ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021

Σκάνδαλο: Η Γαλλία πούλησε εξελιγμένη τεχνολογία σε Τουρκία για το μαχητικό TF-X, αφού ΠΡΩΤΑ ΕΠΙΑΣΑΝ ΚΟΡΟΪΔΟ ΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΜΑΣ πούλησε τα Rafale F.3. ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΞΕΣΚΑΡΤΑΡΙΣΜΑ

Σκάνδαλο: Η Γαλλία πούλησε εξελιγμένη τεχνολογία σε Τουρκία για το μαχητικό TF-X, αφού ΠΡΩΤΑ ΕΠΙΑΣΑΝ ΚΟΡΟΪΔΟ ΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΜΑΣ  πούλησε τα Rafale F.3. ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΞΕΣΚΑΡΤΑΡΙΣΜΑ 


  


Πριν καλά-καλά «στεγνώσει» το μελάνι από τις υπογραφές για τα 18 Rafale που

αγόρασε η Ελλάδα από τη Γαλλία, η τελευταία παρέδιδε στην Τουρκία το λογισμικό σχεδίασης του μαχητικού αεροσκάφους TF-X που βρίσκεται υπό ανάπτυξη.

Πρόκειται για μια είδηση η οποία αποκαλύπτει το «μηδενικό» ειδικό βάρος της Ελλάδας σε ότι αφορά τημ γεωστρατηγική της αξία αλλά κυριότερα ότι η η Αθήνα, ανεξάρτητα κυβερνήσεων, επαναλαμβάνει τα ιστορικά λάθη έναντι της Τουρκίας.

 Όπως συνέβη και με τα γερμανικά υποβρύχια Type 214, των οποίων την ανάπτυξη χρηματοδότησε η ελληνική παραγγελία του 1998 και δεν μπήκε μία μικρή παράγραφος στο συμβόλαιο μια ρήτρα που να απαγορεύει την πώλησή τους στη Τουρκία το ίδιο έργο παίζει και η... γαλλική Dassault σήμερα!

Μια απλή παράγραφος στο συμβόλαιο για τα Type 214 (δεν τα είχε αγοράσει καμία χώρα μέχρι τότε) ότι «Απαγορεύεται πώληση ή ενοικίασή τους σε χώρες που δύνανται να χρησιμοποιήσουν την σχεδίαση κατά του ελληνικού κράτους και έχουν εκπεφρασμένες απειλές και εν ισχύ casus belli κατά της Ελληνικής Δημοκρατίας» δεν θα είχαμε τώρα τα έξι τουρκικά Type 214, απέναντί μας.

 

Κάπως έτσι εξελίσσεται, σε ένα άλλο επίπεδο, βέβαια, η προμήθεια των 24 Rafale F.3R: Μαζί με τον εξοπλισμό τους μπορεί να ξεπεράσει τα 4 δισ. ευρώ, συν την αξία των 19 μονάδων του μαχητικού Mirage 2000EGM/BGM που επιστρέφουν ΔΩΡΕΑΝ στην Γαλλία, αεροσκάφη τα οποία ανήκουν πλήρως στην Ελλάδα αφού τα είχε χρυσοπληρώσει την δεκαετία  του ΄90!

Είναι η πρώτη πώληση και η μοναδική μέχρι στιγμής (θα δούμε αν ακολουθήσει η Κροατία) που η Dasault έκανε στην Ευρώπη για το Rafale, έχοντας χάσει όλους τους μέχρι σήμερα διαγωνισμούς από τους Αμερικανούς με το F-35μ (Βέλγιο, Ελβετία, Ολλανδία, Δανά, Νορβηγία κλπ).

Και εδώ λοιπόν δεν μπήκε μια παράγραφος στο, έτσι ή αλλιώς «αποικιακό» συμβόλαιο (από άποψη τιμών και προβλέψεων): Ότι η Dassault δεν θα πουλήσει τεχνολογίες αιχμής «σε χώρες που δύνανται να χρησιμοποιήσουν την σχεδίαση κατά του ελληνικού κράτους και έχουν εκπεφρασμένες απειλές και εν ισχύ casus belli κατά της Ελληνικής Δημοκρατίας».

Και γενικά δεν θα συμφωνήσει το γαλλικό κράτος σε μία τέτοια πώληση.

Δεν νομίζουμε να είχε αντίρρηση η Dassoult, ούτε το Παρίσι.

Όπως είμαστε σίγουροι ότι δεν θα είχε αντίρρηση η γερμανική TKMS το 1998 όταν έψαχνε μανιωδώς πελάτη για τα Type 214 για να μοιραστεί το κόστος και το ρίσκο ανάπτυξης (και τελικά επιβεβαιώθηκε πλήρως η λογική των Γερμανών μαθαίνοντας «στου κασίδι του κεφάλι», όπως θα θυμούνται όλοι με τα «υποβρύχια που έγερναν»).

Τώρα λοιπόν η Dassault (που θα εισπράξει από την απένταρη Ελλάδα 4 δισ. ευρώ), χωρίς να εμποδίζεται από καμία ρήτρα από το συμβόλαιό της με τους Έλληνες, παρέδωσε στην τουρκική Τurkish Aerospace Industries (TAI), δηλαδή στη τουρκική αεροναυπηγική βιομηχανία, ότι πιο «τεχνολογικής αιχμής» και μάλιστα κρίσιμης σημασίας: Το λογισμικό σχεδίασης και παραγωγής του εγχώριου τουρκικού 5ης γενιάς TF-X και ειδικά των κινητήρων του!

Το οποίο μαχητικό προβλέπεται να πετάξει για πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2023. Το λογισμικό αφορά την  πλατφόρμα 3DEXPERIENCE PLM (Product Lifecycle Management)  την ψηφιακή “δίδυμη” τεχνολογία PLM για την ανάπτυξη των κινητήρων του μαχητικού!

Ο κινητήρας θα βασίζεται σε υπάρχον σχέδιο για τις μονάδες προπαραγωγής και εν συνεχεία στις μονάδες παραγωγής του TF-X από το 2027, θα εγκατασταθεί νέος κινητήρας που σχεδιάζει η τουρκική TRMotor βάσει της πλατφόρμας 3DEXPERIENCE PLM (Product Lifecycle Management) που της πούλησε η Dassault!

Τώρα ποιος φταίει;

Η Dassault ή οι κυβερνητικοί υπεύθυνοι που δεν δέσμευσαν την Dassault να μην πουλήσει ποτέ τουλάχιστον διαρκούντος του συμβολαίου για τα Rafale F.3, τεχνολογίες αιχμής στη Τουρκία;

Όταν έκανε εκείνο το ραντεβού τον Αύγουστο του 2020 στο Μαξίμου με τον μακαρίτη τον Ολιβιέ Ντασσώ, ο Κ.Μητσοτάκης με την διαμεσολάβηση μεγάλου Έλληνα οικονομικού παράγοντα, δεν σκέφθηκε κάποιος από τους συμβούλους του να θέσουν τον όρο αυτόν στον Ντασσώ που «καιγόταν» να πουλήσει τα Rafale σε μία, έστω, χώρα του ΝΑΤΟ;

Όταν σε έξι χρόνια τα ελληνικά Rafale πιθανόν θα αντιμετωπίζουν στον αέρα τα τουρκικά TF-X, τι θα έχουν να απολογηθούν οι νυν πολιτικά υπεύθυνοι για εκείνη την «απρονοησία» τους; Τι θα σκέφτονται οι πιλότοι της ΠΑ; Μάλλον ότι σκέφτονται τώρα τα στελέχη του ΠΝ για τους Έλληνες υπεύθυνους της παραγγελίας στην Γερμανία του 1998 για τα Type 214: «Δυστυχώς τους ένοιαζαν άλλα πράγματα, όχι η πατρίδα».

ΠΗΓΗ

Κυριάκο μας έπιασαν κορόιδα; Η Αίγυπτος αγοράζει καινούρια Ραφάλ σε χαμηλότερες τιμές!

Τα αγοράζουν με δάνειο από την Γαλλία, με την εγγύηση του γαλλικού Δημοσίου!
Σύμφωνα με τον ερευνητικό ιστότοπο Disclose, αλλά και το πρακτορείο Reuters που διασταύρωσε την πληροφορία, η Γαλλία συμφώνησε να πουλήσει στην Αίγυπτο 30 μαχητικά αεροσκάφη Rafale, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας ύψους 3,95 δισεκατομμυρίων ευρώ (4,5 δις  δολάρια). Η πληροφορία αυτή δημιουργεί μέγα θέμα για την Ελλάδα.
Σύμφωνα με όσα η κυβέρνηση έχει διαρρεύσει στον φιλικό της Τύπο, η Ελλάδα σκοπεύει να προμηθευτεί συνολικά 24 Rafale με το κόστος που θα φθάσει τελικά τα 3,3 δις. Μόνο που τα 12 από αυτά θα είναι μεταχειρισμένα και όπως έχει αποκαλύψει το Militaire.gr ενώ σε κάποια από τα έξι καινούργια έχουμε δεχτεί να τοποθετηθούν μεταχειρισμένα εξαρτήματα! Μιλάμε για το απόλυτο ξεστοκάρισμα, την ώρα που η Αίγυπτος θα προμηθευθεί αεροσκάφη τελευταίας τεχνολογίας, του κουτιού!

Το Reuters που επιβεβαιώνει την πληροφορία, αναφέρει ότι την Τρίτη θα γίνει η ανακοίνωση της τελικής συμφωνίας. Η οποία πλέον προκαλεί εφιάλτες στο Μέγαρο Μαξίμου. Εάν οι αριθμοί επιβεβαιωθούν, τότε θα μιλάμε για Βατερλώ της κυβέρνησης με προσωπική ευθύνη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος έχει χειριστεί τα θέματα των εξοπλιστικών προσωπικά. Και τα ερωτηματικά θα είναι τεράστια.

Η Αίγυπτος είναι βέβαια ένας από τους σημαντικότερους πελάτες της γαλλικής αμυντικής βιομηχανίας. Ήταν μάλιστα η πρώτη ξένη χώρα που αγόρασε μαχητικά Rafale, το 2015, με οψιόν για την αγορά άλλων 12 μαχητικών. Και για την Ελλάδα όμως ισχύει το ίδιο, αφού η συμφωνία Κωνσταντίνου Καραμανλή – Ζισκάρ Ντεστέν σε πολύ δυσκολότερες εποχές έχει μείνει στην ιστορία ως η πιο πετυχημένη αμυντική συμφωνία στην νεότερη ιστορία της Ελλάδας. Μιλάμε για το 1975, αμέσως μετά την τουρκική εισβολή, όπου η Ελλάδα κυριολεκτικά βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο. Και όμως ο Κωνσταντίνος Καραμανλής τα κατάφερε πολύ καλύτερα από ότι σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ 6199/2015 ΣΥΝΕΠΩΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΨΗΦΟΘΗΡΙΑ.

 

7.0. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ – ΕΝΕΡΓΕΙΑ

 

Η βιομηχανία θα δομηθεί να παρέχει αυτάρκεια σε όλους τους τομείς. Αυτό θα επιτευχθεί λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις παγκόσμιες συνθήκες για πιθανές συνεργασίες, εκτέλεση σχεδίων και επενδύσεων στους πιο νευραλγικούς τομείς.

7.1. Η βιομηχανία θα δομηθεί πάνω στο πλαίσιο της τεχνολογίας αιχμής του σημερινού παγκόσμιου γίγνεσθαι με προοπτική την ανάπτυξη πρωτοπόρων και καινοτόμων τεχνολογιών οι οποίες ως ευρεσιτεχνίες βρίσκονται στα χέρια της Ελλήνων Πολιτείας καθώς επίσης θα κληθούν οι απανταχού Έλληνες πολίτες, επιστήμονες, εφευρέτες για να προσφέρουν τις γνώσεις τους και την ευφυΐα που έχουν κληρονομήσει από το γένος μας, στην Ελλήνων Πολιτεία.

7.2. Η βιομηχανία θα στηριχθεί στις πρώτες ύλες, που βρίσκονται στην Ελληνική γη.

7.3. Δίδεται ιδιαίτερη βαρύτητα στον εξορυκτικό και μεταλλευτικό κλάδο για να υπάρξει υποδομή παραγωγής των πρώτων υλών, που είναι αναγκαία για την βιομηχανική δραστηριότητα. Θα δοθεί ιδιαίτερη βάση στην παραγωγή σπάνιων μετάλλων, σπάνιων γαιών που βρίσκονται στην Ελληνική γη καθώς και η εκμετάλλευση τους.

7.4. Ειδικές μονάδες για καλύτερους τρόπους μεγιστοποίησης της εκμετάλλευσης, ειδικά βελτιωτικά και προστατευτικά μέτρα για τους βιοτικούς, αβιοτικούς, ενεργειακούς ή/ και εν δυνάμει φυσικούς πόρους όπως αυτοί κατηγοριοποιούνται σε ανανεώσιμους και μη ανανεώσιμους: Ατμοσφαιρικός αέρας, νερό, έδαφος, φυσική χλωρίδα και πανίδα, ορυκτός πλούτος υπεδάφους, ηλιακή ακτινοβολία, φυσική ομορφιά κ.ο.κ.

7.5. Όλη η παραγωγή από τα μεταλλεία της Ελλάδος θα χρησιμοποιούνται ως πρώτη ύλη στην ελληνική μεταποιητική βιομηχανία. Δεν θα εξάγονται πρωτογενής πρώτες ύλες παρά μόνο μεταποιημένα βιομηχανικά προϊόντα, που θα περιλαμβάνουν την υπεραξία της μεταποίησης. Με αυτό τον τρόπο η Ελλάδα καθίσταται αυτάρκης και αυτοδύναμη στις βιομηχανικές πρώτες ύλες.

7.6.  Για την ανταγωνιστικότητα των βιομηχανικών προϊόντων η προϋπόθεση που χρειάζεται, είναι να σταματήσει η υπερεκμετάλλευση των πόρων ενέργειας για λόγους κερδοσκοπικούς και η αναπροσαρμογή του κόστους της ενέργειας σε χαμηλότερες τιμές.

7.7.  Για  να  υλοποιηθεί  ένας  τέτοιος  σχεδιασμός  χρειάζεται  χρήση ενέργειας χαμηλότερου κόστους. Η Ελλήνων Πολιτεία είναι έτοιμη να εφαρμόσει εναλλακτικές πράσινες τεχνολογίες, οι οποίες θα είναι υψηλών προδιαγραφών με πλήρη ασφάλεια και απόλυτο σεβασμό ως προς το περιβάλλον.

7.8. Μια από αυτές τις τεχνολογίες, που θα εφαρμοστούν, είναι παραγωγή υδρογόνου μέσω ηλεκτρολυτικής διαδικασίας με χρησιμοποιούμενη ενέργεια για ηλεκτρόλυση, την ηλιακή.

7.9. Όλες οι εναλλακτικές μορφές ενέργειας που θα χρησιμοποιηθούν θα έχουν σαν κατάληξη την χρήση ελεύθερης ενέργειας, που είναι η νομοτελειακή χρήση ενέργειας για τον πλανήτη μας.

Η Ελλήνων Πολιτεία θα καταστήσει το Ελληνικό κράτος πλήρως αυτοδύναμο βιομηχανικά και ενεργειακά θέτοντας το παγκόσμιο πρότυπο εφηρμοσμένης τέχνης του Λόγου.

ΔΕΛΑΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β' ΠΕΙΡΑΙΑ
ΔΙΓΕΝΗ ΑΚΡΙΤΑ 36,18755 ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
delagrammatika@gmail.com
6976653520







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ