ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Σάββατο 30 Ιουλίου 2022

ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΚΑΙΓΟΤΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΥΠΕΡΑΚΤΙΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ

 


ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΚΑΙΓΟΤΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

 ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΥΠΕΡΑΚΤΙΑ  ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΙΓΟΝΤΑΝ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΣΤΙΣ 28/7/2022  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΥΠΕΡΑΚΤΙΩΝ ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ.

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο νόμος 4964/2022 «Διατάξεις για την απλοποίηση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης, θέσπιση πλαισίου για την ανάπτυξη των Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων, την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, την προστασία του περιβάλλοντος και λοιπές διατάξεις.»

Με την εφαρμογή του νομοθετικού πλαισίου δίνεται η δυνατότητα να εγκατασταθούν αιολικοί σταθμοί σε θαλάσσιες περιοχές, ενισχύοντας έτσι την διείσδυση των ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα της χώρας

Την δυνατότητα εγκατάστασης υπεράκτιων αιολικών πάρκων, τροποποιήσεις στην χρήση γης και εξαιρέσεις από την περιβαλλοντική αδειοδότηση  περιλαμβάνει το σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τίτλο «Διατάξεις για την απλοποίηση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης, των περιβαλλοντικών επιθεωρήσεων και την προστασία του περιβάλλοντος, επείγουσες δασικές, χωροταξικές και πολεοδομικές διατάξεις, θέσπιση πλαισίου για την ανάπτυξη των Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων, αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και ζητήματα κυκλικής οικονομίας» που κατατέθηκε στη Βουλή.ΕΔΩ


Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΕΧΕΙ ΤΑΧΘΕΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΕΚΤΡΩΜΑΤΑ  ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 

ΑΠΛΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΕΡΑΚΤΙΩΝ ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ ΑΠΕ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΔΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΛΟΥΣΤΕΡΑ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΕΠΕΝΔΥΤΕΣ.

ΤΟΠΟΘΕΤΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΕΚΤΡΩΜΑΤΑ ,ΤΕΡΑΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΕΡΑΚΤΙΑ ΤΕΡΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΣΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΥΔΑΤΑ ΜΑΣ.

ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΜΙΑ ΧΩΡΑ Η ΟΠΟΙΑ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ,ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΗΣ,ΣΤΗΝ ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ,ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΤΟΠΟΥΣ,ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ NATURA ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΨΗΦΙΣΘΕΝΤΑ ΝΟΜΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΚΤΡΩΜΑΤΑ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ (ΦΕΚ Α΄ 150)

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΜΩΣ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ;

ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΟΥΣ 

ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΘΑΒΟΥΝ ΤΑ ΠΤΕΡΥΓΙΑ ΤΩΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΕΠΑΖΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΜΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ

ΝΕΚΤΡΟΤΑΦΕΙΟ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ:

Πτερύγια ανεμογεννητριών, θάβονται!!!

Η μπουλντόζα, καίει ανανεώσιμο πετρέλαιο τουλάχιστον, ή μπα???
#παραμύθια

Αυτά, γιατί δεν μας τα λένε οι επενδυτές-σωτήρες της πράσινης ανάπτυξης?

Η ανθρώπινη ηλιθιότητα, τελικά δεν έχει όρια!

ΑΣ ΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΗΣ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΝΑ ΥΠΟΣΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ 

ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΥΝΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ  ΑΠΟ ΚΑΘΕΤΙ ΣΑΠΙΟ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ << ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ >> ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΜΑΣ ,ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΥΦΑΡΠΑΞΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ .

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΞΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ  ΕΥΘΥΣ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ << ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ >>

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ Ε.ΣΥ.

7.0. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ – ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Η βιομηχανία θα δομηθεί να παρέχει αυτάρκεια σε όλους τους τομείς. Αυτό θα επιτευχθεί λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις παγκόσμιες συνθήκες για πιθανές συνεργασίες, εκτέλεση σχεδίων και επενδύσεων στους πιο νευραλγικούς τομείς.
7.1. Η βιομηχανία θα δομηθεί πάνω στο πλαίσιο της τεχνολογίας αιχμής του σημερινού παγκόσμιου γίγνεσθαι με προοπτική την ανάπτυξη πρωτοπόρων και καινοτόμων τεχνολογιών οι οποίες ως ευρεσιτεχνίες βρίσκονται στα χέρια της Ελλήνων Πολιτείας καθώς επίσης θα κληθούν οι απανταχού Έλληνες πολίτες, επιστήμονες, εφευρέτες για να προσφέρουν τις γνώσεις τους και την ευφυΐα που έχουν κληρονομήσει από το γένος μας, στην Ελλήνων Πολιτεία.
7.2. Η βιομηχανία θα στηριχθεί στις πρώτες ύλες, που βρίσκονται στην Ελληνική γη.
7.3. Δίδεται ιδιαίτερη βαρύτητα στον εξορυκτικό και μεταλλευτικό κλάδο για να υπάρξει υποδομή παραγωγής των πρώτων υλών, που είναι αναγκαία για την βιομηχανική δραστηριότητα. Θα δοθεί ιδιαίτερη βάση στην παραγωγή σπάνιων μετάλλων, σπάνιων γαιών που βρίσκονται στην Ελληνική γη καθώς και η εκμετάλλευση τους.
7.4. Ειδικές μονάδες για καλύτερους τρόπους μεγιστοποίησης της εκμετάλλευσης, ειδικά βελτιωτικά και προστατευτικά μέτρα για τους βιοτικούς, αβιοτικούς, ενεργειακούς ή/ και εν δυνάμει φυσικούς πόρους όπως αυτοί κατηγοριοποιούνται σε ανανεώσιμους και μη ανανεώσιμους: Ατμοσφαιρικός αέρας, νερό, έδαφος, φυσική χλωρίδα και πανίδα, ορυκτός πλούτος υπεδάφους, ηλιακή ακτινοβολία, φυσική ομορφιά κ.ο.κ.
7.5. Όλη η παραγωγή από τα μεταλλεία της Ελλάδος θα χρησιμοποιούνται ως πρώτη ύλη στην ελληνική μεταποιητική βιομηχανία. Δεν θα εξάγονται πρωτογενής πρώτες ύλες παρά μόνο μεταποιημένα βιομηχανικά προϊόντα, που θα περιλαμβάνουν την υπεραξία της μεταποίησης. Με αυτό τον τρόπο η Ελλάδα καθίσταται αυτάρκης και αυτοδύναμη στις βιομηχανικές πρώτες ύλες.
7.6. Για την ανταγωνιστικότητα των βιομηχανικών προϊόντων η προϋπόθεση που χρειάζεται, είναι να σταματήσει η υπερεκμετάλλευση των πόρων ενέργειας για λόγους κερδοσκοπικούς και η αναπροσαρμογή του κόστους της ενέργειας σε χαμηλότερες τιμές.
7.7. Για να υλοποιηθεί ένας τέτοιος σχεδιασμός χρειάζεται χρήση ενέργειας χαμηλότερου κόστους. Η Ελλήνων Πολιτεία είναι έτοιμη να ΣΕΛΙΔΑ 19 από 40
εφαρμόσει εναλλακτικές πράσινες τεχνολογίες, οι οποίες θα είναι υψηλών προδιαγραφών με πλήρη ασφάλεια και απόλυτο σεβασμό ως προς το περιβάλλον.
7.8. Μια από αυτές τις τεχνολογίες, που θα εφαρμοστούν, είναι παραγωγή υδρογόνου μέσω ηλεκτρολυτικής διαδικασίας με χρησιμοποιούμενη ενέργεια για ηλεκτρόλυση, την ηλιακή.
7.9. Όλες οι εναλλακτικές μορφές ενέργειας που θα χρησιμοποιηθούν θα έχουν σαν κατάληξη την χρήση ελεύθερης ενέργειας, που είναι η νομοτελειακή χρήση ενέργειας για τον πλανήτη μας.
Η Ελλήνων Πολιτεία θα καταστήσει το Ελληνικό κράτος πλήρως αυτοδύναμο βιομηχανικά και ενεργειακά θέτοντας το παγκόσμιο πρότυπο εφηρμοσμένης Τέχνης του Λόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ