ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020

ΣΕ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ LARCO AE...ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΑΠΟ ΣΚΟΠΙΑ

 


ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ ΜΟΥ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ 11.984.400 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΕΞΟΔΩΝ .

ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ 11.984.400 ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΛΑΡΚΟ ΑΕ ΟΠΟΥ ΤΕΛΕΙ ΥΠΟ ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ.ΤΗΝ ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΟΥΜΕ!!!!!!!!





ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΑ ΠΙΕΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΤΗΣ LARCO AE ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ .
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ECONOMIST ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΑ ΕΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ LARCO AE

Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: “ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ. ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΝΑ ΛΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ”. 


Ο ΝΟΜΟΣ ΚΥΡΙΕ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΣ!!! ΕΣΕΙΣ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ....ΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ  ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΣΕ ΣΩΜΑ  ΜΕ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ .


ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΤΙ Η ΒΟΥΛΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΣΕ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΝΟΜΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ.


ΠΩΣ ΠΑΡΑΚΑΜΨΑΤΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΛΕΣΒΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΑΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΚΗΝΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΤΕ  ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΔΟΜΗ ΚΑΤΑΠΑΤΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΜΠΑΖΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΙΓΙΑΛΟ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ?
ΑΛΛΑ ΒΕΒΑΙΑ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ΗΔΗ ΤΟ 55,2 ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΘΕΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ .
ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ, ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΝΙΚΕΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ .

O ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΑΓΟΡΑΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΜΙΛΟΣ  ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ , ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΝΙΚΕΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΧΩΡΟ, ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΣΤΟ ΚΑΒΑΝΤΑΡΤΣΙ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ SOFOKLEOUSIN.GR 
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ  ΠΡΟΣ ΚΥΡΩΣΗ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΤΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΕΝΑΡΞΗ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ,ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΥΟ ΧΩΡΩΝ ΕΓΕΙΡΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΚΥΡΙΕ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΑΝ ΛΑΒΟΥΜΕ ΥΠΟΨΙΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ ΑΓΟΡΑΣΤΗ.






Κυρίαρχη στη μεταλλευτική και μεταλλουργική βιομηχανία η ΛΑΡΚΟ στηρίχθηκε σε μεταλλεύματα που βρίσκονται στη χώρα μας και εφάρμοσε πρωτοπόρες τεχνολογικές μεθόδους που αναπτύχθηκαν από επιστήμονες της πατρίδας μας. Έτσι εξελίχθηκε σε μια από τις μεγαλύτερες καθετοποιημένες βιομηχανίες παραγωγής σιδηρονικελίου παγκόσμια, η οποία περιλαμβάνει την εκμετάλλευση νικελιούχων κοιτασμάτων, μεταλλουργική επεξεργασία τους και εμπορία των προϊόντων της σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο κύκλος αυτός έκλεισε το 2020, η ΛΑΡΚΟ η ναυαρχίδα της ελληνικής μεταλλευτικής – μεταλλουργικής βιομηχανίας με τεράστια και αναμφισβήτητη προσφορά στην αναπτυξιακή πορεία της πατρίδας μας, μπήκε σε δύσκολα μονοπάτια με άγνωστη την τελική εξέλιξη της διαδικασίας που επιλέχθηκε και της κατάστασης που διαμορφώθηκε.

Οι διαδικασίες βρίσκονται σε εξέλιξη, μετά τη διεκδίκηση του Δημοσίου περιουσιακών στοιχείων της ΛΑΡΚΟ, αναμένεται η απόφαση της Διαιτησίας που θα αποφασίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς του εργοστασίου και όλων των υποδομών της Λάρυμνας και μέρους των Μεταλλείων του Αγίου Ιωάννη, προκειμένου να προχωρήσει η προκήρυξη διαγωνισμού για την εκποίηση του συνόλου του ενεργητικού της ή επί μέρους λειτουργικών συνόλων της επιχείρησης.

Σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθεί η διαδικασία μεταβίβασης τουλάχιστον του εβδομήντα πέντε τοις εκατό (75%) του συνόλου του ενεργητικού της εταιρίας εντός δώδεκα μηνών από τη θέση σε ειδική διαχείριση ή εντός εννέα μηνών από το πέρας της διαιτητικής διαδικασίας επίλυσης των διαφορών, τότε η ειδική διαχείριση θεωρείται ότι έχει λήξει και ο ειδικός διαχειριστής υποχρεούται να υποβάλει αίτηση πτώχευσης της επιχείρησης.

Όλα τα παραπάνω προβλέπονται στο άρθρο 21 του Νόμου 4664 του 2020.

Η διεκδίκηση περιουσιακών στοιχείων της ΛΑΡΚΟ εκ μέρους του Δημοσίου είναι ένα ιδιαίτερο νομικό θέμα και από το αποτέλεσμα της Διαιτησίας θα κριθεί το πως θα διανεμηθεί το όποιο τίμημα επιτευχθεί κατά τη διαδικασία του πλειοδοτικού διαγωνισμού.

Η ΛΑΡΚΟ έχοντας μια πορεία, όχι πάντα εύκολη, χρειάστηκε πολλές φορές να δώσει μάχες επιβίωσης, όμως ποτέ δεν εγκατέλειψε την προσπάθεια για συνεχή ανάπτυξη και προσφορά στον τόπο μας. Με καίριες και ορθές αποφάσεις μπορεί να πρωταγωνιστήσει για πολλά ακόμη χρόνια στην αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου και να συνεχίσει να συνεισφέρει τα μέγιστα στην οικονομία της χώρας μας. Ελπίδα και η ευχή, όλων όσων εμπλεκόμαστε στην αξιοποίηση του ορυκτού μας πλούτου, είναι ότι στο τέλος της διαδρομής θα υπάρξει αυτή η προοπτική, γιατί ο τόπος έχει ανάγκη την ΛΑΡΚΟ όπως και το σύνολο των επιχειρήσεων του εξορυκτικού κλάδου.

ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΤΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ,ΟΛΟΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥΣ.
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΣΟΥ ΣΤΗΝ Ε.ΣΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ,ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ,ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΟΥ,ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΟΥ,ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΟΥ
ΟΣΟ ΑΔΡΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙΣ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΣΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΣΟΥ!!!!





ΔΕΛΑΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β' ΠΕΙΡΑΙΑ
ΔΙΓΕΝΗ ΑΚΡΙΤΑ 36,18755 ΚΕΡΑΤΣΙΝ
Ιdelagrammatika@gmail.com6976653520


ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ