ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Δευτέρα 4 Απριλίου 2022

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΝ ΝΑ «ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ» ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΖΩΝΗ

 

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΝ ΝΑ «ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ» ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΖΩΝΗ
Την Δευτέρα 29 Μαρτίου 2022 το Κοινοτικό Συμβούλιο Αμπελακίων ενέκρινε έργο στις εγκαταστάσεις του Ναυπηγείου «Θ. ΜΠΕΚΡΗΣ & ΣΙΑ ΕΠΕ» κατά παράβαση της αρχαιολογικής νομοθεσίας και αντίθετα με την πάγια πρακτική των Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβουλίων του Δήμου μας.
Η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας κα Μαγιάτη ενώ βαρύνεται με ανεξήγητη αφωνία σχετικά με την μεταφορά και εγκατάσταση σαπιοκάραβων στον Αρχαίο Λιμένα, τις τραγικές προβλέψεις της 25ης ΕΣΑΛ για τη Σαλαμίνα, την παράνομη παρουσία του ΟΛΠ και την προκλητική λειτουργία των ρυπογόνων μονάδων σε ζώνες πολλαπλής προστασίας, έδωσε ένα ακόμα χτύπημα στην πολύπαθη Κυνόσουρα, κατά παράβαση της Αρχαιολογικής Νομοθεσίας και τις πάγιες πρακτικές του Δήμου μας.
Γνωρίζετε κα Μαγιάτη ότι η Εταιρεία «Θ. ΜΠΕΚΡΗΣ & ΣΙΑ ΕΠΕ» δραστηριοποιείται σε περιοχή απολύτου Προστασίας όπου απαγορεύεται η δόμηση και η οποιαδήποτε αλλοίωση του εδάφους, η λειτουργία Ναυπηγοεπισκευαστικών μονάδων, η κατασκευή Λιμενικών έργων καθώς και οποιαδήποτε κατασκευή για την οποία απαιτείται ή δεν απαιτείται έγκριση της αρμόδιας Πολεοδομικής Αρχής;
Γνωρίζετε κα Μαγιάτη ότι η έγκριση της αρμόδιας Υπηρεσίας του ΥΠ.ΠΟ. χωρεί ανεξάρτητα και αυτοτελώς από οποιαδήποτε άλλη έγκριση οιασδήποτε Αρχής της οποίας και κατισχύει;;
Γνωρίζετε κα Μαγιάτη ότι ποτέ άλλοτε η Δημοτική Αρχή δεν τόλμησε να «νομιμοποιήσει» την λειτουργία του συγκεκριμένου Ναυπηγείου, με οποιαδήποτε άδεια ή έγκριση για έργο, κατασκευή ή εργασία;;
Γνωρίζει ο Δήμαρχος κος Παναγόπουλος τα έργα και τις ημέρες σας;
Σας καλούμε κα Μαγιάτη να συνειδητοποιήσετε το μέγεθος των ευθυνών σας και να ακυρώσετε την παραπάνω παράνομη και καταχρηστική απόφαση.











ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
ΣΙΓΗ ΙΧΘΥΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ

ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ Κα ΜΑΓΙΑΤΗ ΚΑΙ ΤΙΜΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΞΕΛΕΞΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΩΝ ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΝ
Κυρία Σταυρούλα Μαγιάτη,
1. Με την απόφασή σας αρ 3/2022, ΔΕΝ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΑΤΕ όπως ψευδώς ισχυρίζεστε για την είσοδο έξοδο των οχημάτων της Εταιρείας “Θ. ΜΠΕΚΡΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΠΕ”, αλλά την ΕΓΚΡΙΝΑΤΕ όπως σαφώς αναφέρει η απόφασή σας. Αν δεν γνωρίζετε τι υπογράφετε είναι πρόβλημα σοβαρό.
2. Με την ίδια απόφαση ΕΓΚΡΙΝΑΤΕ την ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΡΙΦΡΑΞΗΣ στο οικόπεδο της Εταιρείας, για το οποίο είσαστε παντελώς αναρμόδιοι ενώ εγείρονται ερωτήματα για τη σκοπιμότητα της πράξης σας. Η επιμελής αποσιώπηση της απεχθούς πράξης σας, συνιστά ενοχή, ανοχή ή συνενοχή.
3. Με την ΕΓΚΡΙΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΠΕΡΙΦΡΑΞΗΣ, δίνετε δικαίωμα χρήσης και εκμετάλλευσης σε έκταση που δεν ανήκει στην Εταιρεία. Αυτό συνιστά σοβαρή παράβαση καθήκοντος και συνιστούμε να το ελέγξετε πριν βρεθείτε κατηγορούμενοι από την Κτηματική Υπηρεσία στην οποία ανήκει.
4. Η γνωστοποίηση που παρουσιάσατε ως άδεια λειτουργίας, είναι έγγραφο άνευ αξίας, διότι δεν έχει έγκριση από την Περιφέρεια, την Αρχαιολογική Υπηρεσία, την Υπηρεσία Δόμησης και οποιαδήποτε άλλη Αρχή. Αποτελεί ανεξήγητη αφέλεια η ταύτισή σας με ένα ανυπόστατο έγγραφο το οποίο σας απέστειλε η Εταιρεία.
5. Η πραγματική άδεια λειτουργίας εκδόθηκε το 1998, όταν δεν υπήρχε Α΄ Ζώνη και προβλέπει επανεξέταση της άδειας ανά πενταετία, ανάλογα με τις συνθήκες του Περιβάλλοντος. Αυτό ουδέποτε έγινε, διότι το 2001 η περιοχή θεσμοθετήθηκε Ζώνη Α¨ Απολύτου προστασίας, όπου ρητά απαγορεύεται η λειτουργία ναυπηγοεπισκευαστικών μονάδων. Κατά συνέπεια το ναυπηγείο λειτουργεί χωρίς άδεια λειτουργίας σε ισχύ από το έτος 2003, ενώ όλες οι μετέπειτα προσπάθειες επανέκδοσης απέβησαν άκαρπες. Αυτός είναι και ο λόγος που η Εταιρεία προσπαθεί με μία εντελώς ανυπόστατη Γνωστοποίηση να εμφανιστεί ως νομιμοφανής. Είναι κρίμα να καταπίνετε την κάμηλο της ασυδοσίας και αυθαιρεσίας.
6. Το Υπουργείο Πολιτισμού έχει επανειλημμένα εκφράσει την αντίθεσή του στην ΕΓΚΡΙΣΗ οποιασδήποτε ΠΕΡΙΦΡΑΞΗΣ, διότι όπως έχει αποδειχτεί και στο παρελθόν, η οιαδήποτε άδεια μπορεί να εκληφθεί ως έγκριση για την λειτουργία του ναυπηγείου” (ΚΣΤ΄ ΕΚΠΑ, 5103/6.8.2007). Η συνειδητή απόκρυψη εκ μέρους σας της ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΕΡΙΦΡΑΞΗΣ, συνιστά ένα ακόμα μελανό σημείο.
7. Η Εταιρεία βαρύνεται με την «κατασκευή παράνομων λιμενικών έργων, παράνομων κατασκευών, παράνομων επεκτάσεων σε λιμενική ζώνη και σε δημόσια κτήματα, παράνομες επεμβάσεις στο περιβάλλον, καταστροφή τμήματος αρχαίου τείχους και αρχαίων τάφων» Αν δεν τα γνωρίζετε, έχετε υποχρέωση να ενημερωθείτε (Υπουργείο Πολιτισμού, Ε.Ε.Α 23-Απριλίου-2010). Αν τα γνωρίζετε και παραμένετε απαθής, είστε ανάξια της θέσης που κατέχετε.
8. Ο ΟΛΠ δεν έχει δικαιοδοσία στη Λιμενική Ζώνη την οποία ισχυρίζεται ότι κατέχει, ενώ η Εταιρεία έχει επεκταθεί πολύ πέραν της Λιμενικής Ζώνης την οποία της έχει παραχωρηθεί (πρώην ΕΤΜΛΕ), και πολύ πέραν των δημοσίων ιδιόκτητων και δημοσίων κτημάτων τα οποία ισχυρίζεται ότι κατέχει.
9. Οι περιβαλλοντικοί όροι της Εταιρείας έχουν λήξει προ πολλού, ενώ το Υπουργείο Πολιτισμού και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση αρνούνται να τους ανανεώσουν διότι χωροθετείται εντός Ζώνης Α΄ όπου απαγορεύεται ρητά η λειτουργία της.
10. Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και οι δημότες βλέπουν και κρίνουν τα έργα και τις ημέρες σας, όπως βλέπουν και κρίνουν τις Νέες Ημέρες και Σύγχρονες Ιδέες με τις οποίες παραπλανήσατε τους Δημότες της Σαλαμίνας.

Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ 
ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ << ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ >>  ΒΑΔΙΖΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΣΟΥ ΣΑΝ ΑΤΟΜΟ

ΜΗΝ ΑΡΓΕΙΣ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ