ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΜΠΕ ΜΠΑ ΜΠΛΟΜ -ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ

 



ΣΤΙΣ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ  ΤΟΥ 2022 ΔΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΟΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΤΣΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ 
"ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ "


ΟΠΩΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΩΣ ΤΟ 2023 ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΛΙΓΝΙΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΧΩΡΕΣ ΟΠΩΣ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΚΑΙ Η ΠΟΛΩΝΙΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗ  ΜΕΤΑ ΤΟ 2030.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΑΚΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ 2049

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΜΠΕ ΜΠΑ ΜΠΛΟΜ -ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΔΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΤΗΣ ΑΚΟΥΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ ΑΦΟΥ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ 

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΚΑ 

ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ, ΥΠΕΞ, 26/04/21: «Η Ελλάδα πιστεύει στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και δεν πρόκειται να αρχίσει να σκάβει τον βυθό της Μεσογείου για να βρει αέριο και πετρέλαιο».

ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΡΕΚΑΣ, υπουργός Περιβάλλοντος, 10/05/21, παραμονές έναρξης της ενεργειακής κρίσης: «Το 38,7% των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, πάνω από 6 δισ. ευρώ, θα διοχετευτεί στον άξονα της πράσινης μετάβασης». Και «η χώρα μας έχει υιοθετήσει το πλέον φιλόδοξο σχέδιο στην Ευρώπη για την αποανθρακοποίηση, αποσύροντας τις λιγνιτικές μονάδες της έως το 2023».

ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ 02/06/21, μιλώντας για τα Ελληνοτουρκικά και το ενδεχόμενο της συνεκμετάλλευσης: «Το θέμα των υδρογονανθράκων έρχεται, πλέον, πάρα πολύ χαμηλά. Το μεν πετρέλαιο έχει ζωή 15 χρόνια, το φυσικό αέριο 25 χρόνια. Κινούμαστε, πλέον, σε διαφορετικές μορφές ενέργειας».

ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΡΕΚΑΣ 09/03/22: «Η κυβέρνηση παραμένει απόλυτα προσηλωμένη στην πράσινη μετάβαση. Είναι η μόνη λύση γι’ αυτό που βιώνουμε σήμερα».

«Η Ελλάδα πιστεύει στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και δεν πρόκειται να αρχίσει να σκάβει τον βυθό της Μεσογείου για να βρει αέριο και πετρέλαιο», δήλωσε ο υπ. Εξωτερικών ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ στο Arab News με πηγή από εδώ .





ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΕΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ;
ΜΗΠΩΣ ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ;
ΜΗΠΩΣ ΤΩΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ "ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ;"
ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΕΚΤΕΛΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΦΥΣΙΚΑ

ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΞΕΣΚΟΝΗΣΕΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ  ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ ΟΠΟΥ Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΕΔΩΣΕ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΕΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΕΚ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ
ΦΕΚ 203/Α/30-9-1970,ΦΕΚ 260/Α/14-12-1971,ΦΕΚ 67/Α/21-3-1970,ΦΕΚ 63/Α/17-3-1970,ΦΕΚ 260/Α/3-12-1970,ΦΕΚ 217/Α/26-10-1971,ΦΕΚ 244/Α/30-1-1971,ΦΕΚ 224/Α/20-10-1970,ΦΕΚ 252/Α/7-12-1971,ΦΕΚ 202/Α/30-9-1970

ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ ΑΦΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ COOPER ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΡΣΑΛ Η ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΓΡΑΨΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ,ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΦΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΧΑΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΟΥΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

Ακουστε και την αποψη του ομότιμου καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης και ομότιμου ερευνητή στην Γεωλογική Εταιρεία του Καναδά, Αντώνη Φώσκολου, ο οποίος μιλώντας στον Γιώργο Σαχίνη στον 98,4 μέσα σε λίγα λεπτά εξήγησε γιατί όλα όσα ακούστηκαν περί επιφυλάξεων και όσα λέγονται περί δήθεν κοιτασμάτων είναι… μπούρδες, όπως χαρακτηριστικά σχολίασε.

«Αυτό το πράγμα το “πιθανόν να έχουμε” δεν το λένε γεωλόγοι πετρελαίου, το λένε οι δημοσιογράφοι και οι πολιτικοί.

»Η Κρήτη είναι ένα εργοστάσιο ημερησίας παραγωγής φυσικού αερίου.

»Εξαιτίας του ότι υπάρχουν οι συγκλίνουσες πλάκες και στο σημείο σύγκλισης βγαίνει φυσικό αέριο.

»Εάν σταματήσει αυτή η σύγκλιση, που δεν πρόκειται, θα σταματήσει να βγαίνει και φυσικό αέριο.

»Εδώ και 1 εκατομμύριο χρόνια, κάτω από την Κρήτη βγαίνει φυσικό αέριο κάθε μέρα, κάθε δευτερόλεπτο.

»Και αυτό το αέριο φεύγει στην ατμόσφαιρα.

»Αυτό που δεν φεύγει, μετατρέπεται σε υδρίτες.

»Αν δείτε τα υποβρύχια που έχουν κάνει έρευνα στον πυθμένα της Κρήτης, ο Ναυτίλος, κανένας δεν ξέρει για τον Ναυτίλο, βλέπει συνεχώς τι ποσότητες φυσικού αερίου βγαίνουν κάτω από την Κρήτη.

»Ένα μέρος από αυτό έχει αποθηκευθεί στους κοραλλιογενείς υφάλους.

»Οι κοραλλιογενείς ύφαλοι είναι ακριβώς οι ίδιοι, με αυτούς του Ζορ (σ.σ. κοίτασμα φυσικού αερίου στον αιγυπτιακό τομέα της Μεσογείου), του Γλαύκου (σ.σ. κυπριακό κοίτασμα) και της Καλυψούς (σ.σ. κυπριακό κοίτασμα).

»Και έχουμε 35 στόχους βόρεια της μεσογειακής ράχης και εκτιμώ ότι έχουμε άλλους 35 νότια της μεσογειακής ράχης», έδωσε μια πρώτη εικόνα.

Όσο για το υποθετικό «αν υπάρχουν» του Πρωθυπουργού; Μάλλον η αναφορά αυτή λειτούργησε σαν… κόκκινο πανί για τον καθηγητή, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά:

«Ο πλούτος είναι αμύθητος.

»Δεν συζητάμε “αν έχουμε”, το “αν έχουμε” είναι μπούρδα.

»Όποιος δεν ξέρει ότι όπου υπάρχει ηφαίστειο με φυσικό αέριο υπάρχει και κοίτασμα, το λένε όλες οι εγκυκλοπαίδειες του κόσμου.

»Να πάνε να τις διαβάσουν και μετά να λένε “αν έχουμε”.

»Όπου υπάρχει ηφαίστειο, υπάρχει και κοίτασμα.

»Αυτό το λέει η επιστήμη και είναι γραμμένο στις εγκυκλοπαίδειες.

»Κάτω από την Κρήτη, κάτω από τους Καλούς Λιμένες (Ηρακλείου) υπάρχει το μεγαλύτερο κοίτασμα της Μεσογείου με φυσικό αέριο, αυτό δεν το βγάλαμε σε διαγωνισμό, αλλά γύρω από αυτό το κοίτασμα, γύρω στα 130χλμ. νότια των Καλών Λιμένων, αυτή η περιοχή λέγεται Olimpi field και είναι 19 ηφαίστεια και είναι ονομασμένα.

»Εκεί λοιπόν βγαίνει φυσικό αέριο, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μια αποθήκη, δεν βγαίνει έτσι.

»Μη λέμε λοιπόν “αν υπάρχει”.

»Αυτό το λες αν είσαι στο Κολωνάκι και πίνεις ουίσκι, αν είσαι επιστήμονας δεν το λες!».

Ακούστε ολόκληρη την αποκαλυπτική συνέντευξη του καθηγητή Φώσκολου:


ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΗ,ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΑΙ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΟΤΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ

ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΑΛΛΑΞΕ ΣΤΑΣΗ,ΗΡΘΕ ΕΔΩ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΤΙΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΟΥ ΕΔΕΙΞΕ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΣΟΥ ΕΔΩΣΕ ΚΑΙ ΠΛΟΥΤΟ ΠΟΥ ΕΣΥ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΕΣΑΙ.

ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΩΦΕΛΟΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ

ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΟΠΟΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΕΧΕΙ ΑΠΑΞΙΩΣΕΙ ,ΖΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ ,ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ 

ΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ,ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ
Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ 
ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ << ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ >>  ΒΑΔΙΖΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΣΟΥ ΣΑΝ ΑΤΟΜΟ

ΜΗΝ ΑΡΓΕΙΣ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ