ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021

“STOP” στην Cosco από το Δημοτικό Συμβούλιο Κερατσινίου-Δραπετσώνας....Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ!

“STOP” στην Cosco από το Δημοτικό Συμβούλιο Κερατσινίου-Δραπετσώνας
“STOP” στην Cosco από το Δημοτικό Συμβούλιο Κερατσινίου-Δραπετσώνας....Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ!

 

Απορρίπτει το Δημοτικό Συμβούλιο Κερατσινίου – Δραπετσώνας τη νέα εκδοχή του Master Plan της Cosco “για το οποίο παρανόμως δεν έγινε καμία διαβούλευση” όπως τονίζει στην απόφασή του.

Στο Master Plan προτείνονται για την πόλη δύο νέες παρεμβάσεις οι οποίες “αλλάζουν με τρομακτικό τρόπο τη φυσιογνωμία της πόλης, βίαια χειροτερεύουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων, δημιουργούν σοβαρότατα κυκλοφοριακά και περιβαλλοντικά ζητήματα και απομειώνουν την περιουσία των δημοτών”.

Η μία πρόταση της Cosco προβλέπει τη δημιουργία μπροστά από την περιοχή στον Σκλαβενίτη, χώρο εμπορευματοκιβωτίων (κοντέινερ). “Αφού μπαζώσει επιπλέον 130 στρέμματα θάλασσας, θα τοποθετήσει 10 γερανογέφυρες με στόχο να διακινεί από εκεί 3.000.000 εμπορευματοκιβώτια τον χρόνο. Αυτή η δραστηριότητα θα γίνεται μέσα στον οικιστικό ιστό δημιουργώντας 24 ώρες το 24ωρο αφόρητες συνθήκες ηχορύπανσης και φωτορύπανσης που θα διώξει τους ανθρώπους από τα σπίτια τους ή αν δεν μπορούν, θα τους οδηγήσει να κλείνονται μέσα σε αυτά προσπαθώντας να μετριάσουν το πρόβλημα. Ταυτόχρονα, αυτή η παρέμβαση θα οδηγήσει σε δραματική μείωση των περιουσιών των ανθρώπων που τα προηγούμενα χρόνια δαπάνησαν ένα σωρό χρήματα για να αγοράσουν ή να χτίσουν σπίτια απέναντι στην θάλασσά τους ενώ τώρα θα βλέπουν τις γερανογέφυρες και το τείχος από τα κοντέινερ που θα μπει ανάμεσα στην πόλη και την θάλασσα” αναφέρει η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και συνεχίζει:

“Παράλληλα, η Cosco θέλει μπροστά από τη ΔΕΗ και στον χώρο του νέου μόλου Δραπετσώνας που γινόταν ναυπηγοεπισκευή και έδινε δουλειά σε αρκετούς συμπολίτες μας να μπαζώσει τη θάλασσα για άλλα 230 στρέμματα να διώξει τη ναυπηγοεπισκευή και να δημιουργήσει Terminal το οποίο θα διακινεί πάνω από 1.000.000 αυτοκίνητα τον χρόνο. Με αυτό τον τρόπο αυξάνεται το πρόβλημα της ανεργίας των εργατών της ναυπιγοεπισκευής οδηγούνται σε συρρίκνωση σήμερα και κλείσιμο αύριο εκατοντάδες μικρές και μεσαίες μονάδες ναυπηγοεπισκευής. Ταυτόχρονα από τους δρόμους της πόλης μας πρόκειται να περνούν χιλιάδες νταλίκες που θα μεταφέρουν τα αυτοκίνητα”.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, η εταιρεία θέλει επίσης, χωρίς να το αναφέρει στην πρότασή της, να πάψουν να λειτουργούν η ιχθυόσκαλα και το λιμανάκι του Αγίου Νικολάου “γιατί με το μπάζωμα της θάλασσας και το μεγάλο κυκλοφοριακό φορτίο του λιμανιού δεν θα μπορούν να κυκλοφορούν με ασφάλεια βάρκες και καΐκια”.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης απορρίπτει το Master Plan της Cosco στο σύνολό του καθώς και τις Σ.Π.Π.Ε. που το στηρίζουν. Απαιτεί δε από την κυβέρνηση να νομοθετήσει ώστε η Cosco να αποδίδει στον Δήμο τα δημοτικά τέλη που της αναλογούν και καλεί τους δημότες σε επαγρύπνηση ώστε να αποτραπούν στην πράξη τα σχέδια της Cosco σε βάρος της πόλης.

ΕΔΩ 👇 ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ


πηγη

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ!



ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΚΥΡΙΕ ΒΡΕΤΤΑΚΟ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΑΣ ΚΥΡΙΕ ΜΑΡΤΑΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΤΕ 
ΕΣΕΙΣ ΟΜΩΣ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΧΟΝΤΑΣ ΒΑΛΕΙ ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΤΤΟΝΤΑΣ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΘΕΛΕΤΕ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΘΗΤΕ ΓΙΑ ΙΔΙΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.
ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΩ ΟΤΙ :
ΕΙΣΤΕ ΑΡΧΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝΩΤΕΡΗ ΠΑΡΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΚΛΕΙΣΘΕΝΙΚΟ ΝΟΜΟ 

Έναρξη ισχύος: Αθήνα, 4 Ιουνίου 2010 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ Αρ. Φύλλου 87/ 7 Ιουνίου 2010 Νόμος υπ’ αρ. 3852/ 2010 Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης ΜΕΡΟΣ A΄ ΣΥΣΤΑΣΗ − ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Οι δήμοι και οι περιφέρειες συγκροτούν τον πρώτο και δεύτερο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης και ως έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας αποτελούν θεμελιώδη θεσμό του δημόσιου βίου των Ελλήνων, όπως αυτός κατοχυρώνεται από τις διατάξεις του άρθρου 102 του Συντάγματος και του Ευρωπαϊκού Χάρτη Τοπικής Αυτονομίας που κυρώθηκε με το ν. 1850/1989 (ΦΕΚ 144 Α΄). Οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις συγκροτούνται ως ενιαίες μονάδες για τις αποκεντρωμένες υπηρεσίες του κράτους και ασκούν γενική αποφασιστική αρμοδιότητα στις κρατικές υποθέσεις της περιφέρειάς τους, σύμφωνα με το άρθρο 101 του Συντάγματος.
 ΚΕΦΑΛΑΙΟ A΄ ΣΥΣΤΑΣΗ − ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΔΗΜΩΝ Άρθρο 1 Σύσταση δήμων 1. Οι δήμοι είναι ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΟΥΜΕΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ και αποτελούν τον ΠΡΩΤΟ ΒΑΘΜΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ. 
ΣΥΝΕΠΩΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΕΙΤΕ ΠΑΡΑΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ 
ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΣΑΣ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΩ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ 

ΔΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ -ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ



ΔΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ