ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΜΠΙΝ ΣΑΛΜΑΝ ΜΕ ΤΑ "ΓΕΜΑΤΑ ΧΕΡΙΑ"..Η ΔΩΡΕΑ-ΜΙΖΑ ΤΩΝ 10 ΕΚ.$ ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΕ ΑΡΑΓΕ;

 


ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΜΠΙΝ ΣΑΛΜΑΝ ΜΕ ΤΑ "ΓΕΜΑΤΑ

 ΧΕΡΙΑ"..Η ΔΩΡΕΑ-ΜΙΖΑ ΤΩΝ 10 ΕΚ.$ ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΕ ΑΡΑΓΕ;


ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΕ Η ΜΙΖΑ -ΔΩΡΕΑ ΤΩΝ 10 ΕΚ.$ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ Ο ΠΡΕΣΒΗΣ ΒΑΜΒΟΥΝΑΚΗΣ;

«Ευκαιρία να επαναβεβαιωθεί η δύναμη της στρατηγικής σχέσης» μεταξύ Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας, χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την επίσκεψη του Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, ο οποίος υποσχέθηκε πολύ φθηνότερη και αποδοτική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές. «Υπόσχομαι ότι όταν έρχομαι στην Ελλάδα, δεν θα έρχομαι με άδεια χέρια», είπε χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα, υποδεχόμενος τον πρίγκιπα διαδόχου του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, ο 'Ελληνας πρωθυπουργός ανέφερε ότι θα υπογραφούν συμφωνίες και «θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε περιφερειακές εξελίξεις αλλά και πώς να ενισχύσουμε περαιτέρω την σημαντική σχέση μεταξύ των δύο χωρών μας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην οικονομική συνεργασία».ΑΠΟ ΕΔΩ 

ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΜΗΝΑ Ο ΜΟΧΑΜΕΝΤ ΜΠΙΝ  ΣΑΛΜΑΝ ΕΙΧΕ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΡΕΤΖΕΠ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ 

Στην Τουρκία στις 22 Ιουνίου ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας


ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ ΟΛΟΙ ΞΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ 

Επιστολή «φωτιά»: Η δωρεά -ΜΙΖΑ; των 10 εκατ. δολαρίων από τη Σαουδική Αραβία που κατέληξαν σε λογαριασμό της PWC αντί του Δημοσίου


Σε μία σοβαρότατη καταγγελία προς το πρωθυπουργικό γραφείο προχώρησε ο πρέσβης επί τιμή και πρώην επικεφαλής της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ), Νίκος Βαμβουνάκης, αναφορικά με τη δωρεά 10 εκατομμυρίων δολαρίων από τη Σαουδική Αραβία προς την Ελλάδα για την καταπολέμηση του κορονοϊού.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών ο Νίκος Βαμβουνάκης κατήγγειλε πως τα χρήματα αυτά δεν κατέληξαν σε κάποιο λογαριασμό του Δημοσίου αλλά αλλά στην εταιρεία Price Waterhouse and Coopers. Πρόκειται για την εταιρεία η οποία ξεκίνησε τη συνεργασία της με την ελληνική κυβέρνηση για την «παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε θέματα Αναλύσεων Δεδομένων στην ομάδα διαχείρισης PLFs για την Πανδημία Covid-19», μετά τη διακοπή συνεργασίας με την Palantir και τις αντιδράσεις που υπήρξαν για την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων.

Όπως κατήγγειλε ο κ. Βαμβουνάκης «η γενναιόδωρη αυτή χειρονομία δεν ανακοινώθηκε επισήμως από το ΥΠΕΞ ή το υπ. Υγείας, ούτε υπάρχει η παραμικρή αναφορά στα ελληνικά ΜΜΕ».

«Δεν νομίζω ότι θα ισχυριστεί κάποιος ότι οι Σαουδάραβες επέλεξαν να πιστωθούν τα 10.000.000 δολ. στον λογαριασμό μιας διεθνούς ελεγκτικής εταιρείας επειδή δεν μας εμπιστεύονται ως χώρα. Θα ήταν κόλαφος για την Ελλάδα, αφού θα σήμαινε ότι ο δωρητής αμφιβάλλει για τη διαφανή διαχείριση του ποσού από την κυβέρνησή σας. Αλλωστε, ο λογαριασμός αυτός δόθηκε στους Σαουδάραβες από εμάς τους ίδιους» επισημαίνει μεταξύ άλλων.

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή Βαμβουνάκη:





Καταιγιστικά είναι τα στοιχεία για πιθανή υπόθεση διαφθοράς που αγγίζει και τις δύο κυβερνήσεις (και την τωρινή αλλά και την προηγούμενη) που δίνει στη δημοσιότητα ο πρέσβης επί τιμής Ν. Βαμβουνάκης, αναφορικά με δωρεά από την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας στην Ελλάδα για την «καταπολέμηση του κορωνοϊού», όπως αναφέρεται, μόνο που τα χρήματα δεν κατατέθηκαν σε κανένα λογαριασμό του Δημοσίου αλλά σε ένα μυστηριώδη λογαριασμό της εταιρείας Price Waterhouse and Coopers και έκτοτε… αγνοούνται!

Ο έμπειρος διπλωμάτης που έχει υπηρετήσει επί σειρά ετών και στην πρεσβεία της Ελλάδας στο Ριάντ με επιστολή προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αποκαλύπτει ότι 10.000.000 δολάρια που δόθηκαν από τη Σαουδική Αραβία στην Ελλάδα για την «καταπολέμηση του κορωνοϊού» δεν κατέληξαν στο Δημόσιο αλλά στην εταιρεία Price Waterhouse and Coopers.

Το που κατέληξαν τελικά τα χρήματα αυτά είναι άγνωστο. Αυτό γιατί δεν γίνεται καμία αναφορά για τη δωρεά ούτε στην «Διαύγεια» ούτε και στα υπουργεία Εξωτερικών ή στο Υγείας

Σε μια αναλυτική του ανοικτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη και προς σειρά ΜΜΕ που εστάλη στις 17.9 θέτει σειρά ερωτημάτων για τη δωρεά από την Σαουδική Αραβία 10.000.000 δολαρίων προς την Ελλάδα.

Η επιστολή συνοδεύεται από το επίμαχο έγγραφο της δωρεάς που κατατέθηκε σε ιδιωτικό τραπεζικό λογαριασμό, ενώ σύμφωνα με το έγγραφο αφορούσε το υπουργείο Υγείας εκπροσωπούμενο από τον γ.γ. Μάριο Θεμιστοκλέους!

Φωτογραφίες από το έγγραφο της δωρεάς που περιέχονται στην επιστολή Βαμβουνάκη. Στην τελευταία αναφέρεται το όνομα του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους.


Μάλιστα ο πρέσβης διατυπώνει ευθέως το ερώτημα κατά πόσο η δωρεά αυτή συνδέεται με την υπόθεση της παραχώρησης μιας συστοιχίας Patriot PAC-3 της ΠΑ στην Σαουδική Αραβία αποστολή η οποία αναχώρησε στις 14 Σεπτεμβρίου.

Στην υπόθεση εμπλέκεται και ΜΚΟ η KSRelief Centre η οποία ανήκει στον βασιλέα Salman. Μάλιστα ο Βαμβουνάκη απευθύνει ερώτημα κατά πόσο η συμμαχία αυτή με την Σαουδική Αραβία (σήμερα πραγματοποιήθηκε άσκηση στο Νέα Πέραμο με τη συμμετοχή της Ζ΄ΜΑΚ και ειδικών δυνάμεων της Σ.Αραβίας) εξυπηρετεί ουσιαστική τα εθνικά συμφέροντα.

Να σημειωθεί πως εάν η υπόθεση των 10 εκατ. $ είναι όντως συνδεδεμένη συνδεδεμένη με την υπόθεση των Partiot τότε οι Σαουδάραβες αηδιαστικά με μια δωρεά των 10 εκατ. γλίτωσαν περί τα 500 εκατ. που στοιχίζει η αγορά μιας συστοιχία Patriot.ΑΠΟ ΕΔΩ

ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΦΘΑΛΜΟΦΑΝΕΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ