Η ΧΡΩΠΕΙ και οι Καλαβρυτινοί Ιδρυτές της……
Το 1883 ιδρύεται στον Πειραιά από το Λειβαρτζινό Σπήλιο Οικονομίδη η μικρή Ο.Ε. με την επωνυμία «Σπήλιος Α. Οικονομίδης και Σία», που πολύ γρήγορα επεκτάθηκε. Έτσι, το 1899 μεταφέρεται σε πολύ μεγαλύτερες εγκαταστάσεις στο Νέο Φάληρο, με τη νέα της μορφή ως βιομηχανία χρωμάτων και την επωνυμία «ΧΡΩΜΑΤΟΥΡΓΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ», γνωστότερη σαν ΧΡΩΠΕΙ. Εκτός από τον ιδρυτή της εργάσθηκαν σε αυτή και οι τέσσερις άλλοι αδελφοί του Σπήλιου, οι Λεόντιος, Κλεομένης, Χαρίλαος και Γεώργιος, παιδιά του Αναγνώστη Οικονομίδη, από τη συνοικία Απανάκρη του Λειβαρτζίου. Στη επιχείρηση απασχολήθηκαν ακόμα και οι εξ αγχιστείας συγγενείς Σωτήριος Σοφιανόπουλος και Αχιλλέας Καραμεσίνης, από το Σοπωτό και τη Βλασία, αντίστοιχα.
Το 1950 η εταιρία περνάει στην αποκλειστική διαχείριση του Σ. Σοφιανόπουλου.
Τότε επιχειρείται παραγωγή και νέων προϊόντων, όπως ζωοτροφών, ενώ συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία η παρασκευή φαρμάκων και χημικών προϊόντων, με γνωστότερο το αναλγητικό-παυσίπονο «αλγκόν» (με δραστική ουσία το ακετυλοσαλικυλικό οξύ), που είχε χαρακτηριστεί και σαν Ελληνική έκδοση της ασπιρίνης.
ΧΡΩΠΕΙ και Σωτήρης Σοφιανόπουλος.
Μας διοικούν με την τράπεζα και την εφορία. Η Μοναδική μας Ελπίδα Επιβίωσης. Ζούμε σε ένα πολύ επικίνδυνο περιβάλλον όλοι οι ζωντανοί άνθρωποι. Η Ελλάδα και η παραγωγή της έχει καταληστευτεί…
Ο Σωτήρης Σοφιανόπουλος (Αθήνα 1938) Έλληνας επιστήμονας, πολιτικός, επιχειρηματίας και πρώην οδηγός αγωνιστικών αυτοκινήτων. Είναι γνωστός και με το όνομα που έτρεχε στους αγώνες, σαν Είπωρχ. Έβγαλε το γυμνάσιο Αναβρύτων και σπούδασε χημικός στην Θεσσαλονίκη και την Θράκη. Εργάστηκε για πολλά χρόνια στην “ΧΡΩΠΕΙ” όπου ήταν και ο τελευταίος της ιδιοκτήτης. Το 1977 παρήγαγε στην Ζάκυνθο πετρέλαιο . Είναι ιδρυτής και πρόεδρος του κόμματος Ελληνισμού που παίρνει μέρος στις ελληνικές βουλευτικές εκλογές από το 1981. Αγωνιζόταν για πολλά χρόνια στους ελληνικούς αγώνες αυτοκινήτων με μεγαλύτερη επιτυχία του η κατάκτηση του πανελλήνιου πρωταθλήματος ταχύτητας το 1968 και του πρωταθλήματος Ράλι το 1973.
Μεγάλοι δημιουργικοί Έλληνες που διώχθηκαν..
…επειδή θέλησαν να καταστήσουν την Ελλάδα μεγάλη δύναμη και ανεξάρτητη και υπερήφανη,
Ονόματα όπως Γκιόλβας, Σοφιανόπουλος, Καραθεοδωρή, και πολλοί άλλοι γνωστοί-άγνωστοι που το σάπιο κατεστημένο θέλει να θάψει τις σπουδαίες ιστορίες τους που εμπνέουν την νεολαία, και να μας κάνει να τους ξεχάσουμε και αντί αυτών των ιστοριών να προωθήσει τις ιστορίες διαφθοράς και της σύψης και των εκάστοτε λαμόγιων που καταληστεύουν προδίδουν και καταστρέφουν αυτό το μεγάλο έθνος.
Αυτό το νήμα αφιερώνεται σε αυτούς τους σπουδαίους Έλληνες δημιουργούς και περιέχει στοιχεία από πολλαπλές πηγές.
Θα ήθελα να σας μιλήσω για έναν μεγάλο και σοφό άνδρα Έλληνα τον Σωτήριο Αρ. Σοφιανόπουλο.
Είναι ένας άνθρωπος που δεν είναι υπερβολή να πούμε πως αποτελεί αναξιοποίητο εθνικό κεφάλαιο.
Αυτό που με εντυπωσιάζει τα μάλα είναι πως σε αντίθεση με άλλους δεν θεωρητικολογεί στείρα,αλλά είναι απόλυτα ρεαλιστικός και πρακτικός,και το αυτό το έχει αποδείξει ο ίδιος πολλάκις.
Πολλές φορές απογουτεύομαστε και λέμε πως δεν υπάρχουν πια άξιοι Έλληνες πως όλοι έχουμε απαλλοτριωθεί σε μικρό ή μεγάλο βαθμό και ποιόν να ψηφίσω όλοι ίδιοι είναι.
Πιστεύω πως ο Σοφιανόπουλος είναι ένα παράδειγμα πως δεν είναι όλοι ίδιοι και πως υπάρχουν και σήμερα άξιοι,πολύ άξιοι άνθρωποι, παρόλο που δεν τους γνωρίζουμε τους περισσότερους δυστυχώς.Ίσως να φταίει και το οτι δεν τους ψάχνουμε..
Θα σας παραθέσω λοιπόν την βιογραφία του που είναι αρκούντως κατατοπιστική και όσον αφορά το περιεχόμενό της όλα είναι απόλυτα αληθή μέχρι κεραίας.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Γεννήθη στην Αθήνα το έτος 1938.Εκ πατρός κατάγεται από τα Αροάνια Καλαβρύτων και εκ μητρός από την Αθήνα,το γένος Ασπρογέρακα.
Το 1956 απεφοίτησε από το Γυμνάσιο Αναβρύτων.Σπούδασε Χημικός στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στο Πολυτεχνείο Darmstadt της Γερμανίας.
Διετέλεσε επί τετραετία πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων φοιτητών στη Γερμανία.Γνω-
-ρίζει και ομιλεί την Αγγλική και την Γερμανική γλώσσα.
Υπηρέτησε στις Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις ώς έφεδρος Ανθυπολοχαγός Πυροβολικού.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Επί 11ετία διετέλεσε αντιπρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Χρωπεί. Προήγαγε τις εξαγωγές της άνω εταιρείας εις πλέον των 20 χωρών του εξωτερικού και εις ύψος άνω των 5 εκατομμυρίων δολλαρίων ετησίως.Υπήρξε πρωτοπόρος στην εξίσωση των γυναικείων ημερομισθίων με αυτά των ανδρών από το έτος 1974 στο προσωπικό 1200 ατόμων της Χρωπεί.
Ειδικευθείς στην Αναπτυξιακήν Έρευνα και τεχνολογία,δημιούργησε Πρότυπο ερευνητικό εργαστήριο στον τομέα αυτόν,όπου μεταξύ των άλλων κατασκεύασε τα πρώτα Ελληνικά όπλα μετά την Κυπριακή τραγωδία του 1974!Η κρατική μηχανή όμως δεν του επέτρεψε να συνεχίση.Είχε αρχίσει και την κατασκευή βαλλιστικών πυραύλων τους οποίους και αυτούς το κράτος εμπόδισε να γίνουν!Εις τα εργαστήρια δε της Χρωπεί συνέθεσε και το Προωθητικό πηραύλων,το υγρό Υδραζίνη.Στα ναυπηγεία της Αυλίδας κατασκεύασε τορπιλλάκατους τις οποίες όμως και αυτές ετορπίλλισε το Ελληνικό κράτος.Τον Αύγουστο του 1975 προσεκλήθη από τον τότε πρωθυπουργό και μετέπειτα πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ.Καραμανλή και του ζητήθη να υποβάλει υπόμνημα οικονομικό,το οποίο και υπεβλήθη.Και ενώ το περιεχόμενο του υπομνήματος ελήφθη πολλές φορές υπόψη απ ό την κρατική μηχανή σε νόμους και εγκυκλίους δεν εδόθη όμως ποτέ απάντηση σαυτόν.Κατά την ίδια περίπου χρονική περίοδο έφερε σε πέρας δια λογαριασμό του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης υψηλοτάτης Τεχνολογίας υλικό εφαρμοσμένης ερεύνης με άκρως απόρρητη σήμβαση η οποία χαρακτηρίσθηκε θέμα υψίστης εθνικής ασφαλείας.Το «ευχαριστώ» του κράτους προς τον κ.Σοφιανόπουλο ήταν ότι δεν προσεκλήθη ούτε στις δοκιμές…
Το 1972 απέδειξε ότι η σόγια ευδοκιμεί στην χώρα μας καθώς καλλιέργησε 200 στρέμματα 18 ειδών(9 βρώσιμων,9 κτηνοτροφικών).Το Υπουργείο Γεωργίας όμως υπονόμευσε την όλη προσπάθεια!
Κατασκεύασε το πρώτο Ελληνικό εργοστάσιο παραγωγής πρωτεινούχων αλεύρων υψηλής περιεκτικότητας σε αμινοξέα τα οποία εξάγοντο σε Αγγλία Αυστρία Ολλανδία και σε άλλες χώρες..Η Δε τεχνολογία παραγωγής του εν λόγω εργοστασίου ήταν καθαρά ελληνική.Την εζήτησε δέ εκτός των άλλων κρατών η Βούλγαρία με ανταλλαγή τεχνολογία παραγωγής κιτρικού οξέος το οποίο εισάγεται εξολοκρήρου ακίας άνω των 10,000,000 εκ δολλαρίων ετησίως.Το κράτος δεν επέτρεψε τη συνεργασία και διέταξε το κλείσιμο του εργοστασίου.
Το 1977 παρήγαγε το πρώτο Ελληνικό πετρέλαιον στο Κερί Ζακύνθου και κατέληξε στα δικαστήρια κατηγορούμενος από την κρατική μηχανή για το «κατ εξακολούθησιν έγκλημα του»,της παραγωγής δηλαδή αργού πετρελαίου και ενώ του είχαν δώσει δύο άδειες για το σκοπό αυτό!
Διετέλεσε πρόεδρος της ΕΛΒΙΝ του μοναδικού διυλιστηρίου βαρέων ορυκτελαίων στη χώρα μας,Γενικός διευθυντής της αυτοκινητοβιομηχανίας ΝΑΜΚΟ και αντιπρόεδρος της βιομηχανίας κατασκευής σκαφών ΗΘΑΚΑ ΓΙΩΤΣ.Ένεκα όμως διάφορων σκοπιμοτήτων του κατεπίφασην ελληνικού κράτους οι ώς άνω βιομηχανίες έπαψαν να λειτουργούν.
Κατόπιν όλων αυτών των κρατικών εμπαιγμών παραιτήθει εκ της θέσεώς του στη Χρωπεί διότι αντελήφθη ότι η πολιτική της κυβέρνησης καθώς και ολόκρηρη η κρατική μηχανή και το τραπεζικό σύστημα καθοδηγούμενα και κατευθυνόμενα από ξένα συμφέροντα και ιδιαιτέρως του διεθνούς σιωνισμού εμποδίζουν την άνοδο της Ελληνικής οικονομίας και κατεπέκτασην την πρόοδο και το καλό της Πατρίδος μας (βλέπε Σαρκοφάγοι του Ελληνισμού Κ.Διακογιάννη).
Έκτοτε αφιέρωσε πολύ χρόνο στη μελέτη του Ελληνικού προβλήματος.Εντόπισε τα αίτια του κινδύνου αυτού καθώς και τις δυνατότητες οι οποίες παρέχονται από την γεωπολιτικοστρατιωτική θέση της χώρας μας και του έμψυχου δυναμικού αυτής για την αντειμετώπιση του προβλήματος δίνοντας κατά καιρούς διάφορες διαλέξεις περί αυτού.Επί πλέον απέδειξε δια ιστορικών δεδομένων τις παρεμβάσεις των ξένων δυνάμεων στην πατρίδα μας,πχ Άγγλων, Γάλλων,Ιταλών,και ιδιαιτέρως των κουμμουνιστών Ρώσσων υπέρ των Τούρκων για να γίνη η καταστροφή του 1922,και αργότερα στην Κύπρο,συμπράττοντες πλέον και οι Εβραίοι σιωνισταί Κίσσινγκερ και Βαλντχάϊμ.Υποστήριξε στις διαλέξεις του,ότι υπάρχουν πάντα οι Έλληνες παράκτορες,
(προδότες),εντός της κρατικής μηχανής και της ηγεσίας του τόπου.
Μετά από τις διαπιστώσεις αυτές αντελήφθη ότι το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται άλλως πως παρά μόνο δια της πολιτικής.Έτσι αποφάσισε περί το 1981 την ίδρυσι του ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.Διάφοροα προσωπικά και όχι μόνο προβλήματα εμπόδισαν την κάθοδο του κόμματος στις διάφορες πολιτικές αναμετρήσεις μέχρι το 1996.Δια πρώτη φορά το κόμμα κατήλθε στις εκλογές το 1996.
Από το 1990,αφιερώθηκε σε ένα αγώνα αποκάλυψης της απάτης των πανωτοκίων.Όταν το 1997 ολοκρήρωσε την εις βάθος έρευνα επί του θέματος,συγκέντρωσε τα στοιχεί σε έντυπο 200 σελίδων το οποίο το απέστειλε σε 52 Αεροπαγίτες και στους 300 βουλευτές της Ελληνικής Βουλής,και στους 24 Ευρωβουλευτές προς ενημερωσή των.Αποτέλεσμα των προσπαθειών του ήταν η ιστορική απόφαση του Αρείου Πάγου τον Δεκέμβριο του 1997 όπου απεφάνθη πως τα γνωστά πανωτόκια του Ν.1083/80 ήταν Παράνομα!!!Βέβαια οι προδοτικαί κυβερνήσεις και πάλι κατάφεραν να παρακάμψουν την απόφαση αυτή και να διατηρήσουν την απάτη δια του νόμου 2601 άρθρ 12.
Υπήρξε δις πρωταθλητής Ελλάδος σε αγώνες αυτοκινήτου και κέρδισε τρίς το κύπελλο κατασκευαστών αυτοκινήτων σε 59 αγώνες πρωταθλήματος.
Σήμερα είναι εκλεγμένος νομαρχιακός σύμβουλος Αθηνών υποστηριζόμενος από το κόμμα ΛΑ.Ο.Σ του Γ.Καρατζαφέρη καθώς και υποφήψιος βουλευτής με το ίδιο κόμμα στη Β’ Αθηνών.Επίσης είναι υπευθυνος του τομέα οικονομικών στο ίδιο κόμμα.
Ο Σωτήρης Σοφιανόπουλος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών στις 21-02-2020
ΧΡΩΠΕΙ: Σωτήριος Σοφιανόπουλος
Το 1883 ιδρύεται στον Πειραιά από το Λειβαρτζινό Σπήλιο Οικονομίδη η μικρή Ο.Ε. με την επωνυμία «Σπήλιος Α. Οικονομίδης και Σία», που πολύ γρήγορα επεκτάθηκε. Έτσι, το 1899 μεταφέρεται σε πολύ μεγαλύτερες εγκαταστάσεις στο Νέο Φάληρο, με τη νέα της μορφή ως βιομηχανία χρωμάτων και την επωνυμία «ΧΡΩΜΑΤΟΥΡΓΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ», γνωστότερη σαν ΧΡΩΠΕΙ. Εκτός από τον ιδρυτή της εργάσθηκαν σε αυτή και οι τέσσερις άλλοι αδελφοί του Σπήλιου, οι Λεόντιος, Κλεομένης, Χαρίλαος και Γεώργιος, παιδιά του Αναγνώστη Οικονομίδη, από τη συνοικία Απανάκρη του Λειβαρτζίου. Στη επιχείρηση απασχολήθηκαν ακόμα και οι εξ αγχιστείας συγγενείς Σωτήριος Σοφιανόπουλος και Αχιλλέας Καραμεσίνης, από το Σοπωτό και τη Βλασία, αντίστοιχα.
Το 1950 η εταιρία περνάει στην αποκλειστική διαχείριση του Σ. Σοφιανόπουλου. Τότε επιχειρείται παραγωγή και νέων προϊόντων, όπως ζωοτροφών, ενώ συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία η παρασκευή φαρμάκων και χημικών προϊόντων, με γνωστότερο το αναλγητικό-παυσίπονο «αλγκόν» (με δραστική ουσία το ακετυλοσαλικυλικό οξύ), που είχε χαρακτηριστεί και σαν Ελληνική έκδοση της ασπιρίνης.
Ο Σωτήρης Σοφιανόπουλος (Αθήνα 1938) Έλληνας επιστήμονας, πολιτικός, επιχειρηματίας και πρώην οδηγός αγωνιστικών αυτοκινήτων. Είναι γνωστός και με το όνομα που έτρεχε στους αγώνες, σαν Είπωρχ. Έβγαλε το γυμνάσιο Αναβρύτων και σπούδασε χημικός στην Θεσσαλονίκη και την Θράκη. Εργάστηκε για πολλά χρόνια στην “ΧΡΩΠΕΙ” όπου ήταν και ο τελευταίος της ιδιοκτήτης. Το 1977 παρήγαγε στην Ζάκυνθο πετρέλαιο . Είναι ιδρυτής και πρόεδρος του κόμματος Ελληνισμού που παίρνει μέρος στις ελληνικές βουλευτικές εκλογές από το 1981. Αγωνιζόταν για πολλά χρόνια στους ελληνικούς αγώνες αυτοκινήτων με μεγαλύτερη επιτυχία του η κατάκτηση του πανελλήνιου πρωταθλήματος ταχύτητας το 1968 και του πρωταθλήματος Ράλι το 1973.
Από το 1990 αφιερώθηκε στο ζήτημα των πανωτοκίων για τα οποία τελικά ο Άρειος Πάγος αποφάνθηκε το 1997 ότι είναι παράνομα. (!) Ειδικεύτηκε στην αναπτυξιακή έρευνα και τεχνολογία και μεταξύ άλλων κατασκεύασε τα πρώτα ελληνικά όπλα μετά το 1974. Είχε ξεκινήσει και την κατασκευή βαλλιστικών πυραύλων αλλά για τους γνωστούς λόγους (!) η παραγωγή σταμάτησε.
Στα εργαστήρια της ΧΡΩΠΕΙ ο Σοφιανόπουλος συνέθεσε και το προωθητικό υγρό πυραύλων Υδραζίνη. Στα ναυπηγεία Αυλίδος κατασκεύασε τορπιλακάτους που όμως η προσπάθεια για τους γνωστούς λόγους (!) δεν συνεχίστηκε. Προσκλήθηκε από τον τότε πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή να υποβάλει «οικονομικό υπόμνημα». Για λογαριασμό του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης έφερε σε πέρας υλικό εφαρμοσμένης έρευνας υψηλοτάτης τεχνολογίας με άκρως απόρρητη σύμβαση, το οποίο χαρακτηρίστηκε εθνικό θέμα υψίστης ασφάλειας, αλλά ποτέ δεν προσκλήθηκε στις δοκιμές, για τους γνωστούς λόγους. (!)
Το 1972 απέδειξε ότι η σόγια ευδοκιμεί στη χώρα μας, αλλά ναυάγησαν για τους γνωστούς λόγους, (!) οι προσπάθειες του για βιομηχανική εκμετάλλευση. Κατασκεύασε το πρώτο εργοστάσιο παρασκευής πρωτεϊνούχων αλεύρων υψηλής περιεκτικότητας σε οξέα. Την τεχνολογία ζήτησε εκτός των άλλων κρατών και η Βουλγαρία με ανταλλαγή τεχνολογίας παραγωγής κιτρικού οξέος, αλλά το κράτος δεν επέτρεψε τη συνεργασία αυτή και διέταξε το κλείσιμο του εργοστασίου, για τους γνωστούς λόγους (!) Το 1977 παρήγαγε το πρώτο ελληνικό πετρέλαιο στο Κερί Ζακύνθου και κατέληξε στα δικαστήρια κατηγορούμενος από την κρατική μηχανή (!) παρ’ όλο που είχε πάρει δύο άδειες γι’ αυτό τον σκοπό, για τους γνωστούς λόγους (!) Μην με ρωτήσετε ποιοί είναι οι “γνωστοί λόγοι” άλλωστε γι’αυτό είναι “γνωστοί” κι όχι “άγνωστοι” αποκαλούνται, Μυστικές Εταιρίες, Στοές και Λαγούμια.
Ο Σωτήρης Σοφιανόπουλος (από την ιστοσελίδα που είχε στο διαδίκτυο)
Η Ελλάδα και η παραγωγή της έχει καταληστευτεί από τις τράπεζες με τα πανωτόκια που καθιέρωσε η Νέα Δημοκρατία με νόμο το 1980. Το ΠΑΣΟΚ με υπουργό οικονομικών τον Τσοβόλα τα συνέχισε. Με δικές μας ενέργειες αποδείξαμε την τοκογλυφία των τραπεζών και κατάφερε να ρίξει το νόμο 1083 και την 289 απόφαση της νομισματικής επιτροπής την οποία μεταξύ των άλλων υπέγραψε και ο Μάνος που έκανε το ένα εκατομμύριο σε 20 χρόνια 1 δις 24 εκατομμύρια. Το ΠΑΣΟΚ όμως επανέφερε τα πανωτόκια με νέο νόμο. Με τα πανωτόκια διέλυσαν την ελληνική παραγωγή και οδήγησαν την Ελλάδα στο να χρωστάει τεράστια ποσά. Το 1974 κάθε ‘Ελληνας χρωστούσε 11.300 δρχ για να ξεχρεώσει εσωτερικό και εξωτερικό χρέος και σήμερα χρωστάει 5.500.000 δρχ. Δηλαδή 550 φορές επάνω.
‘Εκλεισαν πάνω από 50.000 μικρές και μεγάλες, επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα να έχουμε φοβερή ανεργία και πολλοί ‘Ελληνες να ζουν στα όρια της φτώχειας. Οι νέοι μας απελπισμένοι, γιατί δε βρίσκουν δουλειά στρέφονται στα ναρκωτικά και στην πορνεία. Το ΠΑΣΟΚ υπέγραψε τις συμφωνίες στην κοινή αγορά για τη μείωση των αγροτών από 2,5 εκατομμύρια άτομα σε 700 χιλιάδες μόνον. Η Νέα Δημοκρατία τηρεί σιγή ιχθύος για το θέμα αυτό. Που θα απασχοληθούν το 1,8 εκατομμύρια άνθρωποι, που τους διώχνουν απ’ τη γεωργία και την κτηνοτροφία;
Τα ελληνικά φρούτα δεν εξάγονται, αλλά θάβονται στις χωματερές. Το γάλα έχει ποσόστωση μόνο εβδομήντα κιλά κατά κεφαλήν, ενώ η Πορτογαλία έχει πάρει 3 επιπλέον φορές και η Ισπανία 2,5 φορές. Αυτά είναι η προδοσία των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, που εναλλάσσονται την εξουσία τα τελευταία 25 χρόνια. Πέρσι εισάγαμε από την κοινή αγορά κρέας, γάλα και τυρί αξίας 1 τρις 100 δις, αν παράξουμε αυτά τα προϊόντα στην Ελλάδα θα δημιουργηθούν τουλάχιστον 600.000 νέες θέσεις εργασίας, από τη ζωοτροφή τη ζωοπαραγωγή και τη βιομηχανική επεξεργασία γάλακτος, τυριού, κρέατος και δερμάτων. Επίσης απαιτούνται τουλάχιστον 40 χιλιάδες φορτηγά αυτοκίνητα ημερησίως.
Μας διοικούν με την τράπεζα και την εφορία
Εάν οι επιχειρήσεις, που έκλεισαν από τις τράπεζες, δοθούν πίσω στους ιδιοκτήτες τους και χρηματοδοτηθούν με το μέσο ευρωπαϊκό επιτόκιο, που είναι 1,2 έως 2 % μέσα σε έξι μήνες θα έχουν απασχοληθεί τουλάχιστον 400 χιλιάδες άτομα και μέσα σε δύο χρόνια οι εργαζόμενοι σ’ αυτές θα έχουν ξεπεράσει τα 1,5 εκατομμύρια ανθρώπους. Μ’ αυτόν τον τρόπο θα εξαλειφθεί μια για πάντα το πρόβλημα της ανεργίας στην Ελλάδα και θα λυθεί οριστικά το πρόβλημα των ταμείων που είναι χρεοκοπημένα (IKA κ.λ.π.) διότι θα εισπράξουν καινούρια χρήματα!
Πρέπει να γνωρίζουν οι Ελληνες ότι η Ελλάδα έχει όλες τις πρώτες ύλες που χρειάζεται ένας πολιτισμός, όπως πετρέλαιο. Η Eλλάς επιπλέει, κυριολεκτικά πάνω στο ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ! Το 1978 στη Ζάκυνθο και στη θέση Κερί, ο Σωτήριος Σοφιανόπουλος ξεκίνησε την άντληση αργού πετρελαίου και το ανθελληνικό κράτος με προσωπική εντολή του τότε υπουργού βιομηχανίας Μιλτιάδη Έβερτ του πέρασε δύο φορές χειροπέδες. Τις τελευταίες ημέρες διαβάζουμε καθημερινά για την ανακάλυψη (sic) των πετρελαίων στο Ιόνιο και τη Νότια Κρήτη. Τώρα πήραν χαμπάρι τα πετρέλαια στη δυτική Ελλάδα; Ή μήπως τώρα ήρθε η ώρα να τα εκμεταλλευτούν; Τα μυρίστηκαν πρώτοι οι άγγλοι το 1927, τα δοκίμασε το πολεμικό μας ναυτικό το 1928, η ιδιωτική τους εκμετάλλευση άρχισε το 1965 και η ζωή τους έκλεισε το 1979. Μια απίστευτη περιπέτεια του πρώην ιδιοκτήτη της ΧΡΩΠΕΙ. Εξόντωσαν τον επιστήμονα που ανακάλυψε το πετρέλαιο στο Κερί Ζακύνθου!
Πετρέλαια Ζακύνθου: Πρώτοι οι Άγγλοι μυρίστηκαν το πετρέλαιο της Ζακύνθου και πολύ αργότερα οι αναθυμιάσεις οδήγησαν εκεί και τη μύτη ενός επιχειρηματία: του ιδιοκτήτη της διαλυμένης σήμερα βιομηχανίας ΧΡΩΠΕΙ, Σωτήρη Σοφιανόπουλου. Το 1927 η αγγλική εταιρεία «NEAR EAST PETROLEUM COMPANY» έρχεται στη Ζάκυνθο, για να μελετήσει τις δυνατότητες αντλήσεως πετρελαίου. Δεν γίνεται όμως εντατική άντληση, των φρεατίων, γιατί λείπουν τά επαρκή μηχανήματα και οι δεξαμενές. Το 1928, η ελληνική κυβέρνηση στέλνει το τορπιλοβόλο «Πέργαμος» για να κάνει δοκιμές καύσεως. Η έκθεση που συντάσσεται καταλήγει σε ένα αισιόδοξο συμπέρασμα: «Εκ των ανωτέρω συνάγεται ότι τ’ αποτελέσματα των δοκιμών ήσαν ικανοποιητικά».
Το 1965, ο Σωτήρης Σοφιανόπουλος επισκέπτεται για πρώτη φορά τη Ζάκυνθο και μαθαίνει ότι στο Κερί, σ’ ένα βάλτο 1.000 στρεμμάτων, υπάρχει πετρέλαιο! Τα χρόνια της δικτατορίας αποφασίζει να ασχοληθεί επιχειρηματικά με την υπόθεση της Ζακύνθου. Η χούντα είχε τότε παραχωρήσει άδεια για γεωτρήσεις στην αμερικανική εταιρεία ANCAR OIL. Ο Σωτήρης Σοφιανόπουλος συναντιέται στα γραφεία της ΧΡΩΠΕΙ με τον ελληνικής καταγωγής πρόεδρο της ΑΝΚΑΡΟΪΛ Στερτζ (Στέργιου), καταλήγουν σε συμφωνία και αποφασίζεται να γίνει το συντομότερο γεώτρηση βάθους 2.500 μέτρων: «Η ΑΝΚΑΡΟΪΛ και η ΧΡΩΠΕΙ θα είχαν ποσοστά επί της παραγωγής και της εκμετάλλευσης του πετρελαίου. Παρασκευή, θα ερχόταν ξανά ο Στερτζ για να υπογράψουμε τη σύμβαση και την Τρίτη γίνεται το πραξικόπημα στην Κύπρο. Ο Στερτζ δεν έρχεται και βέβαια η σύμβαση ναυαγεί. Γίνονται τα γνωστά, έρχεται η μεταπολίτευση και εγώ εξακολουθώ να ενδιαφέρομαι για τα πετρέλαια. Επισκέπτομαι τον καθηγητή Ζάχο, διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΠ (Δημόσια Επιχείρηση Πετρελαίου). Πραγματικά, στέλνει στη ΧΡΩΠΕΙ την άδεια να προχωρήσω τις εργασίες στο Κερί».
Ο Σωτήρης Σοφιανόπουλος πηγαίνει στη Ζάκυνθο και στήνει εκεί ένα κανονικό εργοτάξιο επανδρωμένο με μηχανικούς και τεχνικούς της ΧΡΩΠΕΙ. «Η μεγαλύτερη γεώτρηση που είχα κάνει ήταν βάθους 120 μέτρων το περισσότερο, όμως, πετρέλαιο έβγαινε από μια των 18 μέτρων. Πετρέλαιο χωρίς υδρόθειο, με βάση τη νάφθα. Έφτασα να βγάζω, ανάλογα με τις υδροστατικές πιέσεις, μέχρι και 70 βαρέλια πετρέλαιο την ημέρα. Για μήνες ολόκληρους τα πετρελαιοκίνητα φορτηγά της ΧΡΩΠΕΙ κινούνταν με αυτό το καύσιμο, ενώ επί χρόνια μου ζητούσαν να τους πω το μυστικό – πώς δηλαδή, κατάφερα να βγάλω ντίζελ σε πρώτη φάση χωρίς διυλιστήριο!».
Ο δραστήριος επιχειρηματίας ζητά από το υπουργείο Βιομηχανίας άδεια εκμεταλλεύσεως: «Έτρεχα από το υπουργείο Βιομηχανίας στη ΔΕΠ και τούμπαλιν. Σ’ αυτά τα δρομολόγια με κορόιδευαν όλοι μαζί. Τράβηξα μια εταιρεία στη Ζάκυνθο και πουλούσα το πετρέλαιο που έβγαζα με κανονικό τιμολόγιο στη ΧΡΩΠΕΙ». Η δουλειά στο Κερί κρατάει δύο χρόνια και σταματάει με τη σύλληψη του Σωτήρη Σοφιανόπουλου. Όπως αναφέρει ο ίδιος:«ενώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε ζητήσει από τον υπουργό Βιομηχανίας να μου δοθεί άδεια εκμεταλλεύσεως, αντ’ αυτού μια ωραία πρωία έρχονται στο Κερί και με συλλαμβάνουν ως παραβάτη του νόμου επειδή παράγω αργό πετρέλαιο».
ΧΡΩΜΙΟ ΚΑΙ ΝΙΚΕΛΙΟ σε πολύ μεγάλες ποσότητες. Χωρίς χρώμιο και νικέλιο δεν υπάρχει ανοξείδωτος χάλυβας στην παγκόσμια βιομηχανία!
ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ σε μεγάλες πoσότητες τo οποίο μας το παίρνουνε οι Γάλλοι σχεδόν τζάμπα (σύμβαση Καραμανλή). Επί ΕΡΕ και η σύμβαση ΠΑΣΟΚ επί Παπανδρέου η οποία ευτυχώς δεν ολοκληρώθηκε.
ΧΡΥΣΟΣ υπάρχει αποδεδειγμένα σε 55 σημεία στη χώρα μας! ‘Ενα κιλό χρυσός κάνει 3,5 εκατομμύρια δρχ, ένας τόνος κάνει 3,5 δις και χίλιοι τόνοι 3,5 τρις. Γιατί οι κυβερνήσεις δεν εκμεταλλεύονται το χρυσό αλλά χρεώνουν τη χώρα κάθε χρόνο 2,5 τρις; (Η παραγωγή του Γαλλικού ποταμού σταμάτησε το 1960). Μόνο από εκεί παρείγοντο 280 Kg. ετησίως.
ΜΑΡΜΑΡΑ η χώρα μας έχει τεράστιες ποσότητες! Ολοι ξέρουν το μάρμαρο του Παρθενώνα, το πεντελικό μάρμαρο. Η Πεντέλη έχει αρκετά κυβικά χιλιόμετρα μάρμαρο. Ένα κυβικό χιλιόμετρο είναι ένα δισεκατομμύριο κυβικά μέτρα και κάθε κυβικό μας δίνει καθαρά 40 τετραγωνικά μέτρα σε φύλλα 2 πόντους πάχος, άρα 40 δις τετραγωνικά μέτρα και με 25 χιλιάδες δρχ. το τετραγωνικό μέτρο κατ’ ελάχιστον μας κάνουν 1 τετράκις δρχ. ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ! ! ! Γιατί οι κυβερνώντες απαγόρευσαν με νόμο την εκμετάλλευσή του; Για παράδειγμα η Γερμανία δεν έχει καθόλου πρώτες ύλες, αλλά είναι οικονομικά η πιο δυνατή σ’ ολόκληρη την Ευρώπη λόγω βιομηχανίας και υποστήριξης των Η.Π.Α.
Κοράλλια σε τεράστιες ποσότητες: Η Ελλάς έχει μεγάλες ποσότητες κοραλλιών στις θάλασσες της. Τα κοράλλια έχουν αξία 200 χιλιάδες το κιλό, αλλά με νόμο απαγορεύεται να βγάλουμε κοράλλια!!! Πέρσι εισάγαμε 300 χιλιάδες, τόνου, αλάτι, κυρίως, από το Ισραήλ. Η Ελλάδα δεν έxει θάλασσες;
Βιομηχανία όπλων: Στην ΧΡΩΠΕΙ ο κ. Σοφιανόπουλος κατασκεύασε όπλα (οπλοπολυβόλα, καραμπίνες) για το στρατό και ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ, που ΔΕΝ ανιχνεύονται από ραντάρ, αλλά το Kράτος τα απαγόρευσε και την έκλεισε ! Την έκλεισε διαμέσου της Αγορανομίας, καθήλωσε τις τιμές των φαρμάκων επί 22 χρόνια!
Ναυτιλία: Είμαστε Η ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ σε ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΤΟΛΟ στον πλανήτη, αλλά τους πλοιοκτήτες τους διώξαμε εκτός Ελλάδος. Στα ναυπηγεία της Ελλάδος και οι επισκευαστικές ζώνες υπολειτουργούν και κλείνουν. Μπορούμε και πρέπει να τους φέρουμε πάλι στην Ελλάδα για να ξαναδουλέψουν τα ναυπηγεία διότι οι Έλληνες ναυπηγούν τουλάχιστον 50 πλοία το χρόνο. Άρα θα έχουμε εργασία για 50 ναυπηγεία.
Πολύτιμο Νερό: Η χώρα μας έχει τα πιο πολλά νερά, μαζί με την Φιλανδία στην Ευρώπη που δυστυχώς χύνονται ανεκμετάλλευτα στη θάλασσα και αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα στην άρδευση των χωραφιών και στην ύδρευση πόλεων και χωριών, με αποτέλεσμα να ξοδεύονται πολλά δις για γεωτρήσεις και να εισχωρεί η θάλασσα στον υπόγειο υδάτινο ορίζοντα και να καθιστούν τα υπόγεια νερά ακατάλληλα προς ύδρευση και άρδευση. Προτείνουμε τη δημιουργία φραγμάτων και υδροηλεκτρικών έργων, ώστε να λυθεί το πρόβλημα της ύδρευσης της άρδευσης και της ηλεκτρικής ενέργειας , η οποία θα κοστίζει ελάχιστα, ενώ τώρα κοστίζει ακριβά και μέρος της εισάγεται (3-4%).
Πολύτιμη Γη για γεωργική παραγωγή: Η χώρα μας έχει έκταση 132 εκατομμύρια στρέμματα, που πάρα πολλά είναι ξερικά. Εάν αρδεύσουμε 10 εκατομμύρια στρέμματα απ’ αυτά, που τώρα καλλιεργείται σιτάρι και οι παραγωγοί κερδίζουν μόνο δύο-τρεις χιλιάδες το στρέμμα και καλλιεργήσουμε σόγια, μιας και το κλίμα της Ελλάδος είναι ιδανικό, θα πάρουμε κατά στρέμμα σπόρο-χορτονομή 2 τόνους σόγιας, δηλαδή 20 εκατομμύρια τόνους και επί 70 δρχ. το κιλό μας κάνει 140 δις. καινούρια λεφτά για τους αγρότες μας. Τώρα δεν παράγουμε ούτε κιλό.
Υπογεννητικότητα, το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδος: Αξιοποιώντας τον πλούτο της χώρας θα αυξηθεί η ετήσια παραγωγή τουλάχιστον 3 φορές και το κράτος θα έχει τη δυνατότητα να δώσει οικονομικά κίνητρα για τους πολύτεκνους: επιδόματα, μισθό ανά παιδί, συντάξεις στις μητέρες ,ρούχα, τρόφιμα κ.τ.λ. Μόνο έτσι θα λυθεί το πρόβλημα της υπογεννητικότητας και της ερήμωσης της Ελλάδος.
Προδοσία των συμμάχων το 1922 και η απόκρυψη της, Κατέστρεψαν Ελληνισμό 30 Αιώνων. Το 1936 ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ έγγραφε ότι το ΚΚΕ όχι μόνο χάρηκε για την καταστροφή του 1922 αλλά και την επιδίωξαν ! Αλλά και στην 5η Ολομέλεια πήραν απόφαση η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ να πάει στη Βουλγαρία ! και στην Σερβία.
ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ ΨΩΡΟΚΩΣΤΑΙΝΑ ΣΚΟΠΙΜΩΣ.
Ας δούμε την πορεία του Φαρμάκου στην Ελληνική παρανοϊκή επικράτεια
Γράφει ο Ιβάν Ίλιτς, «Πριν από χρόνια είχαμε υγιείς κοινωνίες, που περιέκλειναν και μερικούς αρρώστους. Σήμερα το ιατρικό κατεστημένο πέτυχε να έχει το αντίθετο, Μια κοινωνία αρρώστων, με εξαίρεση κάποιους υγιείς». Κύριο στήριγμα και χρηματοδότης του ιατρικού κατεστημένου, είναι το φάρμακο, η φαρμακοβιομηχανία. Το καλό φάρμακο γίνεται μαγικό χαπάκι. Κατορθώνουν μ΄ αυτόν τον τρόπο, οι πολυεθνικές του φαρμάκου, να κρατούν υψηλά το ποσοστό κέρδους. Για να διατηρήσουν την δύναμή τους, παίρνουν βέβαια και κάποια μέτρα. Εμποδίσουν τους ιθαγενείς να αποκτήσουν χημεία, βασική επιστήμη για την ανάπτυξη του φάρμακου. Ξέρουν οι αστοί – μαρξιστές, ότι η επιστήμη σήμερα είναι άμεση παραγωγική δύναμη, που δεν υπήρχε την εποχή του Μαρξ, και που αγνοούν τα επίσημα κομμουνιστικά κόμματα. Πως το εφάρμοσαν αυτό στην Ελλάδα; Απλά!
Ξεκίνησαν από τον δωσίλογο «εθνάρχη» Καραμανλή, που ενώ αγόρασε πετροχημικό εργοστάσιο για λογαριασμό του ελληνικού Κράτους, όταν τον αγρίεψαν τα «αφεντικά» το έθαψε κάτω από οικολογικές ευαισθησίες. Ποτέ δεν μάθαμε ποιος τιμωρήθηκε για την κακή αυτή επιλογή. Ξέρουμε ότι την πλήρωσε το Δημόσιο. Από το πετροχημικό θα μπαίναμε στη περιοχή της φίνας [ραφινάτης] χημείας. Την ίδια εποχή γίνεται προσπάθεια δημιουργίας φαρμακοβιομηχανίας στην Ελλάδα.
Από την δεκαετία του 1960, η Ελλάδα ήταν σε κρίσιμο σημείο να περάσει σε βιομηχανία παραγωγής δραστικών ουσιών, πρώτων υλών, για φάρμακα. Μέχρι τότε, η ελληνική βιομηχανία, έκανε μόνο φάρμακο από πρώτες ύλες που αγόραζε από το εξωτερικό. Η βιομηχανία ΧΡΩματουργεία ΠΕΙραιά [ΧΡΩΠΕΙ] προσπαθούσε να κάνει τα πρώτα βήματα . Δυστυχώς, ο πρωτεργάτης, βιομηχανικό μυαλό της εταιρείας μεσαίος αδελφός Γιάννης Σοφιανόπουλος σκοτώθηκε σε ένα περίεργο αεροπορικό ατύχημα(;) στην περίοδο της Χούντας. Το όνειρο, και η προσπάθεια, παραγωγής ελληνικού φαρμάκου, που θα ήταν ένας φραγμός στην άνοδο των τιμών και τον περιορισμό της άσκοπης κατανάλωσης, ναυάγησε μπροστά στην ημιμάθεια και τη μίζα.
Το Κράτος με την πολιτική τιμών που ακολουθούσε, ευνοούσε την εισαγωγή φαρμάκων και την παραγωγή φασόν, απάλλαξε δε τους έλληνες από πνευματική εργασία, μη πάθουμε και πνευματική υπερκόπωση! Με ένα μικρό παράδειγμα, ίσως γίνει κατανοητό πως με την πολιτική τιμών, εξουθένωναν την ΧΡΩΠΕΙ. Η τιμή του Αλγκόν ήταν 9 δρχ. το χάπι. Κάλυπτε ίσα – ίσα τα έξοδα και άφηνε ένα πολύ μικρό περιθώριο κέρδους. Ζητούσαμε επιμόνως μια αύξηση 10%, που θα κάλυπτε όλα τα έξοδα της εταιρείας. Στο εξωτερικό πουλούσαμε με πολύ πιο ψηλή τιμή. Ο ΕΟΦ, το αρνήθηκε κατηγορηματικά. Να μην γίνει το χάπι 10 δρχ. Όταν έκλεισε η ΕΛΒΙΠΥ [ΧΡΩΠΕΙ] και ο διαχειριστής ξεπούλησε τα περιουσιακά στοιχεία, η Μπέριγκερ που αγόρασε το Αλγκόν, το κυκλοφόρησε με τιμή 50 δρχ. το χάπι. Την τιμή και στις δυο περιπτώσεις ρύθμιζε ο πρόεδρος του ΕΟΦ, Γεράσιμος Καββαδίας, ο και διαχειριστής της εν πτωχεύσει ΕΛΒΙΠΥ!!
Με την μεταπολίτευση, την περίοδο 1974 – 1980, και με την άνοδο του προοδευτικού κινήματος, που ακολούθησε την Χούντα, πολλοί επιστημονικοί σύλλογοι, χημικών, γιατρών, μικροβιολόγων, φαρμακοποιών, βιολόγων, γεωπόνων, μετά από συζητήσεις και συσκέψεις που κράτησαν χρόνια, κατέληξαν σε ένα κοινό πρόγραμμα για το φάρμακο, που υιοθέτησε το ανερχόμενο ΠΑΣΟΚ. Το πρόγραμμα ζητούσε την οικοδόμηση Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων [ΕΟΦ] την δημιουργία Εθνικής Φαρμακοβιομηχανίας, με αγορά του εργοστασίου ΧΡΩΠΕΙ, και κατασκευή ειδικών σύγχρονων μονάδων [π.χ. ινσουλίνης] λειτουργία Εθνικής Φαρμακαποθήκης, για να καλύπτει τις εθνικές ανάγκες σε περιόδους κρίσης, εταιρεία ελέγχου της Αγοράς [ΦΑΡΜΕΤΡΙΚΑ], και εταιρεία παραγωγής παραϊατρικών προϊόντων [εξαγορά της ΝΤΑΙΜΣ στην Κόρινθο]. Κάλυπτε το σύνολο των αναγκών και οχύρωνε το Κράτος, αφήνοντας θέση και στις Πολυεθνικές, για τα καινούργια φάρμακα, εκεί που το ερευνητικό επίπεδο της χώρας δεν έδινε ακόμη ελπίδες επιτυχίας.
Με «το ΠΑΣΟΚ στη Κυβέρνηση και τον Λαό στη εξουσία», το κυρίαρχο ΠΑΣΟΚ έκανε πράξη το πρόγραμμα των επιστημονικών συλλόγων. Κτίστηκε ο ΕΟΦ έγιναν οι θυγατρικές του, αγοράστηκε εργοστάσιο φαρμάκου που μετατράπηκε με σύγχρονα ολοκαίνουργια μηχανήματα για παραγωγή ινσουλίνης, απέκτησε καινούργιο, μοντέρνο, εργοστάσιο παραγωγής αντιβιοτικών στην Πάτρα, αγόρασε την ΧΡΩΠΕΙ, Αγόρασε την μοντέρνα επιχείρηση παραγωγής συρίγγων μιας χρήσης, με αποστείρωση με ακτινοβολία γ στη Μαγούλα Αττικής {σύγχρονη μονάδα, προβληματική από έλλειψη ρευστού}, κατασκεύασε εργοστάσιο τεχνητού νεφρού στη Λάρισα. Η ΦΑΡΜΕΤΡΙΚΑ λειτούργησε και το Κράτος, ανά πάσα στιγμή γνώριζε με απόλυτη ακρίβεια, παραγωγή, εισαγωγές, εξαγωγές, αποθέματα όλων των φαρμάκων, επί πλέον, άρχισε και έρευνα Αγοράς για διάφορα προϊόντα.
Το μικρό εργοστάσιο συρίγγων της ΝΤΑΙΜΣ, συγχρονίστηκε με αυτοματισμούς, απέκτησε ένα επιστημονικό επιτελείο, από 2 χημικούς, 2 χημ. Μηχανικούς, δυο βιολόγους, ένα πληροφορικής, έναν φυσικό της ακτινοβολίας και μια οικονομολόγο. Το επιστημονικό επιτελείο, συνολικά μιλούσε τις ακόλουθες γλώσσες. Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Γερμανικά, Ρουμανικά και Βουλγάρικά. Προγραμμάτιζε δε την πρόσληψη τεχνικού με αραβική κουλτούρα, γιατί η εταιρεία είχε προσανατολισμό τις εξαγωγές. Έβγαλε προϊόντα εφάμιλλα των ευρωπαϊκών, και άρχισε μελέτες για νέα προϊόντα. Έγινε κερδοφόρο.
Η ΧΡΩΠΕΙ, αγοράστηκε από τον ΕΟΦ, λίγο πριν αναλάβει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ο εκλεκτός της Ν.Δ. παρέλαβε την επιχείρηση απαλλαγμένη από όλες τις υποχρεώσεις, και με 1,6 δις. δραχμές κεφάλαιο στη Τράπεζα. Στο τέλος της κυβέρνησης Μητσοτάκη, παρέδωσε στη νέα ηγεσία, άδειο [κυριολεκτικά] ταμείο, μεγάλα χρέη κι αστεία παραγωγή. Η διοίκηση του εκλεκτού των Εβερτ, Γιαννάκου, Δ.Σ ο Σαββίδης Γιάννης, ακολούθησε τακτική απαξίωσης της Εταιρείας. Οι διάδοχοί αυτού, διορισμένοι από τον Υπ. Υγείας Σούρλα, Πρόεδρος Ψάρρης και Δ.Σ Βαγιωνάς, έκαναν προτάσεις για το πως θα μπορούσε να σταθεί δημιουργικά η Εταιρεία, για το συμφέρον του ελληνικού λαού, ενώ ο Σούρλας, το μόνο που ήθελε ήταν να μην κλείσει η ΧΡΩΠΕΙ στα χέρια του και την διατηρούσε διασωληνωμένη.
Μετά τον Μητσοτάκη, η πολιτική για το φάρμακο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, είχε αλλάξει. Γινόταν φανερό ότι ήθελε να απαλλαγεί από τον έλεγχό της. Πολιτική αδυναμία, ανικανότητα, πίεση, λάδωμα, όλα μαζί. Κατέβαλαν προσπάθεια να σβήσουν ότι σωστό είχαν κάνει προηγουμένως. Στην ΧΡΩΠΕΙ, δεν βρήκαμε, η νέα διοίκηση, ούτε χρήματα, ούτε πρώτες ύλες Τα πάντα και οι πάντες έσπρωχναν στο κλείσιμο της εταιρείας. Δεν ήθελε όμως κανένας να αναλάβει την ευθύνη, το πολιτικό κόστος του κλεισίματος, ήθελαν να κλείσει από αδυναμία λειτουργίας. Όμως η εταιρία, δούλευε μόνο με εξαγωγές και το Αλγκόν, κρατιόνταν. Για τις εξαγωγές του Αλγκόν στην Αφρική, ο αγοραστής πλήρωνε την πρώτη ύλη και τα εργατικά έξοδα, και καλύπταμε όλα τα λειτουργικά έξοδα. Βοήθεια από πουθενά. Η Ν.Δ. ήταν πιο σωστή απ’ όλους. Δεν ήθελε το Κράτος μπακάλη. Το ΚΚΕ, με επικεφαλής στο εργοστάσιο το ανερχόμενο στέλεχος Β. Ξένο, έκανε το παν να κλείσει την εταιρία. Από την στιγμή δε που πήραν την υπόσχεση να τους κάνουν όλους δημόσιους υπάλληλους, ξεπέρασαν κάθε όριο.
Τότε υπήρχε μια μεγάλη ένταση με τους ορούς. Θελαν να χτυπήσουν τη ΧΡΩΠΕΙ, και γράφανε για μολυσμένους όρους. Δεν είχαν βρεθεί μολυσμένοι οροί της ΧΡΩΠΕΙ. Ο Παπαδόπουλος, συντάκτης της «ΑΥΓΗΣ» έγραψε στην πρώτη της σελίδα: «Μολυσμένοι οροί της ΧΡΩΠΕΙ. Κινδύνεψαν άνθρωποι». Επισκέφτηκα τα γραφεία της ΑΥΓΗΣ. Εξήγησα ήρεμα στον κύριο αυτό, ότι δεν ήταν οροί της ΧΡΩΠΕΙ, αλλά άλλης εταιρίας. Σηκώθηκε όρθιος κι άρχισε να με βρίζει. Κινδύνεψαν παιδιά και δεν θα γράψω; Τον εξήγησα να γράψει και περισσότερα, αλλά δεν ήταν της ΧΡΩΠΕΙ, να αναφέρει την πραγματική εταιρία. Συνέχισε να φωνάζει. Ντράπηκα! Ήμουνα και κεντρική επιτροπή της ΕΑΡ. Σκέφτηκα είναι βλάκας ή κακοήθης; Πόσο θα ήθελα να είναι βλάκας!
Το ΠΑΣΟΚ, είδε και έτσι και αλλιώς, έκρινε ότι με το χρόνο η εταιρία ξανακέρδιζε σε πρεστίζ, και αποφάσισε να δράσει. Με ειδοποίησαν να δω τον Γιαννίτση, να συζητήσουμε τις δυνατότητες της Εταιρίας. Έκλεισε το ραντεβού. Τον επισκέφτηκα σε ένα γραφείο στο Κολονάκι. Ο Γιαννίτσης, σύμβουλος του Ανδρέα Παπανδρέου και κολλητός του Σημίτη [αργότερα υπουργός του Σημίτη] ήταν στην ώρα του. Δεν είπα λέξη εκτός από το καλημέρα. Με πέταξε δυο ισολογισμούς πάνω στο τραπέζι, με είπε είναι παθητικοί και η εταιρία θα κλείσει. Και έφυγε. Τέτοια και τόσο σοβαρή συζήτηση για ένα πρόβλημα σαν αυτό, της ύπαρξης φαρμακευτικής βιομηχανίας στην Ελλάδα.
Την συνέχεια την αναφέρω όπως την σχολίασε ο έγκριτος δημοσιογράφος Γιώργος Βότσης, στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, της Παρασκευής 22 Δεκεμβρίου 1995, Τα λόγια και τα «έργα». «Πολύ ωραία ακούγονται όσα είπε στη Βουλή ο υπουργός εθν. Οικονομίας Γ. Παπαντωνίου: Ότι πρέπει επιτέλους να αξιοποιηθεί η περιουσία του Δημοσίου (ιδιαίτερα στους τομείς Υγείας και Παιδείας) υπολογιζόμενη «ίσως και σε τρισεκατομμύρια». Ιδού, λοιπόν, ένα σκαστό παράδειγμα: Τρία ολοκαίνουργια εργοστάσια διαθέτει ο ΕΟΦ (Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκου): Αντιβιοτικών στην Πάτρα, ειδικών παραγωγών στην Παλλήνη και φίλτρων τεχνητού νεφρού στη Λάρισα. κόστισαν πάνω από 6 δις. και ολοκληρώθηκαν το1991. Δεν λειτούργησαν ποτέ! Ωραία, επίσης, ακούστηκαν όσα είπε τις προάλλες ο ίδιος υπουργός για τη πάταξη της αισχροκέρδειας στο τομέα του φαρμάκου- με τα πανίσχυρα σ’ όλες τις κυβερνήσεις βρώμικα κυκλώματα. Ενδεικτικό το παράδειγμα: Εισαγωγή ορών ηπατίτιδας έκαναν η Ελλάδα και η Κύπρος. Γαλαντόμος η Ελλάδα αγόρασε σε υψηλότερες τιμές (ένα δισεκατομμύριο περίπου η διαφορά). Αντιπρόσωπος της προμηθεύτριας εταιρείας και στην Ελλάδα και την Κύπρο ο ίδιος. Ο ίδιος μάλιστα μετέχει στην επιτροπή κοστολόγησης φαρμάκων!
Αυτά τα μικρά (υπάρχουν και πλέον σκανδαλώδη) παραδείγματα δεν είναι άγνωστα στους υπεύθυνους υπουργούς και άλλους αρμόδιους: Ένα εξαιρετικά αποκαλυπτικό άρθρο με τίτλο «ΠΑΣΟΚ και πολιτική στο φάρμακο» δημοσιεύτηκε στην «Εξόρμηση» (9-4-95). Αρθρογράφος η χημικός (μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία) Ντένια Παράσχη – Παπακώστα, διευθύντρια ποιοτικού ελέγχου και έρευνας στην ΕΛΒΙΠΥ Α.Ε. (πρώην ΧΡΩΠΕΙ), όπου εργάζεται από το 1972 (με έργο ζωής την ανάπτυξη της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας και την πάταξη των κυκλωμάτων αισχροκέρδειας, είχε πρωτοστατήσει και στο αυτοδιαχειριστικό, πείραμα της ΧΡΩΠΕΙ). Ε, λοιπόν: Η τολμηρή αρθρογράφος εξωπετάχτηκε από την ΕΛΒΙΠΥ, η απόλυση της κοινοποιήθηκε με δικαστικό κλητήρα στις 6-12-95. Δεν την έσωσε ούτε το ότι είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και δυο φορές υποψήφια βουλευτής του στον Πειραιά.
Με τέτοιο ιστορικό παρελθόν του πολιτικού κόσμου, και ξεχωριστά της Ν.Δ. και ιδίως του ΠΑΣΟΚ, τι μπορούμε να περιμένουμε: Να ματώσουν τα δυο κόμματα από την κάθαρση; Να πληρώσουν όσοι σπατάλησαν την δημόσια περιουσία; Να πληρώσουν για να βγει η χώρα από την κρίση; Να πάνε φυλακή οι κλέφτες όποιοι κι’ αν είναι; Και με εθνική, δική μας φαρμακοβιομηχανία, οι πολυεθνικές θα έβγαζαν το κέρδος τους από τα πρωτότυπα φάρμακα, θα διατηρούσαν το υψηλό ποσοστό κέρδους. Χωρίς όμως αντιπάλους, χωρίς ντόπια αντίδραση, κάνουν μόνοι τους παιχνίδι.
ΔΕΛΑΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β' ΠΕΙΡΑΙΑ
ΔΙΓΕΝΗ ΑΚΡΙΤΑ 36,18755 ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
delagrammatika@gmail.com ,6976653520
https://delagrammatika-yp-boulevtis.blogspot.com/
https://www.facebook.com
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.e-synews.gr
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.e-synews.gr/wp/2018/02/12/programmatikes-diloseis-quot-ellinon-syneleysis-e-sy-quot/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου