ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2022

Δίνουμε 14,7 δις για εξοπλιστικά αλλά δεν αγοράσαμε στρατηγικά όπλα

 


Οι Τούρκοι έπεσαν με τα μούτρα στα στρατηγικού τύπου UCAV και στους βαλλιστικούς πυραύλους-Ποιοι δεν θέλουν τελικά να διαθέτει η Ελλάδα στρατηγικά όπλα μακρού πλήγματος;

Το πραγματικά τρομερό και απολύτως αναγκαίο( ότι και να δηλώνουν πολλοί άσχετοι και επικίνδυνοι εντός χώρας)  εξοπλιστικό πρόγραμμα, αναβαθμίζει πραγματικά τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις σε άλλο επίπεδο, μετά από πάρα πολλά χρόνια απραξίας και στασιμότητας.   

Αγοράσαμε γαλλικές Φρεγάτες χωρίς SCALP NAVAL, συζητάμε για Κορβέτες ( χωρίς να αναφέρεται πουθενά κάποιος ανάλογος πύραυλος Κρουζ), παραλαμβάνουμε αεροσκάφη Rafale χωρίς νέους γαλλικούς πυραύλους Κρουζ, ενώ στον τομέα του πυραυλοφόρου πυροβολικού δεν αναφέρθηκε η αγορά MLRS MGM-140 Army Tactical Missile System (ATACMS)  με πυραύλους εμβέλειας 300 χλμ. 

Στόχος της Ελλάδος η εξουδετέρωση των τουρκικών συστοιχιών σε βάθος 300 χλμ στα μικρασιατικά παράλια-Δεν φτάνουν οι μη αναβαθμισμένοι πύραυλοι RM-70 στα νησιά.

ίναι γνωστό ότι διαθέτουμε στα νησιά πυραυλικά συστήματα RM-70( τα οποία λύσσαξαν να αποσύρουμε οι Τούρκοι) με εμβέλεια προς το παρόν στα 17 χλμ, ενώ ακόμη αναμένουμε την αναβάθμιση τους στα 45 χλμ, κάτι που σίγουρα είναι στα  μείον της όλης ελληνικής εξοπλιστικής προσπάθειας.

Όχι μόνο δεν πρέπει να παραβλέψουμε τις “κραυγές” Ερντογάν και άλλων “συναφών αξιωματούχων του”, αλλά θα πρέπει να προμηθευτούμε άμεσα και με κάθε τρόπο αμερικανικούς πυραύλους M57 ATACMS με εμβέλεια 300χλμ.

Παράλληλα θα αναβαθμίσουμε τους πυραύλους M-142 και M-270  στην ανώτερη έκδοση Μ-57Ε1, σε συνδυασμό παρουσίας ελληνικών drone που θα ελέγχουν τα πάντα σε ολόκληρο τον νοητό άξονα από την Θάσο μέχρι την Γαύδο.

Με αυτά τα πυραυλικά συστήματα (M57 ATACMS) και με την αναβάθμιση των ήδη υπαρχόντων που έχει στην διάθεση του το ελληνικό οπλοστάσιο, θα δημιουργήσουμε μια περιοχή άρνησης πρόσβασης στους Τούρκους στα μικρασιατικά παράλια βάθους 300 χλμ, που δεν θα “επιτρέπεται” την ανάπτυξη κινητών συστοιχιών για κανένα είδους βαλλιστικού πυραύλου ( BORA-ATMACA-TAYFUN-GEZGIN).

Ο εκσυγχρονισμός των συστημάτων Πολλαπλών Εκτοξευτών Πυραύλων τύπου MLRS της ΑΣΔΕΝ σε συνάρτηση με την προμήθεια σύγχρονων κατευθυνόμενων πυρομαχικών μεγάλης εμβέλειας και τρομερής ακρίβειας στα νησιά μας, θα “σπρώξουν” τα τουρκικά πυραυλικά συστήματα βαθιά στην τουρκική ενδοχώρα, αφού σε περίπτωση ανάπτυξη τους θα βρεθούν στο βεληνεκές των ελληνικών συστημάτων.

Είναι αλήθεια , οι Τούρκοι εργάζονται εδώ και μερικά χρόνια πολύ σκληρά με στόχο να ελέγξουν το Αιγαίο καθιστώντας το σε μια θαλάσσια πλήρως ελεγχόμενη περιοχή στα συμφέροντα τους.

Σύμφωνα με αμυντική ιστοσελίδα σε κοινωνικό δίκτυο “Έτσι ως απολογισμό στα 2 χρόνια και 5 μήνες μετά την Ελληνοτουρκική κρίση του 2020 έχω να πω πως ακόμα δεν έχουν γίνει προμήθειες (επιθετικών) όπλων που θα έδιναν στην Ελλάδα την ικανότητα να χτυπήσει πραγματικά την Τουρκία”.

Τι πράττει η Τουρκία εδώ και μεγάλο διάστημα έχοντας το βλέμμα στην Ελλάδα

Την ίδια ακριβώς περίοδο το τουρκικό UCAV ΑKINCI χτύπησε τον στόχο με υψηλή ακρίβεια, με τη βόμβα MK-83 455 κιλών, ενώ οι βαλλιστικοί πύραυλοι BORA-TAYFUN-ATMACA, ετοιμάζονται να “πετάξουν” σε εμβέλειες 1000χλμ, καθώς το στοίχημα είναι να τοποθετηθούν στα νέα τουρκικά υποβρύχια MILDEN, για να απειλούν την χώρα μας από κάθε απόσταση κάτω από το νερό.

Είναι επιτακτικό και εθνικά συμφέρον, αυτήν την δεδομένη περίοδο των διαπραγματεύσεων για την τελική συμφωνία που αφορά την αγορά των Κορβετών, να πείσουμε τους “φίλους” μας σε  ΗΠΑ  και ΕΕ, για την αναγκαιότητα απόκτησης στρατηγικών πυραύλων SCALP NAVAL, με στόχο να αποτρέψουμε την Τουρκία να δράσει σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο, για τα συμφέροντα όλων.  

Είναι επιτακτικό ακόμα πιο πολύ, διότι ο Ερντογάν έχει παγιώσει την παράλογη απαίτηση για δήθεν ισόποσο διαμερισμό του Αιγαίου, με την παράνομη “ Γαλάζια Πατρίδα”, “κλειδώνοντας” την εξωτερική πολιτική και του επόμενου Τούρκου προέδρου ή πρωθυπουργού, ανάλογα το επόμενο πολιτειακό σύστημα στο τουρκικό κράτος.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο κολοσσός Lockheed Martin μέχρι και πριν μερικούς μήνες “ τραβούσαν τα σκοινιά στην Αθήνα”, η οποία χρειάζονταν την αμερικανική δύναμη για να εξισορροπήσει τις πολυάριθμες “ρήξεις” με την Τουρκία, ειδικά  στην Ανατολική Μεσόγειο.

Εδώ τίθενται πραγματικά ερωτήματα για τους “φίλους” και συμμάχους μας.

Ποιοι είναι αυτοί που βάζουν συνεχώς εμπόδια ώστε η Ελλάδα να μην αποκτήσει στρατηγικά όπλα;

Γιατί η Τουρκία επιτρέπεται να διαθέτει βαλλιστικούς πυραύλους   BORA( με κινεζική τεχνολογία) παράλληλα με τους ρωσικούς S-400, χωρίς να ανοίξει ρουθούνι;

Για ποιο λόγο φοβούνται οι σύμμαχοι μας, αντίστοιχες στρατιωτικές δυνατότητες για τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις;

Για ποιο λόγο δεν έχουμε “ καθαρό” εμπάργκο στην πώληση τουρκικών UAV BAYRAKTAR σε πολλές χώρες του κόσμου μέσω των γνωστών δυτικών πολιτικών και στρατιωτικών διαύλων;

Γιατί δεν έχει γίνει καμία αναφορά από ΗΠΑ-ΝΑΤΟ για την πιθανότητα τουρκικά υποβρύχια να εκτοξεύουν σε λίγα χρόνια βαλλιστικούς πυραύλους GEZGIN ή πυραύλους τύπου Κρουζ ATMACA;

Οι Τούρκοι επικεντρώνονται σε δύο τομείς όπως φαίνεται, στα μη επανδρωμένα αεροσκάφη στρατηγικού χαρακτήρα με εξοπλισμό πυραύλων Κρουζ και στους βαλλιστικούς πυραύλους  με εμβέλεια άνω των 1000 χλμ…γιατί άραγε; 

ΠΗΓΗ



ΕΙΔΑΤΕ ΠΩΣ ΟΛΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ? ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΑΠΟ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ....ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΠΡΟΣ ΚΥΡΩΣΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΜΟΙΒΑΙΑΣ ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ "ΣΑΑΣ"

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ...ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΦΑΓΕΑ ΕΒΡΑΙΟ ΚΕΜΑΛ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ










ΔΕΛΑΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β’ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΔΙΓΕΝΗ ΑΚΡΙΤΑ 36,18755 ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
delagrammatika@gmail.com
6976653520

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ