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΕΤΟΧΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΜΕ ΑΕΡΑ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ 

Με τον χειρότερο τρόπο επιβεβαιώθηκαν τα σενάρια αβέβαιου μέλλοντος των «Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων», στα οποία ανήκει το εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Όπλων Αιγίου, όπως αυτά τα αποκάλυψε την περασμένη Δευτέρα η εφημερίδα «Πελοπόννησος», μεταφέροντας δυσοίωνες εξελίξεις που προκύπτουν μέσα από συζητήσεις επιτελών των συναρμοδίων υπουργείων Άμυνας και Οικονομικών.

ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟΣ


Μόλις χθες, σαν βόμβα «έσκασε» στην τοπική μονάδα της κρατικής αμυντικής εταιρείας, η απόλυση 36 «ενοικιαζόμενων» εργαζομένων, μετά από 4 χρόνια δουλειάς στην παραγωγή και καλής εκπαίδευσης, κάτι που αιφνιδίασε τους πάντες, αφού κάτι τέτοιο μόνο με τις αισιόδοξες αναφορές… «για δουλειές» των διοικούντων δεν μπορεί πια να συνάδει.

ΑΙΤΙΑ
Η απόφαση του διευθύνοντος συμβούλου των ΕΑΣ Ν. Κωστόπουλου, αποδόθηκε στην έλλειψη αντικειμένου παραγωγής -και μόνο για το εργοστάσιο του Αιγίου- όταν ο ίδιος έχει μιλήσει για νέο εθνικό τυφέκιο, επιπλέον νατοϊκά όπλα και πολλά χρόνια δουλειάς, ενώ μόλις προ ημερών, εξήγγειλε παραγγελίες 800 εκατ. ευρώ μέσα στη επόμενη 5ετία.

ΕΡΜΗΝΕΙΑ

Η απόλυση των «36» εξελήφθη από τους συνδικαλιστές ως «η αρχή ξηλώματος του πουλόβερ και αντίστροφη μέτρηση για την ΕΒΟ». Ενδεικτική είναι η δήλωση, στην «Π», του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων Γιώργου Σαζακλή, στην οποία αποτυπώνεται το βαρύ κλίμα στα ΕΑΣ. «Μιλάμε για διάλυση. Δεν υπάρχει εργοστάσιο για εμάς, αφού οι 36 είναι λειτουργικό μέρος της ΕΒΟ και όταν το 2021 άλλοι 10 μόνιμοι συνταξιοδοτούνται κι ακόμα 20 το 2022. Δηλαδή, το 2023 θα μείνουν 50-60 άτομα. Φοβόμαστε πλέον τα πάντα. Πρόκειται για μεθοδευμένο σχέδιο αποδυνάμωσης. Φοβόμαστε εκκαθάριση και ιδωτικοποίηση» τονίζει.

ΠΟΛΙΤΙΚΟ


Στο αίτημα, μάλιστα, προς τον κ. Κωστόπουλο να πάρει πίσω τις 36 απολύσεις, η απάντηση ήταν… «είναι πάνω από τις δυνατότητές μου», δείχνοντας έτσι πως πρόκειται για ξεκάθαρη πολιτική απόφαση του υπ. Οικονομικών.

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ


«Πρόκειται για αδικία και ανηθικότητα και ευθύνες έχουν και οι βουλευτές που μας επισκέπτονταν και μάς τα έλεγαν όλα καλά κι ωραία» προσθέτει ο κ. Σαζακλής.

ΣΕΝΑΡΙΟ


Η φράση υψηλόβαθμου κυβερνητικού παράγοντα στην «Π» πως «ναι υπάρχει πρόβλημα και η κατάσταση είναι μετέωρη» αποκαλύπτει το νέο αδιέξοδο και μία ακόμα περίοδο ταλαιπωρίας για την ΕΒΟ, που πηγάζει από την απουσία ενιαίου σχεδιασμού σε ΥΕΘΑ και ΥΠΟΙΚ. Το σημαντικότερο όλων όμως ότι δείχνουν πως πολύ δύσκολα -αρχές Οκτωβρίου- θα γίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στα ΕΑΣ (29 εκατ. ευρώ) κι αν αυτό δεν συμβεί, ούτε οι μισθοί των εργατοτεχνιτών δεν θα μπορούν να καταβληθούν!

ΠΗΓΗ


ΛΑΡΚΟ: Διαγωνισμός-Ξεπουλήματος της μοναδικής βιομηχανίας παραγωγής σιδηρονικέλειου στην Ευρώπη



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ







ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ 25ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ





ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ 6199/2015 ΣΥΝΕΠΩΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΨΗΦΟΘΗΡΙΑ.

 

7.0. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ – ΕΝΕΡΓΕΙΑ

 

Η βιομηχανία θα δομηθεί να παρέχει αυτάρκεια σε όλους τους τομείς. Αυτό θα επιτευχθεί λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις παγκόσμιες συνθήκες για πιθανές συνεργασίες, εκτέλεση σχεδίων και επενδύσεων στους πιο νευραλγικούς τομείς.

7.1. Η βιομηχανία θα δομηθεί πάνω στο πλαίσιο της τεχνολογίας αιχμής του σημερινού παγκόσμιου γίγνεσθαι με προοπτική την ανάπτυξη πρωτοπόρων και καινοτόμων τεχνολογιών οι οποίες ως ευρεσιτεχνίες βρίσκονται στα χέρια της Ελλήνων Πολιτείας καθώς επίσης θα κληθούν οι απανταχού Έλληνες πολίτες, επιστήμονες, εφευρέτες για να προσφέρουν τις γνώσεις τους και την ευφυΐα που έχουν κληρονομήσει από το γένος μας, στην Ελλήνων Πολιτεία.

7.2. Η βιομηχανία θα στηριχθεί στις πρώτες ύλες, που βρίσκονται στην Ελληνική γη.

7.3. Δίδεται ιδιαίτερη βαρύτητα στον εξορυκτικό και μεταλλευτικό κλάδο για να υπάρξει υποδομή παραγωγής των πρώτων υλών, που είναι αναγκαία για την βιομηχανική δραστηριότητα. Θα δοθεί ιδιαίτερη βάση στην παραγωγή σπάνιων μετάλλων, σπάνιων γαιών που βρίσκονται στην Ελληνική γη καθώς και η εκμετάλλευση τους.

7.4. Ειδικές μονάδες για καλύτερους τρόπους μεγιστοποίησης της εκμετάλλευσης, ειδικά βελτιωτικά και προστατευτικά μέτρα για τους βιοτικούς, αβιοτικούς, ενεργειακούς ή/ και εν δυνάμει φυσικούς πόρους όπως αυτοί κατηγοριοποιούνται σε ανανεώσιμους και μη ανανεώσιμους: Ατμοσφαιρικός αέρας, νερό, έδαφος, φυσική χλωρίδα και πανίδα, ορυκτός πλούτος υπεδάφους, ηλιακή ακτινοβολία, φυσική ομορφιά κ.ο.κ.

7.5. Όλη η παραγωγή από τα μεταλλεία της Ελλάδος θα χρησιμοποιούνται ως πρώτη ύλη στην ελληνική μεταποιητική βιομηχανία. Δεν θα εξάγονται πρωτογενής πρώτες ύλες παρά μόνο μεταποιημένα βιομηχανικά προϊόντα, που θα περιλαμβάνουν την υπεραξία της μεταποίησης. Με αυτό τον τρόπο η Ελλάδα καθίσταται αυτάρκης και αυτοδύναμη στις βιομηχανικές πρώτες ύλες.

7.6.  Για την ανταγωνιστικότητα των βιομηχανικών προϊόντων η προϋπόθεση που χρειάζεται, είναι να σταματήσει η υπερεκμετάλλευση των πόρων ενέργειας για λόγους κερδοσκοπικούς και η αναπροσαρμογή του κόστους της ενέργειας σε χαμηλότερες τιμές.

7.7.  Για  να  υλοποιηθεί  ένας  τέτοιος  σχεδιασμός  χρειάζεται  χρήση ενέργειας χαμηλότερου κόστους. Η Ελλήνων Πολιτεία είναι έτοιμη να εφαρμόσει εναλλακτικές πράσινες τεχνολογίες, οι οποίες θα είναι υψηλών προδιαγραφών με πλήρη ασφάλεια και απόλυτο σεβασμό ως προς το περιβάλλον.

7.8. Μια από αυτές τις τεχνολογίες, που θα εφαρμοστούν, είναι παραγωγή υδρογόνου μέσω ηλεκτρολυτικής διαδικασίας με χρησιμοποιούμενη ενέργεια για ηλεκτρόλυση, την ηλιακή.

7.9. Όλες οι εναλλακτικές μορφές ενέργειας που θα χρησιμοποιηθούν θα έχουν σαν κατάληξη την χρήση ελεύθερης ενέργειας, που είναι η νομοτελειακή χρήση ενέργειας για τον πλανήτη μας.

Η Ελλήνων Πολιτεία θα καταστήσει το Ελληνικό κράτος πλήρως αυτοδύναμο βιομηχανικά και ενεργειακά θέτοντας το παγκόσμιο πρότυπο εφηρμοσμένης τέχνης του Λόγου.

ΔΕΛΑΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β' ΠΕΙΡΑΙΑ
ΔΙΓΕΝΗ ΑΚΡΙΤΑ 36,18755 ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
delagrammatika@gmail.com
6976653520



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ