ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022

Μελέτη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επιβεβαίωνει οτι η ΕΥΠ χρησιμοποιεί το Predator

 




Για μία ακόμα φορά η Ελλάδα και οι πολιτικοί της διασύρονται το ακούς Κουλη?

Η κυβέρνηση των αχ-ρίστων του Μητσοτάκη διέπρεψε για μια ακόμα φορά!!!!!!!

Μελέτη του Ευρωπαϊκου κοινοβουλίου με τίτλο "Η χρήση του Pegasus και του ισοδύναμου λογισμικού κατασκοπείας παρακολούθησης - Το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο στα κράτη μέλη της ΕΕ για την απόκτηση και χρήση του Pegasus και ισοδύναμου λογισμικού παρακολούθησης"

Αυτή η μελέτη, που ανατέθηκε από το Τμήμα Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα Δικαιώματα των Πολιτών και τις Συνταγματικές Υποθέσεις κατόπιν αιτήματος της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση της χρήσης του Pegasus και ισοδύναμου λογισμικού κατασκοπείας παρακολούθησης (PEGA), παρέχει μια περιγραφή του νομικού πλαισίου (συμπεριλαμβανομένης της εποπτείας και μηχανισμοί επανόρθωσης) που διέπουν τη χρήση του Pegasus και ισοδύναμου λογισμικού κατασκοπείας σε επιλεγμένα κράτη μέλη.

Το ιστορικό της μελέτης για την Ελλάδα


Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες όπου το Pegasus και άλλα παρόμοια spyware έχουν χρησιμοποιηθεί από την κυβέρνηση φορείς να στοχεύουν τους δικούς τους πολίτες.

Η Ελλάδα έχει βιώσει την επιστροφή από τη χρήση του spyware Predator για την παρακολούθηση δημοσιογράφων και πολιτικοί της αντιπολίτευσης. Τον Νοέμβριο του 2021, η Εφημερίδα των Συντακτών δημοσίευσε μια ιστορία που δείχνει ότι δημοσιογράφος ήταν αντικείμενο παρακολούθησης από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών - ΕΥΠ).

Σταύρος Μαλιχούδης, ερευνητής δημοσιογράφος που κάνει ρεπορτάζ για θέματα μετανάστευσηςαναγνώρισε τον εαυτό του ως στόχο της παρακολούθησης. Ακολούθησε η αποκάλυψη του CitizenLab ότι ΄το τηλέφωνο του ερευνητή δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη είχε παραβιαστεί από το spyware Predator.

Στη συνέχεια, τα τηλέφωνα άλλων δημοσιογράφων και πολιτικών βρέθηκαν να έχουν παραβιαστεί από το ίδιο λογισμικό κατασκοπείας.

Τον Ιούλιο του 2022. Νίκος Ανδρουλάκης, ευρωβουλευτής και πρόεδρος του αντιπολιτευτικού κινήματος ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ανακοίνωσε ότι κατέθεσε μήνυση καθώς είχε στοχοποιηθεί με απόπειρα εισβολής του τηλεφώνου του Σεπτέμβριος 2021.

Οι καταγγελίες αυτές οδήγησαν στην παραίτηση του Διευθυντή της ΕΥΠ, καθώς και του Γρηγόρη Δημητριάδη. ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Κυριάκος Μητσοτάκης, ο ρόλος του οποίου ήταν να εποπτεύει την Υπηρεσία.

Στα έργα του CitizenLab, το οποίο εντόπισε τη χρήση του spyware στην Ελλάδα, «Predatoris a surveillance tool που προσφέρει στον χειριστή του πλήρη και συνεχή πρόσβαση στην κινητή [τηλέφωνο] συσκευή του στόχου.

Το Predator επιτρέπει το χειριστή για εξαγωγή μυστικών κωδικών πρόσβασης, αρχείων, φωτογραφιών, ιστορικού περιήγησης στο web, επαφών καθώς και δεδομένων όπως πληροφορίες κινητής συσκευής […] τραβήξτε λήψεις οθόνης, καταγράψτε τις καταχωρίσεις του χρήστη,[…] ενεργοποιήστε τη συσκευή μικρόφωνο και κάμερα, […] καταγράφει μηνύματα κειμένου που αποστέλλονται ή λαμβάνονται[…] καθώς και κανονικό τηλέφωνο και τηλέφωνο VoIP κλήσεις».

Η κύρια διαφορά με το Pegasus είναι ότι το Predator είναι ένα exploit με ένα κλικ και επομένως απαιτεί τον στόχο να κάνουν κλικ σε έναν σύνδεσμο προκειμένου το λογισμικό υποκλοπής να μολύνει το τηλέφωνό τους. Το Predator διατίθεται ανοιχτά στην αγορά Χωρών.

Όταν ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά, αναφέρθηκε ότι διατίθεται στην αγορά από τη Cytrox, μια εταιρεία με έδρα τη Βόρεια Μακεδόνια. Έκτοτε διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία αποτελεί μέρος του ευρύτερου δικτύου ισραηλινών εταιρειών Intellexa.

Το όνομα αναφέρεται σε «ένα εμπορικό σήμα για μια συλλογή διαφορετικών εταιρειών που προσφέρουν κυβερνοπαραβίαση τεχνολογίες και υπηρεσίες, από λογισμικό κατασκοπείας έως νοημοσύνη ανοιχτού κώδικα»

Παρά το σύνολο των στοιχείων που συνέλεξαν οι ερευνητές δημοσιογράφοι στη χώρα, η κυβέρνησηέχει αρνηθεί ότι αγόρασε το λογισμικό κατασκοπείας Predator. Η κοινωνία των πολιτών και οι ερευνητές δημοσιογράφοι έχουν αμφισβήτησε την ακρίβεια αυτών των πληροφοριών. Περαιτέρω, ακόμη και αν είναι πραγματικά ορθό, το γεγονός ότι η

Η κυβέρνηση δεν έχει αγοράσει το Predator δεν σημαίνει ότι δεν το έχει χρησιμοποιήσει. Η ελληνική κυβέρνηση έχει αποκτήσει στο παρελθόν χρήση περιουσιακών στοιχείων με άλλα μέσα εκτός από την αγορά τους.

Ως παράδειγμα, το

Η ελληνική ακτοφυλακή έχει τη χρήση δέκα πλοίων που αποκτήθηκαν από την ένωση Ελλήνων εφοπλιστών κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης.

Περαιτέρω, όπως προκύπτει από τα άλλα εθνικά τμήματα του παρόντος αναφορά, η απόκτηση spyware είναι συχνά αδιαφανής και χρησιμοποιεί πολύπλοκα κανάλια. Επομένως, θα μπορούσε να είναι πιθανό ότι οι ελληνικές αρχές δεν έχουν αγοράσει απευθείας το λογισμικό, αλλά εξακολουθούν να το έχουν αγοράσει και να εχουν πρόσβαση σε αυτό.

Στο συμπέρασμα της μελέτης αναφέρεται πως «η Ελλάδα είναι μια από τις χώρες στις οποίες λογισμικά παρακολούθησης έχουν χρησιμοποιηθεί από κυβερνητικές υπηρεσίες για να παρακολουθήσουν τους πολίτες τους» καθώς και ότι την ίδια ώρα «η κυβέρνηση συνεχίζει να αρνείται ότι έχει προμηθευτεί το λογισμικό. Ακόμη και αν είναι έτσι, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν το χρησιμοποίησε… Το λογισμικό φαίνεται να χρησιμοποιήθηκε από την ΕΥΠ».

Δείτε εδώ την μελέτη :


Παρουσίαση και ανάλυση της επιτροπής για την μελέτη

Presentation of the draft report - PEGA Committee #spyware #Pegasus


Για μία ακόμα φορά η κυβέρνηση του Κούλη η όπως αλλιώς τον λένε εξευτέλισε την Ελλάδα!!!!
Αυτήν την Ελλάδα θέλουμε? Να βλέπουμε αστυνομικούς εν ενεργεία να χειρίζονται το predator?

Να βλέπουμε μαφιόζικες εκτελέσεις δημοσιογράφων?

Πρόσφατα είχαμε δει την εκτέλεση του δημοσιογράφου Καραϊβαζ η οποία δεν έχει διελευκανθεί ακόμα.

Ούτε άχνα από τα ΜΜΕ για την δίκη των επίορκων στρατηγών της ΕΛΑΣ!

Η Cosa Nostra του υποκόσμου και οι παρακολουθήσεις από τον κοριό της ΕΥΠ που τους έπιασαν στα πράσα με τα λεφτά στο χέρι. Τα ραντεβού με τον Μάλαμα και οι μαύρες σακούλες στα πόρτ παγκάζ. Σε μόνιμη παρακολούθηση της ΕΥΠ για τις επαφές του με τους βαρόνους της νύχτας ο Καραϊβάζ και τα τηλεφωνήματα στρατηγού με τον "ταμία" της ΕΛΑΣ που καταγραφόντουσαν επί μήνες.

Που ζούμε ? Ζούμε σε μία χώρα όπου η Δημοκρατία θυμίζει και μυρίζει εγκληματική οργάνωση,θυμίζει χούντα,θυμίζει φασισμό.

Δεν έχει καμμία σχέση με την Δημοκρατία του Πλάτωνα του Αριστοτέλη.

Μας διατυμπανίζουν οτι η Δημοκρατία είναι ο θεσμός της οικογένειας με αξίες με αρχές οπως είχε δηλώσει σε  πολιτική συγκέντρωση  σε προεκλογική του εκστρατεία ο Μάκης Βορίδης.

Εμείς έχουμε την λύση και δεν είναι άλλη από το Ελλάνιο Αξιακό μας με τα 33 πρωτόκολλα συν 2  Νόμους .

H «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ» λειτουργεί με άξονα τον πολίτη ο οποίος συμμετέχει με τον δυνατότερο και αποτελεσματικό τρόπο στην κρίση των καταστάσεων αποφάσεων δεδομένων και στην άσκηση εξουσίας, ουσιαστικά είναι αυτός που άρχει πολιτικά στην ελλήνων πολιτεία.
Αυτή είναι η Δημοκρατία μας στην Ελλήνων Πολιτεία!!!!






ΕΙΔΑΤΕ ΠΩΣ ΟΛΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ? ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΑΠΟ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ....ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΠΡΟΣ ΚΥΡΩΣΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΜΟΙΒΑΙΑΣ ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ "ΣΑΑΣ"

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ...ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΦΑΓΕΑ ΕΒΡΑΙΟ ΚΕΜΑΛ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ










ΔΕΛΑΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β’ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΔΙΓΕΝΗ ΑΚΡΙΤΑ 36,18755 ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
delagrammatika@gmail.com
6976653520

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ