ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020

ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Ο ΖΑΕΦ : Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΜΑΣ ΓΛΩΣΣΑ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

 

Ο  ZAEΦ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΑΝΑΦΕΡΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΠΡΟΦΙΛ ΟΤΙ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Η ΟΠΟΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ 

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΤΑ ΑΚΟΥΣ? ΚΑΤΕΡΓΗΣΕ ΤΟ ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ,ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΚΕΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ,ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ,ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ,ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ.
ΤΑ ΑΚΟΥΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ?ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣ.
ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ.
ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕΣ ΜΑΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ Ο ΖΟΡΑΝ ΖΑΕΦ?


ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΚΦΩΝΙΖΕΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΒΕΤΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΤΗΡΟΥΣΕΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε?

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΙΣ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ ΜΑΣ.
ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΟΜΩΣ ΠΩΣ ΘΑ ΚΥΡΩΣΕΤΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ?



ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ .
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ,ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.



ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΖΑΕΦ

Συμπληρώσαμε την ταυτότητα μας στον ΟΗΕ με Μακεδονική γλώσσα, και η ειδικότητα της Μακεδονικής γλώσσας και της Κυριλικής επιστολής της γίνεται δεκτή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία σέβεται άψογα τη γλωσσική πολυμορφία και στην οποία γίνεται αποδεκτή η Μακεδονική γλώσσα και η ειδικότητα της Μακεδονικής ταυτότητας ως αναπόσπαστο κομμάτι και από την ευρωπαϊκή ταυτότητα, σε μια κοινότητα 500 εκατομμυρίων ανθρώπων, που ιδρύθηκε με σύνθημα ′′ Ενωμένοι στη Διαφορετικότητα ".

Ο σεβασμός της γλωσσικής ποικιλομορφίας είναι θεμελιώδης αξία της ΕΕ. Ο Χάρτης των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ απαγορεύει διακρίσεις με βάση τη γλώσσα και υποχρεώνει την Ένωση να σέβεται τη γλωσσική πολυμορφία.
Υπήρχαν προκλήσεις και θα υπάρξουν. Ως St. Ο Κλήμης της Οχρίδας επέτυχε στην αποστολή της εποχής του, καλούμαστε επίσης να διατηρήσουμε τα ορόσημα της ασαφή μακεδονικής μας ταυτότητας και να ξεπεράσουμε τις προκλήσεις υπομονετικά και σοφά, όπως αρμόζει ως έθνος και ως κράτος.


ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ.

Και σήμερα, ανήμερα που το 1993 με τον θάνατό του, μια μεγάλη, ποικιλόμορφη, ενάρετη και συγκινητική δημιουργία, οι σκέψεις μας γεμίζουν με περηφάνια που ήμασταν σύγχρονοι του Blaze Koneski.
Το μέγεθος και το νόημα της ζωής και του έργου του Koneski για την Μακεδονική ταυτότητα, την Μακεδονική εθνική κουλτούρα, τη μακεδονική γλώσσα την καθιστούν όχι μόνο θεμελιακό δεδομένο στην ιστορία, αλλά και ζωντανό οδηγό του παρόντος μας σε διάφορους τομείς-στην επιστήμη της γλώσσας, στην τέχνη και δύναμη στον λόγο, στη δύναμη να ανακτήσουμε την πνευματική μας συμπόνια όταν αφήσαμε μια σύναξη για να φυλάξουμε τη γλώσσα, γιατί η γλώσσα είναι η πατρίδα μας.
Σήμερα, η Μακεδονική γλώσσα είναι μέρος των γλωσσών της παγκόσμιας εγκυκλοπαίδειας και κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί την αυθεντικότητά της. Ζωντανή γλώσσα του Μακεδονικού λαού με την πρωτότυπη ορθογραφία, γραμματική, λεξιλόγιο, και τη συνεχιζόμενη και αναπτυξιακή ιστορία τους.
Η ορθογραφία της μακεδονικής γλώσσας, της οποίας η πρώτη έκδοση δημοσιεύθηκε και υπογράφηκε από τους Blazhe Koneski και Krum Toshev, εξακολουθεί να βρίσκεται στις κούπες της γέννησης του σύγχρονου Μακεδονικού κράτους το 1945, σήμερα, ως η τελευταία και συμπληρωματική έκδοση των πλειάδων του Koneski και μαθητές, διατίθεται ελεύθερα σε όλους τους πολίτες ως όργανο προώθησης της Μακεδονικής γλώσσας (www.pravopis.mk).
Το μνημειώδες έργο του Koneski ενσωμάτωσε βαθιά ανθρωπιστικά και επιστημονικά επιτεύγματα που αναγνωρίστηκαν από το παγκόσμιο ακαδημαϊκό κοινό, και ο κόσμος τα αναγνωρίζει σήμερα γράφοντας την 100 η επέτειο της γέννησής του ως εκδήλωση για να σημειωθεί στο ημερολόγιο της UNESCO για την UNESCO 2021 Έτος.
Πρόκειται για μια ακόμη παγκόσμια επιβεβαίωση της Μακεδονικής γλώσσας, επιστήμης και πολιτισμού με ένα πρόγραμμα που θα σηματοδοτήσει αυτή τη σημαντική επέτειο σε εθνικά και διεθνή πλαίσια.
Οι σπουδαίοι δεν φεύγουν ποτέ. Έτσι είναι ο Blaze Koneski. Αυτός με την παντοδυναμία του και σήμερα διαψεύδει και ξεπερνά τον εαυτό του πάνω από όλους τους κακοπροαίρετους που του επιτέθηκαν και τον αποκαλούσαν ′′ νάνε του Νεβριγκόρου ", και σήμερα διαβάζουν τα τραγούδια του. Τέτοιες πράξεις άρνησης των σπουδαίων Μακεδονικών πράξεων και των μεγάλων Μακεδονομάχων δεν συγκρίνονται με τον κεραυνό gin protector της Μακεδονικής rec.



ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΕΝΩΣΙΑΚΟ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε

ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΤΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ,ΟΛΟΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥΣ.
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΣΟΥ ΣΤΗΝ Ε.ΣΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ,ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ,ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΟΥ,ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΟΥ.
ΟΣΟ ΑΔΡΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙΣ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΣΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΣΟΥ!!!!





ΟΣΟ ΑΔΡΑΝΗΣ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙΣ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΣΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΣΟΥ



ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ.”

«ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ.». ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΟΤΑΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΑΣ.

“Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ”. ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ

“ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ.” ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ.

ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ. Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ” ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ


ΔΕΛΑΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β' ΠΕΙΡΑΙΑ
ΔΙΓΕΝΗ ΑΚΡΙΤΑ 36,18755 ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
delagrammatika@gmail.com ,6976653520


https://delagrammatika-yp-boulevtis.blogspot.com/

https://www.facebook.com

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.e-synews.gr


ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.e-synews.gr/wp/2019/01/23/idrytiki-diakiryxi-politikoy-forea-ellinon-syneleysis/


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.e-synews.gr/wp/2018/02/12/programmatikes-diloseis-quot-ellinon-syneleysis-e-sy-quot/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ