ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021

ΤΑΙΠΕΔ: Η Εγνατία κλείδωσε, επόμενοι στόχοι τα λιμάνια – ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ

 

ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΞΕΝΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΟΦΟΡΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟ!!!
ΣΗΚΩ ΒΡΕ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΕΝΩΣΟΥ ΜΕ ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ
ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ΜΕ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ν. 3986/2011 (Α' 152) («ΤΑΙΠΕΔ») ΕΧΕΙ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ.
Με τον διαγωνισμό για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού να τρέχει προς συμβασιοποίηση μετά από την ανακήρυξη του σχήματος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-EGIS PROJECTS ως προτιμητέου επενδυτή, επόμενος μεγάλος στόχος του ΤΑΙΠΕΔ είναι να τρέξουν οι ιδιωτικοποιήσεις των περιφερειακών λιμανιών.
Ήδη σε τρία από αυτά τα λιμάνια έχουν ξεκινήσει οι διαγωνισμοί από το περασμένο Φθινόπωρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος του Ταμείου είναι στους διαγωνισμούς για την Αλεξανδρούπολη και την Καβάλα να έχουν δοθεί δεσμευτικές προσφορές μέχρι το τέλος του έτους.
Το μεγάλο ενδιαφέρον για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης
Ιδιαίτερα για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης που είναι στρατηγικής σημασίας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές προγραμματίζεται για τις επόμενες ημέρες επίσκεψη της Διοίκησης όπου θα υπάρξει συνάντηση με τη Διοίκηση του λιμανιού. Για το λιμάνι υπάρχει μεγάλο αμερικανικό ενδιαφέρον καθώς η περιοχή μπορεί να μεταβληθεί σε ένα μεγάλο εμπορικό κόμβο.
Να θυμίσουμε πως παράλληλα από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών τρέχει διαγωνισμός για την ολοκλήρωση του Περιφερειακού Αλεξανδρούπολη, έργο που θα συνδέσει το λιμάνι με την Εγνατία Οδό και κατ` επέκταση με το δίκτυο αυτοκινητόδρομων της χώρας.
Στη β’ φάση του διαγωνισμού για την απόκτηση συμμετοχής σε ποσοστό τουλάχιστον 67% στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας «Οργανισμός Λιμένος Αλεξανδρούπολης» έχουν περάσει τέσσερα σχήματα:
-QUINTANA INFRASTRUCTURE & DEVELOPMENT
-Κοινοπραξία CAMERON S.A – GOLDAIR CARGO AE – BOLLORE AFRICA LOGISTICS
-Κοινοπραξία INTERNATIONAL PORT INVESTMENTS ALEXANDROUPOLIS, η οποία απαρτίζεται από τις εταιρείες BLACK SUMMIT FINANCIAL GROUP – EUROPORTS – EFA GROUP και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
-ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΕ
Ποιοι διεκδικούν το λιμάνι της Καβάλας
Για την Λιμένας Φίλιππος Β’ του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας που αφορά στην υποπαραχώρηση του δικαιώματος χρήσης, συντήρησης, λειτουργίας και εκμετάλλευσης ενός σταθμού πολλαπλών χρήσεων σε τμήμα του λιμένα του «Οργανισμού Λιμένος Καβάλας Α.Ε.», το ΤΑΙΠΕΔ έχει προκρίνει στην Β` φάση τα εξής σχήματα:
-QUINTANA INFRASTRUCTURE & DEVELOPMENT
-Ένωση Εταιρειών IMERYS GREECE SA, GOLDAIR CARGO AE & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΟΡΥΚΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ABEE
-Κοινοπραξία INTERNATIONAL PORT INVESTMENTS KAVALA, η οποία απαρτίζεται από τις εταιρείες BLACK SUMMIT FINANCIAL GROUP- EFA GROUP και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
-ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΕ
Αναφορικά με το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, ο στόχος που έχει τεθεί είναι οι προσφορές να δοθούν μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2022 καθώς ο συγκεκριμένος διαγωνισμός ξεκίνησε λίγο αργότερα από τα δύο άλλα λιμάνια. Αν δεν έχουμε απρόβλεπτες καθυστερήσεις οι συμβάσεις για τα τρία λιμάνια, άρα και το οικονομικό κλείσιμο, εκτιμάται ότι είναι δυνατόν να επιτευχθεί το 2022.
Ξεκινά ο διαγωνισμός για το Ηράκλειο
Για το λιμάνι του Ηρακλείου, ο διαγωνισμός θα ξεκινήσει στις 17 του μήνα και αναμένονται με ενδιαφέρον οι συμμετοχές από υποψήφιους επενδυτές. Το μεγαλύτερο λιμάνι της Κρήτης έχει αναβαθμισμένο ενδιαφέρον λόγω των μεγάλων επενδύσεων που τρέχουν. Ήδη σε κατασκευή είναι το νέο διεθνές αεροδρόμιο στο Καστέλι ενώ προχωρά και ο διαγωνισμός του ΒΟΑΚ με στόχο του Υποδομών τα έργα να ξεκινήσουν το 2023.
Η διαγωνιστική διαδικασία για τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ Α.Ε.) προβλέπει την πώληση πλειοψηφικού ποσοστού τουλάχιστον 67% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Στον ΟΛΗ έχει παραχωρηθεί από το Ελληνικό Δημόσιο το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης και λειτουργίας των γηπέδων, κτιρίων και εγκαταστάσεων της χερσαίας λιμενικής ζώνης του λιμένος Ηρακλείου.
Τι γίνεται με τον Βόλο και τις Μαρίνες στην Κέρκυρα
Ο διαγωνισμός για το λιμάνι του Βόλου παραμένει σε αναμονή. Ο λόγος είναι πως το Πολεμικό Ναυτικό έχει την περιοχή ως μία από τις επιλογές του για την κατασκευή Ναυστάθμου. Ως εκ τούτου αναμένεται η σχετική απόφαση η οποία θα καθορίσει και τις εξελίξεις για το επίνειο της Θεσσαλίας.
Τέλος, όπως αναφέρουν πηγές με γνώση, μέσα στο 2022 εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν διαγωνισμοί για την παραχώρηση δύο Μαρινών στην Κέρκυρα. Η πρώτη είναι στη Λευκίμμη και η δεύτερη αφορά στο Μαρίνα Mega Yacht στο Λιμένα Κέρκυρας. Για τους δύο διαγωνισμούς ξεκίνησε η ωρίμανση με την πρόσληψη συμβούλων.
ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ 

ΝΟΜΟΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 3986/2011

ΦΕΚ Α-152/ 01-07-2011

 Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015.

 

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α'
ΤΑΜΕΙΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

 

Άρθρο 1
Σύσταση Σκοπός Επωνυμία Έδρα Διάρκεια

1.Συνιστάται ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΤΑΜΕΙΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Α.Ε.» (Ταμείο). Το Ταμείο έχει αποκλειστικό σκοπό την αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων της ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου, καθώς και περιουσιακών στοιχείων των δημοσίων επιχειρήσεων των οποίων το μετοχικό κεφάλαιο ανήκει εξ ολοκλήρου, άμεσα ή έμμεσα, στο Δημόσιο ή σε Ν.Π.Δ.Δ., όπως ορίζεται στην παράγραφο 1 του άρθρου 5, σύμφωνα με τις επικρατούσες συνθήκες της αγοράς και με εγγυήσεις πλήρους διαφάνειας, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι των εσόδων. Τα περιουσιακά στοιχεία μεταβιβάζονται στο Ταμείο, σύμφωνα με τις επόμενες διατάξεις.
2.Το προϊόν αξιοποίησης χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους της χώρας, σύμφωνα με όσα ορίζονται στην παράγραφο 17 του επόμενου άρθρου.
3.Το Ταμείο λειτουργεί για την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος, σύμφωνα με τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας, δεν υπάγεται στην κατηγορία των οργανισμών και επιχειρήσεων του ευρύτερου δημόσιου τομέα και δεν εφαρμόζονται σε αυτό, καθώς και στις εταιρείες των οποίων το μετοχικό κεφάλαιο ανήκει εξ ολοκλήρου, άμεσα ή έμμεσα, στο Ταμείο, οι διατάξεις που διέπουν εταιρείες που ανήκουν άμεσα ή έμμεσα στο Δημόσιο, με εξαίρεση όσων ρητά ορίζονται στις διατάξεις του παρόντος Κεφαλαίου.
4.Το Ταμείο διέπεται από τις διατάξεις της νομοθεσίας περί ανωνύμων εταιρειών, εκτός εάν ορίζεται διαφορετικά στις διατάξεις του παρόντος Κεφαλαίου.
5.Το Ταμείο εδρεύει σε δήμο του Νομού Αττικής, ο οποίος ορίζεται με το Καταστατικό του.
6.Η διάρκεια του Ταμείου είναι έξι (6) έτη από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου. Με αποφάσεις του Υπουργού Οικονομικών, που δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, η διάρκεια αυτή μπορεί να παρατείνεται, εφόσον ο σκοπός του Ταμείου δεν έχει εκπληρωθεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ 3986/2011

ΑΡΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΜΕ ΟΛΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΣΕ ΞΕΝΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝ 

Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ 

Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ 

Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΜΑΣ

ΔΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙΣ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ 

ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΘΑ ΕΛΕΓΧΘΟΥΝ ΘΑ ΞΕΣΚΟΝΙΣΤΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ . ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΞΕΝΟΦΕΡΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥΣ.


ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ 6199/2015 ΣΥΝΕΠΩΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΨΗΦΟΘΗΡΙΑ

7.0. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ – ΕΝΕΡΓΕΙΑ

  • Η βιομηχανία θα δομηθεί να παρέχει αυτάρκεια σε όλους τους τομείς. Αυτό θα επιτευχθεί λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις παγκόσμιες συνθήκες για πιθανές συνεργασίες, εκτέλεση σχεδίων και επενδύσεων στους πιο νευραλγικούς τομείς.

7.1. Η βιομηχανία θα δομηθεί πάνω στο πλαίσιο της τεχνολογίας αιχμής του σημερινού παγκόσμιου γίγνεσθαι με προοπτική την ανάπτυξη πρωτοπόρων και καινοτόμων τεχνολογιών οι οποίες ως ευρεσιτεχνίες βρίσκονται στα χέρια της Ελλήνων Πολιτείας καθώς επίσης θα κληθούν οι απανταχού Έλληνες πολίτες, επιστήμονες, εφευρέτες για να προσφέρουν τις γνώσεις τους και την ευφυΐα που έχουν κληρονομήσει από το γένος μας, στην Ελλήνων Πολιτεία.

7.2. Η βιομηχανία θα στηριχθεί στις πρώτες ύλες, που βρίσκονται στην Ελληνική γη.

7.3. Δίδεται ιδιαίτερη βαρύτητα στον εξορυκτικό και μεταλλευτικό κλάδο για να υπάρξει υποδομή παραγωγής των πρώτων υλών, που είναι αναγκαία για την βιομηχανική δραστηριότητα. Θα δοθεί ιδιαίτερη βάση στην παραγωγή σπάνιων μετάλλων, σπάνιων γαιών που βρίσκονται στην Ελληνική γη καθώς και η εκμετάλλευση τους.

7.4. Ειδικές μονάδες για καλύτερους τρόπους μεγιστοποίησης της εκμετάλλευσης, ειδικά βελτιωτικά και προστατευτικά μέτρα για τους βιοτικούς, αβιοτικούς, ενεργειακούς ή/ και εν δυνάμει φυσικούς πόρους όπως αυτοί κατηγοριοποιούνται σε ανανεώσιμους και μη ανανεώσιμους: Ατμοσφαιρικός αέρας, νερό, έδαφος, φυσική χλωρίδα και πανίδα, ορυκτός πλούτος υπεδάφους, ηλιακή ακτινοβολία, φυσική ομορφιά κ.ο.κ.

7.5. Όλη η παραγωγή από τα μεταλλεία της Ελλάδος θα χρησιμοποιούνται ως πρώτη ύλη στην ελληνική μεταποιητική βιομηχανία. Δεν θα εξάγονται πρωτογενής πρώτες ύλες παρά μόνο μεταποιημένα βιομηχανικά προϊόντα, που θα περιλαμβάνουν την υπεραξία της μεταποίησης. Με αυτό τον τρόπο η Ελλάδα καθίσταται αυτάρκης και αυτοδύναμη στις βιομηχανικές πρώτες ύλες.

7.6.  Για την ανταγωνιστικότητα των βιομηχανικών προϊόντων η προϋπόθεση που χρειάζεται, είναι να σταματήσει η υπερεκμετάλλευση των πόρων ενέργειας για λόγους κερδοσκοπικούς και η αναπροσαρμογή του κόστους της ενέργειας σε χαμηλότερες τιμές.

7.7.  Για  να  υλοποιηθεί  ένας  τέτοιος  σχεδιασμός  χρειάζεται  χρήση ενέργειας χαμηλότερου κόστους. Η Ελλήνων Πολιτεία είναι έτοιμη να εφαρμόσει εναλλακτικές πράσινες τεχνολογίες, οι οποίες θα είναι υψηλών προδιαγραφών με πλήρη ασφάλεια και απόλυτο σεβασμό ως προς το περιβάλλον.

7.8. Μια από αυτές τις τεχνολογίες, που θα εφαρμοστούν, είναι παραγωγή υδρογόνου μέσω ηλεκτρολυτικής διαδικασίας με χρησιμοποιούμενη ενέργεια για ηλεκτρόλυση, την ηλιακή.

7.9. Όλες οι εναλλακτικές μορφές ενέργειας που θα χρησιμοποιηθούν θα έχουν σαν κατάληξη την χρήση ελεύθερης ενέργειας, που είναι η νομοτελειακή χρήση ενέργειας για τον πλανήτη μας.

Η Ελλήνων Πολιτεία θα καταστήσει το Ελληνικό κράτος πλήρως αυτοδύναμο βιομηχανικά και ενεργειακά θέτοντας το παγκόσμιο πρότυπο εφηρμοσμένης τέχνης του Λόγου.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ