ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020

2 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΟΝΟΥΣ ΝΙΚΕΛΙΟ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΑ ΟΡΥΧΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ

 

2 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΟΝΟΥΣ ΝΙΚΕΛΙΟ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΑ ΟΡΥΧΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ 

ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΕΚΣΥΧΡΟΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΕΛΙΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΚΟΒΑΛΤΙΟ .
ΑΥΤΗ Η ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΗ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΣΟΔΑ ΜΕΧΡΙ 100.000.000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ.
Η ΛΑΡΚΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 5 ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΣΕ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΝΙΚΕΛΙΟΥ

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ελον Μασκ της Tesla κατά τη διάρκεια της τελευταίας ενημέρωσης των αναλυτών είχε απευθύνει έκκληση στους παραγωγούς νικελίου να εξορύσσουν όσο το δυνατό περισσότερες ποσότητες: «Οπου κι αν βρίσκεστε στον κόσμο, παρακαλώ εξορύξτε περισσότερο νικέλιο. Η Tesla θα σας δώσει ένα τεράστιο συμβόλαιο για μεγάλο χρονικό διάστημα, εάν έχετε ορυχεία νικελίου αποτελεσματικά και με περιβαλλοντικές ευαισθησίες σε ό,τι έχει να κάνει με τις μεθοδολογίες εξόρυξης».

Το νικέλιο περιέχει το κοβάλτιο, το οποίο χρησιμοποιείται για την κατασκευή μπαταριών. Τα επόμενα 20 χρόνια είναι τα χρόνια της μετάβασης προς την κλιματική ουδετερότητα και η ηλεκτροκίνηση στις μεταφορές καθώς και η αποθήκευση ενέργειας είναι δραστηριότητες οι οποίες θα γνωρίσουν ραγδαία ανάπτυξη.

Σύμφωνα με αναλύσεις ειδικών, η ΕΕ έως το 2025 έχει ανάγκη από 53.000 τόνους σε κοβάλτιο. Από τα κράτη - μέλη της, μόνο η Φινλανδία έχει τη δυνατότητα να προσφέρει 2.300 τόνους. Οι υπόλοιπες ποσότητες εισάγονται από τη Ρωσία και το Κονγκό.

Η ΛΑΡΚΟ παράγει το σιδηρονικέλιο. Ωστόσο, δεν έχει τη δυνατότητα διαχωρισμού του κοβαλτίου. Ειδικοί εξηγούν πως μόνο με επένδυση στην υδρομεταλλουργία θα μπορέσει να εκτελεί κι αυτήν την επεξεργασία. Αν αυτό συνέβαινε, τότε θα παρήγε περί τους 2.000 με 3.000 τόνους, συμβάλλοντας στην κάλυψη των ευρωπαϊκών αναγκών σε κοβάλτιο.

Αναλυτές εκτιμούν ότι με σημερινές τιμές η βιομηχανία της Λάρυμνας χάνει περί τα 70 με 100 εκατ. δολάρια από τις εξαγωγές κοβαλτίου. Πρέπει να τονιστεί ότι το συγκεκριμένο υλικό η ΕΕ το έχει χαρακτηρίσει ως στρατηγικό υλικό. Αρα είναι εφικτή και η χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά ταμεία και άλλους κοινοτικούς πόρους.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΗΣΑΥΡΟΦΥΛΑΚΙΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΝΑ ΜΕΘΟΔΕΥΣΟΥΝ  ΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ.


ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 190 .000.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΡΡΙΨΑΝ ΤΗΝ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΕΓΓΡΑΦΗ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΑΠΟ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΝΙΚΕΛΙΟΥ.

ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΥΝΤΕΛΕΣΑΝ ΩΣΤΕ ΑΥΤΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΘΕΙ.





ΕΝΑ ΕΧΩ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ,ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΗΡΘΕ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ.
  ΠΟΙΟΣ ΟΜΩΣ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΕΙ ΤΑ ΠΕΡΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ?

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ 


ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ ΟΤΙ ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΕΣ  ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ?
Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.Ε.? ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ?
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ HEDGING?
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΒΑΡΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΟΥΣΑΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ?


Για το 2ο δεκαήμερο του Νοεμβρίου προγραμματίζονται, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο χωριστοί διαγωνισμοί για την πώληση των περιουσιακών στοιχείων της ΛΑΡΚΟ. Ο πρώτος διαγωνισμός θα διενεργηθεί από το ΤΑΙΠΕΔ και θα αφορά το εργοστάσιο της Λάρυμνας και τα μεταλλεία του Αγίου Ιωάννη, ενώ ο δεύτερος που θα διενεργηθεί από τον ειδικό διαχειριστή της εταιρείας θα αφορά στο ενεργητικό της εταιρείας που περιλαμβάνει τα πέντε μεταλλεία της Εύβοιας, το μεταλλείο της Καστοριάς και το λιγνιτωρυχείο στα Σέρβια Κοζάνης. 


ΕΧΕΤΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΤΑ ΚΟΒΕΤΕ ΤΑ ΡΑΒΕΤΕ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΑΣ ΟΛΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ .
ΤΙΣ ΞΕΠΟΥΛΑΤΕ ΟΛΕΣ ΜΙΑ ΜΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΕΤΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ,ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΚΟΝΤΡΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ ΛΙΜΑΝΙΑ,ΝΗΣΙΑ ,ΠΑΡΑΛΙΕΣ ,ΤΡΕΝΑ  ΤΑ ΠΑΝΤΑ.ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ.
ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.ΜΕΣΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ.
ΚΑΙ ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΤΙ ΜΕΣΙΤΙΑ ΠΕΡΝΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΘΕΛΕΤΕ ΕΣΠΕΥΜΕΝΑ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

ΚΥΡΙΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΘΑ ΕΛΕΓΧΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ .

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:




ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ 6199/2015 ΣΥΝΕΠΩΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΨΗΦΟΘΗΡΙΑ

7.0. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ – ΕΝΕΡΓΕΙΑ

  • Η βιομηχανία θα δομηθεί να παρέχει αυτάρκεια σε όλους τους τομείς. Αυτό θα επιτευχθεί λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις παγκόσμιες συνθήκες για πιθανές συνεργασίες, εκτέλεση σχεδίων και επενδύσεων στους πιο νευραλγικούς τομείς.

7.1. Η βιομηχανία θα δομηθεί πάνω στο πλαίσιο της τεχνολογίας αιχμής του σημερινού παγκόσμιου γίγνεσθαι με προοπτική την ανάπτυξη πρωτοπόρων και καινοτόμων τεχνολογιών οι οποίες ως ευρεσιτεχνίες βρίσκονται στα χέρια της Ελλήνων Πολιτείας καθώς επίσης θα κληθούν οι απανταχού Έλληνες πολίτες, επιστήμονες, εφευρέτες για να προσφέρουν τις γνώσεις τους και την ευφυΐα που έχουν κληρονομήσει από το γένος μας, στην Ελλήνων Πολιτεία.

7.2. Η βιομηχανία θα στηριχθεί στις πρώτες ύλες, που βρίσκονται στην Ελληνική γη.

7.3. Δίδεται ιδιαίτερη βαρύτητα στον εξορυκτικό και μεταλλευτικό κλάδο για να υπάρξει υποδομή παραγωγής των πρώτων υλών, που είναι αναγκαία για την βιομηχανική δραστηριότητα. Θα δοθεί ιδιαίτερη βάση στην παραγωγή σπάνιων μετάλλων, σπάνιων γαιών που βρίσκονται στην Ελληνική γη καθώς και η εκμετάλλευση τους.

7.4. Ειδικές μονάδες για καλύτερους τρόπους μεγιστοποίησης της εκμετάλλευσης, ειδικά βελτιωτικά και προστατευτικά μέτρα για τους βιοτικούς, αβιοτικούς, ενεργειακούς ή/ και εν δυνάμει φυσικούς πόρους όπως αυτοί κατηγοριοποιούνται σε ανανεώσιμους και μη ανανεώσιμους: Ατμοσφαιρικός αέρας, νερό, έδαφος, φυσική χλωρίδα και πανίδα, ορυκτός πλούτος υπεδάφους, ηλιακή ακτινοβολία, φυσική ομορφιά κ.ο.κ.

7.5. Όλη η παραγωγή από τα μεταλλεία της Ελλάδος θα χρησιμοποιούνται ως πρώτη ύλη στην ελληνική μεταποιητική βιομηχανία. Δεν θα εξάγονται πρωτογενής πρώτες ύλες παρά μόνο μεταποιημένα βιομηχανικά προϊόντα, που θα περιλαμβάνουν την υπεραξία της μεταποίησης. Με αυτό τον τρόπο η Ελλάδα καθίσταται αυτάρκης και αυτοδύναμη στις βιομηχανικές πρώτες ύλες.

7.6.  Για την ανταγωνιστικότητα των βιομηχανικών προϊόντων η προϋπόθεση που χρειάζεται, είναι να σταματήσει η υπερεκμετάλλευση των πόρων ενέργειας για λόγους κερδοσκοπικούς και η αναπροσαρμογή του κόστους της ενέργειας σε χαμηλότερες τιμές.

7.7.  Για  να  υλοποιηθεί  ένας  τέτοιος  σχεδιασμός  χρειάζεται  χρήση ενέργειας χαμηλότερου κόστους. Η Ελλήνων Πολιτεία είναι έτοιμη να εφαρμόσει εναλλακτικές πράσινες τεχνολογίες, οι οποίες θα είναι υψηλών προδιαγραφών με πλήρη ασφάλεια και απόλυτο σεβασμό ως προς το περιβάλλον.

7.8. Μια από αυτές τις τεχνολογίες, που θα εφαρμοστούν, είναι παραγωγή υδρογόνου μέσω ηλεκτρολυτικής διαδικασίας με χρησιμοποιούμενη ενέργεια για ηλεκτρόλυση, την ηλιακή.

7.9. Όλες οι εναλλακτικές μορφές ενέργειας που θα χρησιμοποιηθούν θα έχουν σαν κατάληξη την χρήση ελεύθερης ενέργειας, που είναι η νομοτελειακή χρήση ενέργειας για τον πλανήτη μας.

Η Ελλήνων Πολιτεία θα καταστήσει το Ελληνικό κράτος πλήρως αυτοδύναμο βιομηχανικά και ενεργειακά θέτοντας το παγκόσμιο πρότυπο εφηρμοσμένης τέχνης του Λόγου.



ΔΕΛΑΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β' ΠΕΙΡΑΙΑ
ΔΙΓΕΝΗ ΑΚΡΙΤΑ 36,18755 ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
delagrammatika@gmail.com ,6976653520



ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ