ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023

''ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ'' ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

 



Όλες οι κυβερνήσεις που πέρασαν από αυτή την χώρα φρόντισαν και φροντίζουν να αποτελειώσουν τις Ελληνικές βιομηχανίες άλλωστε μέσα από την εκπομπή μου στο ελευσις tv την πολιτική σκακιέρα με θέμα η άγνωστη ιστορία της ΠΥΡΚΑΛ αναδείχθηκε μεταξύ άλλων και το θέμα της αποβιομηχάνισης.

Η αποβιομηχάνιση της Ελλάδας ξεκίνησε την περίοδο 1974 – 1980, επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας, όπου εκεί τα κρατικά έσοδα αυξάνονται μέσω της φορολογίας. Με τους Ν.11 και 12/1975 αυξήθηκαν οι φορολογικοί συντελεστές επί των κερδών των ανωνύμων εταιρειών και καθιερώθηκε η φορολογία της ακίνητης περιουσίας, η οποία περιλάμβανε και την φορολόγηση των πάγιων περιουσιακών στοιχείων της κάθε επιχείρησης. Επιβάλλεται η έκτακτη εφάπαξ εισφορά του Ν 257/76, περί «εκτάκτου εισφοράς επί δανείων και κερδών» η οποία συναρτήσει με την υπ’ αριθμό 14/76 εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών επιβλήθηκε και επί της υπεραξίας εξ αναπροσαρμογής παγίων. Ο Ν. 542/77 προέβλεπε αύξηση της φορολογίας των μερισμάτων των μετοχών, την αναπροσαρμογή της αξίας των πάγιων περιουσιακών στοιχείων των επιχειρήσεων και την φορολόγηση της υπεραξίας που θα πρόκυπτε. 

Η φορολογική πολιτική είχε ως αποτέλεσμα μακροπρόθεσμα την οικονομική εξουθένωση των Βιομηχανίων.

Λίγο πριν  το τέλος της δεκαετίας του 1980 ,ήταν τότε όπου η Ν.Δ  με τον Ν.1083/30.10.1980 των πανωτοκίων  και με μια απόφαση της Νομισματικής Επιτροπής της Τράπεζας της Ελλάδος την 289/31-10-1980

Από τη διάταξη του άρθρου 8 παρ. 6 του ν. 1083/1980 «περί αγοράς και πωλήσεως συναλλάγματος και ξένων τραπεζικών γραμματίων», προκύπτει ότι η νομισματική επιτροπή με αποφάσεις της δύναται να επιτρέπει τον εκτοκισμό των οφειλομένων τόκων στα πιστωτικά ιδρύματα που λειτουργούν στην Ελλάδα, χωρίς οποιονδήποτε χρονικό ή άλλο περιορισμό. Με βάση αυτήν τη νομοθετική εξουσιοδότηση, εκδόθηκε η 289/30.10.1980 απόφαση της νομισματικής επιτροπής, που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και έχει ισχύ νόμου (βλ. άρθρο 8 ν. 1083/1980), με την οποία ορίστηκε ότι «ο εκτοκισμός των οφειλομένων εις τας τράπεζας και τους λοιπούς πιστωτικούς οργανισμούς εν καθυστερήσει τόκων, δύναται να γίνεται από της πρώτης ημέρας καθυστερήσεως άνευ οιουδήποτε χρονικού ή άλλου περιορισμού»,

Η Ν.Δ έδωσε τα ηνία  στις τράπεζες με οδηγό τον μεγαλύτερο οικονομικό οργανισμό αυτών την "Εθνική Τράπεζα" οι οποίες εφάρμοσαν κατά γράμμα το νόμο 1083 της 30.10.1980 και την επακολούθησα απόφαση 289 επίσης της 30.10.1980 της Νομισματικής Επιτροπής της Τράπεζας της Ελλάδος, που είχαν ως αποτέλεσμα τη διάλυση κολοσσιαίων βιομηχανιών συμπεριλαμβανομένων των βαριών βιομηχανιών , μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων, χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, βιοτεχνικών επιχειρήσεων και γεωργικών-κτηνοτροφικών-αλιευτικών επιχειρήσεων κ.α. οι οποίες οι περισσότερες πέρασαν στην Εθνική Τράπεζα.

Με το ντοσιέ στα χέρια οι υπάλληλοι της Εθνικής Τράπεζας πηγαινοερχόταν στα δ.σ της ΕΒΟ και ΠΥΡΚΑΛ πληροφορια η οποια ερχεται μετα απο ερευνα στα πλαισια της εκπομπης η Αγνωστη ιστορια της ΠΥΡΚΑΛ.

Όλα έγιναν σκοπίμως ΔΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΝ ΓΈΩΡΠΚΗΝ, ΑΛΙΕΥΤΙΚΗΝ, ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗΝ, ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗΝ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΝ (ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ).

Με συνέπειες σε όλη την οικονομία της Ελλάδας ώσπου φτάσαμε το ποσοστό της βιομηχανικής παραγωγής στο Εθνικό ακαθάριστο προϊον από το 25% που ήταν την δεκαετία του 1970, στο 12% το 1996.

Η Ν.Δ έκανε την αρχή και μετέπειτα  ήρθε ο σωτήρας σε εισαγωγικά βέβαια πάντα το ΠΑΣΟΚ όπου κρατικοποίησε τις μεγάλες  βιομηχανίες ιδρύοντας με τον νόμο 1386/1983  τον οργανισμό ανασυγκρότησης επιχειρήσεων Ο.Α.Ε,ταυτόχρονα με τον συνδικαλιστικό  νόμο 1264/82 ο οποίος έδινε το δικαίωμα σε εκπροσώπους συνδικαλιστές κομμάτων να συμμετέχουν στα διοικητικά συμβούλια των βιομηχανιών.

Ακολουθήσαν καταχρήσεις  από τα διορισμένα δ.σ της εκάστοτε κυβέρνησης.

Από τη διαχείριση του Οργανισμού πέρασαν τα πιο ηχηρά ονόματα της βαριάς βιομηχανίας της χώρας, όπως η ΑΓΕΤ Ηρακλής, η Αθηναϊκή Χαρτοποιία, η Πειραϊκή Πατραϊκή, τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, Ελευσίνας, Νεωρίου Σύρου, η ΦΙΞ, η Τρία Εψιλον, ΜΑΛΚΟΤΣΗΣ (δίχρονες, τετράχρονες μηχανές, τρακτέρ), ΒΙΑΜΑΞ (αμαξώματα λεωφορείων, 3η θέση στη λίστα με τις μεγαλύτερες ελληνικές επιχειρήσεις), η Κεραφίνα, η ΜΕΛ, η ΠΥΡΚΑΛ, ΙΖΟΛΑ ,ΧΡΩΠΕΙ,ΕΛΒΙΛ,ΔΗΜΑΔΗΣ-ΚΑΝΑΚΗΣ,ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ,  οι Μακεδονικοί Λευκόλιθοι η Λάρκο  ΒΟΜΒΥΞ και ΒΟΜΒΥΚΡΥΛ (κλωστοϋφαντουργίες), και μια σειρά άλλες υπερχρεωμένες επιχειρήσεις, που αναζητούσαν την εξυγίανση.

Σήμερα έχουμε φτάσει στο σημείο όλες οι βαριές μας βιομηχανίες οι οποίες ήταν μονοπώλια να ξεπουλιούνται σε Ισραηλινούς, Αμερικάνους ,Γάλλους ,και σε εγχώριους ολιγάρχες.

Τα μονοπώλια μας ήταν ΕΒΖ,ΕΛΒΟ,ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ,ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΥΡΟΥ,ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ,ΕΑΒ,ΠΥΡΚΑΛ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΕΑΣ,ΛΑΡΚΟ

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της ΠΥΡΚΑΛ όπου συγχωνεύτηκε με την ΕΒΟ το 2003 τα σημερινά ΕΑΣ.

Με εισηγητική έκθεση του 2014 η οποία κατατέθηκε από την κυβέρνηση Σαμαρά επι ΝΔ και συμφωνία κομμάτων ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ με τροπολογία του Ν.4237/12-2-2014 διέσπασαν τα ΕΑΣ.


Που ακούστηκε να διασπάτε η αμυντική μας βιομηχανία αφού έχει λειτουργήσει 11 χρόνια ως ΕΑΣ και να την διασπούν προσθέτοντας στο άρθρο 14Β του ν. 3429/2005 την φράση και η Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα Α.Β.Ε.Ε..»

Ήταν πληρωτέο προαπαιτούμενο για την εκταμίευση δόσης της οικονομικής στήριξης της Ελλάδας μας λένε να διασπαστεί η ΠΥΡΚΑΛ για να μην πτωχεύσει.

Την εισηγητική έκθεση υπογράφουν η Φώφη Γεννηματά ως αναπληρωτής υπουργός Εθνικής άμυνας ,ο υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ,ο υπουργός ανάπτυξής και ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης και ο υπουργός περιβάλλοντος ενέργειας και κλιματικής αλλαγής Ιωάννης Μανιάτης και παίρνουν ουσιαστικά την ευθύνη των όσων υπογράφουν.


Άρα  η αποβιομηχάνιση της Ελλάδας με σχέδιο χρόνων  όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν έφτασαν στην πτώχευση  όλες τις βαριές βιομηχανίες μας με σκοπό την παράδοση τους σε ξένες εταιρείες.
Την στιγμή που η γείτονα χώρα η Τουρκία έχει 50 εθνικά εργοστάσια αμυντικής βιομηχανίας.  
Η τουρκική αμυντική βιομηχανία, σε αντίθεση με την ελληνική, ξεκινά να αναπτύσσεται στην δεκαετία του 1990 με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης που φθάνει το 20% και με τις εξαγωγές να βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα.



Η βιομηχανία στην Ελλήνων Πολιτεία θα είναι σημαντικό καθήκον της ετσι ώστε να ανακάμψει η οικονομική και βιομηχανική δραστηριότητα.


Η βιομηχανία θα δομηθεί να παρέχει αυτάρκεια σε όλους τους τομείς. Αυτό θα επιτευχθεί λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις παγκόσμιες συνθήκες για πιθανές συνεργασίες, εκτέλεση σχεδίων και επενδύσεων στους πιο νευραλγικούς τομείς.


Η βιομηχανία θα δομηθεί πάνω στο πλαίσιο της τεχνολογίας αιχμής του σημερινού παγκόσμιου γίγνεσθαι με προοπτική την ανάπτυξη πρωτοπόρων και καινοτόμων τεχνολογιών οι οποίες ως ευρεσιτεχνίες βρίσκονται στα χέρια της Ελλήνων Πολιτείας καθώς επίσης θα κληθούν οι απανταχού Έλληνες πολίτες, επιστήμονες, εφευρέτες για να προσφέρουν τις γνώσεις τους και την ευφυΐα που έχουν κληρονομήσει από το γένος μας, στην Ελλήνων Πολιτεία.


Η βιομηχανία θα στηριχθεί στις πρώτες ύλες, που βρίσκονται στην Ελληνική γη.


Δίδεται ιδιαίτερη βαρύτητα στον εξορυκτικό και μεταλλευτικό κλάδο για να υπάρξει υποδομή παραγωγής των πρώτων υλών, που είναι αναγκαία για την βιομηχανική δραστηριότητα. Θα δοθεί ιδιαίτερη βάση στην παραγωγή σπάνιων μετάλλων, σπάνιων γαιών που βρίσκονται στην Ελληνική γη καθώς και η εκμετάλλευση τους.


Ειδικές μονάδες για καλύτερους τρόπους μεγιστοποίησης της εκμετάλλευσης, ειδικά βελτιωτικά και προστατευτικά μέτρα για τους βιοτικούς, αβιοτικούς, ενεργειακούς ή/ και εν δυνάμει φυσικούς πόρους όπως αυτοί κατηγοριοποιούνται σε ανανεώσιμους και μη ανανεώσιμους: Ατμοσφαιρικός αέρας, νερό, έδαφος, φυσική χλωρίδα και πανίδα, ορυκτός πλούτος υπεδάφους, ηλιακή ακτινοβολία, φυσική ομορφιά κ.ο.κ.


Όλη η παραγωγή από τα μεταλλεία της Ελλάδος θα χρησιμοποιούνται ως πρώτη ύλη στην ελληνική μεταποιητική βιομηχανία. Δεν θα εξάγονται πρωτογενής πρώτες ύλες παρά μόνο μεταποιημένα βιομηχανικά προϊόντα, που θα περιλαμβάνουν την υπεραξία της μεταποίησης. Με αυτό τον τρόπο η Ελλάδα καθίσταται αυτάρκης και αυτοδύναμη στις βιομηχανικές πρώτες ύλες.


Για την ανταγωνιστικότητα των βιομηχανικών προϊόντων η προϋπόθεση που χρειάζεται, είναι να σταματήσει η υπερεκμετάλλευση των πόρων ενέργειας για λόγους κερδοσκοπικούς και η αναπροσαρμογή του κόστους της ενέργειας σε χαμηλότερες τιμές.


Για να υλοποιηθεί ένας τέτοιος σχεδιασμός χρειάζεται χρήση ενέργειας χαμηλότερου κόστους. Η Ελλήνων Πολιτεία είναι έτοιμη να εφαρμόσει εναλλακτικές πράσινες τεχνολογίες, οι οποίες θα είναι υψηλών προδιαγραφών με πλήρη ασφάλεια και απόλυτο σεβασμό ως προς το περιβάλλον.


Μια από αυτές τις τεχνολογίες, που θα εφαρμοστούν, είναι παραγωγή υδρογόνου μέσω ηλεκτρολυτικής διαδικασίας με χρησιμοποιούμενη ενέργεια για ηλεκτρόλυση, την ηλιακή.


Όλες οι εναλλακτικές μορφές ενέργειας που θα χρησιμοποιηθούν θα έχουν σαν κατάληξη την χρήση ελεύθερης ενέργειας, που είναι η νομοτελειακή χρήση ενέργειας για τον πλανήτη μας.


Η Ελλήνων Πολιτεία θα καταστήσει το Ελληνικό κράτος πλήρως αυτοδύναμο βιομηχανικά και ενεργειακά θέτοντας το παγκόσμιο πρότυπο εφηρμοσμένης τέχνης του Λόγου.

Ενημερώσου: https://www.e-sy.gr/

Διαβάστε Επίσης:

ΠΩΣ ΠΤΩΧΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΛΑΡΚΟ;ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ ΜΑΣ;

Η ΛΑΡΚΟ ΕΧΕΙ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΚΟΒΑΛΤΙΟΥ ΣΕ ΚΡΑΜΑ ΣΙΔΗΡΟΝΙΚΕΛΙΟΥ ΓΙΑ 100 ΕΤΗ! ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ!!!






ΔΕΛΑΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β’ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΔΙΓΕΝΗ ΑΚΡΙΤΑ 36,18755 ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
delagrammatika@gmail.com
6976653520

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ