ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023

Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Η ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ?




Η Θεσσαλονίκη η Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων μια πόλη και μητέρα στο Ισραήλ?

Πρό ημερών είχα αναρτήσει ένα άρθρο Χαμπάντ – Λουμπάβιτς σεόλο τον κόσμο την Ελλάδα και την Κύπρο !

Είναι κάποιες φορές όμως που νομίζεις ότι δεν γίνονται η δεν υφίσταται ορισμένα γεγονότα.

Κάποιοι τα προσπερνάνε κάποιοι στέκονται αλλά και κάποιοι τα ερμηνεύουν.

Εγώ επέλεξα να τα ερμηνεύσω  για τον εξής λόγο:

Δεν δέχομαι να αποκαλούν την Θεσσαλονίκη μας την Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων μια πόλη και μητέρα στο Ισραήλ.

Από που και ώσπου εσύ κύριε ραβίνε η η όπως αλλιώς σε λένε αποκαλείς αυτή την γή ,αυτή την πόλη των προγόνων μας Ιερουσαλήμ?


Η Χαμπάντ της Ελλάδας ανήκει στο παγκόσμιο κίνημα της Χαμπάντ – Λουμπάβιτς το οποίο είναι αφιερωμένο στην πνευματική και φυσική ευημερία των απανταχού Εβραίων, υπό την ηγεσία του Ράμπι από το Λουμπάβιτς, Ράμπι Μενάχεμ Σσνέερσον.

Μετά από περισότερα από 30 χρόνια συνεργασίας με τις Εβραϊκές κοινότητες στην Ελλάδα, η Χαμπάντ ίδρυσε το μόνιμο κέντρο της στην Αθήνα την `Ανοιξη του 2001, τη λειτουργία του οποίου έχει αναλάβει ο Ραββίνος Μέντελ Χέντελ και η σύζυγός του Νεχάμα ...(ἐδῶ)





Κάποιοι έχουν φροντίσει και έχουν δώσει το δικαίωμα σε όλους αυτούς τους Ραβίνους σε αυτό το παγκόσμιο κίνημα της Χαμπάντ – Λουμπάβιτς.

Ας τα δούμε από την αρχή όμως ,βλέπουμε στην φωτογραφία μαζί με τους Ραβίνους τον πρωθυπουργό της Αλβανίας τονΈντι Ράμα  ο οποίος συμμετείχε  εκτός από την γιορτή της Χανούκα στη «Νύχτα της Τιμής» στην Ιερουσαλήμ, όπου υπογράμμισε ότι η Αλβανία είναι φίλη των Εβραίων από τις πιο σκοτεινές εποχές τους.

Ενας"Ξαφνικός έρωτας" Αλβανίας - Ισραήλ δεν σας κάνει εντύπωση?





Με την ευκαιρία της επετείου των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 και την Ανεξαρτησία της Ελλάδας, ο Σύνδεσμος Φιλίας Ελλάδας – Ισραήλ, η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης και το Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης διοργάνωσαν, την Τετάρτη, 1 Σεπτεμβρίου 2021, στο Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης, εκδήλωση, στο πλαίσιο της οποίας ο Σύνδεσμος Φιλίας Ελλάδας – Ισραήλ αναγόρευσε σε Επίτιμη Πρόεδρό του την Πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021». 
Η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη είναι το πρώτο πρόσωπο που αναγορεύεται σε επίτιμη Πρόεδρο, από το 1965 που συνεστήθη ο Σύνδεσμος Φιλίας Ελλάδας – Ισραήλ. 

Τυχαίο και αυτό?

«Θέλησα να βρεθώ εδώ στη πόλη μου με την μαρτυρική Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης στο τέλος μιας ιστορικής εβδομάδας. Μιας εβδομάδας που ξεκίνησε την Τρίτη στο Στρασβούργο όπου είχα τη τιμή να παρουσιάσω τη πρώτη στην ιστορία ευρωπαϊκή στρατηγική για την μάχη κατά του αντισημιτισμού. Ένα εμβληματικό κείμενο που θα συζητήσουμε με τους ευρωπαίους ηγέτες την Τετάρτη στο Μάλμοε. Που συνεχίστηκε τη Πέμπτη με την πρώτη επέτειο της καταδίκης της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης. Κλείνω λοιπόν αυτή τη βδομάδα με τους Εβραίους συμπολίτες μου στη Θεσσαλονίκη στη πόλη που φέρνει βαριά στους ώμους της το βάρος της ιστορίας. Την πόλη-σύμβολο που για αιώνες αποτέλεσε πολυπολιτισμικό κέντρο της εβραϊκής ζωής στην Ευρώπη αλλά και την πόλη που βίωσε το μαρτύριο των 60.000 νεκρών του Άουσβιτς.

Τυχαία και η αναφορά του Μ.Σχοινά?

Βράβευση του Αλ. Μπουρλά στην Θεσσαλονίκη απο εβραϊκούς συλλόγους

Η Θεσσαλονίκη εξελίσσεται σε έναν κόμβο καινοτομίας στη ΝΑ Ευρώπη


Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα για όλα τα παραπάνω, ο κ. Μπουρλά παρουσίασε τη Θεσσαλονίκη που δείχνει να εξελίσσεται σε έναν κόμβο καινοτομίας στη ΝΑ Ευρώπη, όπως χαρακτηριστικά είπε. «Διαθέτει νέα ταλέντα, πρωτοποριακούς επιστήμονες, μια ανοιχτή εξωστρεφή ακαδημαϊκή κοινότητα, μια τοπική αυτοδιοίκηση με όραμα και επικέντρωση στην καινοτομία και μεγάλες διεθνείς επιχειρήσεις που λειτουργούν ήδη στην πόλη», υπογράμμισε, επισημαίνοντας πως «όλα αυτά τα στοιχεία συνθέτουν ένα πολύ δυναμικό οικοσύστημα που συνέβαλαν καθοριστικά στην απόφαση της Pfizer να επιλέξει τη Θεσσαλονίκη για την υλοποίηση της μεγάλης στρατηγικής επένδυσης: δύο παγκόσμια κέντρα, το παγκόσμιο κέντρο ψηφιακής καινοτομίας και το παγκόσμιο κέντρο επιχειρησιακών λειτουργιών και υπηρεσιών».

Τον κ. Μπουρλά προσφώνησε η πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλίας Ελλάδας – Ισραήλ Γιάννα Παναγοπούλου, η οποία αναφέρθηκε σε δηλώσεις της στη διεθνή εμβέλεια της προσωπικότητας του CEO της Pfizer, λέγοντας ότι «τού όφειλε η Θεσσαλονίκη μια τέτοια τιμή», ενώ νωρίτερα, στην ομιλία της είχε αναφερθεί -μεταξύ άλλων- στη σημασία της συνεργασίας των δύο κρατών (Ελλάδας και Ισραήλ) σε μια εποχή μεγάλης γεωπολιτικής αβεβαιότητας, όπως είπε.

Παρούσα στην εκδήλωση ήταν και η επίσης επίτιμη πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλίας Ελλάδας – Ισραήλ (σ.σ. είχε αναγορευτεί τον περασμένο Σεπτέμβριο) και πρόεδρος της Επιτροπής Ελλάδας 2021 Γιάννα Αγγελοπούλου, που σε δήλωσή της τόνισε -μεταξύ άλλων- πως «η αναγόρευση του Δρα Άλμπερτ Μπουρλά, ενός από τους πρωτοπόρους της εποχής μας, σε Επίτιμο Πρόεδρο του Συνδέσμου Ελλάδας-Ισραήλ, στρέφει το βλέμμα μας προς το μέλλον. Στις καινοτόμες αναπτυξιακές ιδέες και τις επενδύσεις, που με τη συμπόρευση και τη συνεργασία της Ελλάδας και του Ισραήλ, γίνονται εφαλτήριο για πρόοδο και ευημερία. Όπως η μεγάλη επένδυση της Pfizer στη Θεσσαλονίκη, που ανοίγει δρόμους σε νέους επιστήμονες να διαπρέψουν, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του τεχνολογικού αποτυπώματος της χώρας μας».

Τυχαία και η βράβευση του Αλ. Μπουρλά στην Θεσσαλονίκη?

Μεγάλο προβληματισμό προκαλούν στους Έλληνες πολίτες οι επίσημες δηλώσεις κυβερνητικών προσώπων ότι η Θεσσαλονίκη θα γίνει πρωτεύουσα Βαλκάνιων. Ξεκάθαρες επίσημες δηλώσεις που δεν χωρούν παρερμηνείες ή αμφισβήτηση.

Γιατί όμως επιμένουν οι πολιτικοί να κάνουν αυτές τις δηλώσεις? Μάλιστα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μας δήλωσε ότι έχουν αργήσει κιόλας!

Εντός λίγων ήμερών τρεις κυβερνητικοί παράγοντες, δηλ. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός υποδομών κ. Καραμανλής και ο υπουργός ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσαν ακριβώς αυτό, (έως τετελεσμένο) Θεσσαλονίκη πρωτεύουσα Βαλκάνιων.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ 11/9/2022 ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΟ ΒΕΛΛΙΔΕΙΟ, ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΔΕΘ):  

«Η Θεσσαλονίκη θα είναι η πύλη εισόδου των Βαλκανίων, η πραγματική πρωτεύουσα. Το έχουμε πει, δεν το έχουμε κάνει, αλλά έχουν τεθεί πλέον οι βάσεις για τα καλά. Δεν έγινε πρωτεύουσα των Βαλκανίων, αλλά θα γίνει. ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ». Όλο το άρθρο εδώ. 


Όλα δείχνουν όταν τα ενώσεις ότι έχει ήδη δρομολογηθεί!!!!

Παράδωσαν την Μακεδονία μας και τώρα θα παραδώσουν την Θεσσαλονίκη μας ?

Την Θεσσαλονίκη την Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων όπως την αποκαλούν?

Θα τους αφήσεις να ξαναπροδώσουν?

Ειναι πλέον καθήκον μας να προστατεύσουμε την Ελλάδα μας!!!

Η βούληση μας είναι καθοριστικό σημείο για να μην επιτρέψουμε να ξανασυμβεί. 

Μόνο η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ εχει αποδείξει οτι μπορεί και θέλει να το κάνει πράξη .

Έχει βούληση και Ελληνικές ψυχές που διψούν να πάρουν την διαχείριση της χώρας στα χέρια τους. 

Αρκεί να ενωθείς στον αγώνα της απελευθέρωσης της Ελλάδας!!!!!


Διαβάστε Επίσης:

ΠΩΣ ΠΤΩΧΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΛΑΡΚΟ;ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ ΜΑΣ;

Η ΛΑΡΚΟ ΕΧΕΙ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΚΟΒΑΛΤΙΟΥ ΣΕ ΚΡΑΜΑ ΣΙΔΗΡΟΝΙΚΕΛΙΟΥ ΓΙΑ 100 ΕΤΗ! ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ!!!






ΔΕΛΑΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β’ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΔΙΓΕΝΗ ΑΚΡΙΤΑ 36,18755 ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
delagrammatika@gmail.com
6976653520










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ