ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Κυριακή 28 Μαρτίου 2021

ΑΦΟΥ ΔΩΣΑΜΕ 40 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ SELF TEST ΟΙ ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΑΝ ΠΑΝΕ ΠΕΡΙΠΑΤΟ

 

ΑΦΟΥ ΔΩΣΑΜΕ 40 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ SELF TEST  ΟΙ ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΑΝ ΠΑΝΕ ΠΕΡΙΠΑΤΟ.Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΤΙΣ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΟ SELF TEST ΤΗΣ  SIEMENS ΣΤΙΣ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ  ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΝΟΣΩΝ  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΑΧΕΙΑΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ SELF TEST ,ΣΤΙΣ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΣΜΕΥΕΙ 40 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ 10 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ  SELF TEST ΕΝΩ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΚΡΙΝΕΙ ΜΕ ΝΟΜΟ ΟΤΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΙΑΤΡΟΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ 



Αποφασίζουμε
Ε γ κ ρ ί ν ο υ μ ε τη δέσμευση πίστωσης ύψους σαράντα εκατομμύριων ΕΥΡΩ (40.000.000,00) για την
πληρωμή ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του προυπολογισμού εξόδων του Υπουργείου Προστασίας του
Πολίτη Ειδικός φορέας ΕΦ1047-202-0000000 ΠΟΛ Λογαριασμού 6ου βαθμού 2410103001 οικ.έτος 2021 για Κατ’
εξουσιοδότηση της παρ.3 του αρ.54 του Ν.4662/2020, COVID-19 προμήθεια δέκα εκατομμυρίων τεμαχίων
(10.000.000) shelf rapid tests, για την αυτοδιαγνωστική δοκιμασία ελέγχου της νόσησης από κορονωϊό, με
ατομική χρήση, χωρίς την ανάγκη διενέργειας αυτής από επαγγελματικό προσωπικό, στο πλαίσιο της άμεσης
αντιμετώπισης της διάδοσης της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, ένεκεν των αυξημένων και έκτακτων
αναγκών που έχουν ανακύψει λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού


ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΑΝ

Νόμος 4737/22.10.2020 - Άρθρο 31
1. Εφόσον εξακολουθεί να υφίσταται άμεσος κίνδυνος από τη διασπορά του κορωνοϊού COVID-19 και όχι πέραν της 31ης.1.2021, απαγορεύονται η ελεύθερη διάθεση, η θέση σε λειτουργία και η χρήση ιατροτεχνολογικών προϊόντων από φυσικά πρόσωπα ως τελικούς χρήστες, που χρησιμοποιούνται για τη διενέργεια δοκιμασιών ταχέων ελέγχων αντιγόνων SARS-CoV-2 (rapid test) για τη μέτρηση ή την ανίχνευση αντισωμάτων που συνδέονται με τον κορωνοϊό COVID-19.

2. Στην έννοια των ιατροτεχνολογικών προϊόντων ταχέων ελέγχων αντιγόνων SARS-CoV-2 (rapid test) εμπίπτουν τα τεστ αντισωμάτων που ανιχνεύουν τους ακόλουθους τρεις τύπους αντισωμάτων: IgG, IgM και IgA.

Με απόφαση του Υπουργού Υγείας εξειδικεύεται κάθε θέμα σχετικό με τις κατηγορίες ιατροτεχνολογικών προϊόντων, που εμπίπτουν στην απαγόρευση της παρ. 1.

3.Ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια και δημόσιες δομές υγείας, όπως νοσοκομεία, δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και ο Ε.Ο.Δ.Υ. δύνανται να χρησιμοποιούν ιατροτεχνολογικά προϊόντα ταχέων ελέγχων αντιγόνων SARS-CoV-2 (rapid test), για τη διενέργεια ελέγχων νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19, φυσικών προσώπων, υπό τον όρο της παρουσίας ιατρονοσηλευτικού προσωπικού υπεύθυνου για την ορθή χρήση του προϊόντος και την κατάλληλη ενημέρωση του φυσικού προσώπου ως προς το εξαγόμενο αποτέλεσμα. Τα ελάχιστα αναγκαία χαρακτηριστικά των ιατροτεχνολογικών προϊόντων ταχέων ελέγχων αντιγόνων SARS-CoV-2 (rapid test), για τη διενέργεια ελέγχων νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19 είναι η κλινική ευαισθησία για SARS-CoV-2 σε σύγκριση με μοριακό test αναφοράς, η ύπαρξη ποσοστού κλινικής ειδικότητας για SARS-CoV-2, καθώς και η συμπερίληψη στις ενδείξεις αποτελέσματος ένδειξης εγκυρότητας της εκτέλεσης της δοκιμασίας (εκτός από την ένδειξη για θετικό ή αρνητικό). Με απόφαση του Υπουργού Υγείας, που εκδίδεται μετά από εισήγηση της Επιτροπής Αντιμετώπισης Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, δύνανται να εξειδικεύονται περαιτέρω τα ελάχιστα αναγκαία χαρακτηριστικά διαγνωστικής επάρκειας των ιατροτεχνολογικών προϊόντων ταχέων ελέγχων αντιγόνων SARS-CoV-2 (rapid test) και να προστίθενται επιπλέον χαρακτηριστικά διαγνωστικής επάρκειας, καθορίζονται οι φορείς, δημόσιοι και ιδιωτικοί, που δύνανται να χρησιμοποιούν αντίστοιχου τύπου ιατροτεχνολογικά προϊόντα για διαγνωστικούς ή επιδημιολογικούς σκοπούς, οι κατηγορίες προσώπων που υποβάλλονται στον συγκεκριμένο τύπο διαγνωστικού ελέγχου με αναφορά στα επιδημιολογικά τους χαρακτηριστικά, καθώς και κάθε σχετική προς τα ανωτέρω λεπτομέρεια.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΝΟΣΩΝ


Πλήρη άγνοια για τον τρόπο διανομής των ατομικών τεστ (self test) κορονοϊού δηλώνει ο πρόεδρος του Προμηθευτικού Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Αττικής, Ανδρέας Γαλανόπουλος, τονίζοντας, παράλληλα, ότι μόνο δυο self test κυκλοφορούν στην αγορά εκ των οποίων το ένα είναι της Siemens και το άλλο αμερικανικής εταιρείας. Μάλιστα το self test της  Siemens  εγκρίθηκε μεν από τις αρχές της Γερμανίας στις 24 Φεβρουαρίου - και με την έγκριση αυτή μπορεί να κυκλοφορήσει και σε άλλες αγορές της Ευρώπης - αλλά δεν έχει λάβει πιστοποίηση σύμφωνα με την οδηγία 98/79 / ΕΚ όπως αναφέρει η γνωμοδότηση που εξέδωσε  το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) στις 17 Μαρτίου.

ΣΑΣ ΑΦΗΝΩ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ 

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΕΛΛΗΝΑ ΜΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙ ΜΑΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ
ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΑ ΜΑΣ .
ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ



ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ Ε.ΣΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ.”


«ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ.». ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΟΤΑΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΑΣ.


“Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ”. ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ


“ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ.” ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ.


ΔΕΛΑΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β' ΠΕΙΡΑΙΑ
ΔΙΓΕΝΗ ΑΚΡΙΤΑ 36,18755 ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
delagrammatika@gmail.com ,6976653520


https://delagrammatika-yp-boulevtis.blogspot.com/


https://www.facebook.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ