ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022

Υπερηχητικό drone με υδρογόνο! ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

 Με την παραγωγή υδρογόνου μέσω ηλεκτρολυτικής διαδικασίας με χρησιμοποιούμενη ενέργεια για ηλεκτρόλυση, την ηλιακή θα είναι εφικτό να δημιουργηθούν οι αεροδιαστημικές κατασκευές   και μαζί με την τεχνογνωσία που κατέχουν αρκετές βιομηχανίες της χώρας μας.


Η ΕΑΒ θα μπορούσε να συμμετέχει στην κοινοπραξία και να ρίξει την Τουρκία στο καναβάτσο

Μία από τις κορυφαίες εταιρείες UAV των Ηνωμένων Πολιτειών, η Kratos, θα κατασκευάσει υπερηχητικό Drone, το οποίο μάλιστα θα κινείται με υδρογόνο. Καιρός να ξυπνήσουμε και να εμπλακούμε, καθώς η συγκυρία είναι εξαιρετικά ευνοϊκή.

Μία από τις κορυφαίες εταιρείες αεροδιαστημικής των Ηνωμένων Πολιτειών, η Kratos, συνεργάζεται με μια αυστραλιανή εταιρεία για να κατασκευάσει από κοινού ένα υπερηχητικό drone σε κάτι που θα μπορούσε να είναι η αιχμή του δόρατος και για τις δύο χώρες, στο συγκεκριμένο πεδίο.

Η Kratos και η Hypersonix Launch Systems ανακοίνωσαν την ανάπτυξη του πρωτότυπου DART AE με κοινό δελτίο τύπου. Το DART AE είναι ένα αεροσκάφος πολλαπλών αποστολών που θα «εκτυπωθεί πλήρως σε 3D από εξαιρετικά υλικά υψηλής θερμοκρασίας και θα τροφοδοτείται από έναν ενιαίο, πέμπτης γενιάς κινητήρα SPARTAN, μηδενικών εκπομπών, καθαρού υδρογόνου scramjet με αυτονομία 500 χλμ. .» Τι καλύτερο, για τις επιχειρησιακές ανάγκες της Ελλάδας στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο;

ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΠΕΤΑΜΕ ΕΚΤΟΣ ΤΑ ΕΑΣ

Θα μπορούσε να υλοποιήθει και στην Ελλάδα ,αλλωστε στόχος και σκοπός της ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ευθύς με την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας είναι η υλοποίηση των προγραμματικών δηλώσεων οι οποίες είναι ήδη κατατιθέμενες από τισ 4/9/2015 με αρ.πρωτ : 6199

«ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ.». ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΟΤΑΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΑΣ.

Με την παραγωγή υδρογόνου μέσω ηλεκτρολυτικής διαδικασίας με χρησιμοποιούμενη ενέργεια για ηλεκτρόλυση, την ηλιακή θα είναι εφικτό να δημιουργηθούν οι αεροδιαστημικές κατασκευές   και μαζί με την τεχνογνωσία που κατέχουν αρκετές βιομηχανίες της χώρας μας.

Η Ελλήνων Πολιτεία θα καταστήσει το Ελληνικό κράτος πλήρως αυτοδύναμο βιομηχανικά και ενεργειακά θέτοντας το παγκόσμιο πρότυπο εφαρμοσμένης Τέχνης του Λόγου.

Η Ελλήνων Πολιτεία είναι έτοιμη να εφαρμόσει εναλλακτικές πράσινες τεχνολογίες, οι οποίες θα είναι υψηλών προδιαγραφών με πλήρη ασφάλεια και απόλυτο σεβασμό ως προς το περιβάλλον.

Φανταστείτε τι όφελος οικονομικό , ενεργειακό αλλά και περιβαλλοντικό θα έχουμε όταν χρησιμοποιηθεί το υδρογόνο σε ολες τις βιομηχανικές κατασκευές αλλά και στις βιομηχανίες μας οι οποίες σηκώνουν το  τεράστιο οικονομικό βάρος για την ενεργειακή δαπάνη  της βιομηχανίας.


ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΕ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Με την δύναμη του υδρογόνου

Η Hypersonix διαφημίζει τον κινητήρα υδρογόνου του οχήματός της, λέγοντας ότι λειτουργεί με μηδενικές εκπομπές CO2: καίει υδρογόνο, ένα εξαιρετικά εύφλεκτο στοιχείο, παράγοντας υδρατμούς και μικρές ποσότητες οξειδίων του αζώτου κατά τη διάρκεια πτήσης σε μεγάλο ύψος.

Αν και υπάρχουν ήδη αρκετά αεροσκάφη ικανά να πετούν χρησιμοποιώντας υδρογόνο και όχι παραδοσιακά ορυκτά καύσιμα, αυτά τα αεροσκάφη είναι πειραματικά, σχέδια και όχι μοντέλα μαζικής παραγωγής. Η ώθηση οποιουδήποτε αεροσκάφους σε αυτές τις υψηλές ταχύτητες – ειδικά εκείνου που επιτυγχάνει υπερηχητικές ταχύτητες – είναι μια μη δοκιμασμένη εφαρμογή για την ισχύ υδρογόνου. Ωστόσο, εάν κάποιος μπορεί να επιτύχει υπερηχητική πτήση χρησιμοποιώντας υδρογόνο ως πηγή καυσίμου, η Kratos είναι η εταιρεία που μπορεί να το καταφέρει.

Μπορεί η Ελλάδα να συμμετέχει;

Η ΕΑΒ είναι ίσως ο μοναδικός φορέας που θα μπορούσε να συμμετέχει ενεργά στο συγκεκριμένο σχέδιο. Διαθέτει ένα Μοναδικό πλεονέκτημα το οποίο δυστυχώς δεν το έχει αξιοποιήσει. Είναι κρατική εταιρεία χώρας – μέλους τόσο του ΝΑΤΟ, όσο και της ΕΕ! Διαθέτει τεράστια τεχνογνωσία και θα μπορούσε να εμπλακεί ενεργά στην παραγωγή του υπερηχητικού μοντέλου το οποίο θα έδινε λύσεις τόσο για την άμυνα της χώρας, θα μπορούσε όμως να αποτελέσει και μία πηγή εσόδων για την Ελλάδα.

Με την εμπλοκή της ΕΑΒ, αυτόματα άνοιγαν οι δύο μεγαλύτερες αγορές του πλανήτη για το συγκεκριμένο μοντέλο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Με την εισαγωγή ενός τέτοιου υπερόπλου πάντως, η Ελλάδα θα διέλυε το τελευταίο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Τουρκίας, που είναι η αντίστοιχη βιομηχανία μη επανδρωμένων αεροσκαφών που διαθέτει.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΥΠΕΡΗΧΗΤΙΚΟ DRONE ΜΕ ΥΔΡΟΓΟΝΟ

Επομένως στο ερώτημα που θέτει ο αρθρογράφος του παρόντος άρθρου αν είναι εφικτό να συμμετέχει στο συγκεκριμένο σχέδιο η ΕΑΒ ,οχι δεν μπορεί να είναι εφικτό με τις σημερινές συνθήκες και πολίτικες αποφάσεις .

Βλέπουμε οτι όλες οι κυβερνήσεις που πέρασαν από την Ελλάδα ουδεμία δεν στήριξε τις δημόσιες αλλά και ιδιωτικές βαριές βιομηχανίες.

Ψίχουλα έδιναν και δίνουν ισα ισα να συντηρηθούν

Προτιμούν να υπογράφουν συμβάσεις για προμήθειες του Ελληνικού Στρατού και της Εθνικής Άμυνας με ξένες χώρες , να προμηθεύονται κορβέτες και rafalle επιβαρύνοντας τον κρατικό προϋπολογισμό ενώ έχουμε τα ναυπηγεία μας και τα παζαρεύουμε για να τα ξεπουλήσουμε. 

ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ,ΕΛΒΟ,ΛΑΡΚΟ,ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ,ΠΥΡΚΑΛ,ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΒΟ ΑΙΓΙΟΥ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΟΥΝ

ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΝΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙ ΤΗΣ ΥΦΗΛΙΟΥ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ



«ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ.». ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΟΤΑΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΑΣ.

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ.”

“Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ”. ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ

“ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ.” ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ.

ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ. Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ” ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ . ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ