ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023

Αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου μέσω… ΝΑΤΟ ζήτησε η Άγκυρα και στην κυβέρνηση «το συζητούν»

 


Αποστρατικοποίηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων (μέσα σε ένα ορίζονταν πενταετίας), έναρξη κοινών ερευνών για τον εντοπισμό και την αξιοποίηση υδρογονανθράκων στο Αιγαίο,  συνέχιση των διερευνητικών επαφών των δύο πλευρών (σ.σ.: οι οποίες συζητούν ΜΟΝΟ τις τουρκικές απαιτήσεις επί των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων), επαναφορά των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), η συνέχιση των στρατιωτικών συνομιλιών στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και αναγνώριση «πακέτου» δικαιωμάτων στην μουσουλμανική μειονότητα Θράκης και Δωδεκανήσων.

Αυτά είναι τα έξι μέτρα που ζήτησε η Τουρκία από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, προκειμένου να υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης μεταξύ των δύο χωρών στο πλαίσιο της «διπλωματίας των σεισμών».


Αυτά συζητήθηκαν στις μυστικές διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την Άγκυρα κατά την διάρκεια της συνάντησης του Ιμπραήμ Καλίν, συμβούλου του Ταγίπ Ερντογάν, με την Άννα-Μαρία Μπούρα, διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως αποκάλυψαν σήμερα τουρκικές πηγές, αλλά και έθιξε -χωρίς να τα κατονομάσει συνολικά- ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μ.Τσαβούσογλου.

Το κομβικό σημείο είναι οι συζητήσεις σε στρατιωτικό επίπεδο στο πλαίσιο του NATO που ζητά η Άγκυρα, μέσω του οποίου θα έρθει και η αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου: Το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει την μεταφορά και την στρατιωτική ενίσχυση των νησιών του Αιγαίου, υιοθετεί την τουρκική προσέγγιση και ερμηνεία των συνθηκών της Λοζάνης του 1923 και των Παρισίων του 1947 και απορρίπτει στην ουσία το ελληνικό δικαίωμα αυτοάμυνας.


Δεν είναι τυχαίο που τα 12 ΤΟΜΑ Marder-1A3 που δόθηκαν στην Ελλάδα από την Γερμανία προς αντικατάσταση των BMP-1 που στάλθηκαν στην Ουκρανία ΑΠΑΓΟΡΕΥΘΗΚΕ από το Βερολίνο να σταλούν στα νησιά του Αιγαίου.

Αλλά από την στιγμή που η συζήτηση περάσει στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, τότε θα πρέπει να περιμένουμε τα χειρότερα.

Θα συμβεί αυτό; Μέχρι στιγμής ΟΛΕΣ οι ελληνικές κυβερνήσεις -και η νυν- αυτό το έχουν απορρίψει, καθώς δεν δέχονται ότι «το πρόβλημα είναι ενδοσυμμαχικό, αλλά διεθνές πρόβλημα επιθετικότητας της Τουρκίας» και έτσι είναι φυσικά.


Το πρόβλημα ξεκινά από το γεγονός ότι αυτό… έχει αρχίσει να το συζητά η νυν κυβέρνηση και απλά το έχει υποσχεθεί να το επιλύσει οριστικά «μετά τις εκλογές».

Με το «πακέτο» να περιλαμβάνει… εγγυήσεις του ΝΑΤΟ για την ασφάλεια των νησιών του Α.Αιγαίου αν αποστρατικοποιηθούν!


Και παραμονή στα νησιά του Α.Αιγαίου και των Δωδεκανήσων μόνο ελαφρά οπλισμένων δυνάμεων, με πλήρη απομάκρυνση των βαρέων όπλων.

Έτσι θα ξεκινήσει συζήτηση για την συνέχιση (γιατί η αποστρατικοποίηση έχει ξεκινήσει με αφορμή την Ουκρανία) της αποστρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου.

ΠΗΓΗ

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

1.0 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ – ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

1.1. Η Ελλήνων Πολιτεία θεωρεί το Υπουργείο Εξωτερικών και τις Διπλωματικές Υπηρεσίες ως κρισιμότατο κλάδο υπηρεσίας προς το Κράτος. Είναι αναγκαίο να γίνει ανασύνταξη, αναβάθμιση και ανασυγκρότηση όλων των υπηρεσιών του κλάδου.

1.2. Το Υπουργείο Εξωτερικών θα είναι άμεσα συνδεδεμένο με όλες τις Πρεσβείες οι οποίες είναι τμήματα μικρά της μητέρας Ελλάδος. Αυτοί που θα υπηρετούν σε όλες τις οργανικές και διοικητικές θέσεις είναι υποχρεωτικό να έχουν Ελληνικό DNA και να είναι ορκισμένοι για την υπέρ του Έθνους μας υπηρεσίες τους.

1.3. Είναι υποχρεωμένοι να ασκούν διαφήμιση του Έθνους για όσα έχει δώσει στον πλανήτη μας όπως την γνώση, την τεχνογνωσία, την τεχνολογία, τις επιστήμες, την πολιτική, τα μαθηματικά, την τέχνη, τη γλώσσα, την φιλοσοφία κλπ.

1.4. Είναι καθήκον τους η συνεργασία με φορείς άλλων κρατών για την προβολή αυτών που έχει προσφέρει ο πολιτισμός μας διαχρονικά.

1.5. Είναι καθήκον τους να ανακαλύπτουν τομείς – συνθήκες συνεργασίας που θα αποβαίνουν προς όφελος των άλλων κρατών αλλά κυρίως του Ελληνικού.

1.6. Είναι καθήκον τους με τις συνεργασίες αυτές να προβάλλουν την Ελλήνων Πολιτεία σε ολόκληρο τον πλανήτη για την θέση που έχει ο άνθρωπος μέσα σε αυτήν.

1.7. Ένας άλλος τομέας που θα δραστηριοποιηθούν μέσω των εμπορικών ακολούθων είναι να προωθούν τα ελληνικά αγροτικά και βιομηχανικά προϊόντα στη χώρα που είναι διαπιστευμένοι.

1.8. Η Ελλήνων Πολιτεία θα διαθέσει όσα κεφάλαια χρειάζονται για να αποκτήσει ιδιόκτητα κτίρια που θα στεγάζονται οι τοπικές υπηρεσίες και πρεσβείες της χώρας μας.

1.9. Οι Διπλωματικοί υπάλληλοι έχουν καθήκον να ενημερώσουν τις τοπικές κοινωνίες για τα κληρονομικά δικαιώματα που έχει το Έθνος μας σε οτιδήποτε βρίσκεται στην επικράτεια τους και είναι κατασκευασμένο από τους προγόνους μας.

1.10. Όπως επίσης είναι καθήκον τους η εύρεση τέτοιων κληρονομιών που βρίσκονται στο εξωτερικό και η διεκδίκηση ως πνευματικό ή κληρονομικό δικαίωμα του Έθνους μας.

Διαβάστε Επίσης:

ΠΩΣ ΠΤΩΧΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΛΑΡΚΟ;ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ ΜΑΣ;

Η ΛΑΡΚΟ ΕΧΕΙ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΚΟΒΑΛΤΙΟΥ ΣΕ ΚΡΑΜΑ ΣΙΔΗΡΟΝΙΚΕΛΙΟΥ ΓΙΑ 100 ΕΤΗ! ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ!!!






ΔΕΛΑΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β’ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΔΙΓΕΝΗ ΑΚΡΙΤΑ 36,18755 ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
delagrammatika@gmail.com
6976653520

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ