ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021

ΦΕΣΙΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΡΑΕ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

 ΦΕΣΙΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΡΑΕ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ 

ΦΕΣΙΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΡΑΕ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ 


ΦΕΣΙΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΡΑΕ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΔΕΝ ΤΙΣ ΚΑΤΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΟΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ 

ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΛΙΓΝΙΤΗ, ΑΠΟ ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥΣ  ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΑΠΟ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΟΠΩΣ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΟΡΥΧΕΙΑ ΛΙΓΝΙΤΗ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ  ΑΦΟΥ Ο ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ  ΓΙΑ ΤΑ  ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ.

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΛΙΓΝΙΤΗ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΕΝΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε  ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΡΥΠΩΝ

ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΟ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.
 ΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΜΑΣ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΧΡΕΩΜΕΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΥΨΗΛΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Η ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΥΠΕΡΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΕ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ 
ΓΙΑ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ΕΝΑΣ ΤΕΤΟΙΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΧΡΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ.

Η  ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ  ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΨΗΛΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ .

ΜΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΥΔΡΟΓΟΝΟΥ ΜΕΣΩ ΗΛΕΚΤΡΟΛΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΜΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΥΣΗ ΤΗΝ ΗΛΙΑΚΗ 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΣΑΝ ΚΑΤΑΛΗΞΗ  ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΧΡΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΗ ΧΡΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ 

ΤΟ ΥΔΡΟΓΟΝΟ ΠΟΥ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΟ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ 70% ΤΗΣ ΓΗΙΝΗΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ 

ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΓΕΥΣΤΟ ,ΑΧΡΩΜΟ,ΑΟΣΜΟ ΧΗΜΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ  ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ ΓΙΑ ΠΟΙΚΙΛΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ  ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΑΥΣΙΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ   ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ,ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΣΤΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΩΣ ΚΑΥΣΙΜΟ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ.


ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΙΔΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Σε βάθος χρόνου, το υδρογόνο θα παρέχει επίσης ένα ιδεατό μέσο αποθήκευσης για ανανεώσιμη ενέργεια. Το υδρογόνο αναμένεται να επιτρέψει την ένταξη στο ενεργειακό σύστημα, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με μη-μόνιμη παροχή (ήλιος, άνεμος) . Κατά συνέπεια, μπορούμε να οραματιστούμε ένα φωτοβολταϊκό ηλιακό πάνελ (ή έναν ανεμόμυλο) συνδεδεμένο με μία αντιστρεπτής λειτουργίας κυψέλη καυσίμου/κυψέλη ηλεκτρόλυσης, που χρησιμοποιεί ένα μέρος της ηλεκτρικής ενέργειας για να παραγάγει Η2 κατά τη διάρκεια της ημέρας (ή σε ανέμους με υψηλή ταχύτητα), και να καταναλώνει το υδρογόνο κατά τη διάρκεια της νύχτας (ή απουσία αέρα) για να παραγάγει ηλεκτρική ενέργεια. Παρά την αναμφισβήτητη μειωμένη απόδοση αυτού του συστήματος, είναι σαφές ότι θα αποτελούσε μία αδιάλειπτη παροχή ηλεκτρικής ενέργειας.


ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ  ΕΔΩ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

ΓΙΑ ΤΑ ΦΕΣΙΑ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Η αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους διαχειριστές έχει ήδη χτυπήσει «καμπανάκι»στη ΡΑΕ –ως εποπτεύουσα Αρχή για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς– η οποία έχει σειρά επαφών με τις εταιρείες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, για να λάβει εάν χρειαστεί μέτρα, ώστε να αποτρέψει τα χειρότερα για το σύνολο του κλάδου. Ηδη, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει ένα πρώτο ανάχωμα, έχει υποχρεώσει τους προμηθευτές να καταβάλουν από 1 Οκτωβρίου εγγυητικές επιστολές για τις χρεώσεις που εισπράττουν μέσω των λογαριασμών ρεύματος για λογαριασμό του ΔΕΔΔΗΕ και του ΔΑΠΕΕΠ. Οι εγγυητικές επιστολές για το επόμενο εξάμηνο θα πρέπει να καταβληθούν μέχρι τις 18 Οκτωβρίου και η εκτίμηση που είχε εκφράσει δημοσίως σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της ΡΑΕ Αθανάσιος Δαγούμας είναι ότι τρεις εταιρείες αντιμετωπίζουν πρόβλημα και δεσμεύτηκαν ότι θα προχωρήσουν σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Οι επόμενες δύο εβδομάδες θα κρίνουν ουσιαστικά τις αντοχές του πλέον αδύναμου κρίκου της λιανικής αγοράς, που είναι οι μικρές μη καθετοποιημένες εταιρείες που δεν διαθέτουν ισχυρούς κεφαλαιακά μετόχους. Σε περίπτωση που δεν καταφέρουν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους, η ΡΑΕ βάσει του κώδικα λειτουργίας της αγοράς θα πρέπει να προχωρήσει σε ανάκληση αδειών. Το ζήτημα αξιολογείται εξαιρετικά ευαίσθητο και πολιτικά, καθώς θα ενισχύσει την αβεβαιότητα που έχει προκαλέσει γενικότερα στην οικονομία η κρίση των τιμών ενέργειας και πρώτων υλών. Η αγορά ηλεκτρισμού, ωστόσο, μετά και την τραυματική εμπειρία του παρελθόντος, όταν «έσκασαν»η Energa και η Hellas Power, έχει θωρακιστεί θεσμικά για την αντιμετώπιση αντίστοιχων φαινομένων. Οι πελάτες εταιρειών που πιθανόν βρεθούν εκτός αγοράς θα μεταφερθούν αυτόματα στην Elpedison (για το ρεύμα) και την NRG (για το φυσικό αέριο) που έχουν αναλάβει για αυτή την περίοδο ρόλο τελευταίου καταφυγίου αντίστοιχα για τις δύο αγορές, όπου και μπορούν να παραμείνουν για διάστημα δύο μηνών μέχρι να επιλέξουν το νέο πάροχό τους. Mε την αγωνία των ανεξόφλητων οφειλών πορεύεται το σύνολο του κλάδου λιανικής, καθώς οι τιμές στη χονδρεμπορική αγορά συνεχίζουν να καλπάζουν και οι καταναλωτές θα δυσκολευτούν να πληρώνουν συνεχόμενα φουσκωμένους λογαριασμούς. Ηδη η εικόνα που μεταφέρεται από την αγορά είναι ότι όλο και περισσότεροι καταναλωτές ζητούν από τους παρόχους τους διευκολύνσεις αποπληρωμής.

 ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΕ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΥΔΡΟΓΟΝΟΥ ΜΕΣΩ ΗΛΕΚΤΡΟΛΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΜΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΥΣΗ ΤΗΝ ΗΛΙΑΚΗ

ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΟΥ 

ΕΝΩΣΟΥ ΣΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ


ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ.”

«ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ.». ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΟΤΑΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΑΣ.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ