ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

ΕΝΟΙΚΙΑΣΑΜΕ ΧΩΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ " ΕΤΑΔ Α.Ε " ΠΟΥ ΑΝΗΚΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΑΣ ΔΟΜΗΣ ΣΤΗΝ ΟΜΗΡΟΥΠΟΛΗ ΧΙΟΥ

 

ΕΝΟΙΚΙΑΣΑΜΕ ΧΩΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ " ΕΤΑΔ Α.Ε " ΠΟΥ ΑΝΗΚΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ 

ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ 
ΕΝΟΙΚΙΑΣΑΜΕ ΧΩΡΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ 4389/2016 ΑΝΗΚΕΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΕΤΑΔ Α.Ε  ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΓΗΘΕΙ ΝΕΑ ΔΟΜΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΜΗΡΟΥΠΟΛΗ ΧΙΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟΥ.
Η ΟΠΟΙΑ ΟΤΙ  ΕΣΟΔΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟ ΠΩΛΗΣΕΙΣ Η ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ  ΑΠΟ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ  ΣΤΟ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ  ΤΑ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΣΤΗΝ Α.Α.Δ.Ε
ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΜΑΣ

Η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. («ΕΤΑΔ ΑΕ») είναι σήμερα η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης και αξιοποίησης της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου και αποτελεί 100% θυγατρική της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ) μετά και τη θέσπιση του Ν.4389/2016. Η ΕΤΑΔ λειτουργεί χάριν του δημοσίου συμφέροντος, σύμφωνα με τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας.

Κύριος σκοπός της ΕΤΑΔ είναι η βέλτιστη αξιοποίηση των ακίνητων περιουσιακών στοιχείων που βρίσκονται ή περιέρχονται στο χαρτοφυλάκιό της. Η αξιοποίηση αυτή σχετίζεται τόσο με τη μεγιστοποίηση της αξίας της δημόσιας περιουσίας όσο και με τη διαφύλαξη των φυσικών και πολιτισμικών περιουσιακών στοιχείων της χώρας που περιλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιό της.

Στόχος της ΕΤΑΔ δεν είναι μόνο η βραχυπρόθεσμη οικονομική απόδοση, αλλά πρωτίστως η δημιουργία στρατηγικής αξίας, μέσω των κατάλληλων επενδύσεων και της αξιοποίησης ενδεχόμενων συνεργιών και στρατηγικών συμμαχιών, ώστε να μπορέσει να συμβάλει ενεργά στη δημιουργία ενός μακροπρόθεσμου βιώσιμου και ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος για τη χώρα.

https://www.hppc.gr/



ΔΕΣ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ,ΔΕΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΑΝ ΜΕ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΕ (ΕΤΑΔ ΑΕ)


ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΤΑΔ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ -ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ Α.Ε


ΝΟΜΟΣ ΥΠ' ΑΡΙΘΜ. 4389/2016

ΦΕΚ 94/Α/27-5-2016

Επείγουσες διατάξεις για την εφαρμογή της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και άλλες διατάξεις.

ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α'
ΣΥΣΤΑΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

ΥΠΟΚΕΦΑΛΑΙΟ Α'
ΣΥΣΤΑΣΗ -ΣΚΟΠΟΣ - ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ


ΜΕΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΟ
ΙΔΡΥΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ Α.Ε.ΚΥΡΩΣΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΓ'
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΙ
 ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ Α.Ε. ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ»

ΥΠΟΚΕΦΑΛΑΙΟ Α'
ΣΥΣΤΑΣΗ ΣΚΟΠΟΣ ΕΔΡΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

Άρθρο 184
Σύσταση

1.Συνιστάται ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε.». Στις διεθνείς σχέσεις, η Εταιρεία θα χρησιμοποιεί την επωνυμία «Hellenic Corporation of Assets and Participations», («H.C.A.P.»).
2.H Εταιρεία αποκτά νομική προσωπικότητα με την καταχώριση του Καταστατικού της στο Γ.Ε.ΜΗ. της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου.
3.Η Εταιρεία διέπεται από τις διατάξεις του παρόντος νόμου και συμπληρωματικά από τις διατάξεις του κ.ν. 2190/1920.
4.Η Εταιρεία δεν ανήκει στο δημόσιο ή ευρύτερο δημόσιο τομέα, όπως αυτός εκάστοτε ορίζεται. Οι διατάξεις που αναφέρονται σε δημόσιες επιχειρήσεις, υπό την έννοια του ν. 3429/2005 (Α'314), δεν εφαρμόζονται ως προς την Εταιρεία, εκτός αν αυτό ρητά προβλέπεται στον παρόντα νόμο.

Άρθρο 188

Άμεσες Θυγατρικές της Ελληνικής Εταιρείας -Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε.
1.Από την απόκτηση της νομικής προσωπικότητας της Εταιρείας τα κατωτέρω νομικά πρόσωπα, των οποίων το μετοχικό κεφάλαιο ή οι τίτλοι που το ενσωματώνουν μεταβιβάζονται στην Εταιρεία ή συστήνονται σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος, θεωρούνται για τους σκοπούς του παρόντος νόμου άμεσες θυγατρικές (οι «άμεσες θυγατρικές»):
α. Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
β. Το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου του ν. 3986/2011 (Α' 152) («ΤΑΙΠΕΔ»).
γ. Η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου ΑΕ του ν. 2636/1998 (Α' 198) («ΕΤΑΔ»).
δ. Η Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών Α.Ε., η οποία συστήνεται σύμφωνα με την παράγραφο 8.

2.Η Εταιρεία δύναται, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του μοναδικού μετόχου που λαμβάνεται κατόπιν πρότασης του Διοικητικού Συμβουλίου και η οποία προσυπογράφεται από το Εποπτικό Συμβούλιο, να ιδρύει και άλλες άμεσες θυγατρικές προκειμένου να εκπληρώνει τον εταιρικό της σκοπό. Οι διατάξεις του παρόντος νόμου για τις άμεσες θυγατρικές ισχύουν και για οποιεσδήποτε νέες άμεσες θυγατρικές συστήνονται σύμφωνα με την παρούσα παράγραφο.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΝΟΜΟ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΜΕΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ  ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ Α.Ε. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΑΙ ΚΑΛΑ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ,ΑΛΛΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 184 ΠΑΡ.4 Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ 99 ΧΡΟΝΙΑ.
Άρθρο 186
Έδρα Διάρκεια

1.Η Εταιρεία εδρεύει σε δήμο εντός του Νομού Αττικής που ορίζεται στο Καταστατικό του.
2.Η διάρκεια της Εταιρείας ορίζεται σε ενενήντα εννέα (99) έτη και αρχίζει από την καταχώριση στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο. Η διάρκεια δύναται να παρατείνεται με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του μοναδικού μετόχου.

ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΜΕΤΟΧΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΛΛΑ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ


Ο ΝΟΜΟΣ ΥΠ' ΑΡΙΘΜ. 4389/2016

ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΣΥΣΤΗΘΗΚΕ Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΘΥΓΑΤΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΓΙΑ 99 ΧΡΟΝΙΑ
ΔΗΛΑΔΗ Η ΑΑΔΕ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΤΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΔΙΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ.

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΕΙΝΑΙ Η Α.Α.Δ.Ε.

 

ΝΟΜΟΣ ΥΠ' ΑΡΙΘΜ. 4389/2016

ΦΕΚ 94/Α/27-5-2016

Επείγουσες διατάξεις για την εφαρμογή της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και άλλες διατάξεις.

ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α'
ΣΥΣΤΑΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

ΥΠΟΚΕΦΑΛΑΙΟ Α'
ΣΥΣΤΑΣΗ -ΣΚΟΠΟΣ - ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ

 

Άρθρο 1
Σύσταση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Σκοπός

1.Συνιστάται Ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή χωρίς νομική προσωπικότητα με την επωνυμία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.) (στο εξής η «Αρχή»), με σκοπό τον προσδιορισμό, τη βεβαίωση και την είσπραξη των φορολογικών, τελωνειακών και λοιπών δημοσίων εσόδων, που άπτονται του πεδίου των αρμοδιοτήτων της.
2.Η Αρχή απολαύει λειτουργικής ανεξαρτησίας, διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας και δεν υπόκειται σε έλεγχο ή εποπτεία από κυβερνητικά όργανα, κρατικούς φορείς ή άλλες διοικητικές αρχές. Η Αρχή υπόκειται σε κοινοβουλευτικό έλεγχο, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Κανονισμό της Βουλής και τη διαδικασία του άρθρου 4 του παρόντος νόμου.
3.Η έδρα της Αρχής είναι στην Αθήνα. Ειδικές Αποκεντρωμένες και Περιφερειακές Υπηρεσίες της Αρχής μπορεί να συστήνονται και να λειτουργούν και εκτός της έδρας αυτής.
4.Από την έναρξη λειτουργίας της Αρχής καταργείται η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών, καθώς και η θέση του Γενικού Γραμματέα που προΐσταται αυτής.


ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΡΧΗ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΧΩΡΙΣ ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΙΣΠΡΑΤΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΛΟΓΟ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.

ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ,ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΑΡΙΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ,ΟΛΑ ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΜΑΣ,ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ,ΟΔΙΚΕΣ ΟΔΟΥΣ ΚΑΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΝ

ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΤΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟ,ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΑΡΙΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΣΟΥ.
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙΣ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΣΟΥ.
ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ?
ΑΝ ΤΑ ΕΔΙΝΕ ΠΑΛΙ ΘΑ ΣΕ ΕΙΧΑΝ ΠΕΤΑΞΕΙ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΕΝΤΟΛΕΩΝ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΠΡΑΞΕΙ.


ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΟΥ

ΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΓΕΝΟΥΣ

ΔΕΛΑΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β' ΠΕΙΡΑΙΑ
ΔΙΓΕΝΗ ΑΚΡΙΤΑ 36,18755 ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
delagrammatika@gmail.com

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:


ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ