ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Σάββατο 13 Μαρτίου 2021

Τί είναι τα Υβρίδια και πόσο “αθώα” είναι


 

Τί είναι τα Υβρίδια και πόσο “αθώα” είναι

Υβρίδια καλούνται τα φυτά, τα οποία προκύπτουν από τη διασταύρωση δυο διαφορετικών ποικιλιών του ίδιου είδους και παρουσιάζουν “βελτιωμένα” χαρακτηριστικά σε σχέση με τα φυτά από τα οποία προέρχονται.

Τα “βελτιωμένα” αυτά χαρακτηριστικά εξυπηρετούν εμπορικούς σκοπούς όπως αύξηση της παραγόμενης ποσότητας, αύξηση του μεγέθους των καρπών, ανθεκτικότητα σε ασθένειες, ανθεκτικότητα σε ακραία καιρικά φαινόμενα, ομογενοποίηση των παραγόμενων προϊόντων για τη διευκόλυνση της τυποποίησής τους, μορφοποίησή τους προς χάρη της καταναλωτικής αισθητικής κ.λ.π.

Κάθε χώρα διαθέτει εκτός των άλλων και ένα μεγάλο φυσικό θησαυρό, την γενετική ποικιλότητα, δηλαδή ποικιλία λαχανικών και φρού­των, καθώς και σπάνια είδη ζώων, προσαρμοσμέ­να όλα στις κλιματικές συνθήκες κάθε χώρας, με την έλευση των μονοπω­λίων βλέπουμε τις ποικι­λίες που κληροδοτήθηκαν από γενιά σε γενιά, να εγκαταλείπονται, χάρη του φτηνού σπόρου που αγο­ράζει ο αγρότης από το μαγαζί.

Με λίγα λόγια η ανάπτυξη του διεθνούς εμπορίου σπόρων χτυπάει τις ποικιλίες που ήταν προσαρμοσμένες στις ειδι­κές ανάγκες της περιοχής και έτσι καλλιεργούμενες ποικιλίες προϊόντων, επί­πονης προσπάθειας αιώ­νων, κινδυνεύουν σοβαρά από ολοσχερή εξαφάνιση.

Οι παραδοσιακοί γεωρ­γοί είχαν φτάσει με τον καιρό να έχουν μια ποικι­λία για σχεδόν κάθε ανά­γκη, π.χ. μια ποικιλία που θα την φύτευαν αν προ­βλεπόταν ξηρασία ή μια ποικιλία που θα άντεχε σε κάποια αρρώστια.

Ήξεραν πως να απομο­νώσουν κάποιο επιθυμητό χαρακτηριστικό.

Όταν όμως οι Εταιρείες Σπόρων δημιούργησαν τα υβρίδια, ανθεκτικά μεν στα ζιζανιο­κτόνα και στα λιπάσματα, αλλά με άλλες απαιτήσεις (π.χ. συνεχές πότισμα) φρόντισαν να έχουν το α­ποκλειστικό δικαίωμα εκ­μετάλλευσης τους (the patenting of plants) και σαν να μην έφτανε μόνο αυτό, η Ε.Ε. κατάρτισε κατάλογο ποικιλιών που επιτρέπονται να πωλού­νται στις χώρες-μέλη.

Έτσι ποικιλίες που δεν είναι υβρίδια, όλο και πε­ρισσότερες αποκλείονται από τον κατάλογο. Επίσης και χωριάτικες ποικιλίες που αδυνατούν να ορι­στούν, ποικιλίες που δεν αντέχουν στη μεταφορά και δεν μπορεί το προϊόν τους να μαζευτεί με μη­χανές, όπως οι παλιές Ελ­ληνικές τομάτες, που ήταν μεν πεντανόστιμες, αλλά δεν άντεχαν στην μετα­φορά, εν αντιθέσει με τις σημερινές τομάτες υβρίδια με την χοντρή φλούδα.

Προβλέπεται δυστυχώς ότι το 90% των παραδο­σιακών Ευρωπαϊκών ποι­κιλιών θα εξαφανιστεί και η κατάσταση θα γίνει μη αναστρέψιμη. Ήδη οι παραδοσιακές ποικιλίες εξαφανίστηκαν από τη Γερμανία και στην Αγγλία έχουν εξαφανιστεί από την αγορά 1500 ποικιλίες.

Η ίδια εταιρεία που έχει πατεντάρει το υβρίδιο, που γενεές ολόκληρες γεωργών είχαν παλέψει να απομονώσουν το συγκε­κριμένο γονίδιο τους, πουλάει και το ζιζανι­οκτόνο που αντέχει το φυτό όπως και τα ανάλογα λιπάσματα;

Και δεν είναι μόνο οι γεωργικές ποικι­λίες που κινδυνεύουν να πατενταριστούν παγκό­σμια μέσο της ΟΑΤΤ, αλλά όλη η γενετική ποικιλότητα του πλανήτη.

Αλλά το χειρότερο θα είναι όσον αφορά την τροφή μας, ότι όχι μόνο τα υβρίδια θα είναι κάποτε πανάκριβα, αλλά και το ότι όταν μια χώρα δεν ελέγχει τους δικούς της σπόρους, είναι καταδικασμένη σε πολιτική και οικονομική εξάρτηση.

Τα υβρίδια παρουσιάζουν επίσης ένα ακόμη αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό, ότι συνήθως παράγουν στείρους σπόρους κι αν όχι τότε τα φυτά που προέρχονται από σπόρους υβριδίων κατά κανόνα δεν εμφανίζουν τα “βελτιωμένα” χαρακτηριστικά στην επόμενη γενιά.

Ευτυχώς κάτι έχει αρχίσει και κινείται από τους νέους αγρότες πια, αυτούς που μοχθούν στα βιολογικά αγροκτήματα και δεν θεωρούν πολιτικά απαράδεκτο να ασχολούνται με τη γη, παρ’ όλη την προσπάθεια-οδηγία της Ε.Ε. για περαι­τέρω μείωση του αγροτι­κού μας πληθυσμού, δημι­ουργώντας την πρώτη Τράπεζα Σπόρων από ντό­πιες ποικιλίες.

Ήδη έχουν συγκεντρωθεί σπόροι πά­νω από 2000 ποικιλίες και οι υπεύθυνοι βιοκαλλιεργητές είχαν επισκεφθεί και την Κέρκυρα για να βρουν σπόρους από ντόπιες ποικιλίες.

ΠΗΓΗ

ΑΡΑ ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΗΝ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΓΑΛΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΑΛΜΑΤΩΝ, ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ, ΝΑ ΚΡΙΝΕΙΣ, ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΣΕΛΘΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΔΥΝΑΣΤΕΥΣΟΥΝ. ΒΕΒΑΙΩΣ ΤΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΜΥΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΕΣΥ ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΜΕ ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΤΙΑ. ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ ΕΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ‘Η ΥΒΡΙΔΙΑ.

ΜΥΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΟΙΤΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΥΣΤΙΚΑ.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΑΘΕΡΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΣΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΟΥ ‘Η ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΟΥ.
ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΕΙΧΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΒΡΙΣΚΑΝ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΟ ΥΒΡΙΔΙΟ ‘Η ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗ ΜΟΡΦΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΠΕΤΡΕΠΑΝ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΠΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ‘Η ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΜΟΛΥΝΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.
ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΖΩΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΕΛΕΓΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ. ΠΟΙΕΣ? ΟΛΕΣ ΟΙ ΡΑΤΣΕΣ, ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙΣ, ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΕΝΕΤΙΚΕΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΜΕΡΙΚΑ ΕΝΤΟΜΑ, ΕΡΠΕΤΑ ΚΑΙ ΖΩΑ. ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΜΑ. ΕΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΓΕΙΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΣΑΡΚΩΘΟΥΝ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΑΡΚΙΟ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΤΩΤΟΙ ΚΑΙ ΕΚΔΙΩΓΜΕΝΟΙ, ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΚΟΣΜΗ, ΦΡΙΚΤΗ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ, ΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΜΟΡΦΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΥΛΟ ΚΟΣΜΟ, ΣΤΙΓΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΟΡΑΤΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ (ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΝΤΟΥ: ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΥΛΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΥΛΟ ΚΟΣΜΟ. ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΟΡΑΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΟΡΑΤΟ ΚΟΣΜΟ).



ΕΤΣΙ, ΜΟΝΟ ΣΕ ΖΩΑ ‘Η ΣΕ ΕΡΠΕΤΑ ‘Η ΣΕ ΕΝΤΟΜΑ ΓΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΖΩΝΤΟΒΟΛΑ. ΒΕΒΑΙΑ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΛΕΥΟΥΝ, ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙ ΕΝΤΟΜΑ, ΕΡΠΕΤΑ ΚΑΙ ΖΩΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΓΕΝΙΕΣ, ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΟΥΝ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ. ΑΛΛΙΩΣ ΕΑΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ, ΤΟΥΣ ΒΟΥΤΗΞΑΝ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΓΡΑΜΜΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΥΡΟ ΓΑΛΑΞΙΑ ΦΥΛΑΚΗ.
ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΛΥΘΕΙ ΕΚΤΕΝΕΣΤΕΡΑ ΣΕ ΑΛΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΦΙΕΡΩΣΩ ΣΤΟΥΣ ΓΑΜΩΑΠΟΣΤΑΤΕΣ.
ΩΣΤΟΣΟ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΤΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΖΩΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΟΝΟ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΑΞΙΑΚΟ, ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΑ, ΚΑΜΙΑ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΟΜΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΦΡΕΝΟ ΣΤΗΝ ΓΕΛΟΙΑ ΕΠΑΡΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥΣ.
ΟΛΗ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΟΙ ΝΟΜΟΙ, ΟΙ ΟΡΚΟΙ, ΟΙ ΕΛΛΑΝΙΕΣ ΑΞΙΕΣ, ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ, Ο ΟΛΥΜΠΟΣ, ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΝΩΜΕΝΕΣ ΑΠΕΙΡΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΝΕΣ ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΕΣ, ΜΕ ΠΗΓΕΣ ΑΠΕΙΡΗΣ ΑΦΘΟΝΗΣ ΑΣΤΕΙΡΕΥΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ.
ΑΡΑ ΑΞΙΑΚΟ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ.
ΟΛΥΜΠΟΣ, ΣΕΙΡΙΟΣ, ΟΛΥΜΠΙΕΣ ΥΠΕΡΟΝΤΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΝΙΕΣ ΑΞΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ. ΟΛΟΤΗΤΑ. ΙΔΙΟ ΤΑΥΤΟΣΗΜΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΜΑ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΙΔΙΟ, ΟΠΩΣ ΤΟ αΛΦΑ ΚΑΙ ΤΟ ωμεγΑ.
ΑΡΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΞΙΑΚΟ ΚΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΜΗΤΡΙΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥΣ. ΕΤΣΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΛΛΗΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΜΗΤΡΙΟΙ ΚΑΙ ΤΩΝ 12 ΟΛΥΜΠΙΩΝ ΔΙΟΤΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΙ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΒΕΒΗΛΩΝΕΙ, ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΚΑΙ ΥΒΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΟΥΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΣΤΑΤΙΚΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ.
ΚΑΙ ΩΣ ΜΟΝΑΔΑ ΑΔΙΑΙΡΕΤΗ ΟΙ 12 ΟΛΥΜΠΙΟΙ ΚΑΙ ΩΣ ΜΟΝΑΔΑ ΟΛΥΜΠΟΣ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΣΤΑΤΙΚΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ ΙΕΡΟ 12 ΔΩΔΕΚΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ: ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ ΣΟΥ.
ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ 12 ΔΩΔΕΚΑ ;; ΑΥΤΑ ΤΑ ΖΩΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ 12 ΨΕΥΤΙΚΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑ, 12 ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ. ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΔΩΔΕΚΑΔΑ ΩΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ. ΒΕΒΗΛΩΝΟΥΝ ΤΟ ΙΕΡΟ 12 ΔΩΔΕΚΑ.
ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΔΟΜΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΟΥ ΤΟ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΣ. ΕΙΝΑΙ ΚΩΔΙΚΑΣ. ΜΙΜΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΟΥ. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΒΕΒΗΛΩΣΕΙ ΤΑ ΖΩΑ! ΤΑ ΖΩΑ!!!

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΕΡΟ ΕΛΛΑΝΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ 

12 ΔΩΔΕΚΑ ΕΛΛΑΝΙΕΣ ΑΞΙΕΣ 12 ΔΩΔΕΚΑ ΕΛΛΑΝΙΕΣ ΟΛΥΜΠΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΟΡΚΟΙ



ΠΗΓΗ

https://www.aitherikigrafi.gr/12-ellanies-olympies-dynameis

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ :ΔΕΛΑΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΔΕΛΑΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β' ΠΕΙΡΑΙΑ
ΔΙΓΕΝΗ ΑΚΡΙΤΑ 36,18755 ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
delagrammatika@gmail.com ,6976653520


https://delagrammatika-yp-boulevtis.blogspot.com/


https://www.facebook.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ