ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022

ΖΟΡΑΝ ΖΑΕΦ ,ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

 

Στο συνέδριο του Economist στην Αθήνα βρέθηκε ο Ζοραν Ζαεφ  ο οποίος από οτι μας λέει απο τον λογαριασμό του στο facebook είχε την ευκαιρία να συναντήσει τον  Mike Pompeo, πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ. Ο Pompeo είναι μεγάλος υποστηρικτής της Βόρειας Μακεδονίας και του Μακεδονικού λαού που στην καθοριστική περίοδο που οδήγησε στην ένταξή μας στο ΝΑΤΟ συνέβαλε σημαντικά στην επιτυχή στρογγυλοποίηση αυτής της στρατηγικής μας προτεραιότητας και ασφάλειας.

Με τον υπουργό Άμυνας του Ισραήλ Beni Gantz, συμφωνήσαμε ότι η ευρωπαϊκή ενσωμάτωση της Βόρειας Μακεδονίας αυτές τις στιγμές στρατιωτικής εισβολής σε ευρωπαϊκό έδαφος είναι καθοριστική για τη σταθερότητα των Βαλκανίων.


Σε συζήτηση πάνελ στο Συνέδριο Economist στην Αθήνα αφιερωμένο στη σταθερότητα και την ευημερία της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, είπα ότι είμαι βέβαιος ότι ιστορικά δικαιολογείται να απαιτούμε και να ξεκινήσουμε διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, μετά τα 17 χρόνια αναμονής , με την Μακεδονική μας γλώσσα και ταυτότητα, αναγνωρισμένα και επιβεβαιωμένα.
Κυρίες και κύριοι,
Η στρατιωτική επιθετικότητα της Ρωσίας στην Ουκρανία, δυστυχώς, έδειξε με τον πιο σαφή τρόπο, πόσο σημαντική είναι η σταθερότητα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Η σταθερότητα μπορεί να εξασφαλιστεί μόνο μέσω ισχυρών φιλικών δεσμών μεταξύ των χωρών της περιοχής βάσει ευρωπαϊκών αξιών. \n
Και όταν αναφέρω αξίες, ο πόλεμος στην Ουκρανία, εκτός από απρόκλητος, αδικαιολόγητος και σοβαρή παραβίαση του διεθνούς δικαίου, είναι έκφραση και των δύο συγκρούσεων αξιών.
Από τη μια πλευρά είναι η δυτική δημοκρατική έννοια που στέκεται πίσω από τη σταθερότητα και την ασφάλεια, και από την άλλη το επιθετικό, επεμβατικό καθεστώς, η βίαιη έννοια που αξίζει κάθε κριτική και κυρώσεις.
Η Βόρεια Μακεδονία είναι μία από τις πρώτες χώρες που συμμορφώθηκαν με την πολιτική ασφαλείας της ΕΕ και εισήγαγε κυρώσεις κατά της Ρωσίας καταδικάζοντας τη στρατιωτική επιθετικότητα στην Ουκρανία. Είναι πράξη ηθικής επιλογής και υποχρέωσης της Βόρειας Μακεδονίας ως ανεξάρτητου κράτους, ως μέλους του ΝΑΤΟ και ως υποψήφιας χώρας για ένταξη στην ΕΕ.
Είναι ηθική μας υποχρέωση τόσο για τον σεβασμό όσο και για την ανταλλαγή των ευρωπαϊκών αξιών.
Πολλοί θεσμοί και πολίτες από τη Βόρεια Μακεδονία έχουν βοηθήσει τον ουκρανικό λαό με διαφορετικούς τρόπους. Βοήθησα και στα ψώνια για τον ουκρανικό πληθυσμό της Οδησσού, μέσω του Ιδρύματος Ζάεφ - μια κοινωνία για όλους.
Όταν μιλούν για τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία, θα πρέπει να θεωρηθούν από την οπτική της ΕΕ ως ένα ευρωπαϊκό εγχείρημα με όραμα διαρκούς ειρήνης, δημοκρατίας και ασφάλειας.
Ο πόλεμος στην Ουκρανία έθεσε το εγχείρημα της ΕΕ, ως έργο διαρκούς ειρήνης και ευημερίας, οικονομικής ανάπτυξης και κοινής αγοράς, σε σοβαρή πρόκληση.
Μια πρόκληση που δεν θυμάται κανείς και κανείς δεν περίμενε μετά τις τρομερές συνέπειες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Ευρωπαϊκή Ένωση και Ευρώπη αντιμετωπίζουν σοβαρή απειλή για την ασφάλεια και τη σταθερότητα.
Ως εκ τούτου, σε αυτούς τους αβέβαιους καιρούς, είναι υπερηφάνεια να βλέπουμε όλα τα οφέλη της ενότητας του ΝΑΤΟ και της ΕΕ ως απάντηση στη στρατιωτική επιθετικότητα της Ρωσίας στην Ουκρανία που περιλαμβάνει σημαντικά βήματα για την ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων της ανατολικής πτέρυγας της Αλ. nce.
Ένα επιπλέον όφελος από τις κοινές απαντήσεις ΕΕ και ΝΑΤΟ στη στρατιωτική επιθετικότητα της Ρωσίας είναι και η πολιτική ανοιχτών θυρών της Συμμαχίας. Ήταν και παραμένει ένα σημαντικό κέρδος που εξισορροπεί ως απαραίτητο στοιχείο για διαρκή ειρήνη και ασφάλεια σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο.
Από την άλλη πλευρά, σε αυτό το σημείο είναι δύσκολο να μιλήσουμε για το αποτέλεσμα αυτής της κρίσης για την παγκόσμια οικονομία.
Ειδικά λόγω του γεγονότος ότι αυτός ο πόλεμος στο οικονομικό σχέδιο έχει μετατραπεί σε πόλεμο ενέργειας και τροφίμων. Δύο εξαιρετικά ευαίσθητες και σημαντικές πτυχές που απαιτούν και την κατάλληλη απάντηση.
Ο πόλεμος είναι μια ήττα για την ανθρωπότητα, ειδικά τον 21ο αιώνα, όταν η αποτυχία των διπλωματικών προσπαθειών και τα αμάθητα μαθήματα της ιστορίας πληρώνονται με ανθρωποθυσίες και προσωπικές τραγωδίες. Το αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί από το πώς θα εξελιχθεί η εισβολή και πόσο θα διαρκέσει. Και φαίνεται ότι η μόνη απάντηση και σε αυτά τα ερωτήματα είναι η αλληλεγγύη, η εταιρική σχέση και η καθιέρωση μιας νέας ισορροπίας, ειδικά όσον αφορά τις ενεργειακές πτυχές της κρίσης.
Οι παγκόσμιες συνέπειες που αισθάνονται σε όλο τον κόσμο απαιτούν επείγον κοινό συντονισμό προκειμένου να διαφοροποιηθεί ο ενεργειακός εφοδιασμός και να ενισχυθεί η ασφάλεια της ενεργειακής ανεξαρτησίας καθώς γίνεται προφανές ότι η ενέργεια γίνεται ασφάλεια αλλά ζήτημα.
Κυρίες και κύριοι,

Πιστεύω ότι η Βόρεια Μακεδονία και η Ευρωπαϊκή Ένωση αυτές τις μέρες κάνουν ένα ιστορικό βήμα προόδου. \n
Η τελευταία πρόταση της Γαλλικής Προεδρίας αποτελεί μια καλή βάση για να ξεκινήσει η Βόρεια Μακεδονία τη διαδικασία διαπραγμάτευσης η οποία για όλα τα κράτη μέλη ξεκινά με Διακυβερνητική Διάσκεψη και Προβολή αντίστοιχα με αναθεώρηση όλων των λεπτομερειών σε όλα τα κεφάλαια στα οποία πρέπει να τηρούμε τα ευρωπαϊκά πρότυπα.
Η Βόρεια Μακεδονία πήρε πολύ δύσκολες αποφάσεις τα τελευταία χρόνια. \nΗ χώρα έχει παραδώσει ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή και στην Ευρώπη, μαζί με σημαντικές και δύσκολες μεταρρυθμίσεις στη χώρα μας. Ως εκ τούτου, είμαστε πεπεισμένοι ότι είναι ιστορικά δικαιολογημένο να απαιτούμε και να πάρουμε την έναρξη διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, μετά από 17 χρόνια αναμονής, με τη μακεδονική μας γλώσσα και ταυτότητα, αναγνωρισμένη και επιβεβαιωμένη. Για τους πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας, αυτό είναι ένα ισχυρό βήμα προόδου προς την εκπλήρωση του δεύτερου στρατηγικού μας στόχου, μετά την ένταξη στο ΝΑΤΟ.
Γι' αυτό τονίζω με την ευκαιρία ότι στρατηγικό συμφέρον της Βόρειας Μακεδονίας είναι να ξεκινήσει άμεσα ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ. Είμαι βέβαιος ότι είναι στρατηγική απόφαση και της ΕΕ επειδή δεν υπάρχει μεγαλύτερη και αποτελεσματικότερη απόφαση για ενίσχυση της σταθερότητας της νοτιοανατολικής Ευρώπης από την έναρξη της διαδικασίας ένταξης στην ΕΕ για τη Βόρεια Μακεδονία και η Αλβανία χωρίς καμία για την αναβλητικότητα Εκεί πέρα.
Ευχαριστώ πολύ.

Παράλληλα όμως απο την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών στο πλαίσιο εκδηλώσεων εχει λάβει πρόσκληση απο τον κυριο Βασιλόπουλο Σταυρο οπου ο Ζοραν Ζαεφ με δήλωση του πλάι από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook μεταξύ άλλων αναφέρει.


Αγαπητέ Βασιλόπουλε Στράτο, αγαπητοί φίλοι από Ελλάδα,
Εκφράζω την τεράστια ευγνωμοσύνη μου για την πρωτοβουλία σας και για την πρόσκληση να βρεθούμε στη διάβαση Markova Noga και παράλληλα ζητώ συγγνώμη που δεν μπόρεσα να είμαι μαζί σας σήμερα λόγω έκτακτων υποχρεώσεων. Στέλνω και αυτό το μήνυμα εκ μέρους φίλων μου από το κλαμπ μοτοσυκλετιστών Strumica.
Ως υποστηρικτής των πολιτικών του ανοιχτού χαρακτήρα, της καλής γειτονίας και της συνδεσιμότητας, συμμερίζομαι την προσδοκία σας να ανοίξετε σύντομα τη συνοριακή διέλευση Markova Noga που τα δύο φιλικά μας κράτη μετέφεραν ως υποχρέωση από τη Συνθήκη των Πρεσπών.
Το άνοιγμα της συνοριακής διέλευσης Markova Noga είναι η δέσμευσή μας στο παρόν και το μέλλον - αυτή είναι η κατάλληλη και ύστατη στιγμή για να καταρρίψουμε το αφύσικο μπλοκάρισμα της φυσικής ροής στις ακτές της λίμνης Πρέσπας. Αναμένω ότι το συντομότερο δυνατό θα ολοκληρωθούν οι απαραίτητες παρεμβάσεις υποδομής και ότι πολύ σύντομα θα είμαστε εκεί στα επίσημα εγκαίνια της διάβασης που συνδέει τις δύο πλευρές της Πρεσπών.
Πιστεύω ότι η κοινωνικοποίηση σας σήμερα, καθώς και αυτή του περασμένου Σαββατοκύριακου κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης Meet Prespa καθιστά την Πρέσπα εύφορο έδαφος για ανάπτυξη και ανάπτυξη των ευρωπαϊκών Βαλκανίων μας, μέρος για συγχώνευση διαφορετικών και κοντινών πολιτισμών και παρά τις που βρίσκονται ακόμα στον 21ο αιώνα οδηγούμενοι με μίσος αντί για ειρήνη.
Εκ μέρους του ευρωπαϊκού μέλλοντος των Πρεσπών κάνω πρόποση μαζί σας μέσω του φίλου Βάσκο και της ΜΚΟ Преспа ГРАД
Πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε βόλτα μαζί στις πλαγιές του πανέμορφου Μπάμπα Πλάνινα και της ακτής των Πρεσπών και ως Μακεδόνες και Έλληνες αθλητές auto-moto, να επισκεφτούμε και να συνδεθούμε με φίλους Αλβανούς στην τρίτη πλευρά του Πρέσπα.
Στην υγειά σας, ζήτω η Ευρωπαία Πρέσπα.

ΕΧΕΙ ΞΕΦΥΓΕΙ Ο ΖΟΡΑΝ ΖΑΕΦ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣ ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΥΔΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ.
ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΠΩΣ Ο ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΣΟΥ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΓΡΑΠΤΩΣ ΣΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙ ΕΣΕΙΣ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑ
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΕΤΣΙ ΜΟΝΟ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΕΣΩ 

ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΡΧΕΣΑΙ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ  ΥΠΟΓΡΑΨΕΙΣ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΣΟΥ??

Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΚΑΘΕΤΙ ΣΑΠΙΟ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ << ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ >> ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΜΑΣ ,ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΥΦΑΡΠΑΞΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ .


ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΞΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ  ΕΥΘΥΣ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ << ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ >>

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ :



27-5-2022 ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ : Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ Κ.ΔΕΝΔΙΑΣ ΠΑΡΑΔΕΧΘΗΚΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΝ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΔΙΑΔΟΧΗΣ ΤΟΥ ΣΧΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ( ΒΙΝΤΕΟ ) ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ-ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Ν.Δ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ;ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ