ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020

ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ 11.984.400 ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΛΑΡΚΟ ΑΕ ΟΠΟΥ ΤΕΛΕΙ ΥΠΟ ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ.ΤΗΝ ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΟΥΜΕ!!!!!!!!


ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ 11.984.400 ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ LARCO AE ΟΠΟΥ ΜΕΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΜΕ 11,4% ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΗ , ΚΑΙ ΜΕ 33,4% Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ  ΤΟ 55,2% ΣΤΟ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ

ΤΗΝ ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΟΥΜΕ!!!!!
ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΣ ΒΑΡΙΑΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΥΠΟ ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ .
ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΒΑΡΙΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΗΛΘΑΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΜΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΜΙΑ ΔΕΝ ΣΩΖΕΤΑΙ ,ΟΛΕΣ ΞΕΠΟΥΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΨΩΜΙ ΣΕ ΕΑΙΡΕΙΕΣ ΑΛΛΟΓΕΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ
Ο ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ Η ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΟΠΟΥ ΕΠΙΧΟΡΗΓΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 11,984.400 ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΑΡΚΟ Η ΟΠΟΙΑ ΤΕΛΕΙ ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΥΜΦΩΝΑ  ΜΕ ΤΟ ΦΕΚ 32/Α/14.02.2020 ΑΡΘΡΟ 21, ΝΟΜΟΣ 4664/2020 ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΟΥΣΙΑΚΩΝ ΤΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ.
ΓΙΑΤΙ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΠΩΛΗΣΕΙ ΤΑ ΠΕΡΟΥΣΙΑΚΑ ΤΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΤΕ ΕΝΟΣ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΠΟΣΟΥ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΟΤΑΝ ΜΕΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΗ, Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ,ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕ ΤΟ 55,2% ΣΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΤΟ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ?
ΓΙΑΤΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΤΟ 2010  ΜΕ ΚΕΡΔΗ ΠΑΡΑΣΥΡΕΤΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΒΑΡΙΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΣΕ ΧΡΕΟΚΩΠΙΑ?
ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΦΟΣΟΝ ΠΕΡΙΗΛΘΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥ ΤΟ 55,2% ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΔΕΝ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΙ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΕΛΙΞΕΙ ΤΙΣ ΕΓΚΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΒΑΡΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ.
ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΛΛΟΓΕΝΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΒΑΡΙΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΒΑΡΙΑΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ.
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΑΕ
Η Γενική Μεταλλευτική και Μεταλλουργική Ανώνυμη Εταιρεία «ΛΑΡΚΟ» είναι εταιρεία παραγωγής σιδηρονικελίου. Διαθέτει μεταλλεία στην περιοχή της Εύβοιας, στο Νέο Κόκκινο Βοιωτίας, στην Καστοριά και στα Σέρβια Κοζάνης. Η εταιρεία διαθέτει επίσης ένα μεταλλουργικό εργοστάσιο στη Λάρυμνα Φθιώτιδας που απασχολεί την πλειονότητα των εργαζομένων της επιχείρησης.
Η ΛΑΡΚΟ ιδρύθηκε το 1963 από τον Πρόδρομο Αθανασιάδη Μποδοσάκη. Το 1966 ολοκληρώνεται η κατασκευή του εργοστασίου στη Λάρυμνα και το 1968 ολοκληρώνεται η κατασκευή οικισμού για τους εργαζομένους και τις οικογένειές τους. Τα μεταλλεία της Εύβοιας μπαίνουν σε πλήρη εκμετάλλευση το 1969 και το 1972 προστίθενται δύο νέες ηλεκτρικές κάμινοι. Το 1977 εγκαθίσταται η πρώτη σε μήκος μεταφορική ταινία στην Ευρώπη, με μήκος 7,5 χλμ. για να μειώσει το κόστος μεταφοράς του μεταλλεύματος με φορτηγά αυτοκίνητα.[1] Το μετάλλευμα που γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από την εταιρεία είναι ο νικελιούχος λειμωνίτης.[2] Τα κοιτάσματα που εκμεταλλεύεται η εταιρεία υφίστανται επιφανειακή εξόρυξη (μέθοδος ανοικτού φρέατος) ενώ μόνο το 2% εξορύσσονται υπόγεια. Το τελικό αποτέλεσμα είναι κοκκοποιημένο σιδηρονικέλιο υψηλής καθαρότητας, χαμηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα, το οποίο χρησιμοποιείται αποκλειστικά στην παραγωγή ανοξείδωτου χάλυβα και διακινείται από το λιμάνι της Λάρυμνας.[3]
Τα στάδια πυρο-μεταλλουργικής κατεργασίας του ελληνικού σιδηρονικελιούχου λατερίτη, όπως εφαρμόζονται σήμερα στη ΛΑΡΚΟ, είναι[4]:
  1. Εξόρυξη, διακίνηση και μηχανική προπαρασκευή (θραύση, ταξινόμηση) των πρώτων υλών.
  2. Ξήρανση, πύρωση και εκλεκτική προαναγωγή του μεταλλεύματος σε περιστροφικές καμίνους (rotary kilns),
  3. Ολοκλήρωση της προθέρμανσης και της αναγωγής, τήξη και διαχωρισμός των φάσεων μετάλλου-σκωρίας σε ηλεκτρικές καμίνους τόξου (electric arc furnace, EAF), 
  4. «Εμπλουτισμός» και καθαρισμός του μετάλλου σε μεταλλάκτες τύπου OBM

Το 1989 η ΛΑΡΚΟ υφίσταται εκκαθάριση και αλλάζει ιδιοκτησιακό καθεστώς. Μέτοχοι στη νέα εταιρεία γίνονται η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, η ΔΕΗ και ο Οργανισμός Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων (ΟΑΕ). Το 1992 ανοίγει νέο ορυχείο στη θέση Ιεροπηγή Καστοριάς. Από το 2004 περνά ξανά σε περίοδο κερδοφορίας και προσπαθεί να ανανεώσει τον εργοστασιακό εξοπλισμό της. Το 2005 ήταν η μόνη ευρωπαϊκή εταιρεία που παρήγαγε νικέλιο από αυτόχθονες πηγές, ενώ κάλυπτε το 6% της πανευρωπαϊκής ζήτησης σε νικέλιο.[5]



Η Γ.Μ.Μ.Α.Ε. ΛΑΡΚΟ είναι μια από τις πέντε μεγαλύτερες παραγωγούς σιδηρονικελίου στον κόσμο. Καθημερινά είναι στην πρώτη γραμμή της εκμετάλλευσης, εξόρυξης, κατεργασίας και εμπορικής διάθεσης του σιδηρονκελίου.

Οι μεγαλύτεροι παραγωγοί ανοξείδωτου χάλυβα στον κόσμο εμπιστεύονται το προϊόν της το οποίο θεωρείται μοναδικό λόγω της παντελούς απουσίας άνθρακα. Αυτή η διαδικασία δημιουργεί ευθύνες για όλους του τομείς της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Οι βασικές αξίες που διέπουν όλες τις εταιρικές διαδικασίες είναι:

Απόδοση: αύξηση των θετικών αποτελεσμάτων με παραγωγή προϊόντος μοναδικής ποιότητας

Σεβασμός: προς τους εργαζομένους, τους πελάτες, τους συνεργάτες, τους μετόχους, τις τοπικές κοινωνίες, το περιβάλλον.

Καινοτομία: καινοτόμες διαδικασίες παραγωγής με στόχο την ποιοτική και ποσοτική βελτίωση με παράλληλη προστασία του περιβάλλοντος.

Ασφάλεια: η ασφάλεια βρίσκεται στην υψηλότερη βαθμίδα .
Εμπιστοσύνη: ανάμεσα στους εργαζομένους, τους συνεργάτες, τους πελάτες και τις τοπικές κοινωνίες.


ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ,ΟΤΙ ΞΕΠΟΥΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ!!!


ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ


ΝΟΜΟΣ 4664/14.02.2020



ΓΕΜΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ




Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ ΣΤΟ FACEBOOK
ΔΕΛΑΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β' ΠΕΙΡΑΙΑ ΔΙΓΕΝΗ ΑΚΡΙΤΑ 36,18755 ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ delagrammatika@gmail.com 6976653520


Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ  ΜΕ ΑΡ.ΠΡΩΤ. 6199/ 04-09-2015 ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ
ΕΧΕΙ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2,3 ΤΡΙΣ ΕΥΡΩ,ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΤΩΝ ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ ΚΥΡΙΑΡΧΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ 
ΟΙ 423 ΤΟΠΙΚΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΑΠΟ ΕΛΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΠΩΣ Ε.ΣΥ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΤΑΞΟΥΝ ΤΟ ΑΔΙΚΟ ,ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΤΑΞΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΡΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.
ΔΗΛΩΣΕ ΑΥΤΟΧΘΩΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΘΑΓΕΝΗΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ  ΑΠΟΔΕΞΟΥ ΤΟΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟ ΣΟΥ ΠΛΟΥΤΟ!!!!!!!!!! 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ