ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022

ΛΑΡΚΟ: Η Ελλάδα και στο εδώλιο για τις κρατικές ενισχύσεις!

 


Τέλη Φεβρουαρίου ο διαγωνισμός για την ιδιωτικοποίηση

Μεθαύριο Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου, η Ελλάδα θα βρεθεί και πάλι στο εδώλιο του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ) για την υπόθεση της ανάκτησης κρατικών ενισχύσεων που χορήγησε το Ελληνικό Δημόσιο στη ΛΑΡΚΟ, την ώρα που η ιδιωτικοποίηση της εταιρίας αντιμετωπίζει ήδη πολλά άλλα εμπόδια.

Οι δικαστές αναμένεται να αποφανθούν για το αν ο τελικός…λογαριασμός που θα πρέπει η βιομηχανία να επιστρέψει στο Ελληνικό Δημόσιο είναι ύψους 136.000.000 ευρώ (περισσότερα από 150.000.000 ευρώ με τους τόκους) ή κατά 30.000.000 ευρώ χαμηλότερος.

Η υπόθεση είχε εκκινήσει στις 27 Μαρτίου 2014, όταν η Κομισιόν εξέδωσε την απόφαση με την οποία διαπίστωσε την παράνομη κρατική ενίσχυση που χορήγησε η Ελλάδα στη ΛΑΡΚΟ, ύψους περίπου 136.000.000 ευρώ, με τη μορφή κρατικών εγγυήσεων το 2008, το 2010 και το 2011 και συμμετοχής του Δημοσίου στην αύξηση κεφαλαίου της εταιρίας το 2009.

Στις 2 Σεπτεμβρίου 2016 η επιτροπή προσέφυγε κατά της Ελλάδας, υποστηρίζοντας ότι η τελευταία δεν τήρησε τις υποχρεώσεις της. Το ΔΕΕ με την απόφαση της 9ης Νοεμβρίου 2017 έκρινε ότι η Ελλάδα, μην έχοντας λάβει εντός των προθεσμιών όλα τα απαραίτητα μέτρα για την εκτέλεση της απόφασης ανάκτησης των ενισχύσεων και μην έχοντας ενημερώσει την επιτροπή συναφώς, παρέβη τις υποχρεώσεις που υπέχει από το Δίκαιο της Ένωσης.

Τέλη Φεβρουαρίου ο διαγωνισμός για την ιδιωτικοποίηση



Σοβαρή καθυστέρηση καταγράφεται στην ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ, καθώς οι τρεις ενδιαφερόμενοι επενδυτές (Mytilineos, κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – AD Holdings και Commodity & Mining Insight Irland) δεν έχουν ικανοποιηθεί από τις απαντήσεις της κυβέρνησης για πολλά θέματα της ιστορικής βιομηχανίας νικελίου.

Έτσι, όλα δείχνουν ότι ο διπλός διαγωνισμός αναβάλλεται τουλάχιστον για τα τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου 2022, δηλαδή θα κλείσει ένας χρόνος καθυστέρησης από τις 11 Ιανουαρίου 2021, όταν είχε ανακοινωθεί η έναρξη του διαγωνισμού.

ΠΗΓΗ

ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΗΣΑΥΡΟΦΥΛΑΚΙΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΝΑ ΜΕΘΟΔΕΥΣΟΥΝ  ΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ.


ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 190 .000.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΡΡΙΨΑΝ ΤΗΝ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΕΓΓΡΑΦΗ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΑΠΟ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΝΙΚΕΛΙΟΥ.

ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΥΝΤΕΛΕΣΑΝ ΩΣΤΕ ΑΥΤΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΘΕΙ.


ΕΝΑ ΕΧΩ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ,ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΗΡΘΕ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ.
  ΠΟΙΟΣ ΟΜΩΣ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΕΙ ΤΑ ΠΕΡΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ?

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ 


ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ ΟΤΙ ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΕΣ  ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ?
Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.Ε.? ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ?
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ HEDGING?
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΒΑΡΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΟΥΣΑΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ?


ΕΧΕΤΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΤΑ ΚΟΒΕΤΕ ΤΑ ΡΑΒΕΤΕ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΑΣ ΟΛΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ .
ΤΙΣ ΞΕΠΟΥΛΑΤΕ ΟΛΕΣ ΜΙΑ ΜΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΕΤΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ,ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΚΟΝΤΡΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ ΛΙΜΑΝΙΑ,ΝΗΣΙΑ ,ΠΑΡΑΛΙΕΣ ,ΤΡΕΝΑ  ΤΑ ΠΑΝΤΑ.ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ.
ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.ΜΕΣΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ.
ΚΑΙ ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΤΙ ΜΕΣΙΤΙΑ ΠΕΡΝΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΘΕΛΕΤΕ ΕΣΠΕΥΜΕΝΑ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

ΚΥΡΙΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΘΑ ΕΛΕΓΧΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ .

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ.”

«ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ.». ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΟΤΑΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΑΣ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ