ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Σάββατο 22 Απριλίου 2023

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ:ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ

 ΠΛΕΥΡΗΣ


Η παραίτηση του γιατρού της Σερίφου Θανάση Κοντάρη αναδεικνύει ένα τεράστιο πρόβλημα για το ΕΣΥ στη νησιωτική χώρα. Λίγο πριν το καλοκαίρι και την απόβαση χιλιάδων τουριστών το προσωπικό στα νοσοκομεία εξαναγκάζεται σε παραίτηση, καθώς δεν μπορεί να αντέξει τις τραγικές συνθήκες εργασίας.

Η γενικότερη κρίση στελέχωσης στο σύστημα Υγείας, τα χαμηλά μισθολογικά επίπεδα σε συνδυασμό με την ακρίβεια, η έλλειψη αξιοπρεπούς εξοπλισμού και οι εξουθενωτικοί ρυθμοί είναι οι βασικοί λόγοι που ωθούν τους γιατρούς στην πόρτα της εξόδου. Μάλιστα, οι δομές Υγείας στα νησιά ήδη έχουν πολλά κενά, στα οποία έρχονται να προστεθούν οι παραιτήσεις και να κάνουν την κατάσταση αποκαρδιωτική. Μόνο τους τελευταίους μήνες έχουμε τις παρακάτω παραιτήσεις από τα νοσοκομεία της νησιωτικής χώρας:

* Νοσοκομείο Σαντορίνης: Παραιτήθηκε ο μοναδικός 72χρονος αναισθησιολόγος.

* Νοσοκομείο Σύρου: Παραιτήθηκε ο διοικητής Μιχάλης Ζαλουφός λόγω της υποστελέχωσης και των προβλημάτων λειτουργίας.

* Νοσοκομείο Σάμου: Παραιτήθηκε η μοναδική παιδίατρος.

* Νοσοκομείο Κεφαλονιάς: Παραιτήθηκαν 2 παθολόγοι, 4 αναισθησιολόγοι και ακόμα 1 που προσελήφθη για να καλύψει τα κενά τους, 2 ακτινολόγοι.

* Νοσοκομείο Κέρκυρας: Αποχώρησαν 15 γιατροί τους τελευταίους μήνες από παραιτήσεις και συνταξιοδοτήσεις.

* Νοσοκομείο Κω: Παραιτήθηκαν 2 παθολόγοι.

* Νοσοκομείο Ρόδου: Παραιτήθηκαν πάνω από 10 γιατροί τον τελευταίο χρόνο.

* Νοσοκομείο Μήλου: Παραίτηση γιατρού το περασμένο καλοκαίρι επειδή δεν βρήκε… κατάλυμα.

* Νοσοκομείο Τήνου: Παραιτήθηκε ο μοναδικός παθολόγος.

Επίσης, δεκάδες παραιτήσεις είχαμε το προηγούμενο διάστημα και στα νοσοκομεία της ηπειρωτικής Ελλάδας και στην Κρήτη. Οι αντικαταστάσεις είναι σχεδόν μηδαμινές, στην καλύτερη των περιπτώσεων προσωρινές και ίσα-ίσα για να καλυφθούν τα κενά.

Άγονες προκηρύξεις

Ένας από τους βασικούς λόγους που βλέπουμε παραιτήσεις από τις δομές Υγείας των νησιών είναι το λιγοστό προσωπικό που υπηρετεί. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό στο γεγονός ότι οι προκηρύξεις του υπουργείου Υγείας για τις συγκεκριμένες περιοχές βγαίνουν άγονες. Αυτή είναι μια φυσιολογική εξέλιξη, αν αναλογιστούμε ότι ο μισθός δεν μπορεί να καλύψει βασικές ανάγκες (οι οποίες ανεβαίνουν λόγω ακρίβειας), ενώ οι γιατροί ξέρουν ότι εκεί που θα πάνε θα επωμιστούν μεγαλύτερο βάρος από αυτό που τους αναλογεί.

Κινδυνεύουν ντόπιοι και τουρίστες

Λίγο πριν ξεκινήσει η τουριστική περίοδος τα νησιά φαίνεται ότι αδυνατούν πλήρως να καλύψουν τις ανάγκες της δημόσιας Υγείας και του αυξημένου πληθυσμού των επόμενων μηνών. Και αυτό δημιουργεί κίνδυνο για τους εκδρομείς, αλλά φυσικά και για τους μόνιμους κατοίκους, οι οποίοι είναι εκτεθειμένοι καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Δυστυχώς, η παραίτηση του γιατρού στη Σέριφο μάλλον θα είναι μόνο η αρχή από μια σειρά αποχωρήσεων δεδομένης της τραγικής κατάστασης που επικρατεί στο νησιωτικό ΕΣΥ.

Υπάρχοντα κενά στο ΕΣΥ

Οι αποχωρήσεις του υγειονομικού προσωπικού προκαλούν μεγαλύτερο πρόβλημα με δεδομένο τα υπάρχοντα κενά στα νησιά. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), τα νησιά αντιμετωπίζουν τις εξής ελλείψεις σε προσωπικό:

* Νοσοκομείο Σαντορίνης: Χωρίς παθολόγο και μικροβιολόγο, 1 γενικός γιατρός. Έναν χρόνο χωρίς καρδιολόγο.

* Νοσοκομείο Τήνου: Χωρίς παθολόγο.

* Νοσοκομείο Σύρου: 1 καρδιολόγος. Στα Επείγοντα προβλέπονται 4 γιατροί και δεν υπηρετεί κανένας. Αναισθησιολόγοι υπηρετούν 2, ενώ προβλέπονται 4 θέσεις. Νευρολόγος κανένας, ψυχίατρος κανένας, 1 παθολογοανατόμος, ο οποίος τον Μάιο φεύγει σε σύνταξη και δεν θα υπάρχει γιατρός για τις βιοψίες. Παθολόγοι, από τους 5 που υπηρετούν τώρα στο τέλος του χρόνου θα μείνουν 2.

* Νοσοκομείο Νάξου: Χωρίς γυναικολόγο, 1 αναισθησιολόγος, 1 χειρουργός, 1 ακτινοδιαγνώστης.

* Νοσοκομείο Κω: Κανένας παθολόγος. Καλύπτουν το νοσοκομείο 2 γιατροί με μετακίνηση, 1 παιδίατρος, 1 ακτινολόγος.

* Νοσοκομεία Ίου, Άνδρου, Μήλου και Πάρου: Χωρίς μικροβιολόγο.

* Νοσοκομείο Αμοργού: Υπάρχει 1 γιατρός, καρδιολόγος στην ειδικότητα.

* Νοσοκομείο Λήμνου: Σε όλες τις ειδικότητες ένας: 1 παθολόγος, 1 γενικός γιατρός, 1 χειρουργός, 1 αναισθησιολόγος με μετακίνηση.

* Νοσοκομείο Κεφαλονιάς: 1 παθολόγος. Προσφέρουν, επίσης, υπηρεσίες 1 παθολόγος με μετακίνηση και 1 ιδιώτης. Αναισθησιολόγοι 2 αντί για 4. Η πλήρως εξοπλισμένη ΜΕΘ πέντε κλινών είναι κλειστή. Δεν λειτουργεί λόγω έλλειψης γιατρών. Δεν λειτουργεί η Ψυχιατρική Κλινική.

* Νοσοκομείο Κέρκυρας: Υπηρετούν 3 παθολόγοι και 1 ιδιώτης, 3 καρδιολόγοι, 2 ακτινολόγοι και 1 ιδιώτης. Στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού υπάρχουν 1 γιατρός και 2 με αναρρωτική.ΠΗΓΗ

Και αυτοί όλοι έρχονται να ζητήσουν την ψήφο σου για να ισοπεδώσουν οτι γκρέμισαν ,άλλωστε ο Υπουργός Υγείας Θ.Πλεύρης πρόσφατα έκανε εφιαλτικές δηλώσεις για το μέλλον του ΕΣΥ – «Η μετατροπή νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ είναι άλλη μια παρεξήγηση» δήλωσε ανερυθρίαστα ο Θ. Πλεύρης.

Μόνο αν ΕΣΥ και ΕΓΩ  γίνουμε ΕΜΕΙΣ ,μόνο τότε θα φτιάξουμε δημόσια δωρεάν υγεία για όλους.


13:0 ΥΓΕΙΑ


Η υγεία είναι υποχρέωση για δωρεάν παροχή της Πολιτείας προς τους πολίτες της και πρωταρχικός τομέας για την Ελλήνων Πολιτεία.
Η Πολιτεία θα προχωρήσει σε τεράστιες επενδύσεις για μία ολιστική κάλυψη των αναγκών υγείας των πολιτών.
13.1. Θα προχωρήσει σε νοσοκομειακές εγκαταστάσεις που θα σέβονται την προσωπικότητα του κάθε Έλληνα Πολίτη για τις πιο ιδανικές συνθήκες παραμονής εντός αυτών.
13.2. Τα νοσοκομεία αυτά θα καλύπτονται πλήρως από το πιο εξειδικευμένο ιατρικό, νοσηλευτικό και υποστηρικτικό προσωπικό.
13.3. Τα νοσοκομεία θα κατασκευαστούν σε περιβάλλον τέτοιο που να προάγεται η αισθητική των πολιτών σε ύψιστο βαθμό.
13.4. Είναι προγραμματισμένο να γίνει ένα κεντρικό εργοστάσιο που θα φέρει την ευθύνη έναντι της Πολιτείας με απεριόριστη δυναμική δημιουργίας και άλλων περιφερειακών εργοστασίων τα οποία θα κατασκευάζουν φάρμακα με τα καλύτερα αποτελέσματα για τους ασθενείς.
13.5. Τα φάρμακα αυτά έκτος από φυσικής προέλευσης, που είναι το ιδανικότερο, θα είναι μίξη φυσικής και τεχνικής φαρμακολογίας με τις λιγότερες αντενδείξεις.
13.6. Εκτός από την λεγόμενη κλασσική ιατρική θα ενισχυθούν μέγιστα οι εναλλακτικές θεραπείες σε αντίστοιχα ιδανικές εγκαταστάσεις για ιαματική θεραπεία, για υδροθεραπεία, φυτοθεραπεία, αρωματοθεραπεία κλπ.
13.7. Το κύριο μέλημα της Πολιτείας είναι οι πολίτες της να διαβιώνουν σε ένα περιβάλλον το οποίο να προάγει την υγεία με διατροφή ελληνική- μεσογειακή, με νερό όπως μας το προσφέρει η μητέρα φύση και με καθαρό αέρα.
13.8. Θα δημιουργηθούν ειδικά κέντρα απεξάρτησης και αποτοξίνωσης και επανένταξης στην υγιή λειτουργία της πολιτείας για εξαρτημένα άτομα,
13.9. Θα δημιουργηθούν ειδικά κέντρα περίθαλψης – θεραπευτηρίων για ψυχολογικές ασθένειες με υποστηρικτικά κέντρα που θα παρέχουν εξάσκηση πνεύματος και σώματος με σκοπό την ενεργή λειτουργία του ατόμου στην Ελλήνων Πολιτεία.
13.10. Η Ελλήνων Πολιτεία θα χρηματοδοτήσει με ότι ποσά χρειάζονται για το άνοιγμα των τεράστιων Ελλάνιων θεραπευτικών Τεχνικών.




ΔΕΛΑΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β’ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΔΙΓΕΝΗ ΑΚΡΙΤΑ 36,18755 ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
delagrammatika@gmail.com
6976653520

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ